30.10.09, 13:17
stellum w wadze w 3 domu :wenus, mars, pluton a związki?
Obserwuj wątek
    • aarvedui Re: stellum 30.10.09, 13:38
      ...zawodowe.. ? tongue_out
      • 12alex Re: stellum 30.10.09, 13:55
        zawodowo to u mnie bardzo dobrze, gorzej sprawy osobiste a co za tym
        idzie relacje damsko meskie.
        • aarvedui Re: stellum 30.10.09, 17:41
          no więc co myślisz o tej konfiguracji? co z archetypowych interpretacji sie u
          Ciebie sprawdza?
          • 12alex Re: stellum 30.10.09, 18:48
            wszystko i nic smilezaspokojona ciekawosc?
            • aarvedui Re: stellum 30.10.09, 18:59
              Oczywiście. życzę owocnej dyskusji (bo to forum dyskusyjne a nie interpretacyjne).
              • 12alex Re: stellum 30.10.09, 19:04
                Witam, nie chce żadnaj interpretacji bo powoli wszystko skladam w
                całość, uczę się. Zapytałam bo tego jeszcze nie znalałam i tyle. Nie
                wiem gdzie wyczytałas że chce aby ktoś mi to zinterpretował i czekam
                na gotowca? Chyba po to jest forum aby pomagac tym którzy sie uczą.
                • foudre Re: stellum 30.10.09, 22:04
                  Trzeci dom to także internetowe, niezobowiązujące znajomości. Jak
                  widać z powyższej rozmowy Mars i Pluton zdominowały kompletnie twoją
                  Wenus w Wadze big_grin
                • aarvedui Re: stellum 30.10.09, 22:18
                  no to skoro się uczysz, to napisz co Twoja wiedza podpowiada Ci o tych
                  podstawowych sprawach - dom, planety w domu, planety w znaku, planety w aspekcie.
                  rzucanie hasła to jednak brzmi jak czekanie na gotowe...
                  forum jest po to aby wymieniać poglądy i doświadczenia(nie widzę żadnych z
                  Twojej strony, nawet minimalnych starań).
                  nauce podstaw służą książki, kursy, nauczyciele, własna praktyka... =)
    • black_halo Re: stellum 31.10.09, 10:28
      Ja tez mam takie stellum ale w VII domu.

A tak w ogole, zeby bylo stellum to musza byc chyba minimum 4 planety
      albo piec jesli jest tez slonce czy ksiezyc. Moze stellum jest bardzo
      luzne bo i VII dom jest duzy. Ogolnie wenus w wadze wskazuje na
      osobe, ktora lubi przebywac miedzy ludzmi, kontaktowa,
      ekstrowertyczna. Jesli masz stellum w 3 domu to mozeliwe ze wiekszosc
      planet masz tez pod horyntem a to znaczy, ze Ty z kolei jestes raczej
      introwertykiem.

Co do zwiazkow - cos moge powiedziec, pomimo dobrze aspektowanej
      wenus - same sekstyle do merkurego, jowisza, MC i ksiezyca jakos nie
      mialam zbyt wielu powaznych zwiazkow. Powiem wiecej, w zyciu bylam
      okropnie wybredna. Nie jestem jakos specjalnie piekna ani szczupla
      ale z perspektywy czasu widze, ze jednak podobalam sie facetom tylko
      glownie nie tym, ktorzy podobali sie mi. Nie wiem skad dokladnie
      bierze sie wybrednosc ale tak teraz widze, ze glownie to bylo powodem
      praktycznie zerowego zycia uczuciowego do lat 21 kiedy poznalam
      obecnego faceta, przez internet.
      Nie wiem co konretnie robi Pluton, bo mam go juz w skorpionie. Tak
      ogolnie to mysle, ze stellum w wadze to nie jest cos co gwarantuje
      sukces w zwiazkach. A zreszta i tak liczy sie ten jeden jedyny czy
      jedyna.
      • id-11 Re: stellum 31.10.09, 14:45
        Moje pierwsze skojarzenie, tak na luźno, z Wenus, Marsem i Plutonem w Wadze w 3
        to potencjalnie dobry manipulantwink Osoba, która potrafi ugrac swoje robiac to
        'ladnie' i potajemnie, jak to Waga i Skorpion. Teoretycznie planety w 3 sa pod
        horyzontem, ale nie powiedzialabym o kims takim introwertyk. Moze ten Pluton
        sprzyja skrytosci, ale Wenus i Mars w Wadze, i do tego w Blizniaczym domu chyba
        nie bardzo. Może sporo charyzmy? W koncu Wenus i Waga dają urok i miły sposob
        bycia, a Mars i Pluton nadają temu energii, sily i magnetyzmu. Ale w zasadzie co
        tu gdybac na podstawie takiego wycinka, bez sensu.
        Wenus w Wadze wbrew pozorom (tradycyjne polozenie) nie jest dla mnie jakas
        rewelacją. Znam kilka osob z Wenus w Wadze albo dosc silnie zaznaczoną Wagą i
        bardzo zle znoszą samotnosc, dla nich naturalnym jest bycie we 2. Niekoniecznie
        nawet w parce, ale w ogole. Kojarzą mi się z malo autonomicznymi ludzmi. Co do
        Marsa w Wadze - to dosc fajne polozenie mimo pewnego rodzaju 'niezgrania'
        energii, dla mnie to m.in. sporo kultury i uwzglednienia potrzeb drugiej strony
        w walce o swoje, dobre do negocjacji i mediacji. I nawet jesli ktos tak naprawdę
        wcale taki ludzki i myslacy o drugiej stronie nie jest, to dobrze gra w ten deseńwink
        Tak ogólnie Wenus, Mars i Pluton w Wadze w 3 kojarzy mi się z bardzo atrakcyjną
        społecznie, może nawet wpływową osobą, która ma powodzenie i to 'coś'.
        • 12alex związki partnerskie? 01.11.09, 15:47
          Chciałam po krótce przedstawić mój horoskop.Dom I-
          asc.,słońce,merkury w znaku lwa, dom II bądź I saturn w zanku panny,
          dom III-wenus, mars,pluton w znaku wagi, dom IV-uran w zanku
          skorpiona, dom V-księżyc i neptun w znkau strzelca a dom XII jowisz
          w zanku raka. dom VII pusty w znaku wodnika. W moim horoskopie
          słońce tworzy trygon do księżyca co daje dużo wew. harmoni, dużo
          pozytywnej energii i dobre samopoczucie. Trygonsłońca do neptuna to
          u mnie duża wrażliwośc ,empatia i intuicja. Koniunkcja Wenus do
          marsa w III domu to wspanialy intelekt ,aktywność,towarzyskośc
          podwyższona wrażliwość.Wenus w zanku wagi to wiele talentów i
          zdolności,uczciwośc,szczerość,życzliwość, lękliwy stosunek do
          miłości.Slońce w znku lwa to silna wola,dużo energii,upór (az za
          bardzo)wytrwałość. Słońce w I domu to silna osobowość,pewność
          siebie, mam silne poczucie sprawiedliwości.Dom 5 w strzelcu to duża
          emocjonalność, optymizm,altruizm, aktywny i ruchliwy styl życia. Do
          tego liczne związki miłosne. ASC w lwie to pewność siebie.
          Dom V -miłośc, ziązki miłosne ,potomstwo,przypadkowe szczeście. w
          domu V mam księżyc neptun (znaki płodne), u kobiety 1 dziecko to dom
          IV gdzie mam urana.To tak po krótce. Interesuje mnie małżeństwo,
          zwiążki i dzieci. Tak jak wcześniej pisałam uczę się dopiero i jakby
          co proszę o uwagi.
          • cytryna76 Re: związki partnerskie? 01.11.09, 22:08
            [/b]Wenus w zanku wagi to wiele talentów i
            zdolności,uczciwośc,szczerość,życzliwość, lękliwy stosunek do
            miłości

Ciekawa jestem, skąd ten wniosek, że Wenus w Wadze to "uczciwość i
            szczerość". Owszem, Waga kocha sprawiedliwość i uczuciwość, ale
            równocześnie sama zrobi wszystko, aby tylko było miło i przyjemnie i
            aby czasem nikt się na nią nie obraził. Nawet jeśli ma się odbyć
            kosztem tej pochwalanej przez nią szczerości i uczciwościwink

Wenus w Wadze to "lękliwy stosunek do miłości" ? Waga żyć nie może
            bez partnerstwa i dąży do niego za wszelką cenę. Zgodzę się jednak,
            że ta sama Wenus w Wadze, lecz w koniunkcji z Plutonem może
            skutkować ową lękliwością i nieufnością. Pluton bowiem nadaje jej
            pewnych cech Skorpiona.

Chyba łatwiej by było, gdybyś po prostu podała swoje dane
            urodzeniowewink
            • aarvedui Re: związki partnerskie? 01.11.09, 23:35
              oj wagusia to naczelny obłudnik znaku. pragnie przede wszystko, aby było
              wygodnie, wszystko szło gładko i dobrze - ale przede wszystkim dla niej.

obłudne bywają też znaki ogniste, ze strzelcem na czele, aczkolwiek jest różnica
              pomiędzy szczerym ideologicznym zaślepieniem strzelca a wyrachowaniem wagusi wink
              bez urazy wagusiom, ale osobiście wiem co mówię big_grin

dobrze by było podać ten bryk z którego się czerpie dane wink
              • 12alex Re: związki partnerskie? 02.11.09, 08:56
                Dm V-Księżyc w strzelcu-pragnę swobodnie się wyrażć, związek bez
                ograniczeń, mam duża potrzebę wolności i niezależności. Przy
                analizie związków bierzemy pod uwagę dom VII który u mnie jest
                pusty. Co to oznacza? www.astro.com/cgi/showgif.cgi?
                lang=e&gif=astro_w2gw_01_diana_hp.28475.7098.gif&res=63&va=&cid=81dfi
                leguAiJy-u1256204080
                • 12alex Re: związki partnerskie? 02.11.09, 09:10
                  www.astro.com/cgi/chart.cgi?rs=3&btyp=w2gw&&cid=81dfileguAiJy-u1256204080
                  • cytryna76 Re: związki partnerskie? 02.11.09, 15:47
                    Nie obraź się, ale kilka osób usiłowało zinterpretować Stellum, o
                    które pytasz, podając swoje sugestie. Ty jednak nie odniosłaś się do
                    żadnej wypowiedzi, tylko dalej niczym walec brniesz po swoje. Niby
                    rozumiesz ideę tego forum, ale odnoszę wrażenie, że interesuje Cię w
                    zasadzie tylko i wyłącznie interpretacja Twojego osobistego
                    horoskopu.

Myślę, że taka determinacja w dażeniu do zdobycia informacji i
                    naciski (oczywiście wyrażone nie wprost) typu "niby chcę tu
                    podyskutować, ale napiszcie wreszcie to, co ja chcę usłyszeć, bo nie
                    odpuszczę" to kwintesencja Twojej koniunkcji Wenus + Mars + Pluton
                    w 3 domuwink
                    • 12alex Re: związki partnerskie? 02.11.09, 16:54
                      ja się wcale nie obrażam kazdy ma prawo myslec co chce. ja ciagle
                      siedze i szukam cos o zwiazkach tylko o zwiazkach bo co do reszty
                      jest oki. Nie chce interpretacji horskopu bo kiedys ja sobie
                      zamowilam telefonicznie u astrologa za co kupe pieniedzy zaplacilam
                      i to byl blad ze telefonicznie. Duzo mowil malo pamietam. Nadla cos
                      jest nie tak i postanowilam sama poszukac ,poczytac , pouczyc sie.
                      Cięzko jest laikowi ale jestem strasznie uparta i czy ktos mi pomoze
                      czy nie i tak dojde do tego. Ten astrolog powiedzial mi ze znajde
                      partnera i bede w szczesliwym zwiazku w polowie zycia tyle pamietam.
                      Wychodzi na to ze ludzie z plutonem w 3 domu pozniej zakladaja
                      rodziny i to sie zgadza. Moze źle się wyrazam i mozna miec odczucia
                      ze czekam na gotowca ale wolalbym link do ciekawej strony zwiazanej
                      ze zwiazkami niz interpretacje. Tak juz duzo wiem. pozdrawiam.
                      • cytryna76 Re: związki partnerskie? 02.11.09, 21:03
                        Nadla cos
                        > jest nie tak i postanowilam sama poszukac ,poczytac , pouczyc sie.
                        > Cięzko jest laikowi ale jestem strasznie uparta i czy ktos mi
                        pomoze
                        > czy nie i tak dojde do tego.
                        - powiedział Pluton z Marsem w 3
                        domuwink

Ten astrolog powiedzial mi ze znajde
                        > partnera i bede w szczesliwym zwiazku w polowie zycia tyle
                        pamietam.
                        - ciekawa jestem, skąd wysnuł taki wniosek. Nie żebym
                        kwestionowała, że tak się stanie, ale osobiście nie wiem, na jakiej
                        podstawie można z taką dozą pewności wieszczyć takie rzeczy.

> Wychodzi na to ze ludzie z plutonem w 3 domu pozniej zakladaja
                        > rodziny i to sie zgadza.

Pluton w 3 domu nie ma tu nic do rzeczy. Ale już Pluton z Wenus być
                        może takwink

Moze źle się wyrazam - mówi Twoje stellum z Plutonem w 3
                        domu.

Niestety podany link z Twoim horoskopem u mnie nie działa, astro
                        domaga się hasła, którego nie znam.
                        • 12alex Re: związki partnerskie? 03.11.09, 07:29
                          Witam, skad ten astrolog wysnuł takie rzeczy nie wiem(związek w
                          połowie życia). Z tym plutonem to poważnie znalazłam w opisach na
                          necie. Dziś nie mam czasu ale jutro postarm się wkleić link do tego
                          plutona i do mojego kółeczka smile i napisać coś więcej. Pozdrawiam
                          • 12alex Re: związki partnerskie? 04.11.09, 10:17
                            www.astro.com/cgi/showgif.cgi?lang=e&gif=astro_w2gw_01_diana_hp.31204.12020.gif&res=63&va=&cid=ph5f
                            ileQpSM5l-u1257324000 chyba teraz zadziała. Pomyliłam się z tym
                            plutonem bowiem słońce w domu pierwszym może wskazywać na późniejsze
                            wyjscie za mąż. Znalazlam w opisach że uran ( pewnie przez to że
                            osobe taką cechuje ciągła potrzeba zmian w życiu uczuciowym) IV domu
                            powoduje to że osoba tak w małżeństwie nie zazna harmoni i szczęsia
                            powinno się odradzać takiej osobie zakładnia rodziny obojetnie czy
                            jest aspektowany dobrze czy źle, ale mi się wydaje że uran uranem
                            ale inne planety mogą świadczyć wręcz o spełnieniu sie w rodzinie,
                            ale osoba która ma marsa w wadze i dla niej związki i życie
                            towarzyskie jest ważne chyba w samotności szczęścia nie znajdzie.
                            Wenus w wadze jest w swoim znaku bardzo silna i mówi o szczęślkiwym
                            malżeństwie, zaś koniunkcja wenus do marsa wzmacnia namiętnośc a
                            Księżyc w 5 domu w strzelcu jeśli chodzi dzieci to mówi że dana
                            osoba będzie je miała i bedzie szczęśliwa. Co wy sądzicie o tym
                            uranie?
                            • black_halo Re: związki partnerskie? 04.11.09, 11:15
                              Ja tam mysle, ze gwiazdy gwiazdami ale zwiazek to ciezka praca,
                              kompromisy, poswiecenia itd. Bez tego nawet najlepszy uklad gwiazd
                              nie pomoze. Mam Wenus i Marsa w Wadze ale z powodu stellum w Strzelcu
                              jestem bardzo niezalezna. I tak np. czytalam kiedys, ze Wenus w Wadze
                              w horoskopie kobiety to duzo mozliwosci poznania mezczyzn. I u mnie
                              to sie sprawdzilo, moge spokojnie powiedziec, ze na 1 kolezanke
                              przypada u mnie 15 kolegow. Studiowalam na politechnice i mialam duza
                              latwosc w zaprzyjaznianiu sie z facetami. O Marsie czytalam malo,
                              podobno to nie jest najszczesliwsze polozenie tak jak i VII dom,
                              podobno powoduje trudnosci w partnerstwie ale ... tak jak mowie,
                              gwiazdy gwiazdami a zycie zyciem i ja akurat stworzylam bardzo
                              szczesliwy zwiazek wink Pierwsze 2.5 rku na odleglosc ale przynajmniej
                              bylam niezalezna i wolna no i obudzil sie moj uran - buntownictwo.
                              ten zwiazek bym na przekor wszystkim i wszystkiemu, kazdy dookola
                              mowil, ze sie nam nie uda, ze poki skoncze studia to juz nie bedziemy
                              razem. A jednak na przekor wszelkim przeciwnosciom jestemy.
                              • 12alex Re: związki partnerskie? 04.11.09, 11:38
                                tak gwiazdy gwiazdami ale u mnie z tymi związkami jest tak że ja mam
                                duże powodzenie u facetów którzy kompletnie mi się nie podobają,
                                podobno jestem wybredna no ale nie moge byc z kim kto mnie nie
                                pociaga i mi sie nie podoba i jak znajdę kogoś kto mi sie podoba to
                                zaczynają się schody. Wczesniej wpakowalam sie w bardzo toksyczny
                                związek który odbił się bardzo źle na moim zdrowiu, teraz mój obiekt
                                nie wiadomo co chce, raz chce, raz ucieka a ja się zadreczam. Juz
                                nie chce być sama ja potrzebuje i to bardzo drugiej połówki i
                                dlatego mam problem. A gwiazdy moga być drogowskazem bo oprócz
                                gwiazd wpływ na nasze zycie ma bardzo dużo rzeczy.
                                • aarvedui Re: związki partnerskie? 04.11.09, 13:23
                                  nadal nie napisałaś, skąd bierzesz te wycinki interpretacji. nie każdy autor
                                  jest godny wklejania tongue_out

więc od początku - najważniejsze wyznaczniki związków:

radiks natalny, najważniejsze sprawy:
                                  związki formalne, związki 1 na 1,
                                  dom VII i władca domu - położenie i aspekty, planety w domu
                                  wenus jako naturalny władca domu VII - położenie i aspekty

potrzeba romansów, związki romantyczne, przyjemność i "dreszczyk":
                                  dom V i władca domu, położenie i aspekty, planety w domu

emocjonalność - otwartość na emocje, droga do zmysłowości, podświadomości:
                                  księżyc, położenie i aspekty.

u kobiety: archetypowy mężczyzna, lekcje konieczne do przerobienia w związku z
                                  mężczyznami, idealna męskość:
                                  słońce (pierwiastek męski,twórczy,przywódczy) - położenie i aspekty
                                  mars (pierwiastek męski,zdobywca,myśliwy,kochanek) - położenie i aspekty
                                  jowisz/saturn - zależnie od relacji rodzinnych - mężczyzna jako figura społeczna

do tych wyznaczników:
                                  wszelkie duże aspekty tranzytujących planet ciężkich.
                                  tranzyt saturna/jowisza przez domy
                                  progresje księżyca

to tak pokrótce sprawy, które musisz przeanalizować.
    • 12alex Re: stellum 04.11.09, 11:01
      fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2032611,2,1,astro.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka