Dodaj do ulubionych

Sowy i skowronki w horoskopie

18.06.11, 08:59
Hej,
Dzieki inspiracjom Fudre w wątku forum.gazeta.pl/forum/w,11132,126221742,126243279,Re_jowisz_saturn_uran.html
proszę o wypowiedzenie się wszystkich "sów" i "skowronków" jaki rozklad w polkolach polnocnej i poludniowej maja oraz w jakim znaku znajduje sie ich asc (wzglednie planeta na asc) smile

Ciekawi mnie czy - i ewentualnie jaki - ma to wplyw na pore dnia w której osoba funkcjonuje aktywnie. Sowa zwykle lepiej funkcjonuje w poznych porach (albo i w nocy), a poranny start nie nalezy do zbyt przyjemnych. Z kolei skowronek wstaje dosc szybko, nierzadko przed czasem, a pod wieczór wykres energii życiowej spada.. w uproszczeniu oczywiście.

Zapraszam do dzielenia sie obserwacjami.
Obserwuj wątek
    • uranity Re: Sowy i skowronki w horoskopie 18.06.11, 09:00
      Zacznę pierwszy.
      Wszystkie 10 planet na dole radixu (półkula północna).
      Asc w Lwie.
      • uranity Re: Sowy i skowronki w horoskopie 18.06.11, 09:01
        Sowa.
        • acrux_79 Sowa 18.06.11, 20:44
          6:4 dla dołu horoskopu, mocna obsada przy IC. 4:1 dla planet osobistych na dole, tylko Księżyc góruje (w koniunkcji z Saturnem), nadając "syndromu" Kopernika.
          ASC 11 Skorpion, Acrux.
    • black_halo Re: Sowy i skowronki w horoskopie 18.06.11, 10:36
      Wszystkie planety na gorze radixu procz ksiezyca, ktory jest w 6 domu, asc ryby albo wodnik - sowa.
      • invisible7 Re: Sowy i skowronki w horoskopie 18.06.11, 14:05
        Większość planet na dole horoskopu, poza Wenus i Marsem w 12 domu. Asc prawdopodobnie sam początek Raka. Sowa ekstremalna, rano nie myślę i nie funkcjonuję, optymalne godziny snu to ok. 2-4 nad ranem do 10-11 przed południem.
        • acrux_79 Re: Sowy i skowronki w horoskopie 18.06.11, 20:45
          Tak, to ja "sowa ekstremalna", "budzikom śmierć" !
    • whale123 Re: Sowy i skowronki w horoskopie 18.06.11, 14:35
      Sowa. ASC w Byku, większość planet na dole, na górze Saturn i Jowisz w X i Wenus w XII domu.
      • lwi2 Re: Sowy i skowronki w horoskopie 18.06.11, 14:39
        Raczej skowronek, na pewno nie sowa i większość planet osobistych na górze (8,9,10), tylko Księżyc na dole (i Ceres). Ascendent w Wadze.

Lwi
    • wiesenblum Re: Sowy i skowronki w horoskopie 18.06.11, 14:59
      Poza Ksiezycem i Neptunem wszystko na polkuli polnocnej
      Asc w Baranie. Rano ciezko odpalic silniki (Saturn na ASC ?) ale jak juz wstane to natychmiast pelne obroty.

Pewna bliska mi osoba ma podzial: 4 na dole 6 na gorze, Asc w Pannie
      wieczorem zachowuje sie jak skowronek a rano jak sowa smile Ale Lwy chyba tak maja ze duzo sie wyleguja smile
      • jasmina.0 Re: Sowy i skowronki w horoskopie 18.06.11, 18:32
        zdecydowana SOWA - od mniej wiecej 17-tej jak skowronek do późnej nocy. Rano nie funkcjonuję.
        ASC Panna,w południowej półkuli Sł, Uran,Pluton (12 dom)Wenus ( str wschodnia) i samotny Mars w 8 domu. Reszta planet pólkula północna ( str wschodnia).

Przeprowadzałam małą ankietę wśród znajomych - powtarza sie pewna prawidłowość -ten kto urodził się bladym świtem = sowa, tan kto urodził sie popołudniu= skowronek. Z urodzeniami nocnymi jest róznie ale tez mam za malo danych.

Pozdrawiam
        • felutka Re: Sowy i skowronki w horoskopie 18.06.11, 19:30
          Rano się czołgam, pobudka z kawą trwa ok godziny, potem zaczynam trybić smile Na górze Neptun, Pluton, Uran, Księżyc na Asc w Strzelcu. Sowa pełnym dziobem ...
        • invisible7 Re: Sowy i skowronki w horoskopie 18.06.11, 20:35
          jasmina.0 napisała:
          > Przeprowadzałam małą ankietę wśród znajomych - powtarza sie pewna prawidłowość
          > -ten kto urodził się bladym świtem = sowa, tan kto urodził sie popołudniu= sko
          > wronek. Z urodzeniami nocnymi jest róznie ale tez mam za malo danych.

Mój przypadek to potwierdza - ur. tuż przed świtem, sowa.
          • wiesenblum Re: Sowy i skowronki w horoskopie 18.06.11, 21:28
            Moj Ojciec urodzil sie tuz przed switem (3:20 8-go maja) ale cale zycie (odkad pamietam) wstawal ok 5:00 a spac szedl o 21:00.
            Rozlozenie mial 6:4 dla poludnia (gory) jak sie uwzgledni chirona, veste, juno, pallas, ceres i prozerpine to mial 12 : 4
        • juja05 Re: Sowy i skowronki w horoskopie 19.06.11, 14:09
          jasmina.0 napisała:
          > Przeprowadzałam małą ankietę wśród znajomych - powtarza sie pewna prawidłowość
          > -ten kto urodził się bladym świtem = sowa, tan kto urodził sie popołudniu= sko
          > wronek. Z urodzeniami nocnymi jest róznie ale tez mam za malo danych.
          >
          > Pozdrawiam
          to by się zgadzało, bo urodziłam się o 04.20 i jestem zdecydowanym typem sowy, mój brat popołudniu i jest typem skowronka, podobnie dwie przyjaciółki.
    • mmoni Re: Sowy i skowronki w horoskopie 18.06.11, 23:31
      Sowa, Asc w Baranie, urodziłam się o 5:30 (Słońce 4 stopnie nad Ascendentem).

7 planet nad horyzontem, 3 pod.
    • arossa Re: Sowy i skowronki w horoskopie 19.06.11, 00:37
      Procz Ksiezyca i Saturna wszystkie planety nad horyzontem, ur. wczesne popolunie - sowa ekstremalna.
      • ewalongoria Re: Sowy i skowronki w horoskopie 19.06.11, 06:24
        Wszystkie planety (poza Jowiszem V dom) nad horyzontem. Ascendent w Koziorożcu. Urodziny ok. 13:50. Skowronek ekstremalny.
        • lubeka01 Re: Sowy i skowronki w horoskopie 19.06.11, 13:55
          5 na górze, 5 na dole, asc w Skorpionie.
          Ani sowa, ani skowronek. Złoty środek.
          Moje godziny snu to 23.00-23.30 do 7.30-8.00.
          Najgorzej czuje się między 16.00 a 17.00. Wyrażny spadek energii.
          • invisible7 Re: Sowy i skowronki w horoskopie 19.06.11, 15:21
            lubeka01 napisała:

> 5 na górze, 5 na dole, asc w Skorpionie.
            > Ani sowa, ani skowronek. Złoty środek.
            > Moje godziny snu to 23.00-23.30 do 7.30-8.00.
            > Najgorzej czuje się między 16.00 a 17.00. Wyrażny spadek energii.

Ja bym powiedziała, że jesteś skowronkiem smile Ale ja tak odbieram każdego, kto chodzi spać przed pólnocą smile
            • acrux_79 Re: Sowy i skowronki w horoskopie 21.06.11, 23:28
              Dla mnie skowronki to też Ci co zasypiają przed północą, jeśli nie muszą wstać wcześniej, niż o 9.00.
    • juja05 Re: Sowy i skowronki w horoskopie 19.06.11, 14:00
      Typ Sowy.

Prawie wszystkie planety w dole radixu( dwie tylko powyżej -Neptun i Uran), 2 na Ascendencie- ASC Baran ( dwie planety na Ascendecie- ścisła 1 stopniowa koniunkcja Merkurego z Księżycem w zn.Barana).
      • keira-upon-tyne Re: Sowy i skowronki w horoskopie 20.06.11, 05:41
        Lekki skowronek.
        Fuknckjonuję identycznie jak lubeka, śpi e najchętniej 23-7/8, o 16 mam spadek energii, a o nauce/pracy wieczorem nie ma mowy.
        4 planety na górze- 5 na dole i Księżyc na DC.

Dlaczego mam wrażenie, że na świecie jest więcej sów? smile
        • black_halo Re: Sowy i skowronki w horoskopie 21.06.11, 22:23
          Ja mam wrazenie, ze na swiecie jest wiecej skowronkow i ten terror rannych ptaszkow strasznie dokucza sowom.

Z drugiej strony jak pomysle, to chyba nie jestem do konca sowa bo wprawdzie potrafie siedziec do rana ale potrzebuje malo snu i aktualnie bez wiekszych problemow wstaje o 6 rano. Choc mama wspominala, ze jak swiezo urodzona mialam bardzo piekny sen nieprzerywany nawet jednym pisnieciem w okropnych godzinach o 20 do 4.30 rano i ani minuty dluzej, moj ojciec chodzil wtedy do pracy na 7 rano, wstawal o 6.
    • heart_attack2 Re: Sowy i skowronki w horoskopie 21.06.11, 20:09
      I Sowa i Skowronek, co nie jest mi łatwo ze sobą pogodzić... uwielkbiam dłuugie wieczory spędzone na czytaniu i słuchaniu muzyki a jednocześnie żal mi wczesnych poranków, z których czerpię najwięcej energii i inspiracji na resztę dnia... w rezultacie najchętniej w ogóle bym nie spała, chociaż spać też lubię tongue_out pewnie to jest powodem mojego chronicznego przemęczenia ...
      Bliźniak z księżycem w koziorożcu i ascendedentem w pannie. Rozkład planet raczej zrównoważony. Pod horyzontem księżyc, saturn, uran i neptun w IV domu + mars w VI, nad horyzontem słońce, markury i wenus w X domu + Jowisz w IX
    • kawa163 Re: Sowy i skowronki w horoskopie 02.07.11, 12:10
      urodziłam sie koło 13 czyli samo południe, a sowa ze mnie zdecydowana.
      Co prawda wstaje rano bo gdzieś pracowac trzeba, ale codziennie kilka poraannych gdzin jestem zła, naburmuszona, zołzowata...dopiero koło południa sie rozkręcam, a wieczor jak jest cicho i wszyscy śpią to jestem w żywiole.
      • janou Re: Sowy i skowronki w horoskopie 03.07.11, 13:27
        Trzy na gorze,siedem na dole,asc w Bliznietach,Slonce w Strzelcu sowa na calegosmile
        Maz skowronek,9 na gorze 1 na dole (Neptun),asc Panna.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka