wozimek 29.01.04, 20:01 Czy gdzieś blisko Jeżewskiego na Kabatach jest ujęcie wody oligoceńskiej? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rubeus Re: woda oligoceńska 30.01.04, 16:32 kiedyś było ujęcie przy Belgradzkiej [niedaleko braci Wagów] ale od jakiegoś czasu chyba jest nieczynne... Odpowiedz Link
pianissima Re: woda oligoceńska 11.02.04, 22:23 Wielu mieszkancow Kabatow ma w domu takie ujecia - w kuchni sa dwa krany: duzy do wody "zwyklej" i drugi maly do wody pitnej. Takie rozwiazania maja niektore bloki przy KENie i Dembego. A tak przy okazji: u mnie ostatnio plynie z kranu jakas zolta ciecz. Czy u Was tez?? Odpowiedz Link
hueymanchew Re: woda oligoceńska 16.04.04, 13:49 Pozwolę sobie na odświeżenie tego tematu. Czy ostatnio nie otwarto na Kabatach ujęcia wody oligoceńskiej? Mojej mamie wydaje się, że gdzieś o tym czytała. Dotychczas korzystałem z ujęcia na Wyżynach ale, wg wywiesznej informacji, miało być ono od poniedziałku nieczynne. Pozdrawiam, Hubert Dołęga Odpowiedz Link
rubeus Re: woda oligoceńska 16.04.04, 14:35 > Czy ostatnio nie otwarto na Kabatach ujęcia wody oligoceńskiej? Mojej mamie > wydaje się, że gdzieś o tym czytała. nie - na kabatach ani na bliskim natolinie nic nowego nie otwarto...ogólnodostępnego zdroju poz tym na wyżynach nie ma... choć jest w planach... [w rejonie k.e.n/jeżewskiego] dość odległych - ale jest... Owszem informacja o otwarciu ujęcia wody oligoceńskiej była w prasoe - ale dotyczyło to tzw. Zielonego Ursynowa [wzdłuż Puławksiej] i to dość odległego - bo prawie przy granicy z lesznowolą... Odpowiedz Link