Dodaj do ulubionych

grille na balkonie

10.05.06, 00:45
co można zrobić z takimi sąsiadami, którzy mimo zakazu spółdzielni urządzają
sobe grilla na balkonie, od strony wewnętrznego dziedzińca, wiec cąły dym
zostaje w środu osiedla? Według strazy miejskiej; cyt "grill na balkonie nie
jest zabroniony".
Obserwuj wątek
    • layla_mm Re: grille na balkonie 10.05.06, 08:35
      pójść i pogadać z nimi... a jak nie da rady to
      napisać im kartke na drzwiach z jakimś dobitnym komentarzem
      tak żeby inni sąsiedzi mogli sobie poczytać..
      w końcu się ugną hehe.. sąsiadów trzeba sobie wychowac wink
    • biljana Re: grille na balkonie 10.05.06, 10:08
      napisac skargę do spoldzielni, najlepiej podpisaną przez większą
      liczbę "uszczęśliwianych" sąsiadów i domagać się egzekwowania przestrzegania
      regulaminu przez grillowiczów smile
      • anthonka Re: grille na balkonie 10.05.06, 11:43
        Niestety sporo ludzi uważa grillowanie na balkonie za zupełnie normalne. Kiedy
        byłam w fazie podejmowania decyzji odnośnie zakupu mieszkania, właściciel
        zachwalał m.in. to, że na balkonie jest gniazdko elektryczne, więc latem można
        sobie grilla podłączyć. Mieszkanie kupiłam, ale bynajmniej nie z powodu
        tego "udogodnienia" wink)

A tak na serio to Biljana ma rację - jeżeli Wasze prośby nie skutkują to
        wystosować do spółdzielni skargę, podpisaną przez większą ilość mieszkańców.
        • pianissima Re: grille na balkonie 16.05.06, 15:15
          Niewiarygodne. Pytanie "skad sie tacy lokatorzy biora?" jest zbedne sad
    • ajk10 Re: grille na balkonie 10.05.06, 11:37
      mierzejka napisała:

Według strazy miejskiej; cyt "grill na balkonie nie
      > jest zabroniony".

Według straży miejskiej to chyba wszystko jest dozwolone, np. palenie liści przez działkowców na środku trawnika pod Kopą Cwila (w końcu nie bąda sobie wypalali półtorametrowego kręgu na własnej ślicznej działeczce, nie?). Straż w końcu ich pogoniła, ale najpierw dowiedziałam się, ze jeżeli palą 10 m od drzew to wszystko ok, co z tego, że to teren publiczny.
      A może wziąć ze spółdzielni na piśmie ten zakaz i pokazać strażnikom? Wtedy już chyba nie będą mieli argumentu, że to nie jest zabronione.
    • jack.ryan Re: grille na balkonie 10.05.06, 13:19
      Łooo matko. Koło mnie w piatek sąsiedzi wieczorem "party" sobie zrobili na
      balkonie. Gryllowali aż miło. Co to za moda? Skąd to to się wzięło?
      Straż miejska, ehhh. Pierdzenie w metrze tez nie jest zabronione, a poziom
      kultury mniej wiecej ten sam.
      • moderator8 Re: grille na balkonie 10.05.06, 17:09
        To raczej świadczy o "nibykulturze" naszych wspaniałych, wykształconych, nieźle
        zarabiających mieszkańców Kabat. Piszę to dlatego, że jak widać, posiadanie
        wykształcenia i statusu o posiadaniu w pełni kultury jeszcze nie świadczy, a
        szkoda. A tak swoja drogą to w Warszawie był już przypadek pożaru spowodowany
        grillowaniem na balkonie i przynajmniej do tej pory uchodziło to także za
        rodzaj chamstwa. W niektórych osiedlach jest to po prostu zakazane przez
        spółdzielnię lub zarząd. Pewnie, że fajnie jest grillować, na balkonie zapewne
        nawet bardzo wygodnie. Ale przecież z kilku względów nie należy. A co dopiero,
        jezeli "zapachy" smażonej kaszanki przedostają się do okien sąsiada. Ma
        pozamykac wszystkie okna i dusić sie np. przy 30 stopniach C (wersja letnia)?
        Ciekawe, jak szybko "nibykultura" grillowania na balkonach rozprzestrzeni się
        na Kabatach.
        • jack.ryan Re: grille na balkonie 11.05.06, 14:56
          Póki co pozostaje chyba kupienie cygara (z tych śmierdzących) i dmuchanie w
          stronę sąsiadów w czasie ich konsumpcji. I trzymać kciuki, zeby dym do nich
          doleciał, między jednym a drugim kęsem kaszany z musztardą.
          • kaaarolinkaa Re: grille na balkonie 11.05.06, 15:54
            mozna tez pomalowac stolek smierdzacym lakierem i wystwic na balkon aby
            smierdziało sasiadom. MOi cudowni sasiedzi z dolu, wschodniego pochodzenia, juz
            4 mies robia remont kawalerki, mi.in uzywajac wiertarki udarowej w sob tuz po
            8, ostatnio polakierowali sobie cos, i smierdzi mi z 2 stron- zarowno od str
            balkonu i od str klatki schodowej. Koszmar....Juz planuje zemste.
            • ol4 Re: grille na balkonie 12.05.06, 11:56
              Moze zglosic do strazy pozarnej? smile
              ze jest pożar bo sie dymi
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka