Dodaj do ulubionych

Jowisz+Mars+Wenus..?

23.05.04, 14:07
Wiem ze nie stawia sie tu zadnych horoskopow..mam jednak mala
prosbe..dowiedzialam sie ze za niecale 2 miesiace w moim horoskopie bedzie
mial miejsce tranzyt Jowisza przez 9 dom i wtedy polaczy sie on razem z
Marsem (podobno facet,sex) i Wenus (milosc,przyjemnosc)..czytalam troszke o
tym zgodnie z zaleceniami osoby ktora mi to powiedziala, ale chcialam sie
dowiedziec tutaj czy to naprawde to oznacza? Czy faktycznie jest szansa ze to
odczuje i wlasnie wtedy pojawi mi sie jakis facet?
Obserwuj wątek
    • neptus Re: Jowisz+Mars+Wenus..? 23.05.04, 19:55
      9 dom to nie za bardzo miejsce na faceta, chyba, że za granicą albo w
      internecie. Raczej wiązałabym ten tranzyt z nauką, rozwojem, światopoglądem,
      dalekimi wyjazdami i ogólnie komunikacją.
    • anahella Re: Jowisz+Mars+Wenus..? 23.05.04, 23:38
      Facetow to sie ma jak Jowisz tranzytuje po natalnym Marsie, Wenus lub
      Descendencie. To jest oczywiscie takie ogolne stwierdzenie, nie u kazdego tak
      dziala. Jak niedawno Jowisz jechal mi po Wenus to bylo towarzysko ale
      nieromansowo. Jak Jowisz jechal przez descendent, to weszlam w zwiazek. Jak
      robil opozycje do Marsa, to sie okazalo ze wiecej wokol mnie mezczyzn niz
      kobiet i bylo tez towarzysko, bez romansow.

Zobacz sobie jakie aspekty bedzie Ci robil Jowisz do ww.planet i osi
      ascendent/descendent. Spojrz czy bedzie wchodzil w aspekty z planetami
      polozonymi w V i VII domu.

Poniewaz to w IX domu to niekoniecznie musi sie objawic nowy mezczyzna, chyba
      ze jak Neptus napisala - zagraniczny. Taki aspekt tez moze odzwierciedlic chec
      pozostania na studiach.

Jowisz sam w sobie nie musi dac partnera. On daje tylko "ruch w interesie".

Teraz nie wiem czy dobrze zrozumialam, ale sprawdzilam najblizsza koniunkcje na
      niebie Marsa i Jowisza - bedzie w Wadze we wrzesniu tego roku. O ten tranzyt Ci
      chodzi?

Czy raczej Jowisz samotnie zaaspektuje Ci Marsa i Wenus z horoskopu natalnego?
      • ankahh Re: Jowisz+Mars+Wenus..? 24.05.04, 00:21
        Ughmm wielkie dzieki za odpis:]Wlasciwie to dostalam taka 1 informacja po
        glowie i sama nic z tym zrobic nie moge bo nie znam sie a wiem ze nawet jak
        zajrze sobie w kosmogram w ktoryms z programow astrologicznych to juz w ogole
        sie nie polapieuncertain W sumie dobrze wiedziec jak to wygladalo u Ciebie Anahello:]
        Z tego co sie orientuje chyba chodzi u mnie o 2 opcje tzn Jowisz samotnie
        zaaspektuje mi Marsa i Wenus z horoskopu natalnego. Wiem tylko tyle i to ze w 1
        domu od paru latek mam Plutona, zreszta jak sie orientuje jest to planeta
        opiekujaca sie moim znakiem zodiaku czyli skorpionem. Chcialabym wiedziec jak
        wyglada rozklad planet w moim kosmogramie, ale pogubie sie w tym wszystkimwink
        • neptus Re: Jowisz+Mars+Wenus..? 24.05.04, 00:42
          Staraj się mimo wszystko patrzeć w to swoje kółko jak najczęściej. Jak już
          zapamiętasz pozycje własnych planet, to będzie łatwiej z innymi horoskopami.
          U mnie co ważniejsi faceci pojawiali się zawsze przy aspektach do 5 domu lub
          desc. Czasem pojawiają sie na tranzytach do 4/10 domu i wtedy nic z tego nie
          wychodzi. smile
        • anahella Re: Jowisz+Mars+Wenus..? 24.05.04, 04:32
          I jeszcze jedna rada: Zacznij nauke od symboli. Symbole znakow, planet i
          aspektow to podstawa. Bez tego nie bediesz rozumiec podstawowych podreczikow.
          Ksiazki godne polecenia masz w watku o lekturach na wejsciu na forum.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka