Dodaj do ulubionych

Nów w Koziorożcu

09.01.13, 08:58
Dzień Dobry, ponieważ zbliża się nów w 20 st. Koziorożca, pozwalam sobie rozpocząć wątek i zapytać Was o Wasze wrażenia - z tego nowiu, a może z jakichs innych, pamiętnych i charakterystycznych z punktu widzenia astrologa.
Ten nów dla mnie przypadnie tym razem dokładnie na północny węzeł księżycowy w 11 domu. Realizuje się trywialnie: idę na imprezę - a nie chodzę często - z nowym mężczyzną smile. A Wy? Po fakcie napiszcie, jak spędziliście ten czas i czym zaowocował (moze będzie miał długofalowe skutki?)
Obserwuj wątek
    • leyaxxi Re: Nów w Koziorożcu 09.01.13, 10:11
      Z jaką orbą oddziaływuje nów. Wypada 5 stopni od władcy horoskopa i 3 od nowiu prenatalnego.
      Tak w ogóle myślę, że to pierwszy nów w tym roku. Może to jest dopiero właściwy jego początek?
      • ksieznapodolska33 Re: Nów w Koziorożcu 09.01.13, 10:20
        Myslę, że zakres oddziaływania nowiu jest dość szeroki - nawet do 12-15 stopni. To tylko moje przypuszczenie. Bierzesz pod uwagę nów prenatalny? To ciekawe, przyjrzę sie mojemu smile
        • leyaxxi Re: Nów w Koziorożcu 09.01.13, 12:18
          Ten nów progresywny odkryłam nie dawno. Ktoś napisał, że to wazne. Narazie obserwuję. Fakt, ze trochę trudno odróznić mi działanie tego nowiu od działania planety rządzącej horoskopem, bo znajdują się w granicach 2 stopni od siebie. Aktualnie obserwuję Przejście przez ten nów Księżyca progresywnego, zatem tym bardziej ciekawi mnie ten bieżący nów w odległości tych 3 stopni.
          • ksieznapodolska33 Re: Nów w Koziorożcu 09.01.13, 12:33
            To niesamowite. Astrologia nie przestaje mnie zaskakiwać. Mój nów prenatalny znajduje się w najważniejszym punkcie mojego horoskopu: dokładnie co do pół stopnia na Księżycu, który jest midpunktem mojego stellium w Wadze. Od własnego horoskopu nie ma ucieczki!! wink
            • jasmina.0 Re: Nów w Koziorożcu 09.01.13, 23:07
              Jeśli w 20 st Kozy to ścisle w kwinkunsie do mojego Słonca w 12-tym d w Lwie. No ciekawe jak sie objawi?
              Zresztą jestem od dziecka bardzo wrażliwa na wpływy Księżyca i zazwyczaj nawet jak nie wiem, że jest np. pełnia to po nieprzespanej nocy już wiem - sprawdzam i okazuje się, że jest np. dwa dni przed pełnia. Ja nie śpię. To samo jest z nowiem, np. od wczoraj mam bezsenne noce.
              Co do tego co się dzieje muszę zaobserwować, bo jak na razie mam obserwacje co wydarza się u mnie na pełni. Nów mi jakoś umyka.
              • ksieznapodolska33 Re: Nów w Koziorożcu 09.01.13, 23:21
                Uwielbiam nowie. Wiem o nich tyle, co sama przeżylam, tylko z własnego doświadczenia. Jeśli wypadają w koniunkcji z ważnymi punktami horoskopu, zawsze oznaczają dla mnie nowy początek w konkretnej dziedzinie. U mnie z reguły to jest sfera związków: ponieważ mam stellium w 7 domu, i właściwie reszta horoskopu jest temu stellium podporządkowana (może z wyjątkiem Saturna w 3 domu, który się raczej rządzi swoimi prawami smile A ponieważ horoskop mam bardzo intensywny (koniunkcje), ale dość harmonijny (trygony do Saturna), to nów zazwyczaj także objawia się dość pozytywnie. Wyczekuję....
              • labrom Re: Nów w Koziorożcu 10.01.13, 15:32
                Now jest w 11 st. Kozy czyli jutro.
                • labrom Re: Nów w Koziorożcu 10.01.13, 15:33
                  labrom napisała:

> Now jest w 11 st. Kozy czyli jutro.

sorry pomylka .
                  • jasmina.0 Re: Nów w Koziorożcu 10.01.13, 18:01
                    Jutro owszem ale jednak w 21 stopniu.
                    Zresztą bardzo ciekawy nów się zapowiada - Księżyc w upadku w Kozie. Slonce ???? Jaka jest jego siła w tym znaku?
                    Władca nowiu jest w Skorpionie w recepcji z Plutonem który też jest jak nów w Kozie. Wydaje się w tym przypadku, ze Pluton wzmocni działanie nowiu.
                    Przy okazji Merkury i Wenus też we władaniu Saturna.
                    • jasmina.0 Re: Nów w Koziorożcu 10.01.13, 18:07
                      jasmina.0 napisała:

> - Księżyc w upadku w Kozie.

sorry - chodziło o wygnanie oczywiście.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka