08.05.06, 17:49
To dla tych którzy uważają że na Kabatach jest bezpiecznie...Polecam
zwłaszcza forum na www.kabata.xt.pl i antysemickie wypowiedzi...Miodziosad
miasta.gazeta.pl/warszawa/1,60265,3329904.html i www.kabaty.xt.pl
Obserwuj wątek
    • moderator8 Re: Blokersi 09.05.06, 14:54
      Generalnie jest bezpiecznie, bezpieczniej nawet niz gdzie indziej. Z różnych
      względów. Natomiast takie przypadki moga zdarzyć się i zdarzają wszędzie w
      Warszawie. Nie ma co demonizować. Zresztą, jaki w tym cel ? Faktem jest, że
      część osób, które nie mieszkaja na Kabatach, maja zwyczaj "najeżdżania" lub
      obrzydzania Kabat. Zakładam, że nie o to Ci chodzi.
      Poza tym, jezeli chodzi o tę historię, to tatus i synek z pistoletenm i kijem
      bejsbollowym też powinni się leczyć. Ciekawe, skąd synek wziął kijek
      bejsbollowy...
      • layla_mm Re: Blokersi 09.05.06, 15:50
        ŁOŁ indifferent
        tożto bardzo blisko mnie...
        ciekawe że to działo się na terenie mojej spółdzielni,
        po którym chodzą ochroniarze i "pilnuja porządku"...
        i my mamy płacić za ochrone osiedla, jesli takie rzeczy sie dzieją mimo to?
        żenada uncertain
    • kingamak Re: Blokersi 09.05.06, 19:54
      Muszę powiedzieć iż mnie zszokowała ta druga stronka chyba nawet bardziej niż ta
      broń... Rzeczywiście uważam iż generalnie 99,9999 osób mieszkających na naszym
      osiedlu jest normalnych. Jednak ów ułamek procenta jaki jest taki jest... Jednak
      nie myślałam że to przybrało aż taką formę... Prawdę mówiąc zaczynam bać się o
      swoje dziecko! Powinniśmy coś z tym zrobić . Nie pozwólmy aby 10-15 typków
      zachowywało się bezkarnie...

Pozdrawiam

Kinga S.
      • rubeus Re: Blokersi 09.05.06, 20:28
        'Oni' uaktywniają sie po zmierzchu...
        W ciągu dnia nasze osiedle jest bardzo sympatyczne - zwłaszcza
        jak się zrobi ciepło... Pełno bawiących się dzieciaków i
        młodzieży, spacerujących ludzi.
        • layla_mm Re: Blokersi 09.05.06, 22:37
          jak mieszkam na kabatach 16 lat
          to mogę powiedziec że 3 razy spotkałam się niefajną sytuacją:

- jak okradziono na naszym osiedlu mojego sąsiada (ale to juz chyba dawno było)
          - jak jacyś goście biegali po osiedlu z kijem do golfa w nocy (bynajmniej w
          golfa nie grali), aczkolwiek policja szybko sie zjawiła... też pare lat temu to
          było..
          - jak w zeszłym roku w wakacje jakaś ekipka spitej młodzieży agresywnie
          przystawiała się do mojego kumpla "za długie włosy"(gdyby nie straż miejska
          która akurat jakimś cudem się zjawiła, to byłoby bardzo niefajnie)

poza tym nigdy nie doświadczyłam żadnej akcji blokersowej na naszym osiedlu od
          prawie początku jej powstania smile także chyba nie jest tak źle wink
    • biljana Re: Blokersi 09.05.06, 22:43
      ja muszę przyznać, że bardzo się zdziwiłam. Zawsze czułam się na Ursynowie
      (gdzie mieszkałam ponad 15 lat) i teraz na Kabatach bardzo bezpiecznie. Nic i
      nigdy mi się nie przytrafiło nieprzyjemnego. A mieszkałam w tzw"międzyczasie"
      też w róznych innych dzielnicach wawy np. na Mokotowie, na Ochocie. I tam juz
      nie było, niestety, tak różowosmile) Zatem uwazam, ze mimo jakichs tam incydentow
      jest tu naprawde bezpiecznie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka