Dodaj do ulubionych

Księżyc w 10 domu

01.09.04, 16:03
co myslicie o człowieku ktory ma księżyc w Rybie w 10 domu z kwadratura do
marsa w strzelcu w 6 domu??co to oznacza dla niego jezeli chodzi o kariere ?
Obserwuj wątek
    • dori7 Re: Księżyc w 10 domu 02.09.04, 01:06
      Ten czlowiek to mezczyzna czy kobieta?
      • ilcia29 Re: Księżyc w 10 domu 02.09.04, 12:09
        jest to kobieta i do tego Koziorożec!z ascendentem w bliznietach
        • dori7 Re: Księżyc w 10 domu 02.09.04, 14:04
          Ksiezyc w rybach sam w sobie jest milym ukladem: dodaje uroku osobistego,
          ogolnej zyczliwosci, wrazliwosci i marzycielskosci, ale niestety bywa za miekki
          i rozlazly. Dlatego mam wrazenie, ze nadzwyczaj czesto jest on w jakichs
          saturnicznych ukladach smile

Ta osoba ma ksiezyc w domu koziorozca i slonce w tym znaku - swiatla sa w
          znakach przyjaznych (ziemia i woda, koziorozec i ryby to znaki po sekstylu;
          jesli jest do tego taki aspekt miedzy swiatlami, to juz w ogole super). Teraz
          pytanie, co z saturnem i neptunem, jak sa posadowione. Czy neptun dobrze radzi
          sobie z zarzadzaniem ksiezycem? Z ktorego domu i znaku bedzie wplywal na sprawy
          kariery? gdzie jest saturn, wladca slonca i naturalny wladca 10 domu: czy jego
          wplyw bedzie blokujacy i ograniczajacy, zy tez moobilizujacy i zachecajacy do
          wytrwalosci?

A teraz kwadratura mars/ksiezyc: moim zdaniem (ale to tylko prywatna
          subiektywna opinia) latwiej jest z nia zyc kobiecie niz mezczyznie. w
          dzisiejszych czasach panowie i tak sa zagubieni w nowym porzadku spolecznym,
          dawne wzorce meskosci i zenskosci stanely na glowie, a mezczyzna z trudnymi
          ukaldami marsa i ksiezyca najczesciej ma z tym wieksze problemy. w kazdym razie
          u obu plci taki uklad powoduje frustracje; w tym przypadku osoba moze (ale nie
          msui; mocny znak koziorozca moze dawac opanowanie emocji i stresu) byc dosyc
          nerwowa - bliznieta na asc i ksiezyc w rybach same w sobie daja rozedrganie
          emocjonalne, a kwadratura od marsa neizle daje ksiezycowym emocjom w kosc
          (mozliwa wybuchowosc; jesli tlumiona i nei rozladowana w zademn sposob, to
          jesczez gorzej) - a jednoczesnie stresy zwiazane z kariera zawodowa odbijaja
          sie na zdrowiu.

Kwadratura mars/ksiezyc przypada na dom 10 i 6, co sprawia, ze istnieje silne
          napiecie meidzy sprawami pracy i zdrowia a kariery i pozycji spolecznej.
          Obydwie planety sa mocne: ksiezyc czuje sie swojsko w wodnej rybie, a mars w
          ognistym strzelcu,w iec trudno powiedziec, ktora przewazy. Uklad z jednej
          strony jest zgrzytliwy, a z drugiej -jak kazde napiecie- mzoe dawac kopa do
          dzialania. mars w 6 domu kaze wkladac mnostwo energii w wykonywana prace i moze
          troche aktywizowac dosc leniwy ksiezyc w rybach, ktoremu nawet jesli bardzo
          zalezy, to ciezko tylek ruszyc bez pomocy z zewnatrz smile

Podsumowujac moje chaotyczne wywody: osoba ta na 100% jest bardzo zaangazowana
          w prace i wklada w nia mnostwo energii. Powinna uwazac, zeby stres, nerwy i
          przepracowanie nie odbily sie na zdrowiu. Wydaje mi sie, ze moze tu wystapic
          syndom "osoby niezbednej" - takiej, ktora tak swietnie sprawdza sie na swoim
          stanowisku, ze ma problemy z awansem, bo jest przeciez niezastapiona.
          Popatrzylabym jeszcze na Jowisza, ktory wlada Marsem, bo to symbol powodzenia
          (lub nie) finansowego i dodatkowo na wenus, tez ma cos do powiedzenia w sprawie
          pieniazkow smile zajrzyj tez na strolabium - wisi tam tekst o tzw. status mineral.
          • ilcia29 Re: Księżyc w 10 domu 03.09.04, 14:26
            Witaj pytasz sie mnie gdzie jest saturn ,otoz saturn jest w 3 domu w lwie a
            neptun jest tez w 6 domu w strzelcu ,jesli cie dobrze zrozumialam to władc
            słonca jestw 7 i 8 domu .Powiedz mi czy ta osoba ma szanse zrobic jakakolwiek
            kariere w swoim zyciu ,bo jak na razie to nie ma nic a bardzo dla niej to jest
            wazne ,moze jaki kierunek pracy ,gdzie by sie odnalazłae .Aha pytałas sie jak
            sie maja swiatla do siebie jest po miedzy nimi kwadratura
            • xxero Re: Księżyc w 10 domu 03.09.04, 15:05
              Hey ilcia29, a jak wyglada ten Twoj ascendent w bliznietach? Gadula jestes,
              rozkojarzona itp jak to Bliznieta? Ciekawi mnie to, napisz cos. Ja mam asc
              strzelec ale slonecznie jestem blizniaksmile
              • ilcia29 Re: Księżyc w 10 domu 04.09.04, 13:22
                Odpowiedz do xxero pytasz sie mnie jaka jestem z tym ascendentem w
                Bliznietach ,otoz jak na koziorozca z tym ascenedentem jestem dosyc rozgadana
                nawijam na okraglo co nie raz meczy moje słoneczko ,ale inaczej nie potrafie
                duzo gestykuluje bardzo ,znajomi mi mowia ,ze wywijam rekoma na okraglo no i w
                ogole bardzo roztrzepana!!wszystko zaczynam i oczywiscie mnie zaraz
                nudzi ,tylko po to zeby czyms innym sie zajac.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka