Dodaj do ulubionych

Neptun ASC, Neptun DESC - zadanie

22.11.12, 20:11
Szanowni i drodzy!

Proszę, znajdźcie mi osoby, które są z związkach (oficjalnych, albo nieoficjalnych) partnerskich z jedną osobą powyżej 10 lat.
Muszą spełniać warunek - Neptun aspektujący ascendent, albo descendent do pięciu stopni. I mieszkać w momencie trwania związku w tym samym miejscu (warunek: brak relokacji, z tego powodu, że relokacja... osłabia ten casus).

Oczywiście mogą to być postacie publiczne, ale też przykłady osobiste, "z życia". Choć, rzecz jasna, te drugie trudniej zweryfikować (bo ktoś źle podał, wpisał, albo był nierzetelny i wprowadza w błąd).
Obserwuj wątek
    • chlopolapka Re: Neptun ASC, Neptun DESC - zadanie 22.11.12, 22:59
      Ja tak mam, ale jeszcze 10 lat nie wytrzymalam..moja kumpela ma Neptuna na Asc i tez co chwila zmienia. Moj byly tez Neptun na Asc, straszny dziwak, nigdy nie mial stalego zwiazku. Nö jeszcze mam jednego kumpla w stalym zwiazku od 2 lat ..ale pewnie nie przetrwa. Tak tylko pisze, ale sie nie liczy bo mieszkamy za granica.
      • acrux_79 Re: Neptun ASC, Neptun DESC - zadanie 22.11.12, 23:44
        Czy zagranicą zszedł Ci, czy wszedł? Czy może nie zmienił się aż tak radykalnie?
        Widzę, że może to mieć znaczenie.
        • chlopolapka Re: Neptun ASC, Neptun DESC - zadanie 23.11.12, 14:58
          Wszedl mi, wszedl.. I to jak! do 4 d.smile
          Faktycznie cos jest na rzeczy z ta relokacja. Co prawda zawod sobie w Polsce wybralam, ale w Polsce nigdy nie mialam konaktu z Neptuniarzami. Odkad sie tylko przenioslam to tylko narkomani, prostytutki, alkoholicy, chorzy psychicznie, potrzebujacy pomocy itd...
          A tak odnosnie tych 10 lat to mysle, ze ciezko bedzie znalezc kogos kto tyle juz wytrzymal w zwiazku. Ludzie teraz tak dlugo ze soba nie siedza..na tym forum to tez pewnie wiecej mlodych niz starych.
    • uranity Re: Neptun ASC, Neptun DESC - zadanie 23.11.12, 09:15
      Dave Gahan: www.astrotheme.com/astrology/Dave_Gahan

Ze źródła pl.wikipedia.org/wiki/David_Gahan wynika, że żyje z trzecią żoną od 13 lat.
      • acrux_79 Re: Neptun ASC, Neptun DESC - zadanie 23.11.12, 16:17
        Ooo! Ale... trzecią wink

uranity napisał:

> Dave Gahan: www.astrotheme.com/astrology/Dave_Gahan
        >
        > Ze źródła pl.wikipedia.org/wiki/David_Gahan wynika, że żyje z trzecią żoną od 13 lat.
        >
    • uranity Re: Neptun ASC, Neptun DESC - zadanie 23.11.12, 09:25
      Piłkarz David Ginola: www.astrotheme.com/astrology/David_Ginola

W związku z Caroline: en.wikipedia.org/wiki/David_Ginola
      ... od conajmniej 1998 roku: www.crazyaboutmagazines.com/ourshop/prod_280757-lt19981219gtHello-magazine-David-Ginola-and-wife-Coraline-cover-19-December-1998-Issue-540.html
      • acrux_79 Re: Neptun ASC, Neptun DESC - zadanie 23.11.12, 16:21
        Bardzo ciekawy przykład!
        W końcu! ... rzekłbym.
        Zwracają uwagę Jowisz i Słońce na osiach.
        Ale ogólnie... można (!).

uranity napisał:

> Piłkarz David Ginola: www.astrotheme.com/astrology/David_Ginola
        >
        > W związku z Caroline: en.wikipedia.org/wiki/David_Ginola
        > ... od conajmniej 1998 roku: www.crazyaboutmagazines.com/ourshop/prod_280757-lt19981219gtHello-magazine-David-Ginola-and-wife-Coraline-cover-19-December-1998-Issue-540.html
        • uranity Re: Neptun ASC, Neptun DESC - zadanie 23.11.12, 19:43
          Myślę, że go "ratuje" (zresztą Gahana też) stała oś asc-dsc ... i to nie w jakimś tam wodniku tylko byk-skorpion ;P

Dodatkowo ksiezyc w lojalnym raku...
          • aarvedui Re: Neptun ASC, Neptun DESC - zadanie 23.11.12, 20:07
            uranity napisał:

> Myślę, że go "ratuje" (zresztą Gahana też) stała oś asc-dsc ... i to nie w jaki
            > mś tam wodniku tylko byk-skorpion ;P

niby ratuje, ale Gahan swoje w życiu wyćpał, i regularnie znikał ze sceny a to z powodu seksoholizmu, a to z powodu narkotyków.

horoskop ma bardzo aktywny, dużo skomplikowanych figur, aspektów dynamicznych od planet ciężkich, ale i aspektów statycznych też sporo.

do biedy (jak się założy wyższość figury planetarnej znakowej nad uściślaniem orb) można mu wynaleźć palec boży z Neptuna, Słońca, Wenus, Merkurego i Marsa.
          • epokaserca Re: Neptun ASC, Neptun DESC - zadanie 23.11.12, 20:25
            > Myślę, że go "ratuje" stała oś asc-dsc ... i to nie w jaki
            > mś tam wodniku tylko byk-skorpion ;P

przede wszystkim "ratuje go" przepiękny latawiec, więc neptun jest u niego 4-krotnie "odpromieniony", niejako zneutralizowany (uran, pluton, saturn i podwójnie silny księżyc).
            • acrux_79 Re: Neptun ASC, Neptun DESC - zadanie 23.11.12, 20:45
              Biję brawo!
              Właśnie tak.
              Czyli teza z Neptunem jest zmiękczona przy ładnych "odpromieniających układach".

epokaserca napisała:

> > Myślę, że go "ratuje" stała oś asc-dsc ... i to nie w jaki
              > > mś tam wodniku tylko byk-skorpion ;P

>
              > przede wszystkim "ratuje go" przepiękny latawiec, więc neptun jest u niego 4-kr
              > otnie "odpromieniony", niejako zneutralizowany (uran, pluton, saturn i podwójni
              > e silny księżyc).
    • epokaserca Re: Neptun ASC, Neptun DESC - zadanie 23.11.12, 15:57
      on:
      neptun dokładnie na dsc. W formalnym związku już prawie 14 lat. Ale jakiś niespełniony w związku. Narzeka ale w życiu by się nie rozwiódł. Kocha dzieci (księżyc w 1. domu).

ona:
      neptun bez połączeń z planetami osobistymi choć księżyc w rybach. Nie kocha go, ale też nie z tych, które by od razu rozwód. Klasa średnia.

dla obojga to pierwszy i jedyny związek.
      • jasmina.0 Re:a do czego 23.11.12, 20:43
        Ci to???
        Bo np. moj syn ma Neptuna blisko ASC i co obserwuję ostatnio to mi się w głowie nie mieści!!!!
        • acrux_79 Re:a do czego 23.11.12, 20:47
          Do czego?
          Potwierdzam to, co widzę. Kilkanaście razy ściśle Neptun na ASC lub DESC. Zero przykładów harmonijnego małzeństwa, partnerstwa. Oraz ponadprzeciętna liczba tzw "zakochań".

Ale ponieważ mogę się mylić, pytam się Ludu Astrologizującego.
          • janou Re:a do czego 23.11.12, 22:48
            A tu masz francuskiego polityka ,od 1971 z ta sama zona,szesc dzieci i iles tam wnukow,jest pratykujacym katolikiem ,moze to tlumaczy tamtowink
            www.astrotheme.com/astrology/Fran%C3%A7ois_Bayrou
            ps.Acrux,Twoj link sie nie otwierasad
            • acrux_79 Re:a do czego 23.11.12, 23:53
              Jednak nie. Dlaczego?
              1. Urodzony w okolicach Pau. Duża relokacja do Paryża (prawdopodobnie). Jak go przesuniemy na wschód, ASC nieco się podniesie w górę. A to już nie będzie w ogóle Neptun na ASC.
              2. Astrotheme i "równa" godzina 04:00. Podejrzane.

Bez względu na to, zwracają uwagę dwa benefiki - Jowisz przy DESC (ile? nie wiadomo), oraz Wenus na MC.
              Aczkolwiek dziwi kwadratura Wenus/Neptun.

Dziękuję za ten przykład. A sygnaturkę poprawiłem. Faktycznie, wyświetlała nie tą stronę, co potrzeba.

janou napisała:

> A tu masz francuskiego polityka ,od 1971 z ta sama zona,szesc dzieci i iles tam
              > wnukow,jest pratykujacym katolikiem ,moze to tlumaczy tamtowink
              > www.astrotheme.com/astrology/Fran%C3%A7ois_Bayrou
              > ps.Acrux,Twoj link sie nie otwierasad
              >
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka