12alex 30.10.09, 13:17 stellum w wadze w 3 domu :wenus, mars, pluton a związki? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
12alex Re: stellum 30.10.09, 13:55 zawodowo to u mnie bardzo dobrze, gorzej sprawy osobiste a co za tym idzie relacje damsko meskie. Odpowiedz Link
aarvedui Re: stellum 30.10.09, 17:41 no więc co myślisz o tej konfiguracji? co z archetypowych interpretacji sie u Ciebie sprawdza? Odpowiedz Link
aarvedui Re: stellum 30.10.09, 18:59 Oczywiście. życzę owocnej dyskusji (bo to forum dyskusyjne a nie interpretacyjne). Odpowiedz Link
12alex Re: stellum 30.10.09, 19:04 Witam, nie chce żadnaj interpretacji bo powoli wszystko skladam w całość, uczę się. Zapytałam bo tego jeszcze nie znalałam i tyle. Nie wiem gdzie wyczytałas że chce aby ktoś mi to zinterpretował i czekam na gotowca? Chyba po to jest forum aby pomagac tym którzy sie uczą. Odpowiedz Link
foudre Re: stellum 30.10.09, 22:04 Trzeci dom to także internetowe, niezobowiązujące znajomości. Jak widać z powyższej rozmowy Mars i Pluton zdominowały kompletnie twoją Wenus w Wadze Odpowiedz Link
aarvedui Re: stellum 30.10.09, 22:18 no to skoro się uczysz, to napisz co Twoja wiedza podpowiada Ci o tych podstawowych sprawach - dom, planety w domu, planety w znaku, planety w aspekcie. rzucanie hasła to jednak brzmi jak czekanie na gotowe... forum jest po to aby wymieniać poglądy i doświadczenia(nie widzę żadnych z Twojej strony, nawet minimalnych starań). nauce podstaw służą książki, kursy, nauczyciele, własna praktyka... =) Odpowiedz Link
black_halo Re: stellum 31.10.09, 10:28 Ja tez mam takie stellum ale w VII domu. A tak w ogole, zeby bylo stellum to musza byc chyba minimum 4 planety albo piec jesli jest tez slonce czy ksiezyc. Moze stellum jest bardzo luzne bo i VII dom jest duzy. Ogolnie wenus w wadze wskazuje na osobe, ktora lubi przebywac miedzy ludzmi, kontaktowa, ekstrowertyczna. Jesli masz stellum w 3 domu to mozeliwe ze wiekszosc planet masz tez pod horyntem a to znaczy, ze Ty z kolei jestes raczej introwertykiem. Co do zwiazkow - cos moge powiedziec, pomimo dobrze aspektowanej wenus - same sekstyle do merkurego, jowisza, MC i ksiezyca jakos nie mialam zbyt wielu powaznych zwiazkow. Powiem wiecej, w zyciu bylam okropnie wybredna. Nie jestem jakos specjalnie piekna ani szczupla ale z perspektywy czasu widze, ze jednak podobalam sie facetom tylko glownie nie tym, ktorzy podobali sie mi. Nie wiem skad dokladnie bierze sie wybrednosc ale tak teraz widze, ze glownie to bylo powodem praktycznie zerowego zycia uczuciowego do lat 21 kiedy poznalam obecnego faceta, przez internet. Nie wiem co konretnie robi Pluton, bo mam go juz w skorpionie. Tak ogolnie to mysle, ze stellum w wadze to nie jest cos co gwarantuje sukces w zwiazkach. A zreszta i tak liczy sie ten jeden jedyny czy jedyna. Odpowiedz Link
id-11 Re: stellum 31.10.09, 14:45 Moje pierwsze skojarzenie, tak na luźno, z Wenus, Marsem i Plutonem w Wadze w 3 to potencjalnie dobry manipulant Osoba, która potrafi ugrac swoje robiac to 'ladnie' i potajemnie, jak to Waga i Skorpion. Teoretycznie planety w 3 sa pod horyzontem, ale nie powiedzialabym o kims takim introwertyk. Moze ten Pluton sprzyja skrytosci, ale Wenus i Mars w Wadze, i do tego w Blizniaczym domu chyba nie bardzo. Może sporo charyzmy? W koncu Wenus i Waga dają urok i miły sposob bycia, a Mars i Pluton nadają temu energii, sily i magnetyzmu. Ale w zasadzie co tu gdybac na podstawie takiego wycinka, bez sensu. Wenus w Wadze wbrew pozorom (tradycyjne polozenie) nie jest dla mnie jakas rewelacją. Znam kilka osob z Wenus w Wadze albo dosc silnie zaznaczoną Wagą i bardzo zle znoszą samotnosc, dla nich naturalnym jest bycie we 2. Niekoniecznie nawet w parce, ale w ogole. Kojarzą mi się z malo autonomicznymi ludzmi. Co do Marsa w Wadze - to dosc fajne polozenie mimo pewnego rodzaju 'niezgrania' energii, dla mnie to m.in. sporo kultury i uwzglednienia potrzeb drugiej strony w walce o swoje, dobre do negocjacji i mediacji. I nawet jesli ktos tak naprawdę wcale taki ludzki i myslacy o drugiej stronie nie jest, to dobrze gra w ten deseń Tak ogólnie Wenus, Mars i Pluton w Wadze w 3 kojarzy mi się z bardzo atrakcyjną społecznie, może nawet wpływową osobą, która ma powodzenie i to 'coś'. Odpowiedz Link
12alex związki partnerskie? 01.11.09, 15:47 Chciałam po krótce przedstawić mój horoskop.Dom I- asc.,słońce,merkury w znaku lwa, dom II bądź I saturn w zanku panny, dom III-wenus, mars,pluton w znaku wagi, dom IV-uran w zanku skorpiona, dom V-księżyc i neptun w znkau strzelca a dom XII jowisz w zanku raka. dom VII pusty w znaku wodnika. W moim horoskopie słońce tworzy trygon do księżyca co daje dużo wew. harmoni, dużo pozytywnej energii i dobre samopoczucie. Trygonsłońca do neptuna to u mnie duża wrażliwośc ,empatia i intuicja. Koniunkcja Wenus do marsa w III domu to wspanialy intelekt ,aktywność,towarzyskośc podwyższona wrażliwość.Wenus w zanku wagi to wiele talentów i zdolności,uczciwośc,szczerość,życzliwość, lękliwy stosunek do miłości.Slońce w znku lwa to silna wola,dużo energii,upór (az za bardzo)wytrwałość. Słońce w I domu to silna osobowość,pewność siebie, mam silne poczucie sprawiedliwości.Dom 5 w strzelcu to duża emocjonalność, optymizm,altruizm, aktywny i ruchliwy styl życia. Do tego liczne związki miłosne. ASC w lwie to pewność siebie. Dom V -miłośc, ziązki miłosne ,potomstwo,przypadkowe szczeście. w domu V mam księżyc neptun (znaki płodne), u kobiety 1 dziecko to dom IV gdzie mam urana.To tak po krótce. Interesuje mnie małżeństwo, zwiążki i dzieci. Tak jak wcześniej pisałam uczę się dopiero i jakby co proszę o uwagi. Odpowiedz Link
cytryna76 Re: związki partnerskie? 01.11.09, 22:08 [/b]Wenus w zanku wagi to wiele talentów i zdolności,uczciwośc,szczerość,życzliwość, lękliwy stosunek do miłości Ciekawa jestem, skąd ten wniosek, że Wenus w Wadze to "uczciwość i szczerość". Owszem, Waga kocha sprawiedliwość i uczuciwość, ale równocześnie sama zrobi wszystko, aby tylko było miło i przyjemnie i aby czasem nikt się na nią nie obraził. Nawet jeśli ma się odbyć kosztem tej pochwalanej przez nią szczerości i uczciwości Wenus w Wadze to "lękliwy stosunek do miłości" ? Waga żyć nie może bez partnerstwa i dąży do niego za wszelką cenę. Zgodzę się jednak, że ta sama Wenus w Wadze, lecz w koniunkcji z Plutonem może skutkować ową lękliwością i nieufnością. Pluton bowiem nadaje jej pewnych cech Skorpiona. Chyba łatwiej by było, gdybyś po prostu podała swoje dane urodzeniowe Odpowiedz Link
aarvedui Re: związki partnerskie? 01.11.09, 23:35 oj wagusia to naczelny obłudnik znaku. pragnie przede wszystko, aby było wygodnie, wszystko szło gładko i dobrze - ale przede wszystkim dla niej. obłudne bywają też znaki ogniste, ze strzelcem na czele, aczkolwiek jest różnica pomiędzy szczerym ideologicznym zaślepieniem strzelca a wyrachowaniem wagusi bez urazy wagusiom, ale osobiście wiem co mówię dobrze by było podać ten bryk z którego się czerpie dane Odpowiedz Link
12alex Re: związki partnerskie? 02.11.09, 08:56 Dm V-Księżyc w strzelcu-pragnę swobodnie się wyrażć, związek bez ograniczeń, mam duża potrzebę wolności i niezależności. Przy analizie związków bierzemy pod uwagę dom VII który u mnie jest pusty. Co to oznacza? www.astro.com/cgi/showgif.cgi? lang=e&gif=astro_w2gw_01_diana_hp.28475.7098.gif&res=63&va=&cid=81dfi leguAiJy-u1256204080 Odpowiedz Link
12alex Re: związki partnerskie? 02.11.09, 09:10 www.astro.com/cgi/chart.cgi?rs=3&btyp=w2gw&&cid=81dfileguAiJy-u1256204080 Odpowiedz Link
cytryna76 Re: związki partnerskie? 02.11.09, 15:47 Nie obraź się, ale kilka osób usiłowało zinterpretować Stellum, o które pytasz, podając swoje sugestie. Ty jednak nie odniosłaś się do żadnej wypowiedzi, tylko dalej niczym walec brniesz po swoje. Niby rozumiesz ideę tego forum, ale odnoszę wrażenie, że interesuje Cię w zasadzie tylko i wyłącznie interpretacja Twojego osobistego horoskopu. Myślę, że taka determinacja w dażeniu do zdobycia informacji i naciski (oczywiście wyrażone nie wprost) typu "niby chcę tu podyskutować, ale napiszcie wreszcie to, co ja chcę usłyszeć, bo nie odpuszczę" to kwintesencja Twojej koniunkcji Wenus + Mars + Pluton w 3 domu Odpowiedz Link
12alex Re: związki partnerskie? 02.11.09, 16:54 ja się wcale nie obrażam kazdy ma prawo myslec co chce. ja ciagle siedze i szukam cos o zwiazkach tylko o zwiazkach bo co do reszty jest oki. Nie chce interpretacji horskopu bo kiedys ja sobie zamowilam telefonicznie u astrologa za co kupe pieniedzy zaplacilam i to byl blad ze telefonicznie. Duzo mowil malo pamietam. Nadla cos jest nie tak i postanowilam sama poszukac ,poczytac , pouczyc sie. Cięzko jest laikowi ale jestem strasznie uparta i czy ktos mi pomoze czy nie i tak dojde do tego. Ten astrolog powiedzial mi ze znajde partnera i bede w szczesliwym zwiazku w polowie zycia tyle pamietam. Wychodzi na to ze ludzie z plutonem w 3 domu pozniej zakladaja rodziny i to sie zgadza. Moze źle się wyrazam i mozna miec odczucia ze czekam na gotowca ale wolalbym link do ciekawej strony zwiazanej ze zwiazkami niz interpretacje. Tak juz duzo wiem. pozdrawiam. Odpowiedz Link
cytryna76 Re: związki partnerskie? 02.11.09, 21:03 Nadla cos > jest nie tak i postanowilam sama poszukac ,poczytac , pouczyc sie. > Cięzko jest laikowi ale jestem strasznie uparta i czy ktos mi pomoze > czy nie i tak dojde do tego. - powiedział Pluton z Marsem w 3 domu Ten astrolog powiedzial mi ze znajde > partnera i bede w szczesliwym zwiazku w polowie zycia tyle pamietam. - ciekawa jestem, skąd wysnuł taki wniosek. Nie żebym kwestionowała, że tak się stanie, ale osobiście nie wiem, na jakiej podstawie można z taką dozą pewności wieszczyć takie rzeczy. > Wychodzi na to ze ludzie z plutonem w 3 domu pozniej zakladaja > rodziny i to sie zgadza. Pluton w 3 domu nie ma tu nic do rzeczy. Ale już Pluton z Wenus być może tak Moze źle się wyrazam - mówi Twoje stellum z Plutonem w 3 domu. Niestety podany link z Twoim horoskopem u mnie nie działa, astro domaga się hasła, którego nie znam. Odpowiedz Link
12alex Re: związki partnerskie? 03.11.09, 07:29 Witam, skad ten astrolog wysnuł takie rzeczy nie wiem(związek w połowie życia). Z tym plutonem to poważnie znalazłam w opisach na necie. Dziś nie mam czasu ale jutro postarm się wkleić link do tego plutona i do mojego kółeczka i napisać coś więcej. Pozdrawiam Odpowiedz Link
12alex Re: związki partnerskie? 04.11.09, 10:17 www.astro.com/cgi/showgif.cgi?lang=e&gif=astro_w2gw_01_diana_hp.31204.12020.gif&res=63&va=&cid=ph5f ileQpSM5l-u1257324000 chyba teraz zadziała. Pomyliłam się z tym plutonem bowiem słońce w domu pierwszym może wskazywać na późniejsze wyjscie za mąż. Znalazlam w opisach że uran ( pewnie przez to że osobe taką cechuje ciągła potrzeba zmian w życiu uczuciowym) IV domu powoduje to że osoba tak w małżeństwie nie zazna harmoni i szczęsia powinno się odradzać takiej osobie zakładnia rodziny obojetnie czy jest aspektowany dobrze czy źle, ale mi się wydaje że uran uranem ale inne planety mogą świadczyć wręcz o spełnieniu sie w rodzinie, ale osoba która ma marsa w wadze i dla niej związki i życie towarzyskie jest ważne chyba w samotności szczęścia nie znajdzie. Wenus w wadze jest w swoim znaku bardzo silna i mówi o szczęślkiwym malżeństwie, zaś koniunkcja wenus do marsa wzmacnia namiętnośc a Księżyc w 5 domu w strzelcu jeśli chodzi dzieci to mówi że dana osoba będzie je miała i bedzie szczęśliwa. Co wy sądzicie o tym uranie? Odpowiedz Link
black_halo Re: związki partnerskie? 04.11.09, 11:15 Ja tam mysle, ze gwiazdy gwiazdami ale zwiazek to ciezka praca, kompromisy, poswiecenia itd. Bez tego nawet najlepszy uklad gwiazd nie pomoze. Mam Wenus i Marsa w Wadze ale z powodu stellum w Strzelcu jestem bardzo niezalezna. I tak np. czytalam kiedys, ze Wenus w Wadze w horoskopie kobiety to duzo mozliwosci poznania mezczyzn. I u mnie to sie sprawdzilo, moge spokojnie powiedziec, ze na 1 kolezanke przypada u mnie 15 kolegow. Studiowalam na politechnice i mialam duza latwosc w zaprzyjaznianiu sie z facetami. O Marsie czytalam malo, podobno to nie jest najszczesliwsze polozenie tak jak i VII dom, podobno powoduje trudnosci w partnerstwie ale ... tak jak mowie, gwiazdy gwiazdami a zycie zyciem i ja akurat stworzylam bardzo szczesliwy zwiazek Pierwsze 2.5 rku na odleglosc ale przynajmniej bylam niezalezna i wolna no i obudzil sie moj uran - buntownictwo. ten zwiazek bym na przekor wszystkim i wszystkiemu, kazdy dookola mowil, ze sie nam nie uda, ze poki skoncze studia to juz nie bedziemy razem. A jednak na przekor wszelkim przeciwnosciom jestemy. Odpowiedz Link
12alex Re: związki partnerskie? 04.11.09, 11:38 tak gwiazdy gwiazdami ale u mnie z tymi związkami jest tak że ja mam duże powodzenie u facetów którzy kompletnie mi się nie podobają, podobno jestem wybredna no ale nie moge byc z kim kto mnie nie pociaga i mi sie nie podoba i jak znajdę kogoś kto mi sie podoba to zaczynają się schody. Wczesniej wpakowalam sie w bardzo toksyczny związek który odbił się bardzo źle na moim zdrowiu, teraz mój obiekt nie wiadomo co chce, raz chce, raz ucieka a ja się zadreczam. Juz nie chce być sama ja potrzebuje i to bardzo drugiej połówki i dlatego mam problem. A gwiazdy moga być drogowskazem bo oprócz gwiazd wpływ na nasze zycie ma bardzo dużo rzeczy. Odpowiedz Link
aarvedui Re: związki partnerskie? 04.11.09, 13:23 nadal nie napisałaś, skąd bierzesz te wycinki interpretacji. nie każdy autor jest godny wklejania więc od początku - najważniejsze wyznaczniki związków: radiks natalny, najważniejsze sprawy: związki formalne, związki 1 na 1, dom VII i władca domu - położenie i aspekty, planety w domu wenus jako naturalny władca domu VII - położenie i aspekty potrzeba romansów, związki romantyczne, przyjemność i "dreszczyk": dom V i władca domu, położenie i aspekty, planety w domu emocjonalność - otwartość na emocje, droga do zmysłowości, podświadomości: księżyc, położenie i aspekty. u kobiety: archetypowy mężczyzna, lekcje konieczne do przerobienia w związku z mężczyznami, idealna męskość: słońce (pierwiastek męski,twórczy,przywódczy) - położenie i aspekty mars (pierwiastek męski,zdobywca,myśliwy,kochanek) - położenie i aspekty jowisz/saturn - zależnie od relacji rodzinnych - mężczyzna jako figura społeczna do tych wyznaczników: wszelkie duże aspekty tranzytujących planet ciężkich. tranzyt saturna/jowisza przez domy progresje księżyca to tak pokrótce sprawy, które musisz przeanalizować. Odpowiedz Link