amayah 25.09.04, 22:26 Proponuje popisac co nie co ad owego. Osobiscie znam niewielu ludzi z pojemnym 3 domem. Sama mam ten dom pusty w rybach, przy czym ich wladca na asc, wiec na pewno tworzy moj wizerunek. Jak to jest u was? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mmk7 Re: III dom 26.09.04, 01:58 U mnie zdecydowanie pojemny Merkury w Lwie koniunkcja Jowisz, szczyt domu też w Lwie. Jeśli chodzi o szczyt pojemności domu III, to znałam kiedyś osobę, która miała tam Merkurego, Słońce, Wenus i Saturna w Strzelcu. Odpowiedz Link
neptus Re: III dom 26.09.04, 09:19 Mój 3 dom jest z pozoru byle jaki, ani jednej planety, a władca w 4. Za to mam na asc Blizn. i Merkurego w Bliznietach, więc ascendent mi robi za 3 dom. Władca 3 domu w dodatku odbiera potężne aspekty, w związku z tym i moja komunikacja zwykle jest bardzo interesująca. Odpowiedz Link
dino3 Re: III dom 26.09.04, 09:41 mój trzeci dom zaczyna się w baranie i na samym jego początku na straży stoi SATURN ( ale się nie jąkam ) natomiast jego władca - mars powędrował do IX domu i figlarnie stoi w opozycji do swojego domu i oczywiście kochaniutkiego Saturna. Myślę że nie ma ten saturn za dużego wpływu na moją umiejętność komunikowania się z ludzmi , za to baran powoduje , że jak coś jest nie tak nie bawie się w ciuciubabkę tylko mówie prosto z mostu ( zawodowo) w życiu prywatnym raczej na odwrót. pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link
xxero Re: III dom 26.09.04, 11:32 Mam III dom w Rybkach i to bardzo symetrycznie a na srodku tego domu i znaku Ryb wlasnie siedzie sobie Jowisz. A z jowisza kwadrat do asc. i neptuna, trygon do marsa i kwadrat do merkurego Odpowiedz Link
mucha102 Re: III dom 26.09.04, 11:51 U mnie Jowisz, Uran władca Merkury, współwładca Wenus. Trochę niepokoi ten Uran w ostatnim stopniu panny... ale to nie komunikacyjny problem ;o) Odpowiedz Link
lilith0 Re: III dom 26.09.04, 12:33 W III domu mam słońce w baranie w trygonie do księżyca , plutona i Asc oraz merkurego - samotnego bez zadnych aspektów ostatnio jestem kompletnie rozstrojona, mam mętlik w głowie i nie umiem tego układu zinterpretować, może ktoś pomoże? Odpowiedz Link
anucha78 Re: III dom 26.09.04, 12:39 III dom w Koziorożcu pusty Wladca (saturn) siedzi w X (Lew) w koniunkcji z MC Odpowiedz Link
steinbock Re: III dom 26.09.04, 13:08 III dom w Byku z rozkraczonym Saturnem (władca Ascendentu) za to Wenus w IV domu w opozycji do MC, Marsa i Neptuna i jeszcze tworzy zerowy trygon do Urana i trygon do Jowisza. Ten trzeci dom dał mi nieźle w dupę... Odpowiedz Link
pyza-pyzaczek Re: III dom 26.09.04, 22:22 opiszę III dom mojej córki - szeroki, zaczyna sie w 0 st.27 min koziorożca i ma w sobie steilium 6 planet kolejno: merkruy, wenus, neptun (koziorożec) , dalejjowisz, uran, słońce w wodniku. wyczytałam, że Dom III to komunikacja, wymiana, przyswajanie i dystrybucja informacji, uczenie się podstawowych pojęć i faktów, język, umysł, intelekt, ruch i przestrzeń, rodzeństwo. Córka jest niezwykle komunikatywna i ekspresyjna, świetnie sie uczy i jest niezwykle zdolna plastycznie, sprawna fizycznie i ambitna do bólu. Odpowiedz Link
dori7 Re: III dom 27.09.04, 01:12 Calkowicie pusty, w byku. Nie wiem skad mi sie bierze, ze gadam jak karabin maszynowy i niestety srednio wyraznie. W ogole uwielbiam wszelkie pogaduchy (jestem zagozrala plotkara), ale wygodniej mi sie pisze. Chyba nie nadazam jezorem za swoimi myslami Odpowiedz Link
neptus Re: III dom 28.09.04, 02:08 popatrz na pozycję i aspekty swojego Merkurego. Masz jakis Aspekt Merkurego z ascendentem? Odpowiedz Link
tellyjelly Re: III dom 30.09.04, 17:58 mars w skorpionie i uran w strzelcu.. moze czasem rzeczywiscie komunikuje sie z ludzmi i oni mysla ze chce sie klocic, obsesja klocenia sie z ludzmi nawet dla zartow Odpowiedz Link
tuathal Re: III dom 02.10.04, 15:22 Moj III dom jest najbardziej obsadzonym domem w moim kosmogramie. Wypada na znak Strzelca i znajduja sie w nim Uran, Wenus, Poludniowy Wezel Ksiezycowy oraz Jowisz, Neptun i Merkury (z tm ze te trzy ostatnie w znaku Koziorozca). I co najdziwniejsze jestem osoba nadzwyczaj małomówną. Uwielbiam za to duzo czytac. Odpowiedz Link
amayah Re: III dom 02.10.04, 16:50 Dom III, w opozycji do IX (umysł będący pod wpływem intuicji, inspiracji), to umysł logiczny, a także ciekawski. Więc jak najbardziej stanowić będzie o wiedzy przeczytanej. Myślę, że już sam fakt że zarówno jowisz jak i merkury są w koziorozcu może stanowic o niewygadaniu, a wg Zachariana tak postawiony jowisz sprawia, że "ludzie mu tak jakby nie wierzą...". Twój merkury daje zdolności analityczne i w ogóle jest tu tak saturniasto. To taki merkurialnuy uczony. Jednocześnie może być tak że jesteś b. ostrożny w stosunku do innych ludzi. Oczywiście jest to bardzo ogólny obrazek. Zalezy jak wygladaja aspekty itd. No i gdzie stoi saturn? Odpowiedz Link