Dodaj do ulubionych

tranzyty chirona

03.05.12, 23:13
Jakos niespodziewanie odkrylam nagle to planete i troche sie przerazilam. Aktualnie zerowy kwadrat do natalnego Urana a za chwile trygon do Saturna. Zastanawiam sie czego sie spodziewac. Wiadomo, ze tranzyty sa raczej pokoleniowe ale Chiron dopiero co wszedl do 1 domu i zrobil kwadrature do Slonca. To sie chyba powinno jakos zaznaczyc, przynajmniej kwadratura do Slonca bo ASC gdzie dokladnie jest to chyba nigdy nie dojde. Po ASC krazy ten neptun i strasznie sie boje, ze np. przegapie objawy jakiejs ciezkiej choroby (moja hipohondria i katastrofizm) i umre. Albo spowoduje wypadek ... albo nie bede juz pisac ale podam dwa przyklady bo az wydaja mi sie nieco smieszne. Moja wyobraznia zaczela dzialac jak na bateriach firmy co sie reklamuje kroliczkami rozowymi. Jade sobie cudna niemiecka autostrada, pojawia sie most nad jakas dolina, okropnie wysoko a w gloiwie wyswietla mi sie filmik "ktos czegos nie dopilnowal i teraz ten most sie zawala a ja spadam". Albo troche normalnie - powoduje wypadek, samochod przebija barierke i lece .... Kolejny obrazek - do pracy jade obok elektrowni wiatrowej a niedawno w mojej glowie ukazala sie scena oderwania skrzydla wiatraka, ktore zmiotlo moj samochod. Naprawde nie wiem co mi sie na mozg rzuca bo zeby takie cos wymyslec to normalnie trzeba cos porzadnego zapalic.
Obserwuj wątek
    • foudre Re: tranzyty chirona 15.05.12, 09:34
      Z tego co pamiętam masz w horoskopie półkrzyż z udziałem Chirona. Szczegółów nie pamiętam, zaginął gdzieś wątek z horoskopami uczestników. Zawsze jak czytam o tych twoich katastroficznych pomysłach, to zastanawiam się, czy aby na pewno masz silnego Strzelca, z Jowiszem w koniunkcji z Merkurym smile
      Sprawdź sobie kilka poprzednich tranzytów Chirona, jak zadziałały, i już będziesz wiedziała, czy teraz działają.
      Dla mnie uwględnienie Chirona było kluczem do mojego horoskopu. Dlatego tranzyty tej planetoidy obserwuję.
      A propos snu - most jest symbolem Chirona - planetoidy krążącej pomiędzy planetami społecznymi a transsaturnikami. Znalazłam kiedyś w sieci fragmenty książki "Chiron - a rainbow bridge".

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka