Dodaj do ulubionych

Przychodnia dla dzieci i dorosłych na Kabatach

01.04.10, 21:17
Proszę o informację gdzie na Kabatach mogę zapisać dziecko do
pediatry w przychodni państwowej lub prywatnej z umową z NFZ. Jaka
jest Wasza opinia nt. dostępnych placówek?
A gdzie są przychodnie dla dorosłych?
Obserwuj wątek
    • jan-w Re: Przychodnia dla dzieci i dorosłych na Kabatac 01.04.10, 21:25
      dzieckotoja napisała:

> Proszę o informację gdzie na Kabatach mogę zapisać dziecko

Obawiam się że do tego jest potrzebna osoba dorosła wink
    • protozoa Re: Przychodnia dla dzieci i dorosłych na Kabatac 02.04.10, 13:00
      Np. Dembego 5
    • hekate_mw Re: Przychodnia dla dzieci i dorosłych na Kabatac 06.04.10, 20:57
      Też polecam Dembego 5
    • dzieckotoja Re: Przychodnia dla dzieci i dorosłych na Kabatac 06.04.10, 22:49
      Bardzo Wam dziękuję big_grin
    • wywolana_do_tablicy Re: Przychodnia dla dzieci i dorosłych na Kabatac 08.04.10, 13:27
      Dembego 5, ale tylko dla dorosłych- dostępność lekarza praktycznie
      natychmiastowa, pediatrzy są raczej marni. Ginekologia niezła i od ręki, albo
      prawie od ręki, spory zakres badań diagnostycznych , lokal do bani ( mały,
      ciasny) .Nie ma problemu z powtórzeniem leków. Rejestracja to słaby punkt.
      • hekate_mw Re: Przychodnia dla dzieci i dorosłych na Kabatac 08.04.10, 19:31
        Jeśli chodzi o mnie - ja od 4 lat z pediatry jestem bardzo zadowolona - nawet
        jak się dzieją sytuacje awaryjne i nie ma miejsc żeby zapisać - udaje się wizytę
        załatwić.
        Ale faktycznie - pomieszczenie małe a chętnych coraz więcej.
        • m_o_n_i_a77 Re: Przychodnia dla dzieci i dorosłych na Kabatac 09.04.10, 20:43
          Dembego 5 - słaba. Wizyty domowe to mit. W ubiegłym roku leżałam z rotawirusem,
          moje dziecko też. Wizyta domowa za - uwaga - 2 dni. Zamówiłam lekarza
          prywatnie. Generalnie ciężko dostać się do pediatry. Lekarze interniści...
          hmmm... ciężko kogoś polecić. Opóźnienia podczas przyjmowania pacjentów.
          Rejestracja: bardzo słaby punkt. Komentarze typu: "to pani problem, jak sobie
          pani zorganizuje opiekę nad dzieckiem, mamy termin na 17.30" - w sytuacji, kiedy
          chciałam się zapisać na usg po godz 18. Okazało się, że po 18 usg też było
          wykonywane. Nie rozumiem, po co był ten komentarz "pani" z rejestracji...pewnie
          miała zły dzień... Wychodzenie tej "pani" na papierosa razem z jednym z lekarzy
          pediatrów i informowanie o tym wszem i wobec, zostawianie rejestracji bez dozoru
          z poczekalnią pełną pacjentów... Może poszukaj innej przychodni...
          • wywolana_do_tablicy Re: Przychodnia dla dzieci i dorosłych na Kabatac 09.04.10, 21:44
            Pediatria- marna. Wizyty domowe u dorosłych są. Internista - rewelacyjny dr
            Zieliński pracujący na co dzień na Banacha.
            • dzieckotoja Re: Przychodnia dla dzieci i dorosłych na Kabatach 09.04.10, 23:17
              A może słyszeliście coś na temat "BGMED" Poradnia Lekarzy Rodzinnych
              na Al. KEN 19/77?
              Najbardziej zależy mi na znalezieniu dobrej przychodni dla dziecka.
          • hekate_mw m_o_n_i_a77 zgodzę się z Tobą co do 10.04.10, 09:50
            obsługi rejestracji...faktycznie nie wygląda to fachowo i mąż jak tylko tam
            wejdzie to się wścieka, ja jakoś zlewam.
            Co do reszty - nie wiem od czego to zależy...
            • aga_wa1 Dembego 5 i ich ISO 29.03.11, 22:04
              miarka się przebrała...
              28 MARCA ZOSTAŁAM ZAPISANA NA WIZYTE W DNIU 22 MARCA!!!!!
              7 dni wstecz-podróż w czasie? oczywiscie okazało sie dopiero w gabinecie ze nie ma mnie na liscie pacjentów w dn 29 marca-bo tak mnie poinformowano-ze to termin wizyty i lekarz w sumie wyrzuciła mnie za drzwi.a czekałam 30 min pod gabinetem-recepcja oczywiscie sprawdzila-ze tak jestem zapisana i za chwile wejdę.
              na USG jamy brzusznej zapisano mnie do ginekologa-sprawa wydała sie dopiero na leżance!!!ze to nie te organy....
              teksty obsługi w stylu "zaj..Ła mi długopis..O JEST"-póki pacjent nie wyjdzie za drzwi,granie pileczką kalczukową podczas rozmowy z pacjentem-no i zapisy-mowią co innego, w grafiku co innego...tyle recepcja
              lekarze wciąż się zmnieniają.
              • ania_dentystka Re: Dembego 5 i ich ISO 30.03.11, 10:11
                Też nie mam dobrego zdania o tej przychodni, choć korzystałam z niej 2 razy.
                1. Zapisałam rodzinę, żeby gdzieś mieć karty, bo nigdy nie wiadomo- już przy zapisie obsługa rejestracji była niegrzeczna.
                2. Chciałam zapisać się do internisty, niby nic takiego, ale po porodzie mam podwyższone ciśnienie, ale nie było wolnych miejsc. Żeby to usłyszeć musiałam zaczekać z 10 minut, aż pani wróci z papieroska wypalanego w drzwiach przychodni.
                W poczekalni chaos i tłok. Kichający i kaszlący ludzie tłoczący się na kilku krzesełkach.
                Nie ma miejsca na wózki ani pokoju przygotowawczego przed badaniem dziecka.
                Odnoszę wrażenie, że nie szanuje się tam pacjentów. Rozważam zmianę przychodni.
              • hekate_mw Re: Dembego 5 i ich ISO 05.04.11, 17:20
                Z roku na rok jest tam coraz gorzej jeśli chodzi o zapisy, obsługę jak i kulturę na recepcji. Zostałam zapisana na wizytę na wtorek - poszłam odwołać to dowiedziałam się że jestem zapisana na czwartek. Umawiam kolejną wizytę - we wtorek (czwartki mi nie pasują) po czym już w gabinecie we wtorek dowiedziałam się że jestem jednak zapisana na czwartek. I przy okazji że powinnam znać godziny i dni pracy mojego lekarza, że nikt mnie nie przeprosi za zaistniałą sytuację bo źle sobie zapisałam termin i że powinnam upewnić się przed wizytą telefonicznie czy aby na pewno tego dnia jestem zapisana i do kogo. Kiedy już za trzecim razem pojawiłam się w gabinecie - okazało się że zapisali mi starszą córkę na wizytę (mimo iż chodzimy aktualnie z młodszą). Jeśli ktoś mało choruje i potrzebuje podstawowej opieki to lekarze tam pracujący są dla mnie ok. Jednakże recepcja zniechęca całkowicie.
                Z pediatrów polecam dr. Woźniak (niestety rzadko dostępna)
                A z internistów faktycznie dr. Agnieszkę Laskowską. Pracowała kiedyś jeszcze Iwona Skubik-Woźniak jednakże przeniosła się do konkurencji na Bronikowskiego. Niestety nie mają tam jeszcze pediatrów
                • sergiusz Re: Dembego 5 i ich ISO 07.04.11, 12:23
                  Skubik-Woźniak była rzeczywiście super. Teraz przychodnia schodzi na psy. Chcieliśmy umówić noworodka na wizytę u pediatry z miesięcznym wyprzedzeniem. Położna (akurat bardzo fajna) poradziła nam, żebyśmy pojechali do szpitala, gdzie żona rodziła, bo tu będzie problem z pediatrami. Potem przesuwali nam termin szczepień, bo znowu brakowało pediatry. W końcu całą rodziną zapisaliśmy się do Damiana.
              • z_jak_zmija Re: Dembego 5 i ich ISO 06.04.11, 19:49
                Przychodnia była dobra do czasu. Nie czekało się zbyt długo na wizytę. Lekarze w porządku, choć przyznam, że za często z ich pomocy nie korzystałam.
                Schody zaczęły się jakiś rok temu. Kolejki coraz dłuższe i jak ktoś napisał dostanie się do pediatry gdy dziecko zachoruje jest niemożliwe. Trudno zapisywać się z wyprzedzeniem, bo choroba zwykle pojawia się nieoczekiwanie.
                Tłok w przychodni powoduje, że jest nerwowa atmosfera.
                Praca recepcji pozostawia wiele do życzenia. Dwa razy pani doktor nie miała karty dziecka, raz dziecko w ogóle nie było zapisane no i w związku z tym przyjęte. Na moje uwagi - zwlekłam z łóżka chore dziecko i odeszłam z kwitkiem- recepcja zareagowała arogancko.
                Jeśli jeszcze raz zostanę źle potraktowana, nieprzyjęta zmienię przychodnię. Vis a vis jest konkurencja, niestety bez pediatry.
    • jansierp Re: Przychodnia dla dzieci i dorosłych na Kabatac 02.04.11, 22:06
      Mogę śmiało polecić Dr Agnieszkę Laskowską internistkę bardzo uważne podejście do kłopotów pacjenta.
      Wielokrotnie pomogła mnie i moim bliskim.Dla mnie przykład wzorowego lekarza nie spieszącego się i przyjaznego. Co do reszty- tak pomieszczenie ciasne recepcja różnie się spisuje.Oceniłbym za całokształt na "dobry -"
    • gouda5 Re: Przychodnia dla dzieci i dorosłych na Kabatac 22.04.11, 23:07
      Ja też nie polecam przychodni na Dembego. Zapisalam tam dziecko m.in. na szczepienia (jak się okazało wcale nie najtańsze) i w końcu zabrałam stamtąd kartę szczepień. Dzieci zdrowe przyjmowane wtedy co chore, wieczny problem albo chaos z terminami i ta niesympatyczna obsługa w recepcji...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka