mycha 27.06.07, 08:23 Dzień dobry wszystkim w środowy powiedzmy, że poranek, bardzo letni i lekko wietrzny zapach kawy rozchodzi się delikatnie drażniąc nozdrza. na stole świeże rogale i serek biały z rzodkiewką i szczypiorkiem zapraszam na śniadanie śpiochy Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mycha Re: letnia środa:) 27.06.07, 08:24 te wszystkie zapachy namąciły mi w głowie i zapomniałam wkleić linka z wiosennej środy forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=11086&w=59410124 Odpowiedz Link
nick000 Re: letnia środa:) 27.06.07, 08:49 lekko wietrzny? Gdybym głowy nie podtrzymywał dłońmi, wiatr by ja urwał i poturlał gdzies za góry i lasy. Strasznie wieje i wyje jak stado potępieńcow;D Witaj mycho, cześć wszystkim Aromat kawy czuję z daleka i nijak nie mogę sie oprzeć chęci wypicia tego boskiego napoju A tak w ogóle, to miłego dnia Odpowiedz Link
mycha Re: letnia środa:) 27.06.07, 10:10 cześć nick tutaj wiatr się wzmaga, ale głowy jeszcze nie urywa narazie nick trzymaj mocno głowę, bo ją stracisz i co będzie? Odpowiedz Link
nick000 Re: letnia środa:) 27.06.07, 10:41 juz dawno ją straciłem, ale to miedzy nami;DD Dodatkowym smaczkiem jest padajacy co chwile deszcz. Na pocieszenie powiem, ze upały wrócą niedługo Odpowiedz Link
kendo Re: letnia środa:) 27.06.07, 10:49 widze,ze pogodowo mamy tak samo witajcie :mycha/nicku i nieobecni, powiem,ze wczoraj zawiedzona bylam na cmentarzu,to byl juz dziadzio,ktory nie umial przekazac najwazniejszych wiadomosci o powstaniu cmentarza,niemniej jednak daty z osiemnastego wieku wskazywaly na jego powstanie,a miasto powstalo w szesnastym wieku,wiec gdzies luka powstala, dzis ma byc obchod miasta,za ktory sie placi,moze to bedzie bogatrze w jakies historyczne wiesci. jedynie co wskazywalo na isnienie miasta,to byla pamiatkowa tabica/nagrobek ,mowiacy o panujacej cholerze,ktora zdziesiatkowala mieszkancow w 1857 roku. milego dnia zycze. Odpowiedz Link
mycha Re: letnia środa:) 27.06.07, 11:30 cześć kenduś szkoda, że nie wyszło wczoraj tak, jak chciałaś może dzisiaj będzie lepiej. buziaki Odpowiedz Link
nick000 Re: letnia środa:) 27.06.07, 11:43 cześć kendula Ten cicerone tez pochodził z szesnastego wieku?;DD Nie dziw sie wiec, ze nie pamieta juz wielu faktow;D Odpowiedz Link
mycha Re: letnia środa:) 27.06.07, 11:25 nikomu nie powiem a deszcz jest fajny, szczególnie taki letni, potańczyć w kroplach letniego deszczu - świetna sprawa do upałów mam mieszane uczucia Odpowiedz Link
kendo Re: letnia środa:) 27.06.07, 11:27 deszcczyk lubie w upal,ale nie jakby dzis zaczal padac,gdzie wieje i jest chlodnawo brrrrrrrrrrrrrr( Odpowiedz Link
kendo Re: letnia środa:) 27.06.07, 11:33 mycha,tylko nie burza , moze deszczyc,bez blyskawic,inaczej najchetniej w szafe wpelzne) Odpowiedz Link
mycha Re: letnia środa:) 27.06.07, 11:47 kendo, no coś ty piękny widok i świetne uczucie naprawdę Odpowiedz Link
nick000 Re: letnia środa:) 27.06.07, 13:08 wszystko? Zawsze myslalem o burzy jak o zjawisku atmosferycznym, chyba Powiedzmy, ze zyłem w błędzie a przybliżajac temat postarasz sie mnie przekonać;DD Odpowiedz Link
mycha Re: letnia środa:) 27.06.07, 13:52 to, co jest związane z burzą odnosi się również do wielu innych "rzeczy" prawda? jak myślisz? Odpowiedz Link
nick000 Re: letnia środa:) 27.06.07, 14:04 co myslę, to myślę;D Wiem jedno, nasza mycha jest specjalistką od gmatwania kazdej sprawy;DD Coś mi sie wydaje, ze to ja pierwszy pytałem, a zamiast odpowiedzi, doczekalem sie następnych pytań;D Co rozumiesz pod pojęciem "rzeczy"?;D Odpowiedz Link
nick000 Re: letnia środa:) 27.06.07, 14:24 milczysz;D, ok. Zbierz siły, przemysl wszystko;DD, a jutro ciąg dalszy. Dzieki mycha za, jak zwykle ciekawą pogawędkę. Spokojnego popołudnia wszystkim życzę Odpowiedz Link
mycha Re: letnia środa:) 27.06.07, 14:37 "rzeczy"? dla mnie to to co namacalne a przede wszystkim to co nienamacalne;p Odpowiedz Link
nick000 Re: letnia środa:) 27.06.07, 11:45 Dziwne, znowu zgadzam sie z Tobą, oczywiscie w kwestii deszczu Moje uczucia upałów tyczace są ogólnie znane, co nie znaczy, ze akceptowane przez wszystkich;D Odpowiedz Link
mycha Re: letnia środa:) 27.06.07, 11:50 )) no dobrze, mogę odpuścić upałom, pod warunkiem, że wieje wtedy wiatr ale jak stoi powietrze, to absolutnie. wtedy pozostaje bilet na grenlandię Odpowiedz Link
kendo Re: letnia środa:) 27.06.07, 12:10 no tu nic nie rozumie, jak moze "stac powietrze"? zawsze sobie podziwiam wszelakie stojace piekno,prosze zaraz nie myslec poddtekstowo) Odpowiedz Link
mycha Re: letnia środa:) 27.06.07, 12:29 hihihi keduś przyznam się, że ja też podziwiam)))) Odpowiedz Link
nick000 Re: letnia środa:) 27.06.07, 13:06 nie rozumiem w czym rzecz, zgadzam sie jednak z szefową, bom człek spolegliwy i wszelkie waśnie mi obce Pisząc o "stojacym pieknie", masz zapewne na mysli jakiś obelisk czy inny pomnik Nie mylę się? Odpowiedz Link
kendo Re: letnia środa:) 27.06.07, 21:02 sluszna racja nicku,to mialam wlasnie na mysli, sa przeciez piekne obeliski i inne tam formy a tak pozatem ,to zaczelo padac,akurat,jak koniec niemal obchodu po miescie bylo, oczywiscie znalazlam kamienice,gdzie mieszkal krol Leszczynski S wraz ze swoja corka. milego cieplego wieczoru. Odpowiedz Link
mala20033 Re: letnia środa:) 04.07.07, 00:04 Swieto! Wyprzedarze, ognie sztuczne. Wam Dnia Milego Odpowiedz Link
nick000 Re: letnia środa:) 04.07.07, 06:44 cześć mala, fajnie masz. Witam wszystkich Poranek prawdziwie letni, słońce, ciepełko i dobre powietrze, gdzies za oknem śpiewaja ptaki i na razie panuje cisza. Niebawem jednak sie zacznie harmider, gwar i o lecie, na kilka godzin, trzeba bedzie zapomnieć. Dobrze, ze jak rok długi, nosimy je głęboko w sobie i nie dajemy sie smutkom, czego życze wszystkim vistulanom Odpowiedz Link
kendo Re: letnia środa:) 04.07.07, 06:56 witam,witam....mala i nick, **no takie swieta lubie malenka,gdzie mozna wszystko kupic) **nicku,u mnie tez poranek znakomity,wczesnie psiun obudzil by go odcedzic,a najpierw straszyl,ze mi kapcie poobgryza,wiec musialam wstac i wypuscic) **sloo, no super zajecie sobie znalazlas,tu tez haftuja tym sposobem piekne "obrazy"pochwalisz sie premierowa robutka prawda?? a tak pozatem ,jak sie nic nie zmieni to plany na kurki i jagody ..mawiaja,ze sa blisko nas,wiec trzeba teren sprawdzic. zycze udanego dnia. Odpowiedz Link
mycha Re: letnia środa:) 04.07.07, 08:04 cześć i czołem no proszę, jakie ranne ptaszki ja wczoraj widziałam się z psiapsiułą, która po kilku latach powróciła z australii. nie mogłyśmy się nagadać, nie muszę chyba pisać ile dzisiaj spałam? przytulałam się do kangura, a właściwie do tego, co z niego zostało. nawet nie wiedziałam, że one mają takie miękkie futerko. dzisiaj będzie dłuuugi dzień, miejmy nadzieję, że nie zasnę nad klawiaturą miłego życzę Odpowiedz Link
kendo Re: letnia środa:) 04.07.07, 08:30 hej mycha, to juz widze a wlasciwie slyszalam wsze pogaduchy) kraj egzotyczny dla nas, mam nadzieje,ze psipsila zostanie na dluzej w kraju. zycze dnia bez zasypiania) Odpowiedz Link
mycha Re: letnia środa:) 04.07.07, 09:55 cześć kenduś narazie są zdecydowani z mężem zostać tutaj. mają malutką córę i wiesz, jak to jest babcie chcą mieć wnusię blisko a kraj mocno egzotyczny i niesamowita mieszanka kulturowa. a te plażeeeee, ach! Odpowiedz Link
kendo Re: letnia środa:) 04.07.07, 10:02 nieda sie uryc mycha,ze babcie chca wypiescic wnuczke..... a plaze i australiskie klimaty to marza mi sie,duzo o nich opisuje Noel Barber w swych powiesciach na rozny temat,ziemia jest tam czerwona/cieplunio,no jedyny problem to wszelakie robactwo,ktore moze nabawiac nas mase problemow zdrowotnych. Odpowiedz Link
slo-onko Re: letnia środa:) 04.07.07, 10:14 czesc wszytskim Kendus pochwale sie jak moje aparaty fotograficzne wroca do domu obecnie zostal mi tylko aparat w telefonie komorkowym,niestety nie mam kabla,by moc przeslac dalej. wyhaftowalam wczoraj roze,Nick juz widzial i podziwial zaciecie mam nie male,wczoraj tak sie rozochocilam,ze wyszywalam do pierwszej w nocyDD wyszla sliczna choc duzo w niej niedopracowan.pocieszam sie,ze jak na pierwszy raz to i tak sukces jak dla mnie do tej pory dostalam jeden obraz z motywem owocowo-kuchennym,drugi otrzyma dzidzia tzw. metryczke z danymi urodzenia i dzieciemy emblematami typu wiszace spioszki na sznurku, sliniaczek itp. zabawny obrazeczek kolejna praca reczna beda trzy kwiaty osobno wyszywane,potem oprawione w paspartu i prostokatna podluzna ramke. a kolejna trzy obrazki z ziolami do kuchni. jest to taki artyzm jaki mozna rzadko spotkac poniewaz wymaga skupienia,duzo cierpliwosci i zaciecia. wyszywajac wczoraj nie obejrzalam sie,ze minely trzy godziny,sama praca bardzo wciaga i co dziwne nie nuzy mimo,ze wciaz wyszywa sie malenkie krzyzyczki. czas tak przy tym migiem ucieka,sama przyjemnsoca efekt koncowy-cudo jak wroca aparaty to wszytsko pokaze pozdrawiam wszytskich Odpowiedz Link
kendo Re: letnia środa:) 04.07.07, 10:31 hej sloo artystyczna) no i prosze,jakiego zapalu nabralas,ciesze sie ,bo sie przy tym fajnie odpoczywa psychicznie,kiedys tez to robilam,dalam komus w prezecie,nawet niepamietam jaki to byl motyw. dla dzidzi,fajny pomysl,bedzie swietna pamiatka, a do kuchni to super wychaftowane ziolka, ja mialam przez krotka chwile pomysl,by cos podobnego namalowac,ale jak to u bykow,"slomiany zapal" na myslach sie skonczylo, zycze tworczego chaftowania i czekam z niecierpliwoscia na zdjecia. miej sobie udany dzionek sloo. Odpowiedz Link
kendo Re: letnia środa:) 04.07.07, 20:08 u niektorych dzionek udany,a u mnie jak zawsze ,do bani ((((( moze jutro bedzie lepiej. a Wam zycze udanego wieczoru z przyjemna lektura. Odpowiedz Link
nick000 Re: letnia środa:) 04.07.07, 20:51 zaraz do bani, z kazdego dnia trzeba coś dobrego wyciągnąć i cieszyc sie tym, co mamy Dla poprawienia humoru - kwiatek (lilia złotogłow) mojego chowu. img258.imageshack.us/my.php?image=p7020003pp0.jpg Dobrej nocy wszystkim Odpowiedz Link
mycha Re: letnia środa:) 04.07.07, 20:53 kenduś u mnie w zasadzie przez cały dzień padało, szaro. gdyby nie temperatura i zieleń człowiek miałby wrażenie, że jest jesień. ja właśnie kładę się z książeczką dobrej nocy kenduś i w ogóle wszystkim Odpowiedz Link
nick000 Re: letnia środa:) 11.07.07, 07:50 alez fajny dzień dzisiaj mamy i wcale nie chodzi mi o pogode. Wieje optymizmem, nic mnie nie drazni, kawa bosko pachnie, zyc nie umierac Czynie wysiłki by przyczepić sie do czegokolwiek, coś lub kogos skrytykować;DD, ale nijak nie potrafię, co mnie wcale nie smuci. Czyzby była to zapowiedź dobrej passy, jakiegoś długiego okresu radości, taką mam nadzieję. W tym sympatycznym nastroju witam wszystkich Moim pragnieniem jest to, aby udzielił sie on vistulowej społecznosci ps. nawet na prace patrzę jakby łaskawszym okiem;D, a to już zakrawa na cud;D Odpowiedz Link
mycha Re: letnia środa:) 11.07.07, 08:51 dzień dobry, cześć nick ja takiego "kopa" mam od poniedziałku i usiłowałam znaleźć powód takiego samopoczucia. jeszcze nie do końca się obudziłam, tak dobrze mi się spało)) pogoda bez zmian. uściski dla wszystkich Odpowiedz Link
nick000 Re: letnia środa:) 11.07.07, 11:00 cześć mycho Nas "kopnietych";D jest na vistuli wieksza ilość Zaiste, kiedy sie pomysli co tu wyrabiamy, można dojść do wniosku, że bawimy się jak niesforne dzieciaki. Bywają dni podczas których niewiele piszemy, bywają tez takie, ze włączone dopalacze nie nadążają podawac "paliwa", a my sami nie wiemy już co i komu odpowiedziec nalezy;D W tym cały urok naszego forum Dzieki wielkie kenduli, ze potrafila zgromadzić i zatrzymać w jednym miejscu taką menażerię;D A umnie zaczyna słonce przebijac sie przez chmury, co dobrze wróży popołudniowemu wypoczynkowi. Odpowiedz Link
mycha Re: letnia środa:) 11.07.07, 11:36 nicku w 100% się z tobą zgadzam))) a w ogóle, to po prostu mnie rozłożyło!! znalazłam w necie fora i wątki o moim ukochanym liceum)))) jej poczytałam i jakoś tak wróciły wspomnienia... a co się porzy tym nie obśmiałam, jak norka to moje Odpowiedz Link
nick000 Re: letnia środa:) 11.07.07, 19:44 mycha napisała: > nicku w 100% się z tobą zgadzam))) > a w ogóle, to po prostu mnie rozłożyło!! znalazłam w necie fora i wątki o moim > ukochanym liceum)))) jej poczytałam i jakoś tak wróciły wspomnienia... a co > się porzy tym nie obśmiałam, jak norka to moje ach młode lata, docenia sie je dopiero po przekroczeniu Rubikonu wieku;D Co zresztą moga o tym wiedzieć takie dzieciaki jak kasikk, mala, Slo, kedula czy ktoś na "m", , na czyj post odpisuję Siwa głowa, powazne podejscie do kufla;D, o przepraszam, miało być do zycia;D, czyli wszelkie atrybuty jakie posiadam, pozwalają docenić to, co przeminęło. A teraz powiem coś czego nie wiecie;D W liceum grałem w koszykówkę i, podobno, byłem w tym calkiem dobryDD Nie moge sie nadziwić, dzisiejsi koszykarze to chlopy dwumetrowe, co ja mikrus przy nic znaczyc moglemD I jeszcze odrobine pomarudzę. Kto może niech kibicuje naszym siatkarzom w meczu z zabojadami;D Odpowiedz Link
mycha Re: letnia środa:) 11.07.07, 20:21 nick !!!! naprawdę???? koszykówka???)))) to powiem ci w tajemnicy, że my z kasikkiem w naszym liceum stanowiłyśmy trzon kibiców naszej reprezentacji koszykarskiej czyrliderki przy nas pikuś;p to były czasyyyy...)))) Odpowiedz Link
slo-onko Re: letnia środa:) 11.07.07, 09:28 dzien dobry wszytskim dzis dopiero przyuwazylam,ze na naszym pdoworzu rosnie krzew dzikiej rozy,ktora przybrala sliczny kolor. spoldzielnia wojego czasu posadzila male drzewa,a teraz juz owocuja. takze nie wiedzilam,ze to male wisniowe drzewka i jablonka,pieknie to wyglada dbaja o swoich mieszkancow,nawet owocami czestuja wogole jest cudnie na naszym pdoworzu ,ptaki dyskutuja,pachnie kwieciem i owocem dzialkowym. a mnie tzraska glowa,chyba zaloze sobie nan jakas obrecz Odpowiedz Link
nick000 Re: letnia środa:) 11.07.07, 11:04 hej Slo Czasami wystarczy oczy szeroko otworzyć, by zobaczyć piękno tam, gdzie go dotychczas nie widzieliśmy. Codziennie widzimy to samo, przychodzi jednak taka chwile, ze zatrzymujemy się i w niemym zachwycie patrzymy na coś, co niby normalne, ale jakby pierwszy raz przez nas dostrzeżone zostało. Nie obręcz, najlepiej powietrze swieże, w ostatecznosci tabletka. Spokojnego dnia Odpowiedz Link
kendo Re: letnia środa:) 11.07.07, 12:10 witajcie:mycha/sloo/nicku myslalam ,ze zdaze niezmoknac,a przyszlam ociekajaca deszczem wraz z psiuna,nie lubie takiego zjawiska,gdzie jeszcze z gory groznie mruczy i blyskawice droge oswiecaja,niewiem,jak dlugo na necie bede,chyba,ze mnie samo wyrzuci) co do nastroju to powiem tak,kiedys tez zauwalaylam niespodziewane uroki i sie spazylam(ech,zycie caly czas nas nowego uczy....teraz ostroznie nawet i marze,bo po co sie opazyc ponownie?( pogodowo kaza nam uzbroic sie w cierpliwoc,slonce wyjzy zza chur...wiec czlowiek z natury cierpliwy siedzi w domciu i czeka. przemilego dnia zycze bez zadnych bolow. Odpowiedz Link
slo-onko Re: letnia środa:) 11.07.07, 14:01 no to ja sobie ide podziergac. czasami mam wrazenie,ze pracuje w zakladzie mechaniki precyzyjnej,brakuje mi tylko suwmiarki i lupy,a wtedy moglabym piksele rozkladacna czesci. dobrego dnia. Odpowiedz Link
kendo Re: letnia środa:) 11.07.07, 17:08 prawda sloo, takie zajcie wymaga precyzji,ale efekt murowany bedzie mialam do miasta na pokazy tanga podjechac i nici z tego((((((((( ech....moze zakonczenie dni udna mi sie "zalapac" zycze sprawnego odliczania i igielkowania. Odpowiedz Link
slo-onko Re: letnia środa:) 11.07.07, 19:47 dzis moja precyzja byla bardziej niz marna w szkole za tak mizernie wykonana prace dostalabym niedpouszczajacyDD dobrze,ze szkola sie skonczyla,a ja moge precyzja odlozyc na kolejny dzien pogoda placzaca,humor podobny. i tak nijak mija dzien za dniem tygodniowego urlopu-uwazam to za zmarnowanie czasu. przed urlopem plany z nim zwiazane mialam dalekosiezne,spelzo na niczym Odpowiedz Link
nick000 Re: letnia środa:) 11.07.07, 19:52 eeetam, opowiadasz androny;D Kazdy dzień spedzony z daleka od pracy jest naszym zyskiem;D Precyzja wskazana jest przy montazu mikroprocesorów lub strzelaniu, reszta to sztuka Szkoła nie kończy sie nigdy, zawsze uczymy sie czegoś nowego. Trzymaj sie Slo i wszystkie vistulowe dzieciaki też Odpowiedz Link
kendo Re: letnia środa:) 11.07.07, 20:07 o jak milo,jestescie) witajcie w deszczowy wieczor, ja tez nic wartosciowego nie zrobilam,plany ,jak zwykle sie niespelnily( sloo,nastepny obraz zrobisz migiem po tej szole premierowo-hawciarskiej, Odpowiedz Link
slo-onko Re: letnia środa:) 11.07.07, 20:13 moze,ale wybiore jakis o mniejszych rozmiar. keidy sobie uswiadomilam ile mam do wyszycia to caly entuzjazm upadl wyszyam,bo nie wypada zostawic,ale nie mam juz takiegoz apalu jak kiedys. poza tym chyba wredna noc daje mi sie przez caly dzien we znaki. nie umiem sie pozbierac, jestem podminowana iw ciaz rycze Odpowiedz Link
kendo Re: letnia środa:) 11.07.07, 20:22 oj sloo,ja tez mam podobne sampoczucie( ale wracajac do "robotki" to zobaczysz po polmetku nabierzesz zapalu od nowa,a teraz tylko byle do przodu przebrnac i nabrac wpreawy. pogoda tez ma duzy wplyw na samopoczucie,mnie wrecz roznosi(!! Odpowiedz Link
slo-onko Re: letnia środa:) 11.07.07, 20:24 czyzby nieznosna aura pogodowa? wiem,ze wichury na mnie totalnie zle wplywaja,ale malenki letni deszczyk? dziobie sobie po malenku i jestem na pogladzie forum masz na jutro jakies plany? bo ja juz zostalam zobowiazana przez swoja komisje BHPip/poz,juz wiem do czego mnie zmusza Odpowiedz Link
kendo Re: letnia środa:) 11.07.07, 20:31 zwalmy to ma pogode sloo i juz) tak jutro chce do miasta pojechac,jakies smakowanie dan regionalnych za 100 SKR ma byc w ramach "dni" i jakas wedrowka sladami Linne,ale to trzeba podjechac- zobacze czy bede miec ochote i jaka bedzie pogoda. masz urlop i meczyc Cie beda BHP?? Odpowiedz Link
slo-onko Re: letnia środa:) 11.07.07, 20:33 to taka specjalna rodzinna komisja jest czepliwa i lubi nakazywac i zakazywac. wciaz mnie pilnuje i niemal sprawdza,molestuje telefonami po kilka razy dziennie. mowie CI,ze nie raz chcialabym stad wyjechac gdzies na koniec swiata Odpowiedz Link
kendo Re: letnia środa:) 11.07.07, 20:53 acha.................juz sie domyslam) bierz to z usmiechem na twarzy) Odpowiedz Link
slo-onko Re: letnia środa:) 11.07.07, 20:59 taaak jesli sobie to wszytsko przeanalizuje to dochodze do wniosku,ze musze nabrac dystansu do takich sytuacji. czasem sa chwile,ze ni to sie smiac ni plakac,wiesz o czym mowie?)) Odpowiedz Link
kendo Re: letnia środa:) 11.07.07, 21:14 takie zycie sloo, ale dystans duoz pomoze,to zabierze troche czasu,ale zobaczysz ,jaka fajna jest taka "wolnosc dystansowa" Odpowiedz Link
slo-onko Re: letnia środa:) 11.07.07, 21:21 a dzis czeka mnie mala nocna dlubanina DD moge popilnowac forumDD zeby nikt nam nie ukradl np.lozekDDD bede tu strozowac chyba do rana az sie calkiem uspokoje powrotem mojego dzieciaka Odpowiedz Link
kendo Re: letnia środa:) 11.07.07, 21:40 ojej...to dzis dziecie wraca??, rozumie niepokuj.... moje lozeczko mozez popilnowac....zostawilam mase cukierkow i wafelkow na szafce,nieraz przy czytaniu sobie podbieram) Odpowiedz Link
slo-onko Re: letnia środa:) 11.07.07, 21:47 o co to to nie, folguje ze slodyczami,nie chce byc gruba jak dynia DDD musze byc ladna,zgrabna i powabna DDDDDDDDD Odpowiedz Link
kendo Re: letnia środa:) 11.07.07, 22:13 ))))))))))))))))) bez tego i tak jestes tym wszystkim, a ja pozeram toto niemal co dzien i nic nichce mi przytyc( chyba zaczne jesc czerwone miecho to sie poprawie Odpowiedz Link
slo-onko Re: letnia środa:) 11.07.07, 22:14 Kendus,ale czerwone miecho jest chude. najbardziej tuczace sa buleczki pszenne drozdzowki fajnie wchodza w bioderka,a o reszcie na poczcie Odpowiedz Link
kendo Re: letnia środa:) 11.07.07, 22:19 tylko ,ze mi nic nigdzie niechce wejsc czy sie odlozyc) teraz powinno podejs do gory,bo wyniki mam okej na ta tarczyce,wiec tylko zajadac wszystko i czekac ) Odpowiedz Link
slo-onko Re: letnia środa:) 11.07.07, 22:20 musisz czesciej przyjezdzac do kraju u nas inne jedzenia,zdrowsze,swojskie i jesli tzreba to tluste) Odpowiedz Link
kendo Re: letnia środa:) 11.07.07, 22:25 wlasnie to tluste mnie dobija, chyba sie "wyjalowilam" na ten tluszczyk) zawsze u Mamy poltora kg.przytyje,niewiem kiedy pojade,nic mi sie niechce,kiedys doczekac sie nie moglam wyjazdu, chyba sie zaczynam starzec) Odpowiedz Link
slo-onko Re: letnia środa:) 11.07.07, 22:28 HAAAA HAAAAAAAAAA HAAAAAAAAAAAAA powiedziala co wiedziala nie jeden pozazdroscilby takiej werwy Odpowiedz Link
kendo Re: letnia środa:) 11.07.07, 22:44 )))))))))))))))))),no moze przesadzilam zdziebko,mam ochote na wyjazdy,ale przy dzisiejszym nastroju to wszystko ma czarne kolory, jutro bedzie nowy dzien i lepsze samopoczucie a tak wogole to marzy mi sie wyjazd gdzies w nieznane. Odpowiedz Link
kendo Re: letnia środa:) 11.07.07, 22:51 jakies male urocze miasteczko,slicznie polozone nad morzem,musi byc oczywiscie pogoda) sloo,juz zchodze z netu.....do jutra, zycze szczesliwego powrotu dzieciecia...bedzie dobrze,niezamartwiaj sie,dzieciska sa dzielne w podrozach,PA;.., spokojnej nocy Tobie i Zalodze. Odpowiedz Link
mala20033 Re: letnia środa:) 18.07.07, 00:51 U mnie pewnie znowu bedzie padac...a moze lac i burze naniesie.. Gdy przestaje padac z chodnikow i jezdni unosi sie para, gdyz temperatura jak to na poludniu Stanow okropna... Milego dnia wsiem... Odpowiedz Link
kendo Re: letnia środa:) 18.07.07, 07:20 cale szczescie,ze u mnie niepadalo,dosyc juz tych deszczy, witaj malenka i spij sobie smacznie.... a porannie witam reszte Zalogi zyczac udanego dnia. Odpowiedz Link
slo-onko Re: letnia środa:) 18.07.07, 09:23 Hej Kendus Boj sie BOga w srodku nocy sie budzisz))))))))) ale dobra kawa,ma ktos ochote? od samego rana biegam po ginach chyba na synka bedzie)) Odpowiedz Link
kendo Re: letnia środa:) 18.07.07, 09:41 hej sloo, obudzil mnie bursztynki zloty) wiec sciagnelam sie z wyrka,zjadlam,w okno spojzalam i nijak do zadnej pracki niechce mie sie dzis zabierac, a Ciebie co dzis nawiedzilo??, miej sobie dorbry dzionek. Odpowiedz Link
slo-onko Re: letnia środa:) 18.07.07, 09:47 taki malenki tlusciutki bobasek nie chcialabys zostac ciocia?)) Odpowiedz Link
kendo Re: letnia środa:) 18.07.07, 09:57 eeee pewnie,ze chcialabym byc ciocia) ale fajnie by bylo z nastepnym bobaskiem vistulowym) Odpowiedz Link
slo-onko Re: letnia środa:) 18.07.07, 10:01 no coz trzeba sie wziac do jakichs sluzbowych obowiazkow. troche naprodukuje makulatury zwanejsuplementami,a potem znow wstapie sie popluskac) Kendus,milego dnia Odpowiedz Link
kendo Re: letnia środa:) 18.07.07, 10:12 milego sloo, tez musie sie za cos"zlapac"))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link
kendo Re: letnia środa:) 18.07.07, 20:18 loooooooooooo matlo ,jak ciasza wieczorna) siedze i szukam co zwiedzic w Ystad tak mnie naszlo by tam zajechac,sa ciekawe objekty/klasztor z muzeum i kawiarenk,z ogrodem aptecznym i rozanym i koscioly,no i przeurocze uliczki,trzymajcie kciuki by jutro byla pogoda. milego wieczoru zycz. Odpowiedz Link
mycha zapłakana środa... 25.07.07, 08:41 właśnie u mnie. pogoda dała nam odpocząć od upałów. jeszcze śpię i nie mogę się dobudzić. coś mam problemy z zasypianiem wieczorem. uprzejmie donoszę kenduś i slo, że ojciec chrzesny to może nie koniecznie, ale syyyn wracam do pracy jak mnie nie trafi przed urlopem coś, to chyba będzie cud przecyłam wam ciepłe uściski Odpowiedz Link
greis52 Re: zapłakana środa... 25.07.07, 08:53 pozdrawiam tydzien biegnie z gorki coraz blizej piatku a i u mnie zaplakana pogoda Odpowiedz Link
nick000 Re: zapłakana środa... 25.07.07, 09:23 Hej greis Witam z zapłakanego Podlasia. Chmurno, durno, nieprzyjemnie, przejsciowo jednak, w końcu lato mamy. Fajnego dnia bez względu na pogode Odpowiedz Link
slo-onko Re: zapłakana środa... 25.07.07, 09:00 Mycha DDDDDDDDD ja nie wiem,ale zawsze mi sie wydawalo,ze w kolejnosci musi byc najpierw ojciec, zeby potem z tego mogl byc syn;DDDDD Odpowiedz Link
slo-onko Re: zapłakana środa... 25.07.07, 09:01 i z tego wszytskiego zapomnialam sie przywitac witam wiec Mycha,to wszytsko przez Ciebie))) starsznie mnie rozbawilas Odpowiedz Link
nick000 Re: zapłakana środa... 25.07.07, 09:26 cześć Slo Ktoś mi dzisiaj powiedział, ze pogoda butelkowo-łózkowa;D Do którego z powyzszych wariantów gotowa jestes sie skłaniac?;DD A tak w ogóle, to dnia nadzwyczaj dobrego życze Odpowiedz Link
slo-onko Re: zapłakana środa... 25.07.07, 09:31 wyalmie sie i powiem,ze las co Ty na to?;-0 nick000 napisał: > cześć Slo Ktoś mi dzisiaj powiedział, ze pogoda butelkowo-łózkowa;D Do > którego z powyzszych wariantów gotowa jestes sie skłaniac?;DD A tak w ogóle, to > > dnia nadzwyczaj dobrego życze Odpowiedz Link
nick000 Re: zapłakana środa... 25.07.07, 09:48 slo-onko napisała: > wyalmie sie i powiem,ze las co Ty na to?;-0 wszystko co z lasem zwiazane, jest interesujace Odpowiedz Link
slo-onko Re: zapłakana środa... 25.07.07, 10:03 grzybow mozna nazbierac) i jagodów nick000 napisał: > slo-onko napisała: > > > wyalmie sie i powiem,ze las co Ty na to?;-0 > > wszystko co z lasem zwiazane, jest interesujace Odpowiedz Link
nick000 Re: zapłakana środa... 25.07.07, 09:21 woooowww!! Nie chwaliłas sie wcześniej, kiedy syn na swiat przychodzi?;DD Jak sie nie śpi, takie sa tego konsekwencje;DD Cześć mysz Odpowiedz Link
slo-onko Re: zapłakana środa... 25.07.07, 09:32 nie starsz Mychy to nie konsekwencje,to przyjemnosc )) nick000 napisał: > woooowww!! Nie chwaliłas sie wcześniej, kiedy syn na swiat przychodzi?;DD Jak > sie nie śpi, takie sa tego konsekwencje;DD Cześć mysz Odpowiedz Link
nick000 Re: zapłakana środa... 25.07.07, 09:47 konsekwentna przyjemnosć;D lub odwrotnie;D Odpowiedz Link
kendo Re: zapłakana środa... 25.07.07, 11:17 )))))))))))))))))))))))), witajcie Zalogo, usmialam sie z syna,no poniekad mycha ma racje,ze syn bylby lepszy,bo co po "dziau" mozna sie spodziewac,moze tylko sponsorowania))))))))))))) zapowiada sie bezdeszczowo, w gazecie doczytalam sie,ze jarmark w Åhus,dzis ostatni dzien,qrcze a ja mam chore nozki po wczorajszej wycieczce(ale chyba sportowe butki wloze i chociaby na godzinke pojade by nacieszyc sie atmosfera) zycze udanego dnia nawet w lesie na poziomkowym poletku) Odpowiedz Link
mycha Re: zapłakana środa... 25.07.07, 11:38 robaaaaaaczkiiii!!!!! najpierw syn ojca chrzesnego, czyli syn chrzesny a dopiero potem ewentualnie syyynDDDD ależ to skomplikowane, prawda? żeby się tylko nie pomylić kenduś schowaj nóżki do kieszeni i jedź może coś ciekawego będzie Odpowiedz Link
slo-onko Re: zapłakana środa... 25.07.07, 11:54 a skad wiesz,ze chrzestny ma dwoch synow?;DDD łomatko,ale to faktycznie skomplikowane Odpowiedz Link
mycha Re: zapłakana środa... 25.07.07, 11:55 rany! zostało mi chyba tylko ciągnięcie zapałkiDD Odpowiedz Link
slo-onko Re: zapłakana środa... 25.07.07, 11:54 Kendo nogi pobola i przestana,a jak pojedziesz to napewno nie pzoalujesz Odpowiedz Link
kasikk_29 witam witam :D 25.07.07, 13:50 o masz! aleście nakręcili - nicziewo nie panimaju coś jak "Ańćki Józka dziadka brat" u nas rzeczywiście pokropuje właśnie był u nas z wizytą "wujek" dla psika na 2 wyjazdowe tygodnie wujek się cieszy, pies chyba nie wie, co go bidnego czeka w piątek już ma go nie być, więc przez weekend spokojnie spakuję manele własnie za oknem tak popadało, jakby ktoś konewką polał - przez minutę dosłownie dziwna ta pogoda... Odpowiedz Link
kendo Re: witam witam :D 25.07.07, 19:45 Kasikku, tez juz nic nie pojmuje z tymi synami,ale pomijajac wezelki,to niech bedzie przynajmniej w mychy guscie)))))))))))) witaj i powoli odkladaj ciuszki na bok do pakowania...ale fajnie bedziecie miec. no i pojechalam na ten nieszczesny jarmark, chyba trzebabybylo mnie do pieca czy stolu kuchennego lancuchem przywiazac,cobym z domu sie nieruszyla, w tamtym roku bylo ciekawiej z asortymentem,dzis duzo indianskich/chinskich stoisk..bleeeeeeeeeeeee nawet do jedzenia nic nie zakupilismy,bo gdy dochodzilismy blizej kolejki to siostra wymyslala,ze facet ma egzeme na dloniach/druga ta sama reka naklada jedzenie i kasuje kase),wkurzylam sie co nieco i pojechalismy do domciu, dla psiuny zakupilam gnata wedzonego i swinkowego jednego ogona)po drodze zakupy w normalnym sklepie i normalnie niemal przyczolgalam sie do domu) zycze milego wieczoru, nozki w uszy wchodza) Odpowiedz Link
kendo Re: witam witam ..................... 01.08.07, 09:14 srodowo,zapowiada sie slonecznie,ale po co wieje???????) planowana wycieczka w strony,gdzie Bobby mieszka po drodze odwiedziny na fortecy i wytworni jablkowej,relacje beda wieczorem) zycze udanego dnia i przyjemnego urlopu. Odpowiedz Link
greis52 Re: witam witam ..................... 01.08.07, 09:29 przyjemnosci wszelkich po wycieczkowej drodze zycze, a co do srody to jakas taka u mnie jesienna apsikam i apsikam az mi mycha z reki wypada wszystkim zycze zdrowka i sloneczka Odpowiedz Link
kendo Re: witam witam ..................... 01.08.07, 09:34 dzieki gereis a katarek psikunkowy to moze jakas alergia na cus?? nieraz tam mam w srodku nocy,ze az dwie chusteczki zamocze) zycze udanego dnia. Odpowiedz Link
slo-onko Re: letnia środa:) 01.08.07, 19:22 witam wieczornie. dzien byl dzis ciezki jak jasna cho.... jest juz lepiej,relaksuje sie przy mojej misternej robotce. sloneczko wyszlo na niebo,czyzby mialo zamiar swiecic w nocy????? z lysym zamienil sie na miejsca????? koniec swiata panie Popiołek,koniec swiata Odpowiedz Link
kendo Re: letnia środa:) 01.08.07, 22:23 u mnie dzionek nawet OK, wycieczka sie udala,jutro opisze...padam z wyczerpania) miejcie sobie wypoczeta nocke. Odpowiedz Link
greis52 Re: letnia środa:) 08.08.07, 08:10 Środa - Dzień Merkurego Często to najbardziej niespokojny dzień tygodnia. Środowy pośpiech jest przyczyną wielu nieprzyjemnych zdarzeń. Pamiętajmy wszakże, że Merkury sprzyja wszelkiego rodzaju operacjom handlowym i pieniężnym, zakupom i krótkim wyjazdom. Tego dnia warto próbować rozwiązywać nękające nas złożone problemy, pisać listy i prowadzić negocjacje. W diecie zalecana jest różnorodność, ale przede wszystkim warto poprawić perystaltykę jelit, jedząc pokarmy roślinne bogate w błonnik - owoce i warzywa. Pójdą nam też na zdrowie orzechy włoskie, zupa z dyni, kompot z suszu owocowego, konfitura z borówek. W środe zaczynamy kurację ziołami spod znaku Merkurego: konwalią, lawendą, piołunem, paprocią, koprem, pietruszką, jałowcem, sokiem z granatu. Witam powolutku leniwie i nigdzie sie nie spiesze, mowia praca nie zajac nie ucieknie udanej srody zycze Odpowiedz Link
kendo Re: letnia środa:) 08.08.07, 10:17 greis,ciekawymi wiadomosciami zaczynasz dzionek witaj,i miej sobie udany dzien. u mnie jakos wilgotnosc powietrza wysoka,az zatyka w piersiach. Odpowiedz Link
slo-onko Re: letnia środa:) 08.08.07, 13:49 witajcie kobietki i panowie pogoda iscie letnia, goraco nie tylkoz powodu upalu. powiem Wam,ze wcale nie podoba mi sie nowy uklad forum ale to pewnie kwestia przyzwyczajenia. z Merlinem bylo to samo-dzis jest tak jakby strona istniala sto lat. kto mi powie czy "dodaj zdjecie" tzn,ze mozna cos wkleic pod swoim postem? pozdrawiam i zycze udanego dnia . Odpowiedz Link
greis52 Re: letnia środa:) 08.08.07, 14:09 witaj, dodajesz do swojego foto forum, dopiero z niego mozesz link zrobic i dodac pod post najlepiej sprobowac zawsze mozna to skasowc powodzenia, fajny dodatek nam podrzucili zdjecie umili fora Odpowiedz Link
slo-onko Re: letnia środa:) 08.08.07, 14:20 no to kombinuje uwaga,moze sie uda? fotoforum.gazeta.pl/3,0,787794,2,1.html Odpowiedz Link
slo-onko Re: letnia środa:) 08.08.07, 14:25 aha,widze je. teraz powinnam sprobowac z opisami itp. latwiej cos wkleic niz korzystac z imageshack jak do tej pory. bardzo szybko mozna zapisac zdjecia do folderu,a potem na forum. aha chcialam powiedziec,ze "szmerki nad Warta" bardzo mnie zaskoczyly i nie wiedzialam co to za stwor? a to tylko mala zmiana Odpowiedz Link
greis52 Re: letnia środa:) 08.08.07, 14:25 jestes dobra mito zajelo wiecej czasu dawaj te fotki bedziemy ogladac Odpowiedz Link
greis52 Re: letnia środa:) 08.08.07, 14:27 co do zmiany to okazja przy okazji zmiany generalnej Odpowiedz Link
slo-onko Re: letnia środa:) 08.08.07, 14:42 bardzo prosze fotoforum.gazeta.pl/3,0,787899,2,1.html fotoforum.gazeta.pl/3,0,787898,2,2.html Odpowiedz Link
slo-onko Re: letnia środa:) 08.08.07, 14:49 no jako tako choc nie po mojemu te opisy. w domu nad tym popracuje. aha Kendu wiem,ze to nie galeria fotograficzna proby musza sie gdzies odbywac mozesz usunac posty lece do domkupa Odpowiedz Link
mala20033 Re: letnia środa:) 08.08.07, 18:46 Oooo ledwo Was odnalazlam. Nowa szata graficzna forumow jest teraz! U mnie upaly i sucho... Licze dni do wakacji ..do wyjazdu do Polski.. Wam Dnia Wspanialego! Odpowiedz Link
kendo Re: letnia środa:) 15.08.07, 10:02 ale pochmurna i po poludniu ma,jak zwykle deszczyc( * sloo pozdrawia z podrozy, okolo 6 godz,chciala pomachac lapka do Greis,ale nie chciala jej budzic) *dzieki kasikku za pozdrowka od gryzonia i czekamy na wrazenia. a tak pozatem to juz po tancach prz rurze i bieganiu za kurzami) miejcie sobie udany dzien Zalogo. Odpowiedz Link
mala20033 Re: letnia środa:) 15.08.07, 17:20 Wysłałam raz..i znikło! Za oknem w słońcu +50C. Człek durnieje od tego! Wam Dzionka Miłego! Odpowiedz Link
kendo Re: letnia środa:) 15.08.07, 19:57 witaj malenka.... no tu na Vistuli nic nie ginie, jedynie w archiwalne ksiegi trafia)o ranyyyyyyyyyyyyyyyyy,to ciepelko naprawde masz,dzis mielismy +19 /wiaterek/przelotny dzeszczyk miej sobie mile poludnie a Zalodze zycze milego wieczoru Odpowiedz Link
nick000 Re: letnia środa:) 15.08.07, 20:04 hej wszystkim U mnie upalnie, szczególnie popołudnie pod znakiem słońca, co cieszy i napawa optymizmem. Ranek zapowiadał deszcz, na szczście na zapowiedziach sie jedynie skończyło. Zmeczony, w pozytywnym tego słowa znaczeniu, po długiej wycieczce rowerowej, zycze Wam spokojnego wieczoru Odpowiedz Link
kendo Re: letnia środa:) 15.08.07, 20:32 niema nic przyjemnego,jak "zmeczenie przyjemne" witaj wieczornie nicku, oj,ja sie nienasycilam sloncem jeszcze,po prostu slysze,jak moje cialo wzeszczy za nim co dzien,po prostu niedogrzalam sie nim)'' zycze zasluzonego odpoczynku. Odpowiedz Link
mycha Re: letnia środa:) 22.08.07, 08:20 jeszcze letnia dzień dobry robaczki w nocy u nas była gigant burza. ale jaka! dawno takiej nie było. a jak się spało))) teraz słonko świeci, ale chłodno tak, jak po deszczu zawsze. miłego życze Odpowiedz Link
kasikk_29 Re: letnia środa:) 22.08.07, 08:34 witam i na rozbudzenie serwuję kawunię www.groszki.pl/groszki/51,82455,4405837.html?i=1 sama jakaś zaspana jestem, ale czas już kieracik ogarnąć i do roboty się wziąć, a plany mam bogate... zobaczymy, co z realizacją będzie udanego dnia Odpowiedz Link
kendo Re: letnia środa:) 22.08.07, 09:34 mycha/kasikk witajcie,no tu jakos nie padalo,zapowiadaja od 14 godz.blyskawice,oby wycieczka sie jaks udala bo dzis sa takie plany. zycze Wam i Zalodze udanego dnia. PS.a taka kwcie czesto sobie zamawiam ,wlasnie robia serduszko na niej) Odpowiedz Link
greis52 Re: letnia środa:) 22.08.07, 10:39 pozdrawiam, kawoszkom zycze zapchu i smaku duzo udanej polowki tygodnia zycze Odpowiedz Link
mala20033 Re: letnia środa:) 22.08.07, 14:48 Następny upalny dzień. W nocy nastawiłam podlewanie ogrodu. Psy dyszą. Ja zaś właczam oziemienie w domu i zaszywam się z książką w sypialni. Jesieni..przychodż! Wam dzionka miłego. Odpowiedz Link
mala20033 Re: letnia środa:) 22.08.07, 14:50 Mycha..to ja wsiadam w samolot i już lecę! Odpowiedz Link
mycha Re: letnia środa:) 22.08.07, 15:39 mała psy pod pachę i przyjeżdżaj)) właśnie nadchodzi powtórka z rozrywki z wczoraj, pada i robi się coraz ciemniej. ciekawę, jak ja wrócę z pracy... Odpowiedz Link
kasikk_29 Re: letnia środa:) 22.08.07, 17:05 u mnie popadało razy 2 po 5 minut i tyle zagrzmiało też 2 razy cała burza szkoda, że nie popadało porządnie, bo przynajmniej nie byłoby tak duszno a tak... nawet ze Skrzacikiem nie moge pójść nigdzie, bo może lunąć zaraz... Odpowiedz Link
nick000 Re: letnia środa:) 22.08.07, 17:29 duszny, lepki upał, termometr wskauje czterdzieści stopni - nawet ja nie lubię czegoś takiego. Idzie burza, gdzies daleko już słychać grzmoty a niebo ciemnieje z minuty na minute. Dziwna pogoda, dziwaczne lato, ale i tak wolę je od zimy. Witam wszystkich serdecznie i zyczę spokojnego popołudnia Acha, już sa grzybki Wczoraj sie o tym osobiscie przekonałem dźwigajac do domu wielki ich kosz Odpowiedz Link
mycha Re: letnia środa:) 22.08.07, 21:51 cześć nick grzybki mówisz? ja walczyć zaczynam z ogórkami a poza tym była może nie burza, ale natura jest przekorna. kiedy zaczęło padać? no przecież jak wracałam z pracy. jak się dowlokłam do domu byłam calusieńka mokra. nogawki spodni wlokły się za mną chyba kilometr Odpowiedz Link
kendo Re: letnia środa:) 22.08.07, 23:13 a u mnie nie bylo burzy,tylko troszke duszno ale przyjemnie, pozatem zrobilam jablkowy mus na zime,nawet psiun lyche na koncu oblizywal,musi byc dobre i juz) spokojnego dnia dla malej i wyspanej nocy dla reszty Zalogi Odpowiedz Link
kendo Re: letnia środa:) 29.08.07, 08:39 choc chlodniejsza juz, wczoraj wieczorem ocieplanie wlaczylismy,a dzis rankiem niektorzy ciutke dalej mieszkajacy od nas na polnoc skrobali szyby od szronu:- (( cieplego dnia zycze. PS;..trzymajmy kciuki za Mala dzis(mysle,ze Mala nie bedzie miec za zle za ten apel o ZDROWKO) Odpowiedz Link
kasikk_29 Re: letnia środa:) 29.08.07, 09:04 Witam u nas też wyraźnie chłodniej ale ja najbardziej lubię ten moment w roku już chłodno, a jeszcze letnio no i pełno dobrości - owoce, warzywa i pyszne jedzonko z nich a dodatkowo feeria kolorów ach... Małą - kciuki trzymane miłego dniaaaaa... Odpowiedz Link
kendo Re: letnia środa:) 29.08.07, 09:11 tez lubie jesien kasikku, ale ta zapowiadajaca sie az mnie przeraza,bo nader chlodna,a zem niewygrzana letnio,bede marznac okrutjie( ale na rzie dobrej mysli jestem,moze wrzesien byc cieplutki jesiennie,tak nieraz tu bywa. miej sobie udany dzionek i wysciskaj Skrzatasa) Odpowiedz Link
mycha Re: letnia środa:) 29.08.07, 10:12 cześć dziewczyny dzień dobry wszystkim chłodno, chłodno, ale słonko świeci i niebo bez chmurki. mam ochotę iść na spacer do lasu, połazić, nacieszyć oczy. zmykam do pracy, niestety buziaki Odpowiedz Link
slo-onko Re: letnia środa:) 29.08.07, 10:14 witam w jesienna aczkolwiek sloneczna pogode. babie lato nas czeka i moze cieple wrzesniowe dni jak to zcasem bywa tez sa piekne. dobrego dnia wszytskim zycze. Odpowiedz Link
nick000 Re: letnia środa:) 29.08.07, 13:41 cześć wszystkim Dzisiaj pogoda typowo wrześniowa, jesienna, smutna i piękna jednoczesnie. Wysokie błekitne niebo, chłodno ale i optymistycznie zarazem. Zapowiada ona cudowne, kolorowe, przesycone słoncem dni, takie jakie lubimy, o których marzymy i podczas ktorych odczuwamy radosć z tego, ze przyszło nam żyć tu i teraz. Spokojnego popołudnia życzy zapracowany nick. Odpowiedz Link
kasikk_29 Re: letnia środa:) 29.08.07, 13:46 nie przepracowujcie się, a szczególnie nick mysz, a może wagary sobie zrobimy i do lasu kendula - gorąca herbatka, kocyk, dobra książka i ciepło ci będzie w chłodne wieczory u mnie przynajmniej zdaje egzamin Odpowiedz Link
mycha Re: letnia środa:) 29.08.07, 13:50 aaaa... ja bardzo chętnie. przemknę się między petentami i w nogi Odpowiedz Link
nick000 Re: letnia środa:) 29.08.07, 13:53 nie tylko Ty, a w ogóle, tego typu poglądy, szczególnie podczas pracy, powinny być zabronione;DD Odpowiedz Link
mycha Re: letnia środa:) 29.08.07, 13:56 toż przecież szeptem mówię. a jak to ktoś mądry powiedział - praca nie zając, nie ucieknie;p Odpowiedz Link
nick000 Re: letnia środa:) 29.08.07, 14:03 szept ma to do siebie, ze, pomijając podteksty, jest bardziej słyszalny niż najgłośniejszy krzyk;DDD Co do pracy, jak zwykle jest consensus;D Odpowiedz Link
nick000 Re: letnia środa:) 29.08.07, 14:40 każdy człowiek, bez wzgledu na pleć, chce, nie kazdy potrafi sie do tego przyznać. Odpowiedz Link
nick000 Re: letnia środa:) 29.08.07, 13:52 ani mi to w głowie;D, sytuacja jednak czasami wymaga, by odrobinę czasu pracy poswiecić, co stwierdzam ze smutkiem wielkim;DD ..."gorąca herbatka, kocyk, dobra książka i ciepło ci będzie w chłodne > wieczory u mnie przynajmniej zdaje egzamin".. O kurcze, marzenie normalnie Odpowiedz Link
kasikk_29 Re: letnia środa:) 29.08.07, 14:18 nick, wierze w ciebie - znajdziesz wyjście z sytuacji może ze mną i myszą do lasu skoczysz? będziesz nam skrzacika bawił co do książkowo-herbacianych marzeń, to one są możliwe do realizacji i to nawet dzisiaj Odpowiedz Link
nick000 Re: letnia środa:) 29.08.07, 14:31 normalnie powalajaca perspektywa Czy moge zabrac kilka browarow?;D Odpowiedz Link
kasikk_29 Re: letnia środa:) 29.08.07, 15:17 możesz zabrać żubra w roli środowiskowo-poznawczej i odczytać referat "żubr w środowisku naturalnym" ;P Odpowiedz Link
kasikk_29 Re: letnia środa:) 29.08.07, 16:23 nie - przy Skrzaciku przecież a poza tym mamy spacerować przecież, więc o siedzeniu nie ma mowy Odpowiedz Link
kendo Re: letnia środa:) i z powrotem sloo z urlopu:) 29.08.07, 19:28 witaj sloo, i opowiadaj,jak urlopik byl widze,ze wy po lesie spacerowali,a ja sie udalam na plaze, samiusienka bylam,jakas para tylko sie opalala i kobieta przespacerowala,, posiedzialam/podumalam...i do domciu czas bylo wracac,odpoczelam jednym slowem,a mialam "zakercenie glowy od poniedzialku",czekam bo jeszcze nie koniec "zakercenia" moze dwa dni.... zycze udanego/spokojnego wieczoru. Odpowiedz Link
mycha Re: letnia środa:) 05.09.07, 08:14 wcale nie letnia, za to zapłakana, szara, zimna ta środa, dzień dobry wszystkim. dzisiaj taaak mi się nie chciało wstać z łóżeczka. zapraszam na kawę. a może ktoś chce przygarnąć mojego lenia? spokojnego i miłego dnia życzę Odpowiedz Link
kendo Re: letnia środa:) 05.09.07, 19:36 wieczorowa pora,oznajmiam,ze nareszcie slonce bylo caly dzien, spedzilam oczywiscie dzionek w plenerze dogrzewajac zwloki, zycze cieplego wieczoru. Odpowiedz Link
henryk245 Re: letnia środa:) 12.09.07, 08:17 TVP2 17:35 Piłka nożna: Eliminacje Mistrzostw Europy mecz: Finlandia - Polska typuje 2:2 oby tylko w d... niedostac na wyjezdzie serbowie strasza ze sa najlepiej (?)grajaca rep.w grupie. Pzdr. Odpowiedz Link
kendo Re: letnia środa:) 12.09.07, 09:56 usch,znowu pilka w TV) przyjdzie mi chyba czlapac z psiunem na spacerek a tak pozatem to wieje,jak zwykle,choc sieci miedzy chmurkami. miejmy nadzieje,ze dzien bedzie udany,czego zycze Wam. Odpowiedz Link
greis52 Re: letnia środa:) 12.09.07, 13:07 witam, mgla opadlo to chmury zasnuly niebo i znow szaro cieplutkiego popoludnia zycze, jesli chodzi o sport to najlepiej miec dwa niezalezne TV w domciu i po problemie trzymam kciuki za naszych!!!!! Odpowiedz Link
slo-onko Re: letnia środa:) 12.09.07, 17:53 dzien dobry wszytskim. szaro,buro i ponuro. ide wygrzac sie w goracej wodzie,a potem do pracy,bo bez pracy nie ma kolaczy. milego wieczoru. Odpowiedz Link
kendo Re: letnia środa:) 12.09.07, 23:04 miejcie sobie szczesliwa nocke, ide cos jeszcze podkasac i czlapie w wyrko) Odpowiedz Link
greis52 Re: letnia środa:) 19.09.07, 08:43 u mnie juz jesienna sroda, zimno jak diabli no moze wpoludnie sloneczko dogrzeje milutkiego i cieplego dnia zycze Odpowiedz Link
mycha Re: letnia środa:) 19.09.07, 09:06 cześć greis, witam wszystkich. u mnie również zimno, ale przynajmniej ładnie. wczoraj z bratową zebrałyżmy się w sobie poszłyśmy na fiki miki - gimnastyka, dla niewtajemniczonych i tak bieg po zdrowie w pracy, wieczorem machanie ręką, nogę i dzisiaj myślałam, że się z łóżka nie podniosę. oj, zastały się stare kości, zastały... miłego życzę Odpowiedz Link
kendo Re: letnia środa:) 19.09.07, 09:14 Greis/Mycha witam Was ,no i oczywiscie reszte Zalogi, co do chlodnych porankow,to tu normalka,,ale do lunchu robi sie cieplo jesiennie, a zastale kostusie??,wspolczuje mycha,radzilabym fiki-miki -jako joga,nie ma sie skutkow ubocznych po tych cwiczeniach ,cialko tez bedzie nadciagniete,plus sama psykika sie wzmacnia. zycze ciepelka i sprawnego dnia, moze plany dzis zrealizuje. Odpowiedz Link
kasikk_29 Re: letnia środa:) 19.09.07, 10:01 witam witam za oknem słonko, ale zimnica ja chyba w sen zimowy zapadnę na dobre help... chyba kawunię sobie zrobię może ktoś reflektuje? Odpowiedz Link
kendo Re: letnia środa:) 19.09.07, 10:50 kasikku, ani mi sie waz w sen zimowy zapadac) stawiam kawuche z mleczkiem i drozdzoweczke z jablkowym musem i duzu kruszonki-smacznego, moj upior letni juz sie majta na wietrze i po spacerku psim na grzybki sobie podjade,moze dzis mi sie uda. milego dnia. oczywiscie dla reszty spoznialskich cieplego dnia zycze. Odpowiedz Link
mycha Re: letnia środa:) 26.09.07, 09:02 aaa, chyba jesienna. u mnie z rana była gęsta mgła, chłodno, w powietrzu czuć wilgoć. aj, moja pogoda))) melduję, że jeszcze żyję. machanie koniczynami idzie coraz lepiej. po nie czołgam się już do domu praca, jak praca. cieszę się, iż dzisiaj już środa. do weekendu coraz bliżej ściskam was mocno Odpowiedz Link
kendo Re: letnia środa:) 26.09.07, 09:42 o!! kogo moje piekne oczy widza?) mycha jednak zyje po machaniu konczynami) witaj jesiennie, podobnie mgly poranne mamy,dzis zapowiada sie chyba slonecznie. zycze sprawnego dnia pracy. Odpowiedz Link
mycha Re: letnia środa:) 26.09.07, 10:29 cześć kenduś jakoś ten wir w pracy związany z obecną sytuacją w kraju pochłonął mnie dokumentnie. przychodzę z pracy nie zawsze normalnie - tj. o zwykłej porze i po prostu nie mam na nic siły. jedynie fiki miki mnie trzyma przy życiu. może dzisiaj, jak nie będę siedzieć w pracy po godzinach to wejdę na net. a pogodowo się od rana nie zmieniło. ale może to i lepiej. ładna pogoda i słonko, chyba za bardzo by mnie rozpraszało Odpowiedz Link
kendo Re: letnia środa:) 26.09.07, 10:40 ej mycha, ja funkcjonuje dobrze przy sloneczku, deszcze mnie doprowadzaja do smutkow i nic wtedy mi sie niechce( a z tymi fikaniami to dobrze sobie zaaplikowalas,wlasnie "ludzie biurowi" powinny ich miec ,jak najwiecej. zycze normy stresowej w pracy:_)) Odpowiedz Link
slo-onko Re: letnia środa:) 26.09.07, 12:03 witam srodowo. upalnie,slonecznie,pieknie. nit o ejsien ni wiosna ni lato. jesli kwitna kasztany to musi to byc przednowek lata nawal pracy,obowiazkow i innych malo milych przypadkow nie daje mi zyc. mimo to jakos sie trzymam i chyba sie nie dam. zycze wszytskim dobrego dnia. Odpowiedz Link
kasikk_29 Re: letnia środa:) 26.09.07, 13:11 witam w południe mgła dalej trzyma i chyba pogoda mnie przygniata jakoś śpiąco i barowo nic mi się nie chce, chyba będę lenia dziś hołubić udanej reszty dnia Odpowiedz Link
mycha Re: letnia środa:) 26.09.07, 20:32 witam wszystkich wieczorową porą i zaznaczam, że nie jestem brunetem ależ tu cicho i spokojnie... kot mi siedzi na kolanach, herbatka paruje, cóż za wieczór dobrej nocki wszystkim życzę Odpowiedz Link
mycha środa jesienna 17.10.07, 09:00 Dzień dobry wszystkim, jak się spało? ja jak dziecko i o dziwo nawet nie miała problemów ze wstaniem rano, jak nigdy przed 6.00 byłam już na nogach)) Czyżby coś wisiało w powietrzu, że mój organizm tak dziwnie się zachowuje??? robię kawunie i zapraszam. Odpowiedz Link
kendo Re: środa jesienna 17.10.07, 09:49 dosiadam sie do kawusi ... hej mysia,no prosze,wiec wyspalas sie za wsze nocki), u mnie tak ciemno, od deszczu,ze musialam zapalic lampe przy kompie,niemniej na dworze cieplo,niemal,jak latem,w koncu deszcz byl juz potrzebny by podlal na zime wszystkie drzewa. miej sobie udany dzionek, zycze rownie dla calej Zalogi tego samego. Odpowiedz Link
kasikk_29 Re: środa jesienna 17.10.07, 12:00 witam w południe u mnie piękne słoneczko, ale przeciwnie do Gryzonia, nie mogłam dziś wstać - ostatnio przemęczona jestem jakoś, a w pracy gorący okres dobrze przynajmniej, że po godzinach nie muszę siedzić chciałabym pójść na spacer, a na dodatek widzę park przez okno a muszę w murach siedzieć... buuu... miłego dnia Odpowiedz Link
kendo Re: środa jesienna 17.10.07, 19:04 witaj kasikku jesiennie, zgonimy ta niemoc na pogode i juz,jutro bedzie lepiej) u mnie popadalo,ja jak zwykle spacerku nie zrobilam jakiego chcialam z drogi tesciowa mnie zawrocila,bo tunika(a wyszla sukienka)juz gotowa,zmontowalam ja,szkoda,ze wloczki braklo,beda male rekawki,ale dzielo przesliczne(chwale sie)z mojego pomyslu a Jej wykonanie. zycze udanego wieczoru Tobie i Zalodze. Odpowiedz Link
kasikk_29 wcale nie letnia środa:) 24.10.07, 08:59 witam za oknem szaro-buro, jak moje kociska zupełnie pogoda barowa, a jak uziemiona - jakieś wirusisko mnie powaliło i w domciu siedzę do poniedziałku eh... odpocznę może trochę życzę miłego dnia wszystkim Odpowiedz Link
mycha Re: wcale nie letnia środa:) 24.10.07, 12:54 cześć i czołem wychylkiłam mysi nos spod puchowej kołdry i pozdrwiam was serdecznie. Słońce świeci, mucha lata, koty za muchą, a ja kończę drugą książkę i łapie mnie szwędak, a tu trzeba w pieleszach leżeć trzymajcie się ciepło Odpowiedz Link
mala20033 Re: wcale nie letnia środa:) 24.10.07, 16:33 Witajcie.. Dzis ogladalam prace Guntera Grassa...Durera, Styjkowskiego.. Wam milego wieczora... Odpowiedz Link
kendo Re: witam wieczorowa sroda 24.10.07, 21:28 czas mnie dzis dopadl siedzeniowy u tesciowej, pokarmilam kociaczki z kocica,dokarmia ich,a maluszki sa przeslodkie, alez dziewczyny,jakiz to wirus Was dopadl(,kurcze,zeby mnie niedopadlo bo nie lubie lezec w lozku,kurujecie sie czym mozecie. a mala to ma dobrze,ukurturalnia sie,jak zwykle, miejcie sobie cieply wieczor. Odpowiedz Link
mycha środa jesienna 31.10.07, 08:13 witajcie robaczki, za oknem szaro, buro, całe szczęście nie tak zimno. z chęcią bym podopieszczała lenia dzisiaj, ale praca na to nie pozwala aaaaa, dzisiejszej nocy jest helloween))) kto zamierza straszyć? a jutrzejszy dzień będzie pełen zadumy, przesiąknięty zapachem palących się zniczy, kolorytami chryzantem i smakiem pańskiej skórki - tak pamiętam 1 listopada z czasów mojego dzieciństwa. robię kawę, zainteresowanych proszę o podstawianie kubasów Odpowiedz Link
slo-onko Re: środa jesienna 31.10.07, 08:36 czesc Mycha co prawda kubel juz jedenw ypilam,ale coz dla towarzystwa cygan dal sie powiesic) Borys,polewojD Odpowiedz Link
mycha Re: środa jesienna 31.10.07, 09:06 cześć slo a tobie to do cygana duuuużoooo brakuje;p nie mówiąc już nic, że ja do borysa niepodobna Odpowiedz Link
slo-onko Re: środa jesienna 31.10.07, 09:37 a przede wszystkim nie umiem spiewacD co i dobrzeD tanczyc za to umiem i lubie,wiec taki cygan ze mnie w piecdziesieciu % )) Odpowiedz Link
mycha Re: środa jesienna 31.10.07, 10:13 a śpiewać cię nauczymy i już będziesz prawie w 100%)) tylko jak my z ciebie cygana zrobimy zostaje tylko dobry chirurg Odpowiedz Link
slo-onko Re: środa jesienna 31.10.07, 10:46 ooooooooo jak tak to ja dziekuje, wole nie byc utalentowana jak cygan,ale wole mimo wszytsko byc kobietaDD Odpowiedz Link
slo-onko Re: środa jesienna 31.10.07, 11:31 tak i nie dams ie przemielic na faceta nie to,zebym ich nie lubiala,ale nie i juz nawet gdyby mi doplacali to nigdy facetem,nigdy,nigdy ! Odpowiedz Link
kendo Re: środa jesienna 31.10.07, 11:31 o!!!!!!!!!!!!!,a tu co za jakies metamorfozy sie szykuja??, nich nasze sloo zostanie taka ,jak jest,w spiewajac w chorze i tak nie bedzie slychac ,kto falszuje),bo ja spiewac tez nie umie teraz,choz w podstawuwce do churu nalezalam, witajcie mycha/sloo i nieobecni, pogodowo ,mamy super,juz zdazylam zrabic troche lisci,ale w stopy w sniegowcach zmarzlam,wiec w domciu juz siedze, dlugo sie nie pocieszymy pogod,zapowiadaja w nastepny tydzien snieg,ciekawe czy u nas tez,ale na pewno diametralnie sie ochlodzi( zycze przepieknej srody. Odpowiedz Link
slo-onko Re: środa jesienna 31.10.07, 11:34 czesc Kendo,dawnosmy sie nie widzialyDD a swoja droga uwazasz, widzisz co mycha chciala ze mnie zrobic?????D ratuj mnie u ans pogoda tez piekna,sloneczna,a ja musze tu siedziec an szczescie od jutra do poniedzialku wolne,huuuuuuuuuuuuuraaaaaaaa!!!!! Odpowiedz Link
mycha Re: środa jesienna 31.10.07, 12:56 jaaaaa????? ależ skąd!!!! to nie ja chciałam być cyganem;p mało tego, ja nawet przystojnym włochem nie chcę być Odpowiedz Link
mycha Re: środa jesienna 31.10.07, 12:54 cześć kenduś widzę, że pracowity poranek miałaś u mnie słoneczko usiłuje przebić się przez chmury, ale z marnym efektem. zapowiadają duże ochłodzenie i deszcz ze śniegiem. czy oni muszą nas tak straszyć? Odpowiedz Link
kendo Re: środa jesienna 31.10.07, 13:00 * sloo, juz Cie poratowalam,powiedzialam,ze taka,jaka jestes to super,innej nie chcemy , no "dawno "co bylas na forumie,ale rozumie,kazdy z nas ma obowiazki i rozne checie do forumowania *mycha, witam, no ,jak to mowia,"kto wczesnie wstaje......." tak sobie mysle,ze w nagrode do miasta sobie skocze,zawsze zapomne popatrzec na jeda rzecz a czas juz nagli... miejcie sobie duszyczki dobry dzionek, a sloo,przeszczesliwa na mysl wolnych dni),dopiero bedzie igielka smigac) Odpowiedz Link
kasikk_29 Re: środa jesienna 31.10.07, 13:10 cześć vistulęta mam dziś trochę laby, ale czeka mnie niedługo ogrom roboty, bo wreszcie ruszył się długo wyczekiwany remont łazienki cieszę się bardzo, bo wreszcie będzie ładnie a na razie czeka mnie pakowanie łazienkowych akcesoriów i zabezpieczanie mieszkania przed kurzem no a później generalne sprzątańsko i podziwianie, podziwianie, kąpiele i podziwianie udanego heloween i spokojnego weekendu zadusznego... Odpowiedz Link
nana_c Re: środa jesienna, fajna ta sroda :-) 31.10.07, 17:18 Halloweena "olewam", bo nie swietuje z przekonania jakichs tam poganskich swiat Fajnie jest, bo zaczynam po tygodniu dolegliwosci lepiej slyszec, szczególnie na prawe ucho, do tego jestem na etapie pozbywania sie gronkowca zlocistego z nosa- a wiec, ida lepsze czasy dla mnie, hurra! Mam póki co, zwolnienie lekarskie na najblizsze 2 i pól tygodnia. Bede wiele czytac, lezec, pic litrami herbatke.... wiecie, to pomaga, na serio. Musze nabrac sil i optymizmu, na czekajaca mnie operacje, oboje uszu Trzymajcie sie- kazdy jesienny dzien moze rozblysnac w wesolych kolorkach opadajacych lisci wtedy wiele spraw mniej strasznych sie wydaje. Odpowiedz Link
mycha Re: środa jesienna, fajna ta sroda :-) 31.10.07, 20:01 hej nana_c dobry wieczór wszystkim nana_c cieszę się, że lepiej się czujesz i mocno trzymam kciuki, żeby teraz było jeszcze, jeszcze, jeszcze lepiej posyłam ogrom pozytywnych fluidów a ja lubię pogańskie święta fajnie jest "wrócić do korzeni" Odpowiedz Link
kendo Re: środa jesienna, fajna ta sroda :-) 31.10.07, 21:13 hej,hej ludziki, sama rados,ze nana zaczyna zdrowiec,oby do operacji zadna grypka sie niedoplatala,a ten gronkowiec ,co to za jeden??,jak sie go podlapuje? mycha,wesolo popatrzec na maluchy przebrane,ale tak po prawdzie to nichby to zostalo tam gdzie sa jego korzenie,bo urok tradycji zaniedlugo wygasnie,kiedy kraje bda sciagac je,zawsze cos zmienia i nie bedzie to ,to samo. milego wieczoru nana,mycha/sloo /kasikk i nieobecnym acha,no wlasnie lazieneczka w nowym wydaniu to bedzie cos ekstra, mam nadzieje kasikku,ze pracka pojdzie sprawnie i szybko, zamelduj ,jak bedzie gotowa. Odpowiedz Link
nana_c Re: środa jesienna, fajna ta sroda :-) 31.10.07, 22:32 Oj Kendo, to takie typowe, szpitalne zakazenie (( nic zbytnio ciekawego, po prostu, mimo masek, fartuchów ochronnych, po prostu "zlapalam" od jakiegos pacjenta pl.wikipedia.org/wiki/Gronkowce www.gronkowiec.pl/gronkowiec.html Dzieki serdeczne za zyczenia- na szczescie, na grypki i takie tem przeziebienia, odporna jestem ))To i gronkowcowi zlocistemu rade dam Odpowiedz Link
mycha Re: letnia środa:) 07.11.07, 08:55 koło letniej to ta środa nawet nie stała dzień dobry wszystkim. ja już po śniadaniu i usiłuję przekonać mój organizm do pracy. narazie efektów brak chyba sobie kawę zrobię, bo muszę się dobudzić. zapraszam na gorącą kawunię Odpowiedz Link
nick000 Re: letnia środa:) 07.11.07, 09:06 nareszcie udało mi sie zaparzyć kawę, alez smaczna i gorąca. Przyda sie ciepłotę organizmu poprawić, bo zima nas atakować zaczyna. Pierwszy snieg, brzydki, brudny leży i powoli topniejąc, tworzy paskudne kałuże i błotko. Ciezkie, czarne chmury, zimnica, mokre powietrze, brrr! Witaj mycho, cześć wszystkim Pomimo tego, co wyżej napisałem, życzę słońca i, chociaz wewnętrznego, ciepełka Odpowiedz Link
nick000 Re: letnia środa:) 07.11.07, 09:19 a przed chwila w radio usłyszałem Marka Grechutę i nie moge sie powstrzymac przed wklejeniem tekstu jego pieknej piosenki. Tyle było dni do utraty sił, Do utraty tchu tyle było chwil, Gdy żałujesz tych, z których nie masz nic, Jedno warto znać, jedno tylko wiedz: Że, ważne są tylko te dni, których jeszcze nie znamy, Ważnych jest kilka tych chwil, tych, na które czekamy..... Pewien znany ktoś, kto miał dom i sad, Zgubił nagle sens i w złe kręgi wpadł, Choć majątek prysł, on nie stoczył się, Wytłumaczyć umiał sobie wtedy właśnie, że: Ważne są tylko te dni, których jeszcze nie znamy, Ważnych jest kilka tych chwil, tych, na które czekamy.. Jak rozpoznać ludzi, których już nie znamy? Jak pozbierać myśli z tych nie poskładanych? Jak oddzielić nagle serce od rozumu? Jak usłyszeć siebie pośród śpiewu tłumu? Jak rozpoznać ludzi, których już nie znamy? Jak pozbierać myśli z tych nie poskładanych? Jak odnaleźć nagle radość i nadzieję? Odpowiedzi szukaj, czasu jest tak wiele... Ważne są tylko te dni, których jeszcze nie znamy, Ważnych jest kilka tych chwil, tych, na które czekamy..... Marek Grechuta Odpowiedz Link
mycha Re: letnia środa:) 07.11.07, 09:46 cześć nick bardzo lubię tą piosenkę. za mną od kilku dni chodzi Niemen "Sen o Warszawie" - jedna z moich ukochanych polskich piosenek wczoraj wieczorem padał śnieg z deszczem i było paskudnie. Odpowiedz Link