Dodaj do ulubionych

letnia środa:)

27.06.07, 08:23
Dzień dobry wszystkim w środowy powiedzmy, że poranek, bardzo letni i lekko
wietrznybig_grin
zapach kawy rozchodzi się delikatnie drażniąc nozdrza. na stole świeże rogale
i serek biały z rzodkiewką i szczypiorkiemsmile
zapraszam na śniadanie śpiochysmile
Obserwuj wątek
    • mycha Re: letnia środa:) 27.06.07, 08:24
      te wszystkie zapachy namąciły mi w głowie i zapomniałam wkleić linka z
      wiosennej środy
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=11086&w=59410124
    • nick000 Re: letnia środa:) 27.06.07, 08:49
      lekko wietrzny? Gdybym głowy nie podtrzymywał dłońmi, wiatr by ja urwał i
      poturlał gdzies za góry i lasy. Strasznie wieje i wyje jak stado potępieńcow;D
      Witaj mychosmile, cześć wszystkimsmile Aromat kawy czuję z daleka i nijak nie mogę
      sie oprzeć chęci wypicia tego boskiego napojusmile A tak w ogóle, to miłego dniasmile
      • mycha Re: letnia środa:) 27.06.07, 10:10
        cześć nicksmile
        tutaj wiatr się wzmaga, ale głowy jeszcze nie urywawink naraziewink
        nick trzymaj mocno głowę, bo ją straciszwink i co będzie?smile
        • nick000 Re: letnia środa:) 27.06.07, 10:41
          juz dawno ją straciłemwink, ale to miedzy nami;DD
          Dodatkowym smaczkiem jest padajacy co chwile deszcz. Na pocieszenie powiem, ze
          upały wrócą niedługosmile
          • kendo Re: letnia środa:) 27.06.07, 10:49
            widze,ze pogodowo mamy tak samo

witajcie :mycha/nicku i nieobecni,

powiem,ze wczoraj zawiedzona bylam na cmentarzu,to byl juz dziadzio,ktory nie
            umial przekazac najwazniejszych wiadomosci o powstaniu cmentarza,niemniej
            jednak daty z osiemnastego wieku wskazywaly na jego powstanie,a miasto powstalo
            w szesnastym wieku,wiec gdzies luka powstala,
            dzis ma byc obchod miasta,za ktory sie placi,moze to bedzie bogatrze w jakies
            historyczne wiesci.
            jedynie co wskazywalo na isnienie miasta,to byla pamiatkowa
            tabica/nagrobek ,mowiacy o panujacej cholerze,ktora zdziesiatkowala mieszkancow
            w 1857 roku.

milego dnia zycze.
            • mycha Re: letnia środa:) 27.06.07, 11:30
              cześć kenduśsmile
              szkoda, że nie wyszło wczoraj tak, jak chciałaśsad
              może dzisiaj będzie lepiej.
              buziaki
            • nick000 Re: letnia środa:) 27.06.07, 11:43
              cześć kendulasmile Ten cicerone tez pochodził z szesnastego wieku?;DD Nie dziw
              sie wiec, ze nie pamieta juz wielu faktow;D
          • mycha Re: letnia środa:) 27.06.07, 11:25
            nikomu nie powiemwink
            a deszcz jest fajny, szczególnie taki letni, potańczyć w kroplach letniego
            deszczu - świetna sprawasmile
            do upałów mam mieszane uczuciasmile
            • kendo Re: letnia środa:) 27.06.07, 11:27
              deszcczyk lubie w upal,ale nie jakby dzis zaczal padac,gdzie wieje i jest
              chlodnawo brrrrrrrrrrrrrrsad(
              • mycha Re: letnia środa:) 27.06.07, 11:31
                taka letnia burza, prwada?smile)))
                super sprawasmile
                • kendo Re: letnia środa:) 27.06.07, 11:33
                  mycha,tylko nie burza ,
                  moze deszczyc,bez blyskawic,inaczej najchetniej w szafe wpelznewink)
                  • mycha Re: letnia środa:) 27.06.07, 11:47
                    kendo, no coś tysmile piękny widok i świetne uczuciesmile naprawdęsmile
                • nick000 Re: letnia środa:) 27.06.07, 11:41
                  zalezy co kto rozumie pod pojęciem burzywink
                  • mycha Re: letnia środa:) 27.06.07, 11:49
                    powiedzmy, że wszystkowink
                    • nick000 Re: letnia środa:) 27.06.07, 13:08
                      wszystko? Zawsze myslalem o burzy jak o zjawisku atmosferycznym, chybawink
                      Powiedzmy, ze zyłem w błędzie a przybliżajac temat postarasz sie mnie
                      przekonać;DD
                      • mycha Re: letnia środa:) 27.06.07, 13:52
                        to, co jest związane z burzą odnosi się również do wielu innych "rzeczy"smile
                        prawda? jak myślisz?smile
                        • nick000 Re: letnia środa:) 27.06.07, 14:04
                          co myslę, to myślę;D Wiem jedno, nasza mychasmile jest specjalistką od gmatwania
                          kazdej sprawy;DD Coś mi sie wydaje, ze to ja pierwszy pytałem, a zamiast
                          odpowiedzi, doczekalem sie następnych pytań;D Co rozumiesz pod
                          pojęciem "rzeczy"?;D
                        • nick000 Re: letnia środa:) 27.06.07, 14:24
                          milczysz;D, ok. Zbierz siły, przemysl wszystko;DD, a jutro ciąg dalszy. Dzieki
                          mycha za, jak zwykle ciekawą pogawędkę. Spokojnego popołudnia wszystkim życzęsmile
                          • mycha Re: letnia środa:) 27.06.07, 14:37
                            big_grin
                            "rzeczy"? dla mnie to to co namacalne a przede wszystkim to co nienamacalne;p
            • nick000 Re: letnia środa:) 27.06.07, 11:45
              wink Dziwnewink, znowu zgadzam sie z Tobą, oczywiscie w kwestii deszczusmile Moje
              uczucia upałów tyczace są ogólnie znane, co nie znaczy, ze akceptowane przez
              wszystkich;D
              • mycha Re: letnia środa:) 27.06.07, 11:50
                smile))
                no dobrze, mogę odpuścić upałom, pod warunkiem, że wieje wtedy wiatrsmile
                ale jak stoi powietrze, to absolutnie. wtedy pozostaje bilet na grenlandięwink
                • kendo Re: letnia środa:) 27.06.07, 12:10
                  no tu nic nie rozumie,
                  jak moze "stac powietrze"?wink
                  zawsze sobie podziwiam wszelakie stojace piekno,prosze zaraz nie myslec
                  poddtekstowowink)
                  • mycha Re: letnia środa:) 27.06.07, 12:29
                    hihihismile
                    keduś przyznam się, że ja też podziwiamwink))))
                  • nick000 Re: letnia środa:) 27.06.07, 13:06
                    nie rozumiem w czym rzeczwink, zgadzam sie jednak z szefowąwink, bom człek
                    spolegliwy i wszelkie waśnie mi obcebig_grin Pisząc o "stojacym pieknie", masz
                    zapewne na mysli jakiś obelisk czy inny pomnikwink Nie mylę się?
                    • kendo Re: letnia środa:) 27.06.07, 21:02
                      sluszna racja nicku,to mialam wlasnie na mysli,
                      sa przeciez piekne obeliski i inne tam formy smile

a tak pozatem ,to zaczelo padac,akurat,jak koniec niemal obchodu po miescie
                      bylo,
                      oczywiscie znalazlam kamienice,gdzie mieszkal krol Leszczynski S wraz ze swoja
                      corka.

milego cieplego wieczoru.
    • mala20033 Re: letnia środa:) 04.07.07, 00:04
      Swieto!
      Wyprzedarze, ognie sztuczne.
      Wam Dnia Milego
      • nick000 Re: letnia środa:) 04.07.07, 06:44
        cześć malasmile, fajnie masz.
        Witam wszystkichsmile Poranek prawdziwie letni, słońce, ciepełko i dobre
        powietrze, gdzies za oknem śpiewaja ptaki i na razie panuje cisza. Niebawem
        jednak sie zacznie harmider, gwar i o lecie, na kilka godzin, trzeba bedzie
        zapomnieć. Dobrze, ze jak rok długi, nosimy je głęboko w sobie i nie dajemy sie
        smutkom, czego życze wszystkim vistulanomsmile
        • kendo Re: letnia środa:) 04.07.07, 06:56
          witam,witam....mala i nick,

**no takie swieta lubie malenka,gdzie mozna wszystko kupicwink)

**nicku,u mnie tez poranek znakomity,wczesnie psiun obudzil by go odcedzic,a
          najpierw straszyl,ze mi kapcie poobgryza,wiec musialam wstac i wypuscicwink)

**sloo,
          no super zajecie sobie znalazlas,tu tez haftuja tym sposobem
          piekne "obrazy"pochwalisz sie premierowa robutka prawda??

a tak pozatem ,jak sie nic nie zmieni to plany na kurki i jagody ..mawiaja,ze
          sa blisko nas,wiec trzeba teren sprawdzic.

zycze udanego dnia.
          • mycha Re: letnia środa:) 04.07.07, 08:04
            cześć i czołemsmile
            no proszę, jakie ranne ptaszkiwink
            ja wczoraj widziałam się z psiapsiułą, która po kilku latach powróciła z
            australii. nie mogłyśmy się nagadać, nie muszę chyba pisać ile dzisiaj spałam?wink
            przytulałam się do kangura, a właściwie do tego, co z niego zostało. nawet nie
            wiedziałam, że one mają takie miękkie futerko.
            dzisiaj będzie dłuuugi dzień, miejmy nadzieję, że nie zasnę nad klawiaturąwink
            miłego życzęsmile
            • kendo Re: letnia środa:) 04.07.07, 08:30
              hej mycha,
              to juz widze a wlasciwie slyszalam wsze pogaduchysmile)
              kraj egzotyczny dla nas,
              mam nadzieje,ze psipsila zostanie na dluzej w kraju.

zycze dnia bez zasypianiasmile)
              • mycha Re: letnia środa:) 04.07.07, 09:55
                cześć kenduśsmile
                narazie są zdecydowani z mężem zostać tutaj. mają malutką córę i wiesz, jak to
                jest babcie chcą mieć wnusię bliskowink
                a kraj mocno egzotyczny i niesamowita mieszanka kulturowa. a te plażeeeee,
                ach!smile
                • kendo Re: letnia środa:) 04.07.07, 10:02
                  nieda sie uryc mycha,ze babcie chca wypiescic wnuczke.....
                  a plaze i australiskie klimaty to marza mi sie,duzo o nich opisuje Noel Barber
                  w swych powiesciach na rozny temat,ziemia jest tam czerwona/cieplunio,no jedyny
                  problem to wszelakie robactwo,ktore moze nabawiac nas mase problemow
                  zdrowotnych.
          • slo-onko Re: letnia środa:) 04.07.07, 10:14
            czesc wszytskimsmile
            Kendus pochwale sie jak moje aparaty fotograficzne wroca do domusmile obecnie
            zostal mi tylko aparat w telefonie komorkowym,niestety nie mam kabla,by moc
            przeslac dalej. wyhaftowalam wczoraj roze,Nick juz widzial i podziwialwink
            zaciecie mam nie male,wczoraj tak sie rozochocilam,ze wyszywalam do pierwszej
            w nocybig_grinDD wyszla sliczna choc duzo w niej niedopracowan.pocieszam sie,ze jak
            na pierwszy raz to i tak sukces jak dla mnie big_grin do tej pory dostalam jeden
            obraz z motywem owocowo-kuchennym,drugi otrzyma dzidzia tzw. metryczke z danymi
            urodzenia i dzieciemy emblematami typu wiszace spioszki na sznurku, sliniaczek
            itp. zabawny obrazeczeksmile kolejna praca reczna big_grin beda trzy kwiaty osobno
            wyszywane,potem oprawione w paspartu i prostokatna podluzna ramke. a kolejna
            trzy obrazki z ziolami do kuchni. jest to taki artyzm jaki mozna rzadko
            spotkac poniewaz wymaga skupienia,duzo cierpliwosci i zaciecia. wyszywajac
            wczoraj nie obejrzalam sie,ze minely trzy godziny,sama praca bardzo wciaga i co
            dziwne nie nuzy mimo,ze wciaz wyszywa sie malenkie krzyzyczki. czas tak przy
            tym migiem ucieka,sama przyjemnsocsmilea efekt koncowy-cudosmile jak wroca aparaty to
            wszytsko pokazesmile
            pozdrawiam wszytskich smile
            • kendo Re: letnia środa:) 04.07.07, 10:31
              hej sloo artystycznasmile)
              no i prosze,jakiego zapalu nabralas,ciesze sie ,bo sie przy tym fajnie
              odpoczywa psychicznie,kiedys tez to robilam,dalam komus w prezecie,nawet
              niepamietam jaki to byl motyw.
              dla dzidzi,fajny pomysl,bedzie swietna pamiatka,
              a do kuchni to super wychaftowane ziolka,
              ja mialam przez krotka chwile pomysl,by cos podobnego namalowac,ale jak to u
              bykow,"slomiany zapal" na myslach sie skonczylo,
              zycze tworczego chaftowania i czekam z niecierpliwoscia na zdjecia.
              miej sobie udany dzionek sloo.kiss
              • kendo Re: letnia środa:) 04.07.07, 20:08
                u niektorych dzionek udany,a u mnie jak zawsze ,do baniwink sad(((((
                moze jutro bedzie lepiej.
                a Wam zycze udanego wieczoru z przyjemna lektura.
                • nick000 Re: letnia środa:) 04.07.07, 20:51
                  zaraz do bani, z kazdego dnia trzeba coś dobrego wyciągnąć i cieszyc sie tym,
                  co mamysmile Dla poprawienia humoru - kwiatek (lilia złotogłow) mojego chowu.
                  img258.imageshack.us/my.php?image=p7020003pp0.jpg
                  Dobrej nocy wszystkim smile
                • mycha Re: letnia środa:) 04.07.07, 20:53
                  kenduś u mnie w zasadzie przez cały dzień padało, szaro. gdyby nie temperatura
                  i zieleń człowiek miałby wrażenie, że jest jesień.
                  ja właśnie kładę się z książeczkąwink
                  dobrej nocy kenduś i w ogóle wszystkimsmile
    • nick000 Re: letnia środa:) 11.07.07, 07:50
      alez fajny dzień dzisiaj mamysmile i wcale nie chodzi mi o pogode. Wieje
      optymizmem, nic mnie nie drazni, kawa bosko pachnie, zyc nie umieracsmile Czynie
      wysiłki by przyczepić sie do czegokolwiek, coś lub kogos skrytykować;DD, ale
      nijak nie potrafię, co mnie wcale nie smuci. Czyzby była to zapowiedź dobrej
      passy, jakiegoś długiego okresu radoścismile, taką mam nadzieję.
      W tym sympatycznym nastroju witam wszystkichsmile Moim pragnieniem jest to, aby
      udzielił sie on vistulowej społecznoscismile
      ps. nawet na prace patrzę jakby łaskawszym okiem;D, a to już zakrawa na cud;D
      • mycha Re: letnia środa:) 11.07.07, 08:51
        dzień dobry, cześć nicksmile
        ja takiego "kopa" mam od poniedziałku i usiłowałam znaleźć powód takiego
        samopoczucia.
        jeszcze nie do końca się obudziłam, tak dobrze mi się spałosmile))
        pogoda bez zmian.
        uściski dla wszystkichsmile
        • nick000 Re: letnia środa:) 11.07.07, 11:00
          cześć mychosmile Nas "kopnietych";D jest na vistuli wieksza ilośćbig_grin Zaiste, kiedy
          sie pomysli co tu wyrabiamy, można dojść do wniosku, że bawimy się jak
          niesforne dzieciaki. Bywają dni podczas których niewiele piszemy, bywają tez
          takie, ze włączone dopalacze nie nadążają podawac "paliwa", a my sami nie wiemy
          już co i komu odpowiedziec nalezy;D W tym cały urok naszego forumsmile Dzieki
          wielkie kendulismile, ze potrafila zgromadzić i zatrzymać w jednym miejscu taką
          menażerię;D
          A umnie zaczyna słonce przebijac sie przez chmury, co dobrze wróży
          popołudniowemu wypoczynkowi.
          • mycha Re: letnia środa:) 11.07.07, 11:36
            nicku w 100% się z tobą zgadzamsmile)))
            a w ogóle, to po prostu mnie rozłożyło!! znalazłam w necie fora i wątki o moim
            ukochanym liceumsmile)))) jej poczytałam i jakoś tak wróciły wspomnienia... a co
            się porzy tym nie obśmiałam, jak norka to mojewink
            • nick000 Re: letnia środa:) 11.07.07, 19:44
              mycha napisała:

> nicku w 100% się z tobą zgadzamsmile)))
              > a w ogóle, to po prostu mnie rozłożyło!! znalazłam w necie fora i wątki o
              moim
              > ukochanym liceumsmile)))) jej poczytałam i jakoś tak wróciły wspomnienia... a co
              > się porzy tym nie obśmiałam, jak norka to mojewink

ach młode latasmile, docenia sie je dopiero po przekroczeniu Rubikonu wieku;D Co
              zresztą moga o tym wiedzieć takie dzieciaki jak kasikksmile, malasmile, Slosmile,
              kedulasmile czy ktoś na "m", , na czyj post odpisujęsmile Siwa głowa, powazne
              podejscie do kufla;D, o przepraszam, miało być do zycia;D, czyli wszelkie
              atrybuty jakie posiadam, pozwalają docenić to, co przeminęło. A teraz powiem
              coś czego nie wiecie;D W liceum grałem w koszykówkę i, podobno, byłem w tym
              calkiem dobrybig_grinDD Nie moge sie nadziwić, dzisiejsi koszykarze to chlopy
              dwumetrowe, co ja mikrus przy nic znaczyc moglembig_grinD
              I jeszcze odrobine pomarudzę. Kto może niech kibicuje naszym siatkarzom w meczu
              z zabojadami;D
              • mycha Re: letnia środa:) 11.07.07, 20:21
                nick !!!! naprawdę???? koszykówka???smile))))
                to powiem ci w tajemnicy, że my z kasikkiem w naszym liceum stanowiłyśmy trzon
                kibiców naszej reprezentacji koszykarskiejbig_grin
                czyrliderki przy nas pikuś;p
                to były czasyyyy...smile))))
    • slo-onko Re: letnia środa:) 11.07.07, 09:28
      dzien dobry wszytskimsmile
      dzis dopiero przyuwazylam,ze na naszym pdoworzu rosnie krzew dzikiej rozy,ktora przybrala sliczny kolor. spoldzielnia wojego czasu posadzila male drzewa,a teraz juz owocuja. takze nie wiedzilam,ze to male wisniowe drzewka i jablonka,pieknie to wygladasmile dbaja o swoich mieszkancow,nawet owocami czestujasmile wogole jest cudnie na naszym pdoworzu ,ptaki dyskutuja,pachnie kwieciem i owocem dzialkowym.
      a mnie tzraska glowa,chyba zaloze sobie nan jakas obreczsad
      • nick000 Re: letnia środa:) 11.07.07, 11:04
        hej Slosmile Czasami wystarczy oczy szeroko otworzyć, by zobaczyć piękno tam,
        gdzie go dotychczas nie widzieliśmy. Codziennie widzimy to samo, przychodzi
        jednak taka chwile, ze zatrzymujemy się i w niemym zachwycie patrzymy na coś,
        co niby normalne, ale jakby pierwszy raz przez nas dostrzeżone zostało.
        Nie obręcz, najlepiej powietrze swieże, w ostatecznosci tabletka. Spokojnego
        dniasmile
        • kendo Re: letnia środa:) 11.07.07, 12:10
          witajcie:mycha/sloo/nicku
          myslalam ,ze zdaze niezmoknac,a przyszlam ociekajaca deszczem wraz z psiuna,nie
          lubie takiego zjawiska,gdzie jeszcze z gory groznie mruczy i blyskawice droge
          oswiecaja,niewiem,jak dlugo na necie bede,chyba,ze mnie samo wyrzuciwink)

co do nastroju to powiem tak,kiedys tez zauwalaylam niespodziewane uroki i sie
          spazylamsad(ech,zycie caly czas nas nowego uczy....teraz ostroznie nawet i
          marze,bo po co sie opazyc ponownie?sad(

pogodowo kaza nam uzbroic sie w cierpliwoc,slonce wyjzy zza chur...wiec
          czlowiek z natury cierpliwy siedzi w domciu i czeka.

przemilego dnia zycze bez zadnych bolow.
    • slo-onko Re: letnia środa:) 11.07.07, 14:01
      no to ja sobie ide podziergac. czasami mam wrazenie,ze pracuje w zakladzie mechaniki precyzyjnej,brakuje mi tylko suwmiarki i lupy,a wtedy moglabym piksele rozkladacna czesci.
      dobrego dnia.
      • kendo Re: letnia środa:) 11.07.07, 17:08
        prawda sloo,
        takie zajcie wymaga precyzji,ale efekt murowany bedziesmile

mialam do miasta na pokazy tanga podjechac i nici z tegosad(((((((((
        ech....moze zakonczenie dni udna mi sie "zalapac"

zycze sprawnego odliczania i igielkowania.
        • slo-onko Re: letnia środa:) 11.07.07, 19:47
          dzis moja precyzja byla bardziej niz marna sad w szkole za tak mizernie wykonana prace dostalabym niedpouszczajacybig_grinDD dobrze,ze szkola sie skonczyla,a ja moge precyzja odlozyc na kolejny dziensmile
          pogoda placzaca,humor podobny.
          i tak nijak mija dzien za dniem tygodniowego urlopu-uwazam to za zmarnowanie czasu. przed urlopem plany z nim zwiazane mialam dalekosiezne,spelzo na niczymsad
          • nick000 Re: letnia środa:) 11.07.07, 19:52
            eeetam, opowiadasz androny;D Kazdy dzień spedzony z daleka od pracy jest
            naszym zyskiem;D Precyzja wskazana jest przy montazu mikroprocesorów lub
            strzelaniu, reszta to sztukasmile Szkoła nie kończy sie nigdy, zawsze uczymy sie
            czegoś nowego.
            Trzymaj sie Slosmile i wszystkie vistulowe dzieciaki teżsmile
            • kendo Re: letnia środa:) 11.07.07, 20:07
              o jak milo,jestesciesmile)
              witajcie w deszczowy wieczor,
              ja tez nic wartosciowego nie zrobilam,plany ,jak zwykle sie niespelnilysad(
              sloo,nastepny obraz zrobisz migiem po tej szole premierowo-hawciarskiej,
              • slo-onko Re: letnia środa:) 11.07.07, 20:13
                moze,ale wybiore jakis o mniejszych rozmiar. keidy sobie uswiadomilam ile mam do wyszycia to caly entuzjazm upadlsad wyszyam,bo nie wypada zostawic,ale nie mam juz takiegoz apalu jak kiedys. poza tym chyba wredna noc daje mi sie przez caly dzien we znaki. nie umiem sie pozbierac, jestem podminowana iw ciaz ryczesad
                • kendo Re: letnia środa:) 11.07.07, 20:22
                  oj sloo,ja tez mam podobne sampoczuciesad(
                  ale wracajac do "robotki" to zobaczysz po polmetku nabierzesz zapalu od nowa,a
                  teraz tylko byle do przodu przebrnac i nabrac wpreawy.
                  pogoda tez ma duzy wplyw na samopoczucie,mnie wrecz roznosisad(!!
                  • slo-onko Re: letnia środa:) 11.07.07, 20:24
                    czyzby nieznosna aura pogodowa? wiem,ze wichury na mnie totalnie zle wplywaja,ale malenki letni deszczyk?
                    dziobie sobie po malenku i jestem na pogladzie forumsmile
                    masz na jutro jakies plany? bo ja juz zostalam zobowiazana przez swoja komisje BHPip/poz,juz wiem do czego mnie zmusza sad
                    • kendo Re: letnia środa:) 11.07.07, 20:31
                      zwalmy to ma pogode sloo i juzsmile)

tak jutro chce do miasta pojechac,jakies smakowanie dan regionalnych za 100 SKR
                      ma byc w ramach "dni" i jakas wedrowka sladami Linne,ale to trzeba podjechac-
                      zobacze czy bede miec ochote i jaka bedzie pogoda.
                      masz urlop i meczyc Cie beda BHP??
                      • slo-onko Re: letnia środa:) 11.07.07, 20:33
                        to taka specjalna rodzinna komisjawink jest czepliwa i lubi nakazywac i zakazywac. wciaz mnie pilnuje i niemal sprawdza,molestuje telefonami po kilka razy dziennie. mowie CI,ze nie raz chcialabym stad wyjechac gdzies na koniec swiata sad
                        • kendo Re: letnia środa:) 11.07.07, 20:53
                          acha.................juz sie domyslamsmile)
                          bierz to z usmiechem na twarzysmile)
                          • slo-onko Re: letnia środa:) 11.07.07, 20:59
                            taaak jesli sobie to wszytsko przeanalizuje to dochodze do wniosku,ze musze nabrac dystansu do takich sytuacji. czasem sa chwile,ze ni to sie smiac ni plakac,wiesz o czym mowie?wink))
                            • kendo Re: letnia środa:) 11.07.07, 21:14
                              takie zycie sloo,
                              ale dystans duoz pomoze,to zabierze troche czasu,ale zobaczysz ,jaka fajna jest
                              taka "wolnosc dystansowa"
                              • slo-onko Re: letnia środa:) 11.07.07, 21:21
                                a dzis czeka mnie mala nocna dlubanina big_grinDD moge popilnowac forumbig_grinDD zeby nikt nam nie ukradl np.lozekbig_grinDDD
                                bede tu strozowac chyba do rana az sie calkiem uspokoje powrotem mojego dzieciakasmile
                                • kendo Re: letnia środa:) 11.07.07, 21:40
                                  ojej...to dzis dziecie wraca??,
                                  rozumie niepokuj....
                                  moje lozeczko mozez popilnowac....zostawilam mase cukierkow i wafelkow na
                                  szafce,nieraz przy czytaniu sobie podbieramsmile)
                                  • slo-onko Re: letnia środa:) 11.07.07, 21:47
                                    o co to to nie, folguje ze slodyczami,nie chce byc gruba jak dynia big_grinDDD musze byc ladna,zgrabna i powabna big_grinDDDDDDDDD
                                    • kendo Re: letnia środa:) 11.07.07, 22:13
                                      smile)))))))))))))))))
                                      bez tego i tak jestes tym wszystkim,
                                      a ja pozeram toto niemal co dzien i nic nichce mi przytycsad(
                                      chyba zaczne jesc czerwone miecho to sie poprawiesmile
                                      • slo-onko Re: letnia środa:) 11.07.07, 22:14
                                        Kendus,ale czerwone miecho jest chude. najbardziej tuczace sa buleczki pszennewink drozdzowki fajnie wchodza w bioderka,a o reszcie na poczciewink
                                        • kendo Re: letnia środa:) 11.07.07, 22:19
                                          tylko ,ze mi nic nigdzie niechce wejsc czy sie odlozycwink)
                                          teraz powinno podejs do gory,bo wyniki mam okej na ta tarczyce,wiec tylko
                                          zajadac wszystko i czekac smile)
                                          • slo-onko Re: letnia środa:) 11.07.07, 22:20
                                            musisz czesciej przyjezdzac do krajusmile u nas inne jedzenia,zdrowsze,swojskie i jesli tzreba to tlustewink)
                                            • kendo Re: letnia środa:) 11.07.07, 22:25
                                              wlasnie to tluste mnie dobija,
                                              chyba sie "wyjalowilam" na ten tluszczykwink)
                                              zawsze u Mamy poltora kg.przytyje,niewiem kiedy pojade,nic mi sie
                                              niechce,kiedys doczekac sie nie moglam wyjazdu,
                                              chyba sie zaczynam starzecwink)
                                              • slo-onko Re: letnia środa:) 11.07.07, 22:28
                                                HAAAA
                                                HAAAAAAAAAA
                                                HAAAAAAAAAAAAA
                                                powiedziala co wiedzialawink nie jeden pozazdroscilby takiej werwysmile
                                                • kendo Re: letnia środa:) 11.07.07, 22:44
                                                  smile)))))))))))))))))),no moze przesadzilam zdziebko,mam ochote na wyjazdy,ale
                                                  przy dzisiejszym nastroju to wszystko ma czarne kolory,
                                                  jutro bedzie nowy dzien i lepsze samopoczuciesmile
                                                  a tak wogole to marzy mi sie wyjazd gdzies w nieznane.
                                                  • slo-onko Re: letnia środa:) 11.07.07, 22:46
                                                    np.?smile
                                                  • kendo Re: letnia środa:) 11.07.07, 22:51
                                                    jakies male urocze miasteczko,slicznie polozone nad morzem,musi byc oczywiscie
                                                    pogodawink)

sloo,juz zchodze z netu.....do jutra,
                                                    zycze szczesliwego powrotu dzieciecia...bedzie dobrze,niezamartwiaj
                                                    sie,dzieciska sa dzielne w podrozach,PA;..,kiss

spokojnej nocy Tobie i Zalodze.
                                                  • mala20033 Re: letnia środa:) 18.07.07, 00:51
                                                    U mnie pewnie znowu bedzie padac...a moze lac i burze naniesie..
                                                    Gdy przestaje padac z chodnikow i jezdni unosi sie para, gdyz temperatura jak
                                                    to na poludniu Stanow okropna...

Milego dnia wsiem...
                                                  • kendo Re: letnia środa:) 18.07.07, 07:20
                                                    cale szczescie,ze u mnie niepadalo,dosyc juz tych deszczy,
                                                    witaj malenka i spij sobie smacznie....

a porannie witam reszte Zalogi
                                                    zyczac udanego dnia.
                                                  • slo-onko Re: letnia środa:) 18.07.07, 09:23
                                                    Hej Kendus smile
                                                    Boj sie BOga w srodku nocy sie budziszwink)))))))))
                                                    ale dobra kawa,ma ktos ochote?
                                                    od samego rana biegam po ginachbig_grin chyba na synka bedziewink))
                                                  • kendo Re: letnia środa:) 18.07.07, 09:41
                                                    hej sloo,
                                                    obudzil mnie bursztynki zlotysmile)
                                                    wiec sciagnelam sie z wyrka,zjadlam,w okno spojzalam i nijak do zadnej pracki
                                                    niechce mie sie dzis zabierac,
                                                    a Ciebie co dzis nawiedzilo??,

miej sobie dorbry dzionek.
                                                  • slo-onko Re: letnia środa:) 18.07.07, 09:47
                                                    taki malenki tlusciutki bobasekwink nie chcialabys zostac ciocia?wink))
                                                  • kendo Re: letnia środa:) 18.07.07, 09:57
                                                    eeee pewnie,ze chcialabym byc ciociawink)
                                                    ale fajnie by bylo z nastepnym bobaskiem vistulowymsmile)
                                                  • slo-onko Re: letnia środa:) 18.07.07, 10:01
                                                    no coz trzeba sie wziac do jakichs sluzbowych obowiazkow. troche naprodukuje
                                                    makulatury zwanejsuplementami,a potem znow wstapie sie popluskacwink)
                                                    Kendus,milego dnia smile
                                                  • kendo Re: letnia środa:) 18.07.07, 10:12
                                                    milego sloo,
                                                    tez musie sie za cos"zlapac"smile)))))))))))))))))))))))))))
                                                  • kendo Re: letnia środa:) 18.07.07, 20:18
                                                    loooooooooooo matlo ,jak ciasza wieczornasmile)
                                                    siedze i szukam co zwiedzic w Ystad tak mnie naszlo by tam zajechac,sa ciekawe
                                                    objekty/klasztor z muzeum i kawiarenk,z ogrodem aptecznym i rozanym i
                                                    koscioly,no i przeurocze uliczki,trzymajcie kciuki by jutro byla pogoda.

milego wieczoru zycz.
    • mycha zapłakana środa... 25.07.07, 08:41
      właśnie u mnie. pogoda dała nam odpocząć od upałów.
      jeszcze śpię i nie mogę się dobudzić. coś mam problemy z zasypianiem wieczorem.
      uprzejmie donoszę kenduś i slo, że ojciec chrzesny to może nie koniecznie, ale
      syyynbig_grin
      wracam do pracysad jak mnie nie trafi przed urlopem coś, to chyba będzie cudsad
      przecyłam wam ciepłe uściski
      • greis52 Re: zapłakana środa... 25.07.07, 08:53
        pozdrawiamsmile
        tydzien biegnie z gorki
        coraz blizej piatku
        a i u mnie zaplakana pogoda
        • nick000 Re: zapłakana środa... 25.07.07, 09:23
          Hej greissmile Witam z zapłakanego Podlasia. Chmurno, durno, nieprzyjemnie,
          przejsciowo jednak, w końcu lato mamy. Fajnego dnia bez względu na pogodesmile
      • slo-onko Re: zapłakana środa... 25.07.07, 09:00
        Mycha big_grinDDDDDDDDD ja nie wiem,ale zawsze mi sie wydawalo,ze w kolejnosci musi
        byc najpierw ojciec, zeby potem z tego mogl byc syn;DDDDD
        • slo-onko Re: zapłakana środa... 25.07.07, 09:01
          i z tego wszytskiego zapomnialam sie przywitacbig_grin witam wiec smile
          Mycha,to wszytsko przez Ciebiewink))) starsznie mnie rozbawilaswink
          • nick000 Re: zapłakana środa... 25.07.07, 09:26
            cześć Slosmile Ktoś mi dzisiaj powiedział, ze pogoda butelkowo-łózkowa;D Do
            którego z powyzszych wariantów gotowa jestes sie skłaniac?;DD A tak w ogóle, to
            dnia nadzwyczaj dobrego życzesmile
            • slo-onko Re: zapłakana środa... 25.07.07, 09:31
              wyalmie sie i powiem,ze lassmile co Ty na to?;-0

nick000 napisał:

> cześć Slosmile Ktoś mi dzisiaj powiedział, ze pogoda butelkowo-łózkowa;D Do
              > którego z powyzszych wariantów gotowa jestes sie skłaniac?;DD A tak w ogóle,
              to
              >
              > dnia nadzwyczaj dobrego życzesmile
              • nick000 Re: zapłakana środa... 25.07.07, 09:48
                slo-onko napisała:

> wyalmie sie i powiem,ze lassmile co Ty na to?;-0

wszystko co z lasem zwiazane, jest interesujacewink
                • slo-onko Re: zapłakana środa... 25.07.07, 10:03
                  grzybow mozna nazbieracwink) i jagodów big_grin

nick000 napisał:

> slo-onko napisała:
                  >
                  > > wyalmie sie i powiem,ze lassmile co Ty na to?;-0
                  >
                  > wszystko co z lasem zwiazane, jest interesujacewink
      • nick000 Re: zapłakana środa... 25.07.07, 09:21
        woooowww!! Nie chwaliłas sie wcześniej, kiedy syn na swiat przychodzi?;DD Jak
        sie nie śpi, takie sa tego konsekwencje;DD Cześć myszsmile
        • slo-onko Re: zapłakana środa... 25.07.07, 09:32
          nie starsz Mychysmile to nie konsekwencje,to przyjemnosc wink))

nick000 napisał:

> woooowww!! Nie chwaliłas sie wcześniej, kiedy syn na swiat przychodzi?;DD
          Jak
          > sie nie śpi, takie sa tego konsekwencje;DD Cześć myszsmile
          • nick000 Re: zapłakana środa... 25.07.07, 09:47
            konsekwentna przyjemnosć;D lub odwrotnie;D
            • kendo Re: zapłakana środa... 25.07.07, 11:17
              smile)))))))))))))))))))))))),
              witajcie Zalogo,
              usmialam sie z syna,no poniekad mycha ma racje,ze syn bylby lepszy,bo co
              po "dziau" mozna sie spodziewac,moze tylko sponsorowaniasmile)))))))))))))

zapowiada sie bezdeszczowo,
              w gazecie doczytalam sie,ze jarmark w Åhus,dzis ostatni dzien,qrcze a ja mam
              chore nozki po wczorajszej wycieczcesad(ale chyba sportowe butki wloze i
              chociaby na godzinke pojade by nacieszyc sie atmosferawink)

zycze udanego dnia nawet w lesie na poziomkowym poletkusmile)
              • mycha Re: zapłakana środa... 25.07.07, 11:38
                robaaaaaaczkiiii!!!!!smile
                najpierw syn ojca chrzesnego, czyli syn chrzesny a dopiero potem ewentualnie
                syyynbig_grinDDDD
                ależ to skomplikowane, prawda? żeby się tylko nie pomylićwink
                kenduś schowaj nóżki do kieszeni i jedźwink może coś ciekawego będziewink
                • slo-onko Re: zapłakana środa... 25.07.07, 11:54
                  a skad wiesz,ze chrzestny ma dwoch synow?;DDD
                  łomatko,ale to faktycznie skomplikowane big_grin
                  • mycha Re: zapłakana środa... 25.07.07, 11:55
                    rany! zostało mi chyba tylko ciągnięcie zapałkibig_grinDD
              • slo-onko Re: zapłakana środa... 25.07.07, 11:54
                Kendo nogi pobola i przestana,a jak pojedziesz to napewno nie pzoalujeszsmile
                • kasikk_29 witam witam :D 25.07.07, 13:50
                  o masz! aleście nakręcili - nicziewo nie panimaju
                  coś jak "Ańćki Józka dziadka brat" big_grin
                  u nas rzeczywiście pokropuje
                  właśnie był u nas z wizytą "wujek" dla psika na 2 wyjazdowe tygodnie
                  wujek się cieszy, pies chyba nie wie, co go bidnego czeka
                  w piątek już ma go nie być, więc przez weekend spokojnie spakuję manele

własnie za oknem tak popadało, jakby ktoś konewką polał - przez minutę dosłownie
                  dziwna ta pogoda...
                  • kendo Re: witam witam :D 25.07.07, 19:45
                    Kasikku,
                    tez juz nic nie pojmuje z tymi synami,ale pomijajac wezelki,to niech bedzie
                    przynajmniej w mychy gusciesmile))))))))))))
                    witaj i powoli odkladaj ciuszki na bok do pakowania...ale fajnie bedziecie
                    miec.

no i pojechalam na ten nieszczesny jarmark,
                    chyba trzebabybylo mnie do pieca czy stolu kuchennego lancuchem
                    przywiazac,cobym z domu sie nieruszyla,
                    w tamtym roku bylo ciekawiej z asortymentem,dzis duzo indianskich/chinskich
                    stoisk..bleeeeeeeeeeeeesad
                    nawet do jedzenia nic nie zakupilismy,bo gdy dochodzilismy blizej kolejki to
                    siostra wymyslala,ze facet ma egzeme na dloniach/druga ta sama reka naklada
                    jedzenie i kasuje kasewink),wkurzylam sie co nieco i pojechalismy do domciu,
                    dla psiuny zakupilam gnata wedzonego i swinkowego jednego ogonasmile)po drodze
                    zakupy w normalnym sklepie i normalnie niemal przyczolgalam sie do domuwink)

zycze milego wieczoru,
                    nozki w uszy wchodzawink)
                    • kendo Re: witam witam ..................... 01.08.07, 09:14
                      srodowo,zapowiada sie slonecznie,ale po co wieje???????wink)

planowana wycieczka w strony,gdzie Bobby mieszka po drodze odwiedziny na
                      fortecy i wytworni jablkowej,relacje beda wieczoremsmile)

zycze udanego dnia i przyjemnego urlopu.
                      • greis52 Re: witam witam ..................... 01.08.07, 09:29

przyjemnosci wszelkich po wycieczkowej drodze zycze,
                        a co do srody to jakas taka u mnie jesienna
                        apsikam i apsikam az mi mycha z reki wypadasmile
                        wszystkim zycze zdrowka i sloneczka
                        • kendo Re: witam witam ..................... 01.08.07, 09:34
                          dzieki gereissmile
                          a katarek psikunkowy to moze jakas alergia na cus??
                          nieraz tam mam w srodku nocy,ze az dwie chusteczki zamoczewink)

zycze udanego dnia.
    • slo-onko Re: letnia środa:) 01.08.07, 19:22
      witam wieczornie. dzien byl dzis ciezki jak jasna cho....wink
      jest juz lepiej,relaksuje sie przy mojej misternej robotce.
      sloneczko wyszlo na niebo,czyzby mialo zamiar swiecic w nocy????? z lysym zamienil sie na miejsca?????
      koniec swiata panie Popiołek,koniec swiata big_grin
      • kendo Re: letnia środa:) 01.08.07, 22:23
        u mnie dzionek nawet OK,
        wycieczka sie udala,jutro opisze...padam z wyczerpaniasmile)

miejcie sobie wypoczeta nocke.
    • greis52 Re: letnia środa:) 08.08.07, 08:10
      Środa - Dzień Merkurego

Często to najbardziej niespokojny dzień tygodnia. Środowy pośpiech
      jest przyczyną wielu nieprzyjemnych zdarzeń. Pamiętajmy wszakże, że
      Merkury sprzyja wszelkiego rodzaju operacjom handlowym i pieniężnym,
      zakupom i krótkim wyjazdom. Tego dnia warto próbować rozwiązywać
      nękające nas złożone problemy, pisać listy i prowadzić negocjacje.

W diecie zalecana jest różnorodność, ale przede wszystkim warto
      poprawić perystaltykę jelit, jedząc pokarmy roślinne bogate w
      błonnik - owoce i warzywa. Pójdą nam też na zdrowie orzechy włoskie,
      zupa z dyni, kompot z suszu owocowego, konfitura z borówek.

W środe zaczynamy kurację ziołami spod znaku Merkurego: konwalią,
      lawendą, piołunem, paprocią, koprem, pietruszką, jałowcem, sokiem z
      granatu.

Witam powolutku leniwie i nigdzie sie nie spiesze,
      mowia praca nie zajac nie uciekniesmile
      udanej srody zyczesmile
      • kendo Re: letnia środa:) 08.08.07, 10:17
        greis,ciekawymi wiadomosciami zaczynasz dzionek

witaj,i miej sobie udany dzien.
        u mnie jakos wilgotnosc powietrza wysoka,az zatyka w piersiach.
    • slo-onko Re: letnia środa:) 08.08.07, 13:49
      witajcie kobietki i panowie smile
      pogoda iscie letnia, goraco nie tylkoz powodu upalu.
      powiem Wam,ze wcale nie podoba mi sie nowy uklad forumsad ale to
      pewnie kwestia przyzwyczajenia. z Merlinem bylo to samo-dzis jest
      tak jakby strona istniala sto lat.
      kto mi powie czy "dodaj zdjecie" tzn,ze mozna cos wkleic pod swoim
      postem?
      pozdrawiam i zycze udanego dnia .
      • greis52 Re: letnia środa:) 08.08.07, 14:09
        witaj,
        dodajesz do swojego foto forum,
        dopiero z niego mozesz link zrobic i dodac pod post
        najlepiej sprobowac zawsze mozna to skasowc
        powodzenia, fajny dodatek nam podrzucili
        zdjecie umili fora
        • slo-onko Re: letnia środa:) 08.08.07, 14:20
          no to kombinuje smile uwaga,moze sie uda?smile
          fotoforum.gazeta.pl/3,0,787794,2,1.html
          • slo-onko Re: letnia środa:) 08.08.07, 14:25
            aha,widze je. teraz powinnam sprobowac z opisami itp.
            latwiej cos wkleic niz korzystac z imageshack jak do tej pory.
            bardzo szybko mozna zapisac zdjecia do folderu,a potem na forum.

aha chcialam powiedziec,ze "szmerki nad Warta" bardzo mnie
            zaskoczylybig_grin i nie wiedzialam co to za stwor?big_grin a to tylko mala
            zmiana smile
            • greis52 Re: letnia środa:) 08.08.07, 14:25

jestes dobrasmile mito zajelo wiecej czasu
              dawaj te fotki bedziemy ogladacsmile
              • greis52 Re: letnia środa:) 08.08.07, 14:27
                co do zmiany to
                okazja przy okazjismile zmiany generalnej

• slo-onko Re: letnia środa:) 08.08.07, 14:42
                bardzo proszesmile
                fotoforum.gazeta.pl/3,0,787899,2,1.html
                fotoforum.gazeta.pl/3,0,787898,2,2.html
                • slo-onko Re: letnia środa:) 08.08.07, 14:49
                  no jako tako choc nie po mojemu te opisy. w domu nad tym popracuje.
                  aha Kendu wiem,ze to nie galeria fotograficzna smile proby musza sie
                  gdzies odbywacsmile mozesz usunac postysmile
                  lece do domkusmilepa smile
                  • mala20033 Re: letnia środa:) 08.08.07, 18:46
                    Oooo ledwo Was odnalazlam. Nowa szata graficzna forumow jest teraz!
                    U mnie upaly i sucho...
                    Licze dni do wakacji ..do wyjazdu do Polski..
                    Wam Dnia Wspanialego!
                    • kendo Re: letnia środa:) 15.08.07, 10:02
                      ale pochmurna i po poludniu ma,jak zwykle deszczycsad(

* sloo pozdrawia z podrozy,
                      okolo 6 godz,chciala pomachac lapka do Greis,ale nie chciala jej
                      budzicwink)

*dzieki kasikku za pozdrowka od gryzonia i czekamy na wrazenia.

a tak pozatem to juz po tancach prz rurze i bieganiu za kurzamiwink)

miejcie sobie udany dzien Zalogo.
                      • mala20033 Re: letnia środa:) 15.08.07, 17:20
                        Wysłałam raz..i znikło!
                        Za oknem w słońcu +50C. Człek durnieje od tego!

Wam Dzionka Miłego!
                        • kendo Re: letnia środa:) 15.08.07, 19:57
                          witaj malenka....
                          no tu na Vistuli nic nie ginie,
                          jedynie w archiwalne ksiegi trafiawink)o ranyyyyyyyyyyyyyyyyy,to
                          ciepelko naprawde masz,dzis mielismy +19 /wiaterek/przelotny
                          dzeszczyk
                          miej sobie mile poludnie

a Zalodze zycze milego wieczoru
                          • nick000 Re: letnia środa:) 15.08.07, 20:04
                            hej wszystkimsmile U mnie upalnie, szczególnie popołudnie pod znakiem
                            słońca, co cieszy i napawa optymizmem. Ranek zapowiadał deszcz, na
                            szczście na zapowiedziach sie jedynie skończyło. Zmeczony, w
                            pozytywnym tego słowa znaczeniu, po długiej wycieczce rowerowej,
                            zycze Wam spokojnego wieczorusmile
                            • kendo Re: letnia środa:) 15.08.07, 20:32
                              niema nic przyjemnego,jak "zmeczenie przyjemne"
                              witaj wieczornie nicku,
                              oj,ja sie nienasycilam sloncem jeszcze,po prostu slysze,jak moje
                              cialo wzeszczy za nim co dzien,po prostu niedogrzalam sie nimwink)''

zycze zasluzonego odpoczynku.
    • mycha Re: letnia środa:) 22.08.07, 08:20
      jeszcze letniasmile dzień dobry robaczkismile
      w nocy u nas była gigant burza. ale jaka! dawno takiej nie było. a
      jak się spałosmile)))
      teraz słonko świeci, ale chłodno tak, jak po deszczu zawsze.
      miłego życzesmile
      • kasikk_29 Re: letnia środa:) 22.08.07, 08:34
        witam smile
        i na rozbudzenie serwuję kawunię
        www.groszki.pl/groszki/51,82455,4405837.html?i=1
        sama jakaś zaspana jestem, ale czas już kieracik ogarnąć i do roboty się wziąć,
        a plany mam bogate...
        zobaczymy, co z realizacją będzie wink
        udanego dnia smile
        • kendo Re: letnia środa:) 22.08.07, 09:34
          mycha/kasikk
          witajcie,no tu jakos nie padalo,zapowiadaja od 14
          godz.blyskawice,oby wycieczka sie jaks udala bo dzis sa takie plany.

zycze Wam i Zalodze udanego dnia.

PS.a taka kwcie czesto sobie zamawiam ,wlasnie robia serduszko na
          niejsmile)
          • greis52 Re: letnia środa:) 22.08.07, 10:39

pozdrawiam, kawoszkom zycze zapchu i smaku duzosmile
            udanej polowki tygodnia zycze
    • mala20033 Re: letnia środa:) 22.08.07, 14:48
      Następny upalny dzień.
      W nocy nastawiłam podlewanie ogrodu.
      Psy dyszą.
      Ja zaś właczam oziemienie w domu i zaszywam się z książką w sypialni.
      Jesieni..przychodż!
      Wam dzionka miłego.
      • mala20033 Re: letnia środa:) 22.08.07, 14:50
        Mycha..to ja wsiadam w samolot i już lecę!
        • mycha Re: letnia środa:) 22.08.07, 15:39
          mała psy pod pachę i przyjeżdżajsmile))
          właśnie nadchodzi powtórka z rozrywki z wczoraj, pada i robi się
          coraz ciemniej. ciekawę, jak ja wrócę z pracy...
          • kasikk_29 Re: letnia środa:) 22.08.07, 17:05
            u mnie popadało razy 2 po 5 minut i tyle
            zagrzmiało też 2 razy
            cała burza
            szkoda, że nie popadało porządnie, bo przynajmniej nie byłoby tak duszno
            a tak... nawet ze Skrzacikiem nie moge pójść nigdzie, bo może lunąć zaraz... uncertain
            • nick000 Re: letnia środa:) 22.08.07, 17:29
              duszny, lepki upał, termometr wskauje czterdzieści stopni - nawet
              ja nie lubię czegoś takiego. Idzie burza, gdzies daleko już słychać
              grzmoty a niebo ciemnieje z minuty na minute. Dziwna pogoda,
              dziwaczne lato, ale i tak wolę je od zimy. Witam wszystkich
              serdecznie i zyczę spokojnego popołudniasmile
              Acha, już sa grzybkismile Wczoraj sie o tym osobiscie przekonałem
              dźwigajac do domu wielki ich koszsmile
              • mycha Re: letnia środa:) 22.08.07, 21:51
                cześć nicksmile
                grzybki mówisz? ja walczyć zaczynam z ogórkamiwink
                a poza tym była może nie burza, ale natura jest przekorna. kiedy
                zaczęło padać? no przecież jak wracałam z pracy. jak się dowlokłam
                do domu byłam calusieńka mokra. nogawki spodni wlokły się za mną
                chyba kilometrsmile
                • kendo Re: letnia środa:) 22.08.07, 23:13
                  a u mnie nie bylo burzy,tylko troszke duszno ale przyjemnie,
                  pozatem zrobilam jablkowy mus na zime,nawet psiun lyche na koncu
                  oblizywal,musi byc dobre i juzsmile)

spokojnego dnia dla malej i wyspanej nocy dla reszty Zalogi
                  • kendo Re: letnia środa:) 29.08.07, 08:39
                    choc chlodniejsza juz,
                    wczoraj wieczorem ocieplanie wlaczylismy,a dzis rankiem niektorzy
                    ciutke dalej mieszkajacy od nas na polnoc skrobali szyby od szronu:-
                    ((

cieplego dnia zycze.

PS;..trzymajmy kciuki za Mala dzis(mysle,ze Mala nie bedzie miec za
                    zle za ten apel o ZDROWKO)
                    • kasikk_29 Re: letnia środa:) 29.08.07, 09:04
                      Witam smile
                      u nas też wyraźnie chłodniej
                      ale ja najbardziej lubię ten moment w roku
                      już chłodno, a jeszcze letnio smile
                      no i pełno dobrości - owoce, warzywa i pyszne jedzonko z nich
                      a dodatkowo feeria kolorów
                      ach...

Małą - kciuki trzymane big_grin

miłego dniaaaaa...
                      • kendo Re: letnia środa:) 29.08.07, 09:11
                        tez lubie jesien kasikku,
                        ale ta zapowiadajaca sie az mnie przeraza,bo nader chlodna,a zem
                        niewygrzana letnio,bede marznac okrutjiesad(
                        ale na rzie dobrej mysli jestem,moze wrzesien byc cieplutki
                        jesiennie,tak nieraz tu bywa.
                        miej sobie udany dzionek i wysciskaj Skrzatasasmile)
                        • mycha Re: letnia środa:) 29.08.07, 10:12
                          cześć dziewczynysmile dzień dobry wszystkimsmile
                          chłodno, chłodno, ale słonko świeci i niebo bez chmurki.
                          mam ochotę iść na spacer do lasu, połazić, nacieszyć oczy.
                          zmykam do pracy, niestety
                          buziaki
    • slo-onko Re: letnia środa:) 29.08.07, 10:14
      witam w jesienna aczkolwiek sloneczna pogode. babie lato nas czeka i
      moze cieple wrzesniowe dni jak to zcasem bywa tez sa piekne.
      dobrego dnia wszytskim zycze.
      • nick000 Re: letnia środa:) 29.08.07, 13:41
        cześć wszystkimsmile Dzisiaj pogoda typowo wrześniowa, jesienna,
        smutna i piękna jednoczesnie. Wysokie błekitne niebo, chłodno ale i
        optymistycznie zarazem. Zapowiada ona cudowne, kolorowe, przesycone
        słoncem dni, takie jakie lubimy, o których marzymy i podczas ktorych
        odczuwamy radosć z tego, ze przyszło nam żyć tu i teraz.
        Spokojnego popołudnia życzy zapracowany nick.
        • kasikk_29 Re: letnia środa:) 29.08.07, 13:46
          nie przepracowujcie się, a szczególnie nick wink

mysz, a może wagary sobie zrobimy i do lasu big_grin

kendula - gorąca herbatka, kocyk, dobra książka i ciepło ci będzie w chłodne
          wieczory smile u mnie przynajmniej zdaje egzamin
          • mycha Re: letnia środa:) 29.08.07, 13:50
            aaaa... ja bardzo chętnie. przemknę się między petentami i w nogibig_grin
            • nick000 Re: letnia środa:) 29.08.07, 13:53
              nie tylko Tysmile, a w ogóle, tego typu poglądy, szczególnie podczas
              pracy, powinny być zabronione;DD
              • mycha Re: letnia środa:) 29.08.07, 13:56
                toż przecież szeptem mówię.
                a jak to ktoś mądry powiedział - praca nie zając, nie ucieknie;p
                • nick000 Re: letnia środa:) 29.08.07, 14:03
                  szept ma to do siebie, ze, pomijając podtekstywink, jest bardziej
                  słyszalny niż najgłośniejszy krzyk;DDD Co do pracy, jak zwykle jest
                  consensus;D
                  • mycha Re: letnia środa:) 29.08.07, 14:35
                    to zależy, czy ktoś się chce wsłuchaćwink)))
                    • nick000 Re: letnia środa:) 29.08.07, 14:40
                      każdy człowiek, bez wzgledu na pleć, chce, nie kazdy potrafi sie
                      do tego przyznać.
                      • mycha Re: letnia środa:) 29.08.07, 14:54
                        to świadczy o braku odwagi.
          • nick000 Re: letnia środa:) 29.08.07, 13:52
            ani mi to w głowie;D, sytuacja jednak czasami wymaga, by odrobinę
            czasu pracy poswiecićwink, co stwierdzam ze smutkiem wielkim;DD
            ..."gorąca herbatka, kocyk, dobra książka i ciepło ci będzie w
            chłodne
            > wieczory smile u mnie przynajmniej zdaje egzamin"..

O kurczewink, marzenie normalniesmile

• kasikk_29 Re: letnia środa:) 29.08.07, 14:18
              nick, wierze w ciebie - znajdziesz wyjście z sytuacji
              może ze mną i myszą do lasu skoczysz? będziesz nam skrzacika bawił big_grin
              co do książkowo-herbacianych marzeń, to one są możliwe do realizacji i to nawet
              dzisiaj smile
              • nick000 Re: letnia środa:) 29.08.07, 14:31
                normalnie powalajaca perspektywasmile Czy moge zabrac kilka
                browarow?;D
                • kasikk_29 Re: letnia środa:) 29.08.07, 15:17
                  możesz zabrać żubra w roli środowiskowo-poznawczej
                  i odczytać referat "żubr w środowisku naturalnym" ;P
                  • mycha Re: letnia środa:) 29.08.07, 15:34
                    nick będzie siedział przy żubrze????;D
                    • kasikk_29 Re: letnia środa:) 29.08.07, 16:23
                      nie - przy Skrzaciku przecież
                      a poza tym mamy spacerować przecież, więc o siedzeniu nie ma mowy smile
                      • kendo Re: letnia środa:) i z powrotem sloo z urlopu:) 29.08.07, 19:28
                        witaj sloo,
                        i opowiadaj,jak urlopik bylsmile

widze,ze wy po lesie spacerowali,a ja sie udalam na plaze,
                        samiusienka bylam,jakas para tylko sie opalala i kobieta
                        przespacerowala,,
                        posiedzialam/podumalam...i do domciu czas bylo wracac,odpoczelam
                        jednym slowem,a mialam "zakercenie glowy od poniedzialku",czekam bo
                        jeszcze nie koniec "zakercenia" moze dwa dni....

zycze udanego/spokojnego wieczoru.
    • mycha Re: letnia środa:) 05.09.07, 08:14
      wcale nie letnia, za to zapłakana, szara, zimna ta środa, dzień
      dobry wszystkim.
      dzisiaj taaak mi się nie chciało wstać z łóżeczka.
      zapraszam na kawę. a może ktoś chce przygarnąć mojego lenia?
      spokojnego i miłego dnia życzę
      • kendo Re: letnia środa:) 05.09.07, 19:36
        wieczorowa pora,oznajmiam,ze nareszcie slonce bylo caly dzien,
        spedzilam oczywiscie dzionek w plenerze dogrzewajac zwloki,

zycze cieplego wieczoru.
        • henryk245 Re: letnia środa:) 12.09.07, 08:17
          TVP2
          17:35 Piłka nożna: Eliminacje Mistrzostw Europy
          mecz: Finlandia - Polska

typuje 2:2

oby tylko w d... niedostac na wyjezdzie
          serbowie strasza ze sa najlepiej (?)grajaca rep.w grupie.

Pzdr.

• kendo Re: letnia środa:) 12.09.07, 09:56
            usch,znowu pilka w TVwink)

przyjdzie mi chyba czlapac z psiunem na spacereksmile

a tak pozatem to wieje,jak zwykle,choc sieci miedzy chmurkami.
            miejmy nadzieje,ze dzien bedzie udany,czego zycze Wam.
            • greis52 Re: letnia środa:) 12.09.07, 13:07

witam, mgla opadlo to chmury zasnuly niebo i znow szaro
              cieplutkiego popoludnia zycze,

jesli chodzi o sport to najlepiej miec dwa
              niezalezne TV w domciu i po problemie
              trzymam kciuki za naszych!!!!!
    • slo-onko Re: letnia środa:) 12.09.07, 17:53
      dzien dobry wszytskim.
      szaro,buro i ponuro. ide wygrzac sie w goracej wodzie,a potem do pracy,bo bez pracy nie ma kolaczy.
      milego wieczoru.
    • slo-onko Re: letnia środa:) 12.09.07, 17:54
      ps. Kendus-listsmile
      • kendo Re: letnia środa:) 12.09.07, 23:04
        miejcie sobie szczesliwa nocke,
        ide cos jeszcze podkasac i czlapie w wyrkowink)
    • greis52 Re: letnia środa:) 19.09.07, 08:43

u mnie juz jesienna sroda, zimno jak diabli
      no moze wpoludnie sloneczko dogrzejesmile
      milutkiego i cieplego dnia zycze
      • mycha Re: letnia środa:) 19.09.07, 09:06
        cześć greis, witam wszystkich.
        u mnie również zimno, ale przynajmniej ładnie.
        wczoraj z bratową zebrałyżmy się w sobie poszłyśmy na fiki miki -
        gimnastyka, dla niewtajemniczonychsmile
        i tak bieg po zdrowie w pracy, wieczorem machanie ręką, nogę i
        dzisiaj myślałam, że się z łóżka nie podniosę. oj, zastały się stare
        kości, zastały...
        miłego życzęsmile
        • kendo Re: letnia środa:) 19.09.07, 09:14
          Greis/Mycha
          witam Was ,no i oczywiscie reszte Zalogi,

co do chlodnych porankow,to tu normalka,,ale do lunchu robi sie
          cieplo jesiennie,
          a zastale kostusie??,wspolczuje mycha,radzilabym fiki-miki -jako
          joga,nie ma sie skutkow ubocznych po tych cwiczeniach ,cialko tez
          bedzie nadciagniete,plus sama psykika sie wzmacnia.

zycze ciepelka i sprawnego dnia,
          moze plany dzis zrealizuje.
          • kasikk_29 Re: letnia środa:) 19.09.07, 10:01
            witam witam smile
            za oknem słonko, ale zimnica
            ja chyba w sen zimowy zapadnę na dobre
            help...
            chyba kawunię sobie zrobię
            może ktoś reflektuje?
            • kendo Re: letnia środa:) 19.09.07, 10:50
              kasikku,
              ani mi sie waz w sen zimowy zapadacwink)
              stawiam kawuche z mleczkiem i drozdzoweczke z jablkowym musem i
              duzu kruszonki-smacznego,

moj upior letni juz sie majta na wietrze i po spacerku psim na
              grzybki sobie podjade,moze dzis mi sie uda.
              milego dnia.
              oczywiscie dla reszty spoznialskich cieplego dnia zycze.
    • mycha Re: letnia środa:) 26.09.07, 09:02
      aaa, chyba jesienna.
      u mnie z rana była gęsta mgła, chłodno, w powietrzu czuć wilgoć. aj,
      moja pogodasmile)))
      melduję, że jeszcze żyję. machanie koniczynami idzie coraz lepiej.
      po nie czołgam się już do domuwink
      praca, jak praca. cieszę się, iż dzisiaj już środa. do weekendu
      coraz bliżejwink
      ściskam was mocnosmile
      • kendo Re: letnia środa:) 26.09.07, 09:42
        o!! kogo moje piekne oczy widza?wink)
        mycha jednak zyje po machaniu konczynamismile)
        witaj jesiennie,
        podobnie mgly poranne mamy,dzis zapowiada sie chyba slonecznie.

zycze sprawnego dnia pracy.
        • mycha Re: letnia środa:) 26.09.07, 10:29
          cześć kenduśsmile
          jakoś ten wir w pracy związany z obecną sytuacją w kraju pochłonął
          mnie dokumentnie. przychodzę z pracy nie zawsze normalnie - tj. o
          zwykłej porze i po prostu nie mam na nic siły. jedynie fiki miki
          mnie trzyma przy życiu. może dzisiaj, jak nie będę siedzieć w pracy
          po godzinach to wejdę na net.
          a pogodowo się od rana nie zmieniło. ale może to i lepiej. ładna
          pogoda i słonko, chyba za bardzo by mnie rozpraszałowink
          • kendo Re: letnia środa:) 26.09.07, 10:40
            ej mycha,
            ja funkcjonuje dobrze przy sloneczku,
            deszcze mnie doprowadzaja do smutkow i nic wtedy mi sie niechcesad(
            a z tymi fikaniami to dobrze sobie zaaplikowalas,wlasnie "ludzie
            biurowi" powinny ich miec ,jak najwiecej.
            zycze normy stresowej w pracy:_))
    • slo-onko Re: letnia środa:) 26.09.07, 12:03
      witam srodowo.
      upalnie,slonecznie,pieknie. nit o ejsien ni wiosna ni lato. jesli
      kwitna kasztany to musi to byc przednowek lata big_grin
      nawal pracy,obowiazkow i innych malo milych przypadkow nie daje mi
      zyc. mimo to jakos sie trzymam i chyba sie nie dam.
      zycze wszytskim dobrego dnia.
      • kasikk_29 Re: letnia środa:) 26.09.07, 13:11
        witam w południe
        mgła dalej trzyma i chyba pogoda mnie przygniata
        jakoś śpiąco i barowo
        nic mi się nie chce, chyba będę lenia dziś hołubić wink

udanej reszty dnia smile
    • mycha Re: letnia środa:) 26.09.07, 20:32
      witam wszystkich wieczorową porą i zaznaczam, że nie jestem
      brunetemwink ależ tu cicho i spokojnie...
      kot mi siedzi na kolanach, herbatka paruje, cóż za wieczórsmile
      dobrej nocki wszystkim życzęsmile
    • mycha środa jesienna 17.10.07, 09:00
      Dzień dobry wszystkim, jak się spało? ja jak dzieckosmile i o dziwo
      nawet nie miała problemów ze wstaniem rano, jak nigdy przed 6.00
      byłam już na nogachsmile)) Czyżby coś wisiało w powietrzu, że mój
      organizm tak dziwnie się zachowuje???
      robię kawunie i zapraszam.
      • kendo Re: środa jesienna 17.10.07, 09:49
        dosiadam sie do kawusi ...
        hej mysia,no prosze,wiec wyspalas sie za wsze nockiwink),
        u mnie tak ciemno, od deszczu,ze musialam zapalic lampe przy
        kompie,niemniej na dworze cieplo,niemal,jak latem,w koncu deszcz byl
        juz potrzebny by podlal na zime wszystkie drzewa.

miej sobie udany dzionek,
        zycze rownie dla calej Zalogi tego samego.
        • kasikk_29 Re: środa jesienna 17.10.07, 12:00
          witam w południe smile
          u mnie piękne słoneczko, ale przeciwnie do Gryzonia, nie mogłam dziś
          wstać - ostatnio przemęczona jestem jakoś, a w pracy gorący okres
          dobrze przynajmniej, że po godzinach nie muszę siedzić
          chciałabym pójść na spacer, a na dodatek widzę park przez okno
          a muszę w murach siedzieć... buuu...

miłego dnia smile
          • kendo Re: środa jesienna 17.10.07, 19:04
            witaj kasikku jesiennie,
            zgonimy ta niemoc na pogode i juz,jutro bedzie lepiejsmile)
            u mnie popadalo,ja jak zwykle spacerku nie zrobilam jakiego chcialam
            z drogi tesciowa mnie zawrocila,bo tunika(a wyszla sukienka)juz
            gotowa,zmontowalam ja,szkoda,ze wloczki braklo,beda male rekawki,ale
            dzielo przesliczne(chwale sie)z mojego pomyslu a Jej wykonanie.
            zycze udanego wieczoru Tobie i Zalodze.
    • kasikk_29 wcale nie letnia środa:) 24.10.07, 08:59
      witam smile
      za oknem szaro-buro, jak moje kociska zupełnie
      pogoda barowa, a jak uziemiona - jakieś wirusisko mnie powaliło i w domciu
      siedzę do poniedziałku
      eh... odpocznę może trochę

życzę miłego dnia wszystkim smile
      • mycha Re: wcale nie letnia środa:) 24.10.07, 12:54
        cześć i czołemsmile
        wychylkiłam mysi nos spod puchowej kołdry i pozdrwiam was
        serdecznie. Słońce świeci, mucha lata, koty za muchą, a ja kończę
        drugą książkę i łapie mnie szwędak, a tu trzeba w pieleszach leżećsad
        trzymajcie się ciepło
        • mala20033 Re: wcale nie letnia środa:) 24.10.07, 16:33
          Witajcie..
          Dzis ogladalam prace Guntera Grassa...Durera, Styjkowskiego..
          Wam milego wieczora...
          • kendo Re: witam wieczorowa sroda 24.10.07, 21:28
            czas mnie dzis dopadl siedzeniowy u tesciowej,
            pokarmilam kociaczki z kocica,dokarmia ich,a maluszki sa przeslodkie,

alez dziewczyny,jakiz to wirus Was dopadlsad(,kurcze,zeby mnie
            niedopadlo bo nie lubie lezec w lozku,kurujecie sie czym mozecie.

a mala to ma dobrze,ukurturalnia sie,jak zwykle,

miejcie sobie cieply wieczor.
    • mycha środa jesienna 31.10.07, 08:13
      witajcie robaczki,
      za oknem szaro, buro, całe szczęście nie tak zimno.
      z chęcią bym podopieszczała lenia dzisiaj, ale praca na to nie
      pozwalasad
      aaaaa, dzisiejszej nocy jest helloweensmile))) kto zamierza straszyć?wink
      a jutrzejszy dzień będzie pełen zadumy, przesiąknięty zapachem
      palących się zniczy, kolorytami chryzantem i smakiem pańskiej
      skórki - tak pamiętam 1 listopada z czasów mojego dzieciństwa.
      robię kawę, zainteresowanych proszę o podstawianie kubasówsmile
      • slo-onko Re: środa jesienna 31.10.07, 08:36
        czesc Mycha smile
        co prawda kubel juz jedenw ypilam,ale coz dla towarzystwa cygan dal
        sie powiesicwink) Borys,polewojbig_grinD
        • mycha Re: środa jesienna 31.10.07, 09:06
          cześć slosmile
          a tobie to do cygana duuuużoooo brakuje;p
          nie mówiąc już nic, że ja do borysa niepodobnawink
          • slo-onko Re: środa jesienna 31.10.07, 09:37
            a przede wszystkim nie umiem spiewacbig_grinD co i dobrzebig_grinD
            tanczyc za to umiem i lubie,wiec taki cygan ze mnie w piecdziesieciu
            % wink))

• mycha Re: środa jesienna 31.10.07, 10:13
              a śpiewać cię nauczymy i już będziesz prawie w 100%smile))
              tylko jak my z ciebie cygana zrobimybig_grin zostaje tylko dobry chirurgbig_grin
              • slo-onko Re: środa jesienna 31.10.07, 10:46
                ooooooooo jak tak to ja dziekuje, wole nie byc utalentowana jak
                cygan,ale wole mimo wszytsko byc kobietabig_grinDD
                • mycha Re: środa jesienna 31.10.07, 11:26
                  napewno? przemyślałaś decyzję?big_grinDDDD
                  • slo-onko Re: środa jesienna 31.10.07, 11:31
                    tak big_grin i nie dams ie przemielic na faceta big_grin nie to,zebym ich nie
                    lubiala,ale nie i juz big_grin nawet gdyby mi doplacali to nigdy
                    facetem,nigdy,nigdy !big_grin
                    • mycha Re: środa jesienna 31.10.07, 12:51
                      i tego będziemy się trzymaćbig_grin
                • kendo Re: środa jesienna 31.10.07, 11:31
                  o!!!!!!!!!!!!!,a tu co za jakies metamorfozy sie szykuja??,
                  nich nasze sloo zostanie taka ,jak jest,w spiewajac w chorze i tak
                  nie bedzie slychac ,kto falszujewink),bo ja spiewac tez nie umie
                  teraz,choz w podstawuwce do churu nalezalam,

witajcie mycha/sloo i nieobecni,
                  pogodowo ,mamy super,juz zdazylam zrabic troche lisci,ale w stopy w
                  sniegowcach zmarzlam,wiec w domciu juz siedze,
                  dlugo sie nie pocieszymy pogod,zapowiadaja w nastepny tydzien
                  snieg,ciekawe czy u nas tez,ale na pewno diametralnie sie ochlodzisad(

zycze przepieknej srody.
                  • slo-onko Re: środa jesienna 31.10.07, 11:34
                    czesc Kendo,dawnosmy sie nie widzialybig_grinDD
                    a swoja droga uwazasz, widzisz co mycha chciala ze mnie
                    zrobic?????big_grinD ratuj mnie smile
                    u ans pogoda tez piekna,sloneczna,a ja musze tu siedziec sad an
                    szczescie od jutra do poniedzialku wolne,huuuuuuuuuuuuuraaaaaaaa!!!!!
                    • mycha Re: środa jesienna 31.10.07, 12:56
                      jaaaaa????? ależ skąd!!!!smile
                      to nie ja chciałam być cyganem;p
                      mało tego, ja nawet przystojnym włochem nie chcę byćwink
                  • mycha Re: środa jesienna 31.10.07, 12:54
                    cześć kenduśsmile
                    widzę, że pracowity poranek miałaśsmile
                    u mnie słoneczko usiłuje przebić się przez chmury, ale z marnym
                    efektem. zapowiadają duże ochłodzenie i deszcz ze śniegiem. czy oni
                    muszą nas tak straszyć?
                    • kendo Re: środa jesienna 31.10.07, 13:00
                      * sloo,
                      juz Cie poratowalam,powiedzialam,ze taka,jaka jestes to super,innej
                      nie chcemysmile kiss,
                      no "dawno "co bylas na forumie,ale rozumie,kazdy z nas ma obowiazki
                      i rozne checie do forumowaniawink

*mycha,
                      witam,
                      no ,jak to mowia,"kto wczesnie wstaje......."
                      tak sobie mysle,ze w nagrode do miasta sobie skocze,zawsze zapomne
                      popatrzec na jeda rzecz a czas juz nagli...

miejcie sobie duszyczki dobry dzionek,
                      a sloo,przeszczesliwa na mysl wolnych dnismile),dopiero bedzie igielka
                      smigacwink)
                      • kasikk_29 Re: środa jesienna 31.10.07, 13:10
                        cześć vistulętasmile
                        mam dziś trochę laby, ale czeka mnie niedługo ogrom roboty, bo wreszcie ruszył
                        się długo wyczekiwany remont łazienki
                        cieszę się bardzo, bo wreszcie będzie ładnie smile
                        a na razie czeka mnie pakowanie łazienkowych akcesoriów
                        i zabezpieczanie mieszkania przed kurzem
                        no a później generalne sprzątańsko i podziwianie, podziwianie, kąpiele i
                        podziwianie big_grin

udanego heloween i spokojnego weekendu zadusznego...
                        • nana_c Re: środa jesienna, fajna ta sroda :-) 31.10.07, 17:18
                          Halloweena "olewam", bo nie swietuje z przekonania jakichs tam poganskich swiat tongue_out
                          Fajnie jest, bo zaczynam po tygodniu dolegliwosci lepiej slyszec, szczególnie na
                          prawe ucho, do tego jestem na etapie pozbywania sie gronkowca zlocistego z nosa-
                          a wiec, ida lepsze czasy dla mnie, hurra!
                          Mam póki co, zwolnienie lekarskie na najblizsze 2 i pól tygodnia. Bede wiele
                          czytac, lezec, pic litrami herbatke.... wiecie, to pomaga, na serio.
                          Musze nabrac sil i optymizmu, na czekajaca mnie operacje, oboje uszu sad
                          Trzymajcie sie- kazdy jesienny dzien moze rozblysnac w wesolych kolorkach
                          opadajacych lisci smile wtedy wiele spraw mniej strasznych sie wydaje.
                          • mycha Re: środa jesienna, fajna ta sroda :-) 31.10.07, 20:01
                            hej nana_csmile dobry wieczór wszystkimsmile
                            nana_c cieszę się, że lepiej się czujesz i mocno trzymam kciuki,
                            żeby teraz było jeszcze, jeszcze, jeszcze lepiejsmile posyłam ogrom
                            pozytywnych fluidówsmile
                            a ja lubię pogańskie świętabig_grin fajnie jest "wrócić do korzeni"wink
                            • kendo Re: środa jesienna, fajna ta sroda :-) 31.10.07, 21:13
                              hej,hej ludziki,

sama rados,ze nana zaczyna zdrowiec,oby do operacji zadna grypka sie
                              niedoplatala,a ten gronkowiec ,co to za jeden??,jak sie go podlapuje?

mycha,wesolo popatrzec na maluchy przebrane,ale tak po prawdzie to
                              nichby to zostalo tam gdzie sa jego korzenie,bo urok tradycji
                              zaniedlugo wygasnie,kiedy kraje bda sciagac je,zawsze cos zmienia i
                              nie bedzie to ,to samo.

milego wieczoru nana,mycha/sloo /kasikk i nieobecnym

acha,no wlasnie lazieneczka w nowym wydaniu to bedzie cos ekstra,
                              mam nadzieje kasikku,ze pracka pojdzie sprawnie i szybko,
                              zamelduj ,jak bedzie gotowa.
                              • nana_c Re: środa jesienna, fajna ta sroda :-) 31.10.07, 22:32
                                Oj Kendo, to takie typowe, szpitalne zakazenie sad(( nic zbytnio ciekawego, po
                                prostu, mimo masek, fartuchów ochronnych, po prostu "zlapalam" od jakiegos
                                pacjenta sad

pl.wikipedia.org/wiki/Gronkowce
                                www.gronkowiec.pl/gronkowiec.html
                                Dzieki serdeczne za zyczenia- na szczescie, na grypki i takie tem przeziebienia,
                                odporna jestem smile))To i gronkowcowi zlocistemu rade dam wink
    • mycha Re: letnia środa:) 07.11.07, 08:55
      koło letniej to ta środa nawet nie stałabig_grin
      dzień dobry wszystkim. ja już po śniadaniu i usiłuję przekonać mój
      organizm do pracy. narazie efektów brakwink
      chyba sobie kawę zrobię, bo muszę się dobudzić. zapraszam na gorącą
      kawunięsmile
      • nick000 Re: letnia środa:) 07.11.07, 09:06
        nareszcie udało mi sie zaparzyć kawę, alez smacznasmile i gorąca.
        Przyda sie ciepłotę organizmu poprawić, bo zima nas atakować
        zaczyna. Pierwszy snieg, brzydki, brudny leży i powoli topniejąc,
        tworzy paskudne kałuże i błotko. Ciezkie, czarne chmury, zimnica,
        mokre powietrze, brrr!
        Witaj mychosmile, cześć wszystkimsmile Pomimo tego, co wyżej napisałem,
        życzę słońca i, chociaz wewnętrznego, ciepełkasmile
      • nick000 Re: letnia środa:) 07.11.07, 09:19
        a przed chwila w radio usłyszałem Marka Grechutę i nie moge sie
        powstrzymac przed wklejeniem tekstu jego pieknej piosenki.

Tyle było dni do utraty sił,
        Do utraty tchu tyle było chwil,
        Gdy żałujesz tych, z których nie masz nic,
        Jedno warto znać, jedno tylko wiedz:

Że, ważne są tylko te dni, których jeszcze nie znamy,
        Ważnych jest kilka tych chwil, tych, na które czekamy.....

Pewien znany ktoś, kto miał dom i sad,
        Zgubił nagle sens i w złe kręgi wpadł,
        Choć majątek prysł, on nie stoczył się,
        Wytłumaczyć umiał sobie wtedy właśnie, że:

Ważne są tylko te dni, których jeszcze nie znamy,
        Ważnych jest kilka tych chwil, tych, na które czekamy..

Jak rozpoznać ludzi, których już nie znamy?
        Jak pozbierać myśli z tych nie poskładanych?
        Jak oddzielić nagle serce od rozumu?
        Jak usłyszeć siebie pośród śpiewu tłumu?

Jak rozpoznać ludzi, których już nie znamy?
        Jak pozbierać myśli z tych nie poskładanych?
        Jak odnaleźć nagle radość i nadzieję?

Odpowiedzi szukaj, czasu jest tak wiele...

Ważne są tylko te dni, których jeszcze nie znamy,
        Ważnych jest kilka tych chwil, tych, na które czekamy.....

Marek Grechuta
        • mycha Re: letnia środa:) 07.11.07, 09:46
          cześć nicksmile
          bardzo lubię tą piosenkę. za mną od kilku dni chodzi Niemen "Sen o
          Warszawie" - jedna z moich ukochanych polskich pioseneksmile
          wczoraj wieczorem padał śnieg z deszczem i było paskudnie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka