ggossia 11.06.04, 20:56 hmm... jest juz taki watek z ksiezycem, pora na słońce.... cos mi sie wydaje ze troszeczke sie zaczynam rzadzic, za co z gory przepraszam zalozycielke forum - Anahelle..... pozrawiam )) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anahella Re: Słońce w IV domu 11.06.04, 23:39 Mysle, ze czwartodomowe Slonce ma tendencje do siedzenia w domu. W zaleznosci od znaku i aspektow rozne sa przyczyny. Znam rozne czwartodomowe Slonca. Oni po prostu sa bardziej przywiazani do domu niz solarne Raki. Wyciagnac takiego gdzies (zwlaszcza gdy to Koziorozec) - trzeba dzwigu Odpowiedz Link
neptus Re: Słońce w IV domu 12.06.04, 02:04 Już pisałam w innym wątku, znam faceta, który ma 45 lat i wciąż jest przy rodzicach. Pracuje, zarabia nienajgorzej, interesuje się wieloma fajnymi rzeczami ale trzyuma się rodziców. Ma pewne cechy Raka, chociaż wszystko jest rozłożone w drugiej połówce zodiaku. Odpowiedz Link
nadja_m Re: Słońce w IV domu 01.02.05, 16:21 Tak, w tej pozycji słońca charakterystyczne jest właśnie psychiczne, emocjonalne trzymanie się domu rodzinnego, jakby niemożność, brak chęci ?, "oderwania się" od rodziców. znam dwa przypadki mężczyzn z takim układem, którzy nie umieją sobie ułożyć życia własnego, co i rusz wracają do mamy, a mama w obu przypadkach przedstawiana jest (przez nich) jako kobieta idealna, do której innym kobietom daleko. z wychodzeniem (fizycznym)z domu to nie ma, moim zdaniem, nic wspólnego. obaj mężczyźni uwielbiają jeździć po świecie, imprezować itd., co jest o tyle zrozumiałe, że pozycja ta wiąże się z pewną emocjonalną niedojrzałościa, więc i zachowania właściwe dla młodzieńca (mimo zaawansowanego wieku metrykalnego), pozdrawiam n_m. Odpowiedz Link
paulia Re: Słońce w IV domu 02.03.05, 10:21 Ja mam slonce w IV domu i wogole nie jestem zwiazna z domem rodzinnym. Wyjechalam za granice na studia w wieku 22 lat i od tego czasu tam mieszkam, pracuje, mam wlasne zycie. Nigdy nie mialam problemow z rodzcami i mam calkiem normalna, fajna rodzine, ale mnie zawsze ciagnelo do wyjazdow. Mam pusty 9 dom. Nie jestem typem coreczki rodzicow, zawsze bylam niezalezna. Mysle, ze w moim przypadku moj wlasny dom jest/bedzie dla mnie bardzo wazny. Mile, cieplutkie gniadko zaczyna mnie bardzo kusic Serdeczne pozdrawiam z Lozanny Paulia Odpowiedz Link
neptus Re: Słońce w I domu 12.06.04, 01:18 Słońce w 1 domu świeci dla siebie, tzn. energia jest skierowana na zaspokajanie wlasnych potrzeb, jej rodzaj zależy w pewien sposób od znaku ascendentu, nawet, jeśli Słońce jest w innym znaku. Odpowiedz Link
mmk7 Re: Słońce w I domu 12.06.04, 22:43 Dobre zdrowie. Przewrażliwienie na własnym punkcie i ocenianie wszystkiego z własnej perspektywy Odpowiedz Link
cassadaga5 Re: Słońce w VII domu 11.06.04, 21:10 Moje słoneczko jest w VII domku i nie narzekam. Odpowiedz Link
amayah Re: Słońce w VII domu 11.06.04, 21:14 U mnie też w 7 domu. ps. ggosiu, coś ci się zacięło chyba... Odpowiedz Link
amayah Re: Słońce w VII domu 12.06.04, 00:47 Słonko w 7d. - spalam się totalnie w relacjach międzyludzkich, w partnerstwie i towarzystwie szeroko pojętym. Energia ukierunkowana jest właśnie w tę stronę. Odpowiedz Link
dori7 Re: Słońce w VII domu 13.06.04, 00:37 amayah napisała: > Słonko w 7d. - spalam się totalnie w relacjach międzyludzkich, w partnerstwie i > > towarzystwie szeroko pojętym. Energia ukierunkowana jest właśnie w tę stronę. Slonce w 7 domu - najwiekszy przeplyw energii jest poprzez innych ludzi i w kontaktach z nimi - zarowno doladowywanie solarnej bateryjki, jak i jej rozladowywanie. Taka osoba zazwyczaj nie potrafi zyc samotnie. Odpowiedz Link
aarvedui Re: Słońce w VII domu 16.06.04, 00:24 dori7 napisała: > amayah napisała: > > > Słonko w 7d. - spalam się totalnie w relacjach międzyludzkich, w partnerst > wie > i > > > > towarzystwie szeroko pojętym. Energia ukierunkowana jest właśnie w tę stro > nę. > > Slonce w 7 domu - najwiekszy przeplyw energii jest poprzez innych ludzi i w > kontaktach z nimi - zarowno doladowywanie solarnej bateryjki, jak i jej > rozladowywanie. Taka osoba zazwyczaj nie potrafi zyc samotnie. prosze nie zapominac o ksiezycu.ja mam mnostwo rzeczy w VII ale ksiezyc w rybach. potrzebuje towarzystwa. potrzebuje samotnosci. Odpowiedz Link
dori7 Re: Słońce w VII domu 16.06.04, 18:04 aarvedui napisał: > prosze nie zapominac o ksiezycu. Nikt nie zapomina - po prostu watek jest o sloncu w domach :> >ja mam mnostwo rzeczy w VII ale ksiezyc w > rybach. > potrzebuje towarzystwa. > potrzebuje samotnosci. skad ja to znam :> Odpowiedz Link
monkamaj Re: Słońce w VII domu 09.04.05, 10:21 ja mam dokładnie tak samo: kilka planet(słońce, mars i merkury a do tego chiron) w 7 domu, ale księzyc w rybach - i bardziej wydaje mi sie, ze jestem samotnikiem, troche wycofujacym sie z kontaktów z luxmi, ale to na pewno wpływ wielu innych czynników w kosmogramie, albo to i tak, ze kontakty z ludxmi sa dla mnie wazne, dla mojego rozwoju, dobrego zdrowia psychicznego - chociaż od nich uciekam, księzyc jest w 4 domu - rodziny - wiec moje potrzeby sa nakierowane na bliskie zwiazki z ludźmi czy to dobra interpretacja? (chociaz tak pobieżna! zapytam wiec - czy to dobry trop interpretacyjny??) Odpowiedz Link
aarvedui Re: Słońce w VII domu 09.04.05, 10:55 ja mam podobne zestawienie,z tym,ze księżyc w X\XI ..i tak czasem wydaje mi się,ze ten księżyc podkłąda mi nogę,bo zamiast wykorzystywać potenacjał VII/XI dom w świecie biznesu i relacji międzyludzkich,to wolę sobie pospać,albo wycofać się na chwilkę,choć kontakt z ludźmi znacznie mnie energetyzuje(na początku),a potem wyczerpuje Odpowiedz Link
saprina Re: Słońce w VII domu 11.04.05, 21:10 sIonce w horoskopie partnerskim w 7 domu-czy to nie czyni zwiazku zbyt formaInym? Odpowiedz Link
ggossia przejsciowe problemy z komputerem 11.06.04, 21:17 przepraszam wszystkich za strone wizualna tego watku ale cos dzisiaj mam problemu z kompem i ciagle robi mi numery.... Odpowiedz Link
anahella Re: przejsciowe problemy z komputerem 11.06.04, 23:36 Tak sie czasem zdarza. Usunelam wielokrotny piaty dom - wpisuj dalej Odpowiedz Link
neptus Re: Słońce w X domu 12.06.04, 01:47 Słońce w X domu swieci dla wszystkich. Nie da się nie zauważyć Słońca w pobliżu zenitu, cokolwiek ono reprezentuje. Przykład: Słońce Polski. Odpowiedz Link
ggossia Re: Słońce w X domu 01.03.05, 21:51 zauwazylam, ze u osob ze sloncem w 10 domu ojciec odgrywa wazna role(co raczej jest oczywiste) 1 przypadek - ojciec jest jedynym zywicielen rodziny, zarabia tyle, ze matka postanowila zostac w domu 2 przyp. - slonce w opozycji z saturnem (w 4domu), rozwod rodzicow we wczesnym dziecinstwie, brak oparcia w ojcu Odpowiedz Link
neptus Re: Słońce w XII domu 12.06.04, 01:57 Słońce w 12 domu świeci do wewnątrz. Akurat wszystkie przypadki znane mi osobiście mają po kilka planet w 12 domu, więc trudno to oddzielić. Słońce oświetla wnętrze, poszukuje tajemnic. Zawsze jest w takim wypadku zainteresowanie sobą, jak w 1 domu ale to jest zainteresowanie głębokie, sięgające do tego co ukryte. W pozytywnym przypadku daje to rzeczywisty rozwój, w negatywnym poszukiwanie problemów dla problemów, lęki i uprzedzenia. Zawsze daje tendencje do uogólnień. Trudno zrobić krok do przodu, pokazać, co się odkryło, dokonało. Żeby to zrobić trzeba pokonać barierę ascendetu a tam już jest inny, obcy świat, dosłownie lub przenośnie inna inkarnacja. Stąd niechęć do podejmowania decyzji, tworzenie dla siebie, nigdy nie zrealizowane postanowienia. W zupełnie negatywnej realizacji gra pozorów, nawet przed sobą, tworzenie własnego swiata, wcale niekoniecznie lepszego niż rzeczywisty. Odpowiedz Link
dori7 Re: Słońce w XII domu 13.06.04, 00:51 Samorealizacja w samotnosci. Nawet jesli taka osoba wypracuje cos ciekawego, to ma problemy, zeby pokazac to swiatu. np. moja kolezanka ze studiow, mocny dwunastodomowiec - slonce, wensu, merkury, mars - b. niesmiala i skryta, na egzaminach, zwlaszcza ustnych wypada fatalnie, na zajeciach sie prawie nie odzywa i w efekcie ma w indeksie liche trojczyny od gory do dolu, a ma wieksza wiedze niz 99,9% ludzi na wydziale. Przyjaznimy sie, wiec wiem, jakie rzeczy (i w jakich ilosciach) czyta i nad czym rozmysla, i naprawde najczesciej wyjsc z podziwu i ze zdumienia nie moge. Odpowiedz Link
sarna34 Re: Słońce w XII domu 31.01.05, 18:14 Nie zgadzam się. Też mam sporo planet w XII domu:wenus, slońce i merkurego choć prawie w 0* stopniu z ascendentem, to jednak po stronie XII domu. W dzieciństwie tylko bylam nieśmiala. Dziś jestem osobą przebojową i pewną swojego, na dodatek świetnie sprzedaję na zewnątrz to co wypracuję w XII domu. Nie czuję się stlumiona, choć chadzam swoimi drogami. MOże to skutek posiadania jowisza w X domu? Odpowiedz Link
sarna34 Re: Słońce w XII domu 31.01.05, 18:08 Pod wieloma względami zgadzam się z Tobą. Moje slońce wypada w XII domu (rak) i do ascendentu w lwie brakuje mu 6* stopni, tutaj mam jeszcze wenus, która jest w ścislym trygonie z neptunem (skorpion). Wielkie utrudnienia ze strony slońca XII domu mialam w dzieciństwie, bylam jakoś spychana w cień, mialam dużo kompleksów. Marzylam, żeby zostać archeologiem i zamiast pójść na podwórko i bawić się z rówieśnikami, wolalam pochlaniać książki historyczne. W życiu doroslym nie zostalam archeologiem, moje studia są związane z historią i filozofią. Czuję się w tych dziedzinach (trudnych) bardzo dobrze. Nie zmarnowalam swojego "daru" rozwojowego, który byl zawarty w XII domu. ZAjmuję się twórczością artystyczną, która wymaga glębokiego penetrowania swojej i innych duszy, oraz psychiki. Fakt, że mam swój świat i jest mi z nim dobrze, ale dlugo trwalo za nim go zaakceptowalam. Udalo mi się pokonać strachy tkwiące w XII domu i są teraz mi pomocne. Wszystko to jednak odbylo się na drodze ciężkiej i dlugotrwalej pracy. Warto bylo. Udalo mi się, mo9że dlatego, że slońce tworzy ścisly sekstyl do marsa w pannie. Odpowiedz Link
potrek Re: Słońce w XII domu 31.01.05, 19:09 sarna34 napisała: > Pod wieloma względami zgadzam się z Tobą. Moje slońce wypada w XII domu (rak) i > > do ascendentu w lwie brakuje mu 6* stopni, tutaj mam jeszcze wenus, która jest > w ścislym trygonie z neptunem (skorpion). Wielkie utrudnienia ze strony slońca > XII domu mialam w dzieciństwie, bylam jakoś spychana w cień, mialam dużo > kompleksów Progresywnie i dyrekcyjnie twoje Słońce po 7 roku życia przeszło przez Asc i jest w I domu w Znaku Lwa. Więc możesz teraz mieć wiecej cech żywiołu ognia- a to pewnośc siebie i większa przebojowośc . Chociaż natalnie to nadal Słońce pozostanie w Raku w 12 d co będzie się przejawiać dużą wrażliwością i zaglądaniem w głąb siebie i nie tylko Odpowiedz Link
notturno Re: Słońce w XII domu 31.01.05, 17:51 Dzialanie z boku, z ukrycia, dystansu - nie z przebieglosci lecz z nieufnosci do otoczenia. Obawy. W negatywnych aspektach z innymi planetami - osoba moze byc sama dla siebie najwiekszym wrogiem. Wnikliwy obserwator. Wielka chlonnosc bodzcow. Obior podswiadomoscia. .. tyle z autopsji -rybi XII-domowiec Odpowiedz Link
makaryna Re: Słońce w VIII domu 01.02.05, 10:41 No coz ....jest to bardzo "seksowny" domek i slodeczko znakomicie sie tu czuje Ma bardzo "gorące" - jak to sloneczko- podejscie do przyjemnosci cielesnych.... Tutaj rowniez pokazuje jak potrafi dzialac na otoczenie (i odwrotnie), a takze na finanse otoczenia oraz spadki. To ostatnie nie zabardzo "łapię"...niby oznacza to otrzymanie spadku, ale spadek (zwlaszcza po rodzicach) otrzymuje wiekszosc spoleczenstwa niekoniecznie ci, co maja slonce VIII domu. Jakis innych spadkow nie otrzymalam ani nie oczekuje....niestety brak bogatego, a nieznanego wujka w Ameryce Odpowiedz Link
jerry.uk Re: Słońce w VIII domu 01.02.05, 11:18 Dla Slonca w VIII wazne jest wyjasnienie roznych tajemnic zycia, smierci itp. nie ma dla niego tematow tabu. Samo Slonko lubi trzymac sie w cieniu i czesto jest tak ze zza kulis wspiera kogos kto lubi blyszczec, a jest na tyle glupi zeby nie widziec manipulacji. Sloneczko w VIII domu jest gospodarne i zna sie na finansach, takze finansach innych ludzi. nie musza to byc spadki, to bardzo tradycyjne podejscie. Slonce w VIII ma duza wytrzymalosc i szybko sie regeneruje. Odpowiedz Link
myk55 Re: Słońce w VIII domu 01.02.05, 16:45 Bardzo to budujące co napisane o VIII-domowym słońcu, zwłaszcza ta możliwość regeneracji. Odpowiedz Link
ggossia Re: Słońce w IX domu 12.06.04, 17:57 a ja mam słoneczko wlasnie w IX domu, ale w czym sie to przejawia? hmmm moze własnie w sklonnosciach do ''filozofowania'' (tak mowia inni - to nie moje zdanie dla mnie takie''rozmyslania'' sa raczej jak najbardziej naturalne)aha i moze jeszcze zamilowanie do podrozy, nie umiem usiedziec na jednym miejscu, wszedzie mnie ''nosi''. )) pozdrawiam Odpowiedz Link
potrek Re: Słońce w IX domu 16.06.04, 07:27 Słońce w domu 9d. Nie wystraszy się w retoryce Sokratesa Lubi filozofować i trudno je zaprowadzić w kozi róg. Zawsze pokaże swój punkt odniesienia do danej sprawy lub zagadnienia. Często myśli o emigracji i b.interesuje się kulturą,religią innych narodów. Przynajmniej raz w życiu stawia na jedną kartę i prubuje wyemigrować. Czesto podróżuje, jak nie pozwalają na to środki to wirtualnie oglądając Canal Discovery. B.dużo czyta i ma głód wiedzy stąd wydaje mase pieniędzy na książki. Przy wyborze ciuch czy książka częściej wybiera książke. Ps Cudzoziemiec nigdy się nie zadomowi.(abis.) Odpowiedz Link
abaddon_29a Re: Słońce w IX domu 31.01.05, 16:12 Mam Słońce w 9 domu. I racja, lubię podróżować i filozofować, jedną z moich ulubionych rozrywek jest szukanie po antykwariatach i księgarniach ciekawych książek, o emigracji od razu po studiach już zdecydowałem. Odpowiedz Link
ametysta Re: Słońce w IX domu 01.02.05, 09:29 moje Słonko w IX d i rzeczywiście zgadza się, i jak mam wybrać cich czy książkę to zawsze wybiorę książkę. Odpowiedz Link
makaryna Re: Słońce w IX domu 01.02.05, 10:20 Moje dziecko ma slonce w IX domu i zgadz sie co do niektorych spraw "Słońce w domu 9d. Nie wystraszy się w retoryce Sokratesa Lubi filozofować i trudno je zaprowadzić w kozi róg. Zawsze pokaże swój punkt odniesienia do danej sprawy lub zagadnienia." I owszem swoj punkt widzenia ma i zawsze potrafi dobrze argumentowac, ale to nic z filozofia nie ma do czynienia "Często myśli o emigracji i b.interesuje się kulturą,religią innych narodów." Hmm...ona juz wyemigrowala za moja przyczyna (ja nie mam slonca w IX tylko w VIII) Ale niezaleznie od tego chce gdzies indziej sie przeniesc....w zasadzie codziennie gdzie indziej Co do kultury i religii innych narodow to ma ona to gdzies.... "Czesto podróżuje, jak nie pozwalają na to środki to wirtualnie oglądając Canal Discovery." To sie nawet i zgadza....uwielbia podrozowac !!!! Ostatnio nawet zalatwila sobie prace na lotnisku, zeby miec tansze bilety.... a w wolnych chwilach sprawdza oferty na bilety lotnicze ... "B.dużo czyta i ma głód wiedzy stąd wydaje mase pieniędzy na książki. Przy wyborze ciuch czy książka częściej wybiera książke." No i tutaj kompletnie sie nie zgadza !!!! Przy wyborze ciuch czy ksiazka, malo tego przy wyborze cokolwiek czy ksiazka, wybierze to cokolwiek !!!! Moje dziecko ma "alergie" na slowo pisane !!! A najbardziej sie boi, ze przypadkiem czegos sie dowie czytajac, czy tez calkiem przypadkiem, totez stara sie omijac takie "niebezpieczne" sytuacje "Ps Cudzoziemiec nigdy się nie zadomowi.(abis.)" I tutaj sie chyba zgadza....pomimo, ze mieszka tu od 15 lat chce emigrowac gdzies indziej. Ale z drugiej strony ja tez nie mam ochoty tu mieszkac i tez mysle o emigracji pomimo ze mam slonce w VIII Odpowiedz Link
ggossia Re: Słońce w IX domu 01.02.05, 17:32 ... no w koncu !!! , no i sa Ci 9-domowcy, bo jakis czas temu myslalam, ze jestem tu jedyna ze sloncem w tym domu ... pozdrawiam Małgosia Odpowiedz Link
cytryna76 Słońce w VI domu 12.06.04, 18:42 Kocham pracę, a ona mnie. Zawsze mnie odnajdzie. Z drugiej strony nie lubię siedzieć bezczynnie. Szkoda tylko, ze moje wysiłki często nie są doceniane,a praca ma charakter służby ... Odpowiedz Link
ggossia Re: Słońce w VI domu 12.06.04, 19:16 Szkoda tylko, ze moje wysiłki często nie są doceniane,a praca ma charakter służby ... coz w koncu VI dom to dom m.in. obowiazkow... pozdrawiam Odpowiedz Link
cassadaga5 Re: Słońce w VI domu 14.06.04, 18:32 Oj, widzę że ciężko się wam określa ten IX dom? Jeśli tam będzie słoneczko to co?// Odpowiedz Link
ggossia Re: Słońce w VI domu 14.06.04, 18:53 a ja? ja cos pisalam o IX domu...... pozdrawiam Odpowiedz Link
matti451 Re: Słońce w VI domu 31.01.05, 17:22 mało piszecie o tym słoneczku w tym domu szóstym.Mam najblizszą osobe ,ktora ma słoneczko w tym domu i tak mi jej szkoda bo wiecznie ma problemy ze zdrowiem cały czas cos jej dolega a do tego jest typowym hipochondrykiem okropnym,jezeli chodzi o jej prace bo jak wiadomo ten dom tez o tym mowi to ona chyba jest jedynym wyjątkiem bo nie przepracowała ani jednego dnia ,sama jestem zdziwiona jak to sie stało??a słonce jest w pracowitym koziorożcu,a do tego jeszcze jest taka sprawa ,ze do tej pracy mogłaby isc ,ale nie ma zamiaru woli siedziec w domu i fakt faktem ,ze jej juz zaczyna odbijac chyba brak tej pracy zdecydowanie,porostu wydaje mi sie ze nie pracuje bardziej ze strachu....ale moze sie mylę.pozdrawiam Odpowiedz Link
lolinieboli Re: Słońce w VI domu 01.02.05, 18:22 Znam osobe z duzym domem VI zaczyna sie w skorpionie a konczy w koziorozcu, ma slonce neptuna i merkurego w VI domu w strzelcu . Nosi ja po swiecie , mozna powiedziec ze poprzez prace zwiedziła prawie cała Europe. Praca dla niej jest wazna, ale nie wierzy w siebie i podejmuje prace głownie na czarno. Podejmuje sie kazdej pracy głownie jej praca polegała na opiece albo nad dziecmi lub osobami starszymi. Miała czesto silny zwiazek z pracodawcą i jego rodziną. No i bardzo czesto w domu rodzinym poruszało sie temat zdrowia, chociaz o swoje zdrowie nie dbała jakos szczegolnie, ale czesto w rozmowach poruszała temat zdrowia ))) pozdrawiam Odpowiedz Link
xxero Re: Słońce w VI domu 02.03.05, 10:19 ciekawe komentarze co do VI domu. Tez mam slonce w VI i zdrowie jest dla mnie bardzo wazne. Tzn. nic mi nie jest i generalnie mam odczucie pancernosci iniezniszczalnosci swego zdrowia ale od okolo 4 lat zaczelo mi switac i dojrzewac ze zdrowie, ruch, fitness, wellness, calosc ciala i umyslu, dobre samopoczucie, dieta, skuteczne patenty na rozne problemy zwiazane z tymi dziedzinami STRASZNIE mnie interesuja, zglebiam to z ogromna pasja i co wiecej mam zamiar zrealizowac sie zyciowo i zawodowo w tych dziedzinach Odpowiedz Link
bawolek Re: Słońce w roznych domach 31.01.05, 14:04 No dobrze a co z innymi domami np. z V,II,III? Odpowiedz Link