deneb_algedi
04.11.17, 09:47
Hej! Przeklejam post z innego forum gdzie został zupełnie zignorowany. Tutaj widziałem wątki o statystyce. Mam nadzieję, że tutaj rozpocznie się dyskusja!
od niedawna wiem, że są programy do badań statystycznych astrologii. Niestety nie wiedizałem, żeby ludzie pisali o tym na forach. Sprawa wygląda tak, że jest publicznie np. dostępna baza danych astrodatabank. www.astro.com/astro-databank/Main_Page Powstały programy takie jak Sirius, Kepler, Pegasus. www.astrosoftware.com/sirius.htm www.youtube.com/user/DavidCochrane100 Fast Research. www.alphee.com/fast-research/ www.youtube.com/user/AlpheesAIRSoftware Alphee jest członkiem grupy badawczej astroinvestigators www.astroinvestigators.com/meet-the-gators/. Przeprowadzili bardzo ciekawe badania. Brali pod uwagę zaćmienie neptuna przez Wenus, Marsa. Mars, Wenus, Merury w deklinacjach przekraczających maksymalne deklinacje słońca (out of bounds). Spójrzcie na wartości Chi kwadrat. www.astroinvestigators.com/pdf/career1.pdf Małe aspekty Chirona w synastriach małżonków. www.astroinvestigators.com/pdf/maletofemale.pdf
Jeśli chodzi o wymienione powyżej programy to niestety są one bardzo drogie. Jeśli chodzi o Sirius, Kepler, Pegasus to niestety są w tej chwili sprzedawane tylko w formie CD. Fast Research sam nie wiem, nie widzę informacji. Wydaje mi się, że było jeszcze kilka programów innych autorów, ale w tej chwili nie pamiętam, mogę później edytować ten post i dodać.
Czy ktoś z was orientuje się w temacie? Które programy są najlepsze. Które można kupić do pobrania online? Czy ktoś z was ma taki program i przeprowadził ciekawe badania?
To jest przyszłość astrologii. Chciałbym w tym uczestniczyć. Każdy dzięki takim programom może na własną rękę prowadzić badania statystyczne i rozwijać wiedzę z zakrestu astrologii. Każdy może zweryfikować czyjeś stwierdzenia.