greis52 23.11.07, 09:38 oczywiscie po 15 wiec zycze wytrwania do 15 tym co tyraja a wszystkim spokojnego i udanego dnia Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kendo Re: a w piątek zaczyna sie weekend:) 23.11.07, 09:58 ja dzis juz duzo zdazylam potyrac) hej greis,no po 15godz.bedziesz juz dopelniona szczeciem zycze przyjemnej pracki Tobie i Zalodze. Odpowiedz Link
kendo Re: a w piątek zaczyna sie weekend:) 23.11.07, 10:02 Re: Piątek odnowiony. Autor: slo-onko 23.11.07, 07:44 Dodaj do ulubionych Odpowiedz cytując Odpowiedz witam wszytskich w piatek. czarna,goraca, aromatyczna na przebudzenie dla zaspanych,ale wyspanych rowniez. dla zmeczonych po ciezkiej nocy i wypoczetych. za zakąskę 7days z czekolada. baaardzo dieteteyczny,bez tluszczu i bez cukru) milego dnia. sloo,chyba nie bedziez miec nic przeciw,jak przenioslam Cie w nowy piateczek, szybciej sie bedzie "obracal" miej sobie skladny dzionek, a ja o 3 w nocy pozeralam buleczke ze szynka),slubne o 8 zbudzilo na tabletunie i dobrze,bo zdazylam mu koszule naprasowac Odpowiedz Link
slo-onko Re: a w piątek zaczyna sie weekend:) 23.11.07, 10:30 no cos TY dluge watki sa meczace,z reguly czeka se an owtarcie kolejnej strony. wygodniej jest z krotkimi watkami,najlepiej z takimi co 100 postow nie osiagaja bol glowy mi dokucza po koszmarnej nocy(( Odpowiedz Link
kasikk_29 Re: a w piątek zaczyna sie weekend:) 23.11.07, 12:02 oj, ja już bym chciała, żeby się zaczął ten weekend... dzieńdoberek wszystkim słonko za oknem i aż się prosi o wagary... eh... nie ma "letko" Odpowiedz Link
nana_c Re: a w piątek zaczyna sie weekend:) 23.11.07, 13:29 Ja nie mam w tym tygodniu weekendu... i byc musi Odpowiedz Link
slo-onko Re: a w piątek zaczyna sie weekend:) 23.11.07, 14:42 zbliza sie 15,00-doczekalismy sie weekendu. w koncu troche wolnosci. bedzie mozna nadrobic tygodniowe zaleglosci,moze zrobic porzadki,moze poleniuchowac,a juz na pewno upiec pyszne ciacho. to mam w planach od kilku dni. chodzi za mna ten tofikowo-smietanowy smak. dyzurujacym zycze spokojej pracki,a niepracusiom przyjemnego popoludnia. zamykam swoj sklepik z zabawkami ,wsiade w czarna rakiete i zaraz pedze do domu. Odpowiedz Link
nana_c Re: a w piątek zaczyna sie weekend:) 23.11.07, 15:47 Zycze milego weekendu, sloo i pozostalym )) Odpowiedz Link
kendo Re: a w piątek zaczyna sie weekend:) 23.11.07, 18:34 oj,oj...jakie sloo wesolutkie do domciu popedzilo) witam kasikka/nane,a mychy i nicka chyba niewiedzialam z rana,albo zapomnialam,ze Ja/Jego widzialam)cos z ta moja pamiecia cusik ostatnio nie tak) ale miejcie sobie ciepluni wieczor...czlapie kufer zapakowac,zanim psiun znowu mi czekoladek z truskawkowym nadziem niezje,bo juz probowal,lakomczuch jeden) Odpowiedz Link
slo-onko Re: a w piątek zaczyna sie weekend:) 23.11.07, 19:07 bo Twoj źwierzak wie,ze wyjezdzasz i chcialby pewnie z Toba sie zabrac list niecierpiacy zwloki lezy w skrzynce Odpowiedz Link
greis52 Re: a w piątek zaczyna sie weekend:) 30.11.07, 08:39 a mnie tak zycie zmeczylo, ze wzielam dzien urlopu, zeby przedluzyc sobie weekend zycze pogodnego dnia Odpowiedz Link
nana_c Re: a w piątek zaczyna sie weekend:) 30.11.07, 09:35 Oh greis, dobra decyzja Ja mam juz od poniedzialku wolne. Dzisiaj musze dalej dekorowac, znaczy sie piramidki i swiatelka w oknie, pojutrze pierwszy Adwent, ma byc gotowe. Pozatym, ide po poludniu na pogrzeb. Odpowiedz Link
kasikk_29 Re: a w piątek zaczyna sie weekend:) 30.11.07, 14:33 witam nana, to popołudniowe zajęcie raczej przykre, ale adwentowe światełka chyba miłe ja nie dekoruję adwentowo, ale za to będę światecznie za niedługo ze Skrzacikiem ciastka będziemy robić i inne cuda świąteczne a greis troszkę zazdroszczę, bo też bym chciała mieć więcej weekendu... Odpowiedz Link
nana_c Re: a w piątek zaczyna sie weekend:) 30.11.07, 16:35 Pogrzeb zawsze jest dziwnym wydarzeniem, przypomina nam, ze nie jestesmy wieczni, a tak nam sie przeciez zdaje, w stresie dnia codziennego. Byl to tesc dobrej znajomej, zginal pod kolami furgonetki na przejsciu dla pieszych Jest to rodzina z Kazachstanu, wiec i obrzadki byly nieco inne, niz te mi znane. Wspólczuje tej rodzinie, przeogromny szok, tak krótko przed Swietami. Odpowiedz Link
mala20033 Re: a w piątek zaczyna sie weekend:) 07.12.07, 16:16 Nie lubie byle jakiej zimy. Zimno jest ale bez sniegu. Wam Milego poczatku łykenda! Odpowiedz Link
greis52 Re: a w piątek zaczyna sie weekend:) 07.12.07, 18:08 a u mnie wiosna, cieplo jeno mokro niemozebnie, wczoraj ptaki sie darly pewnie tez glupieja od takiej pogody, dzisiaj siedza w zakamarkach zeby szkrzydelka im nie namokly. rowniez milego Wam zycze Odpowiedz Link
slo-onko Re: a w piątek zaczyna sie weekend:) 07.12.07, 19:48 przyjemnego piatkowego wieczoru. zbiegalam sie za sw.upominkami. mam juz wiekszosc z nich,az mi lzej. Odpowiedz Link
slo-onko Re: a w piątek zaczyna sie weekend:) 14.12.07, 10:29 i czas powrotow niebawem szefowa nas przywita nasza i ja ją witam serdezcnie zyczac przyjemnego wypoczynkU po podrozy a wszytskim pozostalym milego dnia. Odpowiedz Link
kendo Re: a w piątek wrocila szerowa:))))))))))))))))))) 14.12.07, 12:55 witajcie moje duszyczyczki,nawet nie wiecie ,jak tesknilam za Wami, nie mialam sposobnosci dostania sie do netu,a jak sie sposobnosc nadazyla , bylam padnieta,jak przyslowiowy pies Pluto Bobby,przywital mnie przeogromnie ciplo w przeciwienstwie do pancia: (,ale nie jest mi smutno z tego powodu,psiunki znaja sie lepiej na ludziach i pewnie dlatego byla taka reakcja zycze milego dnia. Odpowiedz Link
slo-onko Re: a w piątek wrocila szerowa:)))))))))))))))))) 14.12.07, 13:09 czesc szefowa )) i ja sie ciesze i w przeciwienstwie do innych pancow,ktorzy swoj radosny entuzjazm ukrywaja pod maska bo gdyby tylko zabraklo panci....)) Odpowiedz Link
kasikk_29 Re: a w piątek wrocila szerowa:)))))))))))))))))) 14.12.07, 14:18 witam szefową przede wszystkim, i resztę vistuląt też jakoś humor mam wysmienity, chyba dlatego, że w pracy dziś nie jestem ;P robiłam właśnie zakupy prezentowe i pięknie się udały zaraz wybieram się po drugą partię, bo wszystkiego na raz nie dałam rady nie, żeby Mikołaj miał taki worek wielgaśny, raczej ja jestem słabo silna życzę udanego weekendu Odpowiedz Link
henryk245 Re: a w piątek zaczyna sie weekend:) 14.12.07, 17:23 po ~3 tygodniach kocica do domu wrócila- koniec wolnosci,weekend tez szlak trafi. Odpowiedz Link
kris01 Re: a w piątek zaczyna sie weekend:) 16.12.07, 15:22 Jeszcze kilka godzin weekendu i dalej do piątku. U mnie weekend zaczyna sie po 16. Odpowiedz Link
greis52 Re: a w piątek zaczyna sie weekend:) 21.12.07, 08:35 pozdrawiam i zycze spokojnego pierwszego dnia zimy, a u mnie popruszylo nawet troszke Odpowiedz Link
slo-onko Re: a w piątek zaczyna sie weekend:) 21.12.07, 08:49 czesc greis aure mamy chyba taka sama popruszylo,postraszylo i poszlo. no ale moze na poniedzialek nabierze aura odwagi i sypnie nam bialym puchem? przyjemnego piatku Odpowiedz Link
mycha Re: a w piątek zaczyna sie weekend:) 21.12.07, 09:24 cześć dziewczyny, witam wszystkich. u mnie nie pruszyło, nawet nie chciało postraszyć śniegiem szaro, ale i zimno. ależ mi się nic nie chce... a tutaj roboty ogrom trzymajcie się ciepło. Odpowiedz Link
kendo Re: a w piątek zaczyna sie weekend:) 21.12.07, 09:38 u mnie niet bialosci((((((((((( nawet niewiem,jak na dworze,cimoczka pod okapem kuchennym wypalilam, dzis misto znowu,cczesc moich do kraju jada jutro,wiec po ostatnie dyrektywy jade,zabieraja psiunka swojego i az sie zamartwiam ,jaka beda miec podroz. witam Was cieplutko zyczac spokojnego pospiechu. *mycha,Ty sie nie len,jego pod dywanik podmiec i do swiatecznych obowiazkow stan,jak my to robimy) Odpowiedz Link
slo-onko witam po świetach 28.12.07, 09:47 weekend ciągnie sie od poniedzialku i trwac bedzie jeszcze kilka dni. moja podroz dobiegla konca. dzis wyspalam sie w swoim kochanym lozeczku. powrotnia podroz byla jedna wielka przygoda. w pewnym momecie myslalm,ze pryjdzie mi nocowac na dworcu w jednym z miast przez ktore jechalam. przezylam to jako najgorszy nocny koszmar,wykonczylam sie psychicznie,mialam najgorsze czarne wizje. na szczescie wszytsko skonczylo sie pozoytywnie. keidy juz siedzialam w swoim pociagu,ktory jechal w kierunku mojego miasta bylam najszczesliwszym czlowiekiem na swiecie DD milego piatku Odpowiedz Link
greis52 Re: witam po świetach 28.12.07, 14:55 to prawda ten weekend jest wyjatkowo dlugi, plecki juz bola od wylegiwania sie, i nie ma to jak w domku we wlasnym wyrku zmeczonym podrozowaniem zycze odpoczynku a tym rozleniwionym przyjemnego sapcerku Odpowiedz Link
greis52 Re: a w piątek zaczyna sie weekend:) 04.01.08, 09:09 witam i zycze udanego weekendu, zastanawiam czy juz nie wymyślono polskiego odpowiednika tego słowa spotkalam sie z "łykendem" nie wazne jak pisany wazne, ze jest!!!!!! dla pracoholikow to nadzieja na przetrwanie... Odpowiedz Link
kendo Re: a w piątek zaczyna sie weekend:) 04.01.08, 09:56 witaj greis i zaocznie nieobecni tu tez mowia lykend i rowniez sie ciesza z niego, a tak pogodowo,to melduje,ze snieg jeszcze lezy,jest mrozikowato i wietrznie,zadnych planow jeszcze niemam na dzien dzisiejszy, zobaczymy blizej lunchu gdzie mnie poniesie) zycze ciepelka. Odpowiedz Link
greis52 Re: a w piątek zaczyna sie weekend:) 22.02.08, 09:50 witam, jak zwykle na weekend pogoda sie psuje, mrzawka i mgla((((( kosteczki zaczynaja sie denerwowac Odpowiedz Link
kendo Re: a w piątek zaczyna sie weekend:) 22.02.08, 10:00 no tak,chcialabym dzis miec taka pogode greis,jak masz, witaj,jak reszta zalogi.... u mnie zapowiedzieli sztorm 2-go stopnia, a mam do fryzjera i kosmetyczki isc...chyba jakies cegloweczki w kieszenie powkladam,coby stac dwiema nogami na ziemi) milego zakonczenia dnia tygodniowego. Odpowiedz Link
malwina52 Re: a w piątek zaczyna sie weekend:) 29.02.08, 07:00 zaczyna sie milego dnia zycze Odpowiedz Link
slo-onko Re: a w piątek zaczyna sie weekend:) 29.02.08, 14:57 cóś felerny weekend się zapowiada,orkany,pożary etc. popatrzcie co widziałam dzis z okna,przezylam to okropnie. po prawej stronie obrazu jest artykul o pozarze,a nizej trzecia ikonka przedstawiajaca kamere pokazuje film z akcji ratowniczej. www.radio.szczecin.pl/index.php Mimo wszytsko udanego wolnego i mam nadzieje,ze orkan bedzie nie tak starszny jak go opisuja. Odpowiedz Link
nana_c Re: a w piątek zaczyna sie weekend:) 29.02.08, 16:13 U mnie zaczyna sie weekend prcujacy, uff..... Kto to jest- Malwina? Jakos nie poznalam do tej pory... witam! Odpowiedz Link
kendo Re: a w piątek zaczyna sie weekend:) 29.02.08, 21:43 juz jestem,choc troche pozno, witajcie wieczornie, moj komp po przestrojeniu chodzi sobie,jak sam chce,a nie jak ja bym chciala Nano,to nasza duszyczyczka,tylko sie zapomniala przelogowac, nik zaczyna sie na "g" *sloo, usch....faktycznie niewesoly widok.... miejmy nadzieje,ze weekendzik bedzie udany,jutro kolegowna ma wpasc,zobaczymy jak bedzie. acha zaczelam dziergac na drutach nr 10-to jak sztakiety z plota,ale szybko idzie do przodu,chce zrobic swetr z golfem,to niebieski moher. zycze milego wieczoru. Odpowiedz Link
nana_c Re: a w piątek zaczyna sie weekend:) 01.03.08, 02:31 Oj Kendo, zima sie konczy, wiosna zaczyna, po co ci golf? Jesli juz, to ja o golfa kabrio prosze, o cos takiego: www.autobild.de/ir_img/874229_5650edfe0b.jpg hi hi )) Odpowiedz Link
nana_c Re: a w piątek zaczyna sie weekend:) 01.03.08, 02:31 Oj Kendo, zima sie konczy, wiosna zaczyna, po co ci golf? Jesli juz, to ja o golfa kabrio prosze, o cos takiego: www.autobild.de/ir_img/874229_5650edfe0b.jpg hi hi )) Odpowiedz Link
greis52 Re: a w piątek zaczyna sie weekend:) 07.03.08, 09:49 pozdrawiam jedna noga weekendowo przyjemnosci zycze zagladajacym na forum Odpowiedz Link
kendo Re: a w piątek zaczyna sie weekend:) 07.03.08, 10:02 witaj greis i miej mile zakonczenie tygodnia pracy *nano, ten golf ma byc taki z dekoldu wylozony,mysle,ze bede go mogla uzywac jeszcze do maja,tu przeciez wiecznie wieje),mam juz plecy zrobione,zaczelam przod, a wczoraj byolam w tej kawiarence drucianej i bylo mnostwo bab,bylam godzine z siostra,goraco bylo,baby parami porzychodzily i zajmowaly sie tylko soba,brakowalo,jakies wspolnego ciepla,pojde jeszcze ze dwa razy wytestac,jedynie wlascicielka sklepu byla zinteresowana kazd osoba i te panie,ktore siedzialy blisko nas-starsze byly i chyba dlatego,bo starsza generacja jest inna,niz mlodsza. zycze milego dnia. Odpowiedz Link
kendo Re: a w piątek zaczyna sie weekend:) 07.03.08, 10:03 acha,*nano, ja zawsze marze o Golfie Fordzie,podoba mi sie,choc ten tez jest nieglupi) Odpowiedz Link
nana_c Re: a w piątek zaczyna sie weekend:) 07.03.08, 17:11 Fordzie kabrio??? Zycze milych dni weekendowych- trzymajcie sie, i swietujcie kobitki jutro niec sobie Odpowiedz Link
slo-onko Re: a w piątek zaczyna sie weekend:) 07.03.08, 17:39 witam i ja-kuśtyczka. nogę mi jednak odrąbali,dlatego kuśtykam. muszesze sie pochwalic,ze juz dzis na jutrzejsze swieto dostalam sliczna rozyczke tak hurtowo od dochtorów i Princesse od studenta widac od serca szczegolnie wafelek ide polezec,poleczyć kulasa,bo jak tak dalej pojdzie to..... ja nie wiem. milego piatku Odpowiedz Link
greis52 Wielki Piatek! 21.03.08, 07:17 To ostatni piątek przed Wielkanocą, szósty dzień Wielkiego Tygodnia - okresu upamiętniającego śmierć Jezusa Chrystusa na krzyżu i jego zmartwychwstanie. Jednocześnie, jest to drugi dzień Triduum Paschalnego. Umnie za plecami sasiedzi maja ten dzien wolny od pracy. Szkoda ze u nas tak nie jest (( Wcinam rybke na sniadanie. Pozdrawiam juz swiatecznie i zycze refleksyjnego piatku. Odpowiedz Link
mycha Re: Wielki Piatek! 21.03.08, 08:45 cześć greis, witajcie robaczki u mnie piątek zaczął się od zabielonego świata i temperatury minusowej. dobrze, że chociaż niebo czyste i żadnej chmurki nie ma, a słonko już świeci tak intensywnie, wiosennie. mam duże plany na dzisiaj i na jutro, tylko jakoś czasu mało Odpowiedz Link
kendo Re: Wielki Piatek! 21.03.08, 09:41 *greis/mycha witajcie odswietnie, tu maja swnsony wolne od pracki, szkoda tylko,ze pogoda bardzo mokra,bo grad deszczowy,sa uziemieni w domciach,inaczej by do ogrodow wypezli. sniadanko zjadlam dwa kawalki swiatecznego ciasta,no co?? musialam zrobic degustacje,czy gosciom bedzie smakowac przyjemnego piatku. Odpowiedz Link
nana_c Re: Wielki Piatek! 21.03.08, 11:12 Witam w dzien swiateczny, zza Odry, jak pisze juz Greis- mamy dzien wolny od pracy Mimo wszystko, za male prasowanie wziasc sie musze. Pogody spacerowej jakos njet- deszcz leje bez ustanku... Odpowiedz Link
kendo Re: Wielki Piatek! 21.03.08, 11:25 witaj nano, no i przypomnialas,ze tez musze za zelasko zlapac, bo dwie koszule slubnego wisza do odprasowania,i chociaz inne sa juz gotowe,to zawsze tak jest,ze chcialby wlozyc te nieodprasowane, dzis obiadek gotowy,wieczorem maluszka jade pilnowac a tu taka pogoda,nie lubie sie w plaszczyki ubierac. zycze owocnej pracki. Odpowiedz Link
greis52 Re: a w piątek zaczyna sie weekend:) 04.04.08, 06:43 witam! mam problem ze spaniem, takiego braku snu dawno nie mialam, weekend przespie jak nic pozdrawiam i pogodnego weekendowania Wam zycze Odpowiedz Link
greis52 Re: a w piątek zaczyna sie weekend:) 18.04.08, 17:04 pozdrawiam, udanego weekendu zycze forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=46956 Odpowiedz Link
nana_c Re: a w piątek zaczyna sie weekend:) 18.04.08, 21:36 Zycze tez, jeszcze 10 razy spac, i na urlop )) Odpowiedz Link
greis52 Re: a w piątek zaczyna sie weekend:) 18.04.08, 22:15 wytrzymasz za to pozniej bedziesz odpoczwac u nas tez szykuje sie niedlugo dlugi weekend majowy, 3 dni urlopu a wolnych zrobi sie 9 mozna, jakies plany wyjazdowe poczynic Odpowiedz Link
greis52 to dzisiaj! 09.05.08, 09:23 a pogode kanikułowa zapowiadaja udanego weekendowania Wam zycze Odpowiedz Link
henryk245 Re: a w piątek zaczyna sie weekend:) 06.06.08, 07:19 Ku Dusz Pokrzepieniu ... (znalezione w sieci) Pan Tadeusz w skroconej wersji dla tych nie lubiacych czytac. KSIEGA I: GOSPODARSTWO Cichy wieczór na Litwie, owczarz owce maca A Tadeusz po studiach do domu powraca Chce usprawnic rolnictwo, do pracy az wzdycha Ale Wojski natychmiast podsuwa kielicha Pod wplywem alkoholu Tadzio czujac Wene Bzyka wlasna ciocie, stara Telimene A Lyzwa z Lepperem klóca sie przy wódce Wreszcie wszyscy posneli. Dalszy ciag juz wkrótce. ___ KSIEGA II: ZAMEK Posród krat, baszt i róznych innych dupereli Siedzi Hrabia po mieczu, pochwie i kadzieli Zas Gerwazy oparty na swym Scyzoryku Opowiada mu serial o starym Stolniku Co Jackowi Soplicy nie chcial dac swej córki Wiec tamten go - i slusznie - uwalil z dwururki. Teraz Lepper pije z Gertychem i zemste przysiega Zawisza pedzi bimber. Tu konczy sie ksiega. ________ KSIEGA III: UMIZGI Wszyscy ida na grzyby. Wybucha panika - moherem trafiony Sedzia nie strawil rydzyka! Szczesciem kapitan Ryków co tam byl akurat Wrzasnal : "Wy jemu dajtie skorje dienaturat. Na truciznu - trucizna." Sedzia chwycil flaszke, Ucalowal odbita na niej trupia czaszke Wypil, huknal jak wszystkie pulki artylerii I wyzdrowial. Niestety, koniec trzeciej serii. _______ KSIEGA IV: DYPLOMATYKA I LOWY Lud prosty w wiejskiej karczmie szykuje powstanie Zas bracia mniejsi wraz z Ziobra robia polowanie Lecz ze wszyscy uchlani, kiepsko im sie wiedzie I kazdy zamiast jednego widzi dwa niedzwiedzie Az dopiero ksiadz Robak wybieglszy zza krzaka Wygrzmocil misia pala jak Ryndszus Polaka Pala ? - zdziwil sie Wojski - A gdzie ksiadz ja znalazl? Dal mi ja przeor Kiszczak. Dalszy ciag juz zaraz. _____ KSIEGA V: KLÓTNIA Asesor pil Jarzebiak, Rejent cpal Wisniówke Jankiel z Woznym Protazym chlali Pejsachówke Telimena Vistule obciagala bratu Gdy Klucznik wlecial z okrzykiem : Biora do Senatu ! Zaraz tam pogonili wypluwajac pluca Plócienniczak, Gargamel, brat Glempa i Guca Z tym, ze jakos do Izby Wyzszej nie trafili Wiec sa w izbie wytrzezwien. Dalszy ciag po chwili. ________ KSIEGA VI: ZASCIANEK Slynie szeroko w Litwie Dobrzynski Zascianek Spozyciem alkoholu, iloscia skrobanek Piesniami, które nuci lud prostolinijny Czasem jakas glodówka, strajk protestacyjny Lud przycisniety nedza, szlachcic mazowiecki Za kilka marek pacierz odmawia niemiecki Zas miejscowej starszyznie profesor Wislocka Doradza, jak dac dupy. Teraz dobranocka. ________ KSIEGA VII: RADA Szlachta radzi jakby tu pozbyc sie Moskali Nadjezdza pedem Hrabia, strasznie konia wali Wiezie wiesc, ze jak slychac z plotek i przecieków Ksiadz Jankowski masowo nawraca Ubeków Jezu ! - krzyknal ksiadz Robak - To dopiero kino ! To przez to pól kosciola mam zapchane glina ! Wzburzona tym niechlujstwem szlachty cala zgraja Wyrusza na Soplice. Teraz beda jaja. _____ KSIEGA VIII: ZAJAZD Podkomorzy mial wlasnie obalic Pershinga Gdy wlecial cwalem Hrabia, w dloni lsni mu klinga Za nim szlachta szturmuje dwór, kuchnie, piwnice Gerwazy lewa dlonia pochwycil Soplice I z okrzykiem Soplico ! Gin kanalio chytra ! Odbiwszy glówke wypil Soplicy pól litra Ale zaraz uczciwie wszystko zwrócil z pluskiem Padl i zasnal. W nastepnej ksiedze przyjda Ruskie. _____ KSIEGA IX: BITWA Szlachta zwiazana w peczki, lezy chlop przy chlopie Patrzac, jak brzydki Moskal polska wódke zlopie Major Plód Telimene juz dosiadal gwaltem Gdy kwestarz Robak wjechal swoim starym autem I wykrzyknal basem: "Zciagnac z niej te carska glizde !" Za pózno ! Plód wystrzelil. Salwa poszla w izbe A cala rota jegrów poszla spac do piachu W nastepnej ksiedze nasi beda wiac na Zachód ______ KSIEGA X: EMIGRACJA Nazajutrz wszyscy zbiegli do Napoleona Tylko ksiadz Robak nie mógl, bo akurat kona Kona, kona, az zglodnal. Zerwal jablko z krzaka Nadgryzl je i w srodku tez ujrzal robaka Czesc kuzynie - rzekl robak. Ksiadz zaslonil lica I wyszeptal: Spie..j, jam Jacek Soplica "Wiedzialem - mruknal Sedzia - juz od pierwszych kartek" Koniec ksiegi. W nastepnej wkroczy Bonaparte. ____ KSIEGA XI: ROK 1812 O roku ów ! Kto cie widzial na Litwie i w Rusi Ten wiedzial, ze ten burdel zle sie skonczyc musi Tlok, ze nie ma na czym usiasc, co najwyzej w kucki Poniatowski, Kaczynskie, Walesa, Pilsudski Jankiel miast poloneza majofesa grzmoci Zosia placze, bo Tadzia zlapala na cioci A z RFN-u juz wraca stara wolowina Co ja kiedys skradl Hitler. Uoj, zbliza sie final ! ______ KSIEGA XII: KOCHAJMY SIE! Pije szlachta przy Wiejskiej ulicy zegnana Zdrowie Sedziego Ziobry, i Leppera Pana Wiwat Sejm, wiwat Naród, wiwat wszystkie Stany ! I prezydent tych Stanów, pan Dabju kochany Nikt nie chodzi do pracy, wszedzie dzwony dzwonia A towarzysze w bieli do protestów gonia Uojciec Redemptysta ocipial, na Belweder rusza No, tu na szczescie koniec Pana Tadeusza. _____ KSIEGA XIII: GEOPOLITYKA Juz sie przed Litwa przyszlosc rysowala lepsza Gdy nagle krzyk sie podniósl : "Napoleon spieprza !" Faktycznie, Strateg nawial w kapciach i w neglizu "Aj, waj - zmartwil sie Giermek - uciekl do Paryzu" W tejze chwili od wschodu wsród gromkich okrzyków W kufajce i walonkach wszedl kapitan Ryków I rzekl patrzac zyczliwie na szlachte struchlala : "Nu, wot my znowuz razem". I tak juz zostalo. _______________________________________________ 06 juni/czerwiec Swieto Narodowe Szwecji-flagi na maszty tyle ze od niedawna,od lat kilku,poprzednio szwecja niemiala swieta narodowego. drugi miesiac mamy sahare-cieplej niz w Itali niekazdy sie z tego cieszy,nieja. Milego Lyk Endu Wam Zycze Odpowiedz Link
nana_c Re: a w piątek zaczyna sie weekend:) 07.06.08, 07:56 Ale ty pózno spac chodzisz, mala Chyba przez pieska jeszcze chorego?! Cos mi sie czytalo, ze jeszcze lekarstwo dajesz. Odpowiedz Link
kendo Re: a w piątek zaczyna sie weekend:) 07.06.08, 08:24 ciepelko sie zaczelo i az inaczej sie zyje) witajcie ludziki zycze Wam udanego weekendowania. Odpowiedz Link
greis52 Re: a w piątek zaczyna sie weekend:) 13.06.08, 13:36 z trudem ale doczekalam, u nas dzis popadalo slysze jak trawa rosnie udanego weekendu Odpowiedz Link
greis52 Re: a w piątek zaczyna sie weekend:) 01.08.08, 11:30 pozdrawiam, co prawda weekend mam pracowity, ale znajde czas i polece zobaczyc nowa atrakcje w moim miescie na bulwarze pojawiło się 16 autentycznych palm "Drzewa przyjechały z Holandii. Gatunek jest dość odporny na mrozy i wytrzymuje do - 20 stopni C. Rośnie w Chinach, Indiach i Tajlandii. Drzewa mają po 30 lat i mogą dożyć nawet do 80. Miasto wyłożyło po 3,6 tys. zł za sztukę." Zastanawiam sie czy miastu nie odbila palma Wam udanego weekendowania zycze Odpowiedz Link
mycha Re: a w piątek zaczyna sie weekend:) 08.08.08, 10:05 już nie mogę się doczekać 16)))) Odpowiedz Link
greis52 Re: a w piątek zaczyna sie weekend:) 08.08.08, 15:31 a ja mam wlasnie podpisany urlop na caly tydzien i zmykam sie cieszyc w domowe pielesze udanego weekendu zycze Odpowiedz Link
nana_c Re: a w piątek zaczyna sie weekend:) 22.08.08, 20:39 Greis to juz chyba po urlopie? U nas bedzie chyba lalo przez weekend Odpowiedz Link
nana_c Re: a w piątek zaczyna sie weekend:) 22.08.08, 20:41 O, pokazuje nieduzo deszczu, ale- zimno www.wetter.net/cgi-bin/wetter-net3/wetter_stadt.pl?ID=2087&ALIAS=Eschershausen%20(Ith)&ID2=98441 Odpowiedz Link
greis52 Re: a w piątek zaczyna sie weekend:) 22.08.08, 20:58 juz po urlopie tylko zapracowana no i urwalam sie wczesniej z pracy wiec mam dluzszy weekend tylko strasza marna pogoda odespie chyba zaleglosci w spaniu udanego weekendu Wam zycze Odpowiedz Link