Dodaj do ulubionych

SAM-81 kolejny przekręt!!!

21.08.06, 09:25
Spółdzielnia dała gospodarzom domów ofertę nie do odrzucenia - albo wykupią
mieszkania po cenach rynkowych albo "do widzenia".
SAM zamierza zwolnić wszystkich gospodarzy zamiast których będzie "serwis
sprzątający" wyłoniony w "przetargu". Jak znam życie i spółdzielnię, to wygra
go znajomy królika (który pewnie też pomysł podrzucił...).
Za mieszkania dla gospodarzy zapłaciliśmy my - mieszkańcy danych bloków.
Pieniądze ze sprzedaży zgarnie spółdzielnia! Poza tym, serwis sprzątający
będzie dużo droższy niż gospodarz, jakość sprzątnia spadnie i będą się po
budynku kręcili obcy (dostaną wszystkie klucze-matki, wystarczy je dorobić i
złodzieje mają nieograniczony dostęp całodobowy do wszystkich zakamarków
budynku).
Obserwuj wątek
    • carmela6 Re: SAM-81 kolejny przekręt!!! 21.08.06, 10:09
      skąd ta panika??

może drogę dookoła budynku+ogrodzenie zrobią przynajmniej za tą kase którą
      zgranie spółdzielnia... jest taka szansa?
      • martaba2 Re: SAM-81 kolejny przekręt!!! 21.08.06, 10:14
        nie ma takiej szansy - z przyczyn bezpieczenstwa spoldzielnia nie dostala
        pozwolenia na ogrodzenie osiedla /tam gdzie byloby ogrodzenie sa jakies rury/
        Pozatym bylam na spotkaniu czlonkow spoldzielni bodajze w lutym i uchwalilismy
        ze nie sprzedajemy tych mieszkan i ze jestesmy bardzo zadowoleni z obecnej
        sytuacji. Czy oni moga sobie zmieniac nasze decyzje???
    • martaba2 Re: SAM-81 kolejny przekręt!!! 21.08.06, 13:23
      a moze warto by bylo zebrac sie i zawalczyc ze spoldzielnia. jedna osoba nic nie
      zdziala, ale wieksza grupa czlonkow chyba ma cos do powiedzenia?? Co Wy na to?
      • mc_marecki Re: SAM-81 kolejny przekręt!!! KD3 21.08.06, 13:49
        Z tego co wiem, to ta kasa z mieszkań miałaby pójśc na drogę, ponieważ to
        mieszkańcy zapłacili za te mieszkania i oni powinni móc decydowac na co tę kasę
        przeznaczyć. I tu miałoby sens. Ale drogi prędko nie będzie, bo tak naprawdę
        brak jest dobrej woli ze strony Rad Osiedla Kabacki Dukt 1 i Na przyzbie 3. Z
        kolei dozorcy może nie być stać na wykup mieszkania więc wtedy uchwała ta nic
        nie zmieni, a jeśli dozorca by wykupił a potem trzeba by go zwolnić bo nie
        dopełnia swoich obowiązków to wtedy w ostateczności wynajełoby się firmę
        sprzątającą.
        • bazantarnia1 Re: SAM-81 kolejny przekręt!!! KD3 21.08.06, 23:32
          Co to za Rada Osiedla co nie dba o to żeby Spółdzielnia dokończyła inwestycję.
          Przecież to skandal, żeby 2 lata nie było porządnej drogi dojazdowej. Chyba
          czas cos z tym zrobić. Powinnismy sie spotkać, wynając jakiegoś prawnika ( tak
          jak zrobili to w Galerii Ursynów) i zawalczyc ze Spółdzielnią.
          Problem w tym, że na KD jest sporo wynajmujących mieszkania a nie właścieli i i
          dlatego im to wisi.
          • mc_marecki Re: SAM-81 kolejny przekręt!!! KD3 22.08.06, 14:44
            Widzę że Wujek dobra rada?
            Gdzie byłeś , jak około rok temu rada osiedla KD3 organizowała spotkanie w
            garażu i informowała o problemach plus poprosiła o pomoc od strony prawnej w
            sprawie drogi?
            I co? ... nikt nie powiedział że zna prawnika lub jest prawnikiem itd... każdy
            ma w tyłku, ale pokrzyczeć na wszystkich łacznie z radą osiedla to trzeba?
            Mogę was zapewnić że rada osiedla jest bardzo aktywna i już napisaliśmy wiele
            pism w róznych sprawach (a przede wszystkim drogi) dotyczących naszego osiedla.
        • shnupke Re: SAM-81 kolejny przekręt!!! KD3 23.08.06, 19:57
          > Z tego co wiem, to ta kasa z mieszkań miałaby pójśc na drogę, ponieważ to
          > mieszkańcy zapłacili za te mieszkania i oni powinni móc decydowac na co tę kasę
          > przeznaczyć. I tu miałoby sens. Ale drogi prędko nie będzie, bo tak naprawdę
          > brak jest dobrej woli ze strony Rad Osiedla Kabacki Dukt 1 i Na przyzbie 3.

Marecki po co pleść jakieś historie, których nie jest się do końca pewnym?
          Spółdzielnia już kilka lat temu ustaliła z mieszkańcami NP3, że zrzucają się po
          1000zł. Na przeszkodzie stały właśnie problemy natury prawnej pomiędzy
          spółdzielnią a gminą, co się ostatecznie (jak wynika z komunikatów rozlepionych
          po klatkach) udało rozstrzygnąć i do przyszłego roku droga wreszcie ma powstać.

Nie jest to zatem "brak dobrej woli ze strony Rad Osiedla".

Pozdrawiam,

vS
    • robszym Re: SAM-81 kolejny przekręt!!! 21.08.06, 23:31
      A skąd taka informacja?

Czy nie uważacie, że należałoby się spotkać na jakimś neutralnym gruncie i
      omówić takie sprawy, dotyczące w końcu nas, mieszkańców KD 1,2,3,4? Tu na forum
      jest nas całkiem spora grupa i problemów pojawia się kilka tych samych, tylko
      kurczę, organizacji brak!
      • mc_marecki Re: SAM-81 kolejny przekręt!!! 22.08.06, 14:48
        Czy może byłaś na spotkaniu z Prezesem przed wakacjami w budynku KD1? Widziałaś
        co sie działo? Zero możliwości porozumienia... im większa grupa osób tym
        gorzej. Ale niestety naszej Radzie Osiedla tez nie dało się dojśc do
        porozumienia z radami KD1 i Na Przyzbie bo jest z ich strony straszny opór...
        nie zależy im na wspólnym osiedlu i wspólnych sprawach tylko chcą częśc tylko
        dla siebie. Więc pretensje zgłaszajcie do tych budynków...
        • robszym Re: SAM-81 kolejny przekręt!!! 23.08.06, 00:00
          Ja byłam na spotkaniu KD2, więc nic nie wiem o jakichś radach z Na przyzbie.
          Możesz przybliżyć?
          Ja jestem za spotkaniem prywatnym, bez prezesów, zawsze, by coś drgnęło
          potrzebna jest jakaś grupa inicjatywna. I jak widzę na forum osoby
          wypowiadające się jako mieszkańcy z KD ze spółdzielni sam-81 to mi szkoda, że
          nie mamy jakiejś drogi kontaktu.
        • shnupke Re: SAM-81 kolejny przekręt!!! 23.08.06, 20:06
          Ale niestety naszej Radzie Osiedla tez nie dało się dojśc do
          > porozumienia z radami KD1 i Na Przyzbie bo jest z ich strony straszny opór...
          > nie zależy im na wspólnym osiedlu i wspólnych sprawach tylko chcą częśc tylko
          > dla siebie. Więc pretensje zgłaszajcie do tych budynków...

No i uparł się chłop pleść te swoje...
          No trudno...
          Ci z Na Przyzbie 3 na pewno chcą - każdy dla siebie - po kawałku tej drogi.
          Garaż podziemny nabierze oryginalnego wystroju a i w domu nie każdy ma asfalt
          zamiast dywanów.
          Taki kawałek skrzyżowania w salonie... Znajomi padną z wrażenia!
          suspicious>

P.S.
          Jaki rzeczywisty cel ma twoja prowokacja?
          Działasz na rzecz skłócenia sąsiadów a w konsekwencji opóźnienia prac?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka