Dodaj do ulubionych

Wątek o wątkach na forum.

26.05.04, 18:51
Wygarnę bez skrupułów. na forum zaglądam coraz rzadziej,nie czytam 3/4 wątków
ani tematów.i w ogóle nie chce mi się odpowiadać..powód?
po prostu forum stało się męczące. poziom informacyjnego śmiecia na forum to
około 75% zawartości forum.w tematach przeważają off-topiki. a już same
tematy powtarzają się do znudzenia-bo są zakładane na nowo,zamiast dopisywać
odpowiedzi do starych..dlatego większości tematów na forum w ogóle nie
otwieram.a jeśli zauważę jakiś ciekawy i otworzę,to często bywa tak,że
wytrzymuję najwyżej do 3 posta,ponieważ od razu wchodzą rozmowy które wg.
NETYKIETY ==+POWINNO+== SIĘ prowadzić WYŁĄCZNIE NA PRIV.
apeluję do kochanej Adminki-weź jakąś miotłę i pozamiataj.
off topiki w tematach należy BEZWZGLĘDNIE KASOWAĆ,nieważne kto je pisze i o
czym są,jeśli nie w temacie.
forum tonie w śmieciach,jeśli coś się nie stanie to zatonie zupełnie.
przyznaję-nie zachowam się jak orkiestra na titaniku.wyjdę wcześniej.
Obserwuj wątek
    • anahella Re: Wątek o wątkach na forum. 26.05.04, 21:34
      Nie zamierzam kasowac off-topikow, bo absolutnie nie kreci mnie rola cenzora.
      Co prawda zgadzam sie z Toba ze ostatnio ich bardzo duzo i zachecam do
      zakladania nowych watkow jezeli palce swierzbia nas do poruszenia tematu nie
      zwiazanego z subjectem watku. Zwlaszcza, gdy ktos np. zastnawia sie nad Uranem
      w III domu a ktos sie dopisuje "a jak jest Saturn w V"?

Przyznam ze ja tez nie czytam od poczatku do konca forum, bo ostatnio nie mam
      za duzo czasu a i ufam ze nie ma tu razacych wpadek netowych. Jezeli ktos kogos
      bedzie probowal obrazac lub spamowac to prosze interweniowac u mnie lub u All2 -
      ma przywilej kasowania watkow. Adminuje tez Ashanti5 ale ostatnio rzadko sie
      pojawia na sieci w ogole - pewnie tez zajeta.

Generalnie malo tu kasowania - zamierzam robic to w ostatecznosci - jak wyzej
      napisalam, lub jak ktos uzna, ze jego wypowiedz byla nieprzemyslana i sam
      poprosi o wykasowanie.

Co do krytyki tematow. Uwazam, ze jezeli ktos uwaza obecne tematy za nieciekawe
      to nic nie stoi na przeszkodzie zeby podac jakis inny.
      • all2 Re: Wątek o wątkach na forum. 27.05.04, 01:10
        anahella napisała:

> Przyznam ze ja tez nie czytam od poczatku do konca forum, bo ostatnio nie mam
        > za duzo czasu a i ufam ze nie ma tu razacych wpadek netowych.

Ja czytam wszystko, nawet jeśli z braku czasu nie piszę. Offtopiki bywają, ale
        raczej nie ma nadużyć.
        Co do cenzury, jestem podobnego zdania jak Anahella, również nie mam zapędów w
        tym kierunku. Forum tworzą piszący. Myślę, Aarvedui, że stworzenie publicznego
        forum takiego o jakim marzysz, nie jest możliwe, a gdyby ktoś próbował to
        zrobić, wylałby dziecko z kąpielą. Ostatnio jest tu spory ruch i na forum
        trafia wiele osób nowych, początkujących i słabo zorientowanych w temacie. To
        dobrze. Forum jest również po to, żeby takie osoby miały gdzie zadawać pytania.
        Jestem tu od roku i widzę, że ci, którzy na początku głównie pytali, teraz sami
        zaczynają już niektóre rzeczy wyjaśniać mniej zaawansowanym. Nikt nie musi
        odpowiadać na proste pytania jeśli nie ma na to ochoty, można ewentualnie
        podesłać link.
        Forum oprócz funkcji informacyjnej pełni też komunikacyjną, i moim zdaniem też
        bardzo dobrze. Z offtopików i dywagacji wynikają czasem ciekawe rozwinięcia. To
        nie jest sympozjum naukowe, astrologia dotyczy życia i czasem najlepiej to
        widać w takich właśnie pobocznych wątkach.
        Mnie się tu podoba właśnie to co się Tobie nie podoba wink - jeśli potrzebuję
        samej teorii to szukam w książkach i necie, a tutaj wiele osób ma do
        zaoferowania doświadczenia z pierwszej ręki. A przede wszystkim nieco
        luźniejszy klimat sprawia, że wielu osobom po prostu chce się tu pisać.
        Przypuszczam że gdyby ograniczyć forum cenzurą do suchych wypowiedzi ściśle na
        temat, szybko by się okazało że nie ma tu kto pisać i wiele ciekawych postów
        nigdy by się nie pojawiło. Nie ma dobrego wyczynu bez sportu masowego - z
        czegoś to się musi wziąć smile Nie zabijaj ducha smile))

> Co do krytyki tematow. Uwazam, ze jezeli ktos uwaza obecne tematy za
        nieciekawe
        >
        > to nic nie stoi na przeszkodzie zeby podac jakis inny.

Nic dodać nic ująć.
        • anahella Re: Wątek o wątkach na forum. 27.05.04, 22:49
          all2 napisała:

> Jestem tu od roku i widzę, że ci, którzy na początku głównie pytali, teraz
          > sami
          > zaczynają już niektóre rzeczy wyjaśniać mniej zaawansowanym.

To ten Saturn na Ascendencie forum tak nas zmusza do nauki wink
      • pantomass Re: Wątek o wątkach na forum. 27.05.04, 01:43
        anahella napisała:
        > Generalnie malo tu kasowania - zamierzam robic to w ostatecznosci - jak wyzej
        > napisalam, lub jak ktos uzna, ze jego wypowiedz byla nieprzemyslana i sam
        > poprosi o wykasowanie.

Uważam, że wszystkie moje poprzednie wypowiedzi były nie przemyślane i dlatego
        proszę o ich usunięcie. Proszę również o przychylne rozpatrzenie mojej prośby,
        gdyż związana jest ona z przemożną chęcią zaczęcia wszystkiego od początku, lub
        inaczej mówiąc - rozpoczęcia wszystkiego od nowa.

Z góry dziękuję...
        Pantomas

PS. I proszę również o nie wysnuwanie wniosków dotyczących tego, dlaczego tak
        robię. Ot po prostu - wszystko przemija... smile
        • mucha102 Re: Wątek o wątkach na forum. 27.05.04, 01:51
          ...nawet najdłuższa żmija.
          Na szczęście z czasem przychodzi faza "przeżuwania" i wtedy człowiek, choćby
          najgłupiej pytał, milczy. Milczenie złotem pono.
          Pozdrawiam, obserwuję na bierząco, zmądrzeję, to odezwę się.
          Też proszę skasować moje wątki. Kto następny (sic)? wink
          • pantomass Re: Wątek o wątkach na forum. 27.05.04, 02:21
            Z Tobą o Pani – pozwól – pójdę w tan!
            Niech zabrzmi dźwięczna nuta!
            To tango śmierci wprowadza w ten stan.
            Wyzwolenie? Pokuta?
            Prowadź...

Panto
            • mmk7 Re: do Muchy i Pantomasa 27.05.04, 21:53
              Chyba nie piszecie tego serio? Przede wszystkim, Wasze posty mają niewątpliwe
              walory informacyjne i naprawdę chcielibyście, by nowe osoby, w przyszłości
              zagladające na to forum, nie miały możliwości zapoznania się z nimi? smile Poza
              tym, wyobraźcie sobie wątki forumowe z wykasowanymi Waszymi wypowiedziami -
              cała reszta byłaby w fatalny sposób wyrwana z kontekstu wink

Moje posty z pewnością nie miały i nie mają żadnych walorów informacyjnych -
              gdy teraz patrzę na niektóre swoje pytania, trochę mi głupio, jak mogłam pytać
              o tak podstawowe rzeczy. Co więcej, chyba trochę przyczyniłam się
              do "zaśmiecania" forum, bo zdarzało mi się, że coś mi się skojarzyło z czymś
              zupełnie innym i skręcałam z głównego tematu. Ale wydaje mi się, że każdy pisze
              w taki sposób i pyta o takie sprawy, na jakim jest aktualnie etapie - chyba
              lepiej, zebym pytała o głupoty niż nie pytała w ogóle, bo w ten sposób moze się
              czegoś nauczę smile Dlatego nie proszę o kasowanie czegokolwiek smile
              • potrek Do rozgoryczonego. 27.05.04, 22:47
                Jestem na tym forum nową osobą. Uważam że jest ok !!!. Lepszego nieznam.
                Opozycja Jowisza do Plutona natalna. Saturn na Mc . Autorytetów nie znosze i
                nietoleruje. Przeczytaj Dezyderate ( nawet głupcy i ignoranci mają swoją
                odpowieść). potrek głupiec
              • pantomass Re: do Mmk7 27.05.04, 22:50
                "Wzmożone poczucie własności ma u Raka podłoże emocjonalne. Ciekawe, że z tego
                znaku wywodzi się większość zbieraczy antyków, kolekcjonerów różnych
                dziwacznych przedmiotów, zawziętych i wytrwałych poszukiwaczy rzeczy
                spotykanych rzadko, choć nieraz o małej wartości."

Leszek Szuman
                • mmk7 Re: do Mmk7 27.05.04, 23:17
                  pantomass napisał:

> "Wzmożone poczucie własności ma u Raka podłoże emocjonalne. Ciekawe, że z
                  tego
                  > znaku wywodzi się większość zbieraczy antyków, kolekcjonerów różnych
                  > dziwacznych przedmiotów, zawziętych i wytrwałych poszukiwaczy rzeczy
                  > spotykanych rzadko, choć nieraz o małej wartości."
                  >
                  > Leszek Szuman

Czy to znaczy, że obstaję przy zachowaniu swoich mało wartosciowych postów
                  wyłącznie z powodów sentymentalno-emocjonalnych? smile))))
        • anahella Re: Wątek o wątkach na forum. 27.05.04, 22:55
          pantomass napisał:

> Uważam, że wszystkie moje poprzednie wypowiedzi były nie przemyślane i
          > dlatego
          > proszę o ich usunięcie. Proszę również o przychylne rozpatrzenie mojej
          > prośby,
          > gdyż związana jest ona z przemożną chęcią zaczęcia wszystkiego od początku,
          > lub
          > inaczej mówiąc - rozpoczęcia wszystkiego od nowa.

Jaja sobie robisz? Jak chcesz to dam Ci przywilej adminowy na kilka dni i sam
          sobie pokasuj. Piszac o nieprzemyslanych wypowiedziach mialam na mysli cos
          takiego, ze ktos palnal bzdure, bo mu sie zaneptunilo na moment, albo wyrazil
          sie o kims zbyt ostro i po jakims czasie uznal ze pojechal za daleko. Mialam
          chyba tylko 2 takie prosby i wiecej niz raz na pol roku nie trzeba. Nie
          zamierzam spedzac wieczoru na klikaniu w wyszukiwarce i wywalaniu kazdego z
          Twoich postow.
          • neptus Re: Wątek o wątkach na forum. 28.05.04, 14:57
            Tak trzymać, Anahelo. Ja protestuję przeciwko wywalaniu cennych wypowiedzi, a
            nawet i tych mniej cennych. Wprowadż zasadę, ze wywalić można tylko list
            dzisiejszy lub wczorajszy, po zastanowieniu. Co starsze, to zaklepane i trzeba
            było pomyślec wcześniej. Archiwum jest nietykalne. Jeszcze nie poczytałam tego
            wszystkiego i chcę mieć całe wątki do czytania a nie kaszę.
            • amayah Re: Wątek o wątkach na forum. 28.05.04, 15:11
              Ja też tak sądzę. Tym bardziej że jestem nowa, zachłannie czytam wszystko jak
              leci i jeszcze sporo mi zostało... smile

A poza tym, im więcej, tym lepiej. To mówił raczek-gromadziciel... He, he.

Pozdrawiam!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka