msw5 02.09.07, 15:06 Gdzie jest na Kabatach serwis rowerowy? Dziękuję i pozdrawiam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mirrys Re: Serwis rowerowy 02.09.07, 15:57 Nowy sklep i serwis na Dembego 5 (wejście od Zaruby) chillride.pl/ Pozdrawiam Mirek Odpowiedz Link
mirrys Re: Serwis rowerowy 02.09.07, 23:00 > Ciekawe co to warte... >Prawidłowy anons, powinien brzmieć: Dla uczestników forum - rabat > 20% Moja żona korzystała z tego serwisu w tym tygodniu. Była zadwolona z usługi. Poza tym ktoś pytał się o serwis, więc odpowiedziałem. Po to między innymi jest to forum. Czego więc jeszcze do k...y nędzy chce jeden z drugim. Chcesz rabatu to idź tam i poproś grzecznie. Mirek Odpowiedz Link
rubeus Re: Serwis rowerowy 03.09.07, 09:59 mirys - może grzeczniej troche ? co ? Na tym forum, nie przeklinamy, nie wyzywamy innych. Wystarczyłaby pierwsza część twojej wypowiedzi. Ja z seriwsu co prawda nie korzystałem, ale zakupy robiłem i z obsługi byłem zadowolony. Odpowiedz Link
mirrys Re: Serwis rowerowy 03.09.07, 10:09 > mirys - może grzeczniej troche ? co ? > Na tym forum, nie przeklinamy, nie wyzywamy innych. > Wystarczyłaby pierwsza część twojej wypowiedzi. > > Ja z seriwsu co prawda nie korzystałem, ale zakupy robiłem > i z obsługi byłem zadowolony. Przepraszam za formę, rzeczywiście niepotrzebnie uniosłem się. A serwis poznała w ubiegłym tygodniu moja żona, przypadkowo przechodząc obok. Ja nie będę wypowiadał się na temat serwisu. Pytanie było: "Gdzie". Odpowiedziałem. Koniec tematu. Pozdrawiam Mirek Odpowiedz Link
jan-w Re: Serwis rowerowy 02.09.07, 20:05 mirrys napisał: > Nowy sklep i serwis na Dembego 5 (wejście od Zaruby) > chillride.pl/ > Pozdrawiam > Mirek Prawidłowy anons, powinien brzmieć: Dla uczestników forum - rabat 20% Odpowiedz Link
rubeus Re: Serwis rowerowy 03.09.07, 09:31 przesadzasz janie. Seriws i sklep był już 'reklamowany' na forum - sam o nim pisałem. Odpowiedz Link
jan-w Re: Serwis rowerowy 03.09.07, 09:47 Nie o to chodzi. Nie lubię takiej formy wypowiedzi: Czego więc jeszcze do k...y nędzy chce jeden z drugim. Taką konwersację można prowadzić z koleżkami pod śmietnikiem. Odpowiedz Link
rubeus Re: Serwis rowerowy 03.09.07, 09:54 był kiedyś wątek na ten temat forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=11115&w=46629471&a=46629471 Odpowiedz Link
msw5 Re: Serwis rowerowy 04.09.07, 21:51 Widzę, że udało się Wam pokłócić. Trudno. Temat był już na forum- był ale przez rok mogło się coś zmnienić. Z obowiązku, recenzja. Miło, sympatycznie ALE. Problem: pęknięta dętka. Wizyta pierwsza: po naprawie przejechałem ok. 200m i powrót. Wizyta druga: przepraszamy teraz wszystko oki. Przejechałem ok. 500m i niestety to samo. Mam nadzieje, że czytają to forum, bo jestem już zły. Jutro tam zadzwonię i zdam relację jak się sprawa zakończy. Tak na wszelki wypadek. Znacie jakiś serwis gdzie potrafią naprawić dętkę, tak, żeby udało się przejechać więcej niż 500m? Pozdrawiam Odpowiedz Link
shnupke Re: Serwis rowerowy 05.09.07, 22:16 > Znacie jakiś serwis gdzie potrafią naprawić dętkę, tak, > żeby udało się przejechać więcej niż 500m? Takiego serwisu nie ma. Gumę możesz złapać wyprowadzając rower z klatki schodowej. Pewne rzeczy lepiej jednak zrobić samemu. Nie dlatego, że ktoś zrobi to gorzej, a dlatego, że samemu więcej i łatwiej można zaobserwować. Nie napisałeś jakiego typu było to uszkodzenie - przebicie, 'snake', przetarcie, etc. Sprawdź stan taśmy opinającej obręcz. Jeśli jest pozapadana w miejscach otworów, uszkodzona, to w pierwszej kolejności wymień taśmę. Sprawdź wewnętrzną stronę opony czy nic nie wystaje od środka. Kup nową dętkę. Dętki łata się po to, żeby dojechać do domu/sklepu właśnie 500m i wymienić na nową. Niektórzy wożą zapas ze sobą. Pozdrawiam, Shnupke Odpowiedz Link
msw5 Re: Serwis rowerowy 05.09.07, 23:38 Dętka była przebita, została wymieniona, taśma też. Dętkę można przebić wszędzie to fakt ale przez ostatnie kilka tysięcy kilometrów nie miałem takiej przygody a tu 3x w ciągu 2dni. Po dzisiejszej rozmowie w serwisie obowiązuje wersja, że to wina felgi (choć do tej pory nie było problemu)i jest pomysł na wymianę całego koła. Poczułem się trochę jak w ASO samochodowym. Pomysł z wożeniem dętki wart przemyślenia, bo miałem trochę szczęścia, że pierwszą gumę złapałem w drodze powrotnej choć i tak 10km ciągnięcie roweru do najweselszych nie należy. Będę dalej relacjonował. Pozdrawiam Odpowiedz Link
jansierp Re: Serwis rowerowy 06.09.07, 09:40 Miałem pecha wpadłem w dołek i z koła 8 .Centrowanie koła w tym serwisie wykonano prawidłowo i za rozsądna cenę. Odpowiedz Link