zeta23 16.06.05, 12:27 Czy możecie coś powiedzieć o asteroidzie juno? Ciekawi mnie to, bo w/w mam w ścisłej koniunkcji z IC. Albo może znacie stronki gdzie mogę poczytać cos na ten temat? Pozdro. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
irysek1 Re: juno.. 16.06.05, 12:32 www.piotrpiotrowski.com tutaj powinnas cos znalezc Pozdrawiam I,. Odpowiedz Link
arcoiris1 Re: juno.. 17.06.05, 16:06 nie chodzi ta stronka... i nie mozna super ciekawego e-booka zamówiec bo jest w przebudowie.. a tez nie ten temat kręci bo u mnie z kolei Juno w kon z Saturnem w domu 7 (identycznie ma mój ojciec!) znasz moze jakies inne adresy? pozdrawiam Odpowiedz Link
zeta23 Re: juno.. 17.06.05, 16:26 Nie możesz wejsć na tą stronę? Dziwne bo ja wchodzę bez problemu) www.piotrpiotrowski.com/ Odpowiedz Link
zeta23 Re: juno.. 17.06.05, 16:31 I znalazłam fajną stronkę www.bobmarksastrologer.com/Juno21.3.html Odpowiedz Link
arcoiris1 Re: juno.. 17.06.05, 16:47 Juno w kon Saturnem to jakas very stressful masakra, zwlaszcza ze jest w 7 domu, i w dodatku Saturn władca Asc.. zaluje ze to przeczytałam, bo zyc sie odechciewa ))no, to najwyrazniej małżeńskie rozkosze nie dla mnie dzieki za linka zeta23 napisała: > I znalazłam fajną stronkę www.bobmarksastrologer.com/Juno21.3.html Odpowiedz Link
zeta23 Re: juno.. 17.06.05, 16:58 arcoiris1 napisała: > Juno w kon Saturnem to jakas very stressful masakra, zwlaszcza ze jest w 7 > domu, i w dodatku Saturn władca Asc.. zaluje ze to przeczytałam, bo zyc sie > odechciewa ))no, to najwyrazniej małżeńskie rozkosze nie dla mnie > > dzieki za linka Eee chyba przesadzasz.. Juno to tylko jakiś dodatek, ale nie obraz całego horoskopu. Mogą być jakieś przeszkody, ale to nie wyrok. > > > zeta23 napisała: > > > I znalazłam fajną stronkę www.bobmarksastrologer.com/Juno21.3.html Odpowiedz Link
arcoiris1 Re: juno.. 17.06.05, 22:56 zobaczymy.. a propos Juno- w horoskopie faceta podobno utożsamia jego seksualny ideał kobiety, wskazuje na typ kobiecy, który będzie go fascynował. U kobiet wskazuje na styl (wg Rymarkiewicz)i sposób bycia zeta23 napisała: > arcoiris1 napisała: > > > Juno w kon Saturnem to jakas very stressful masakra, zwlaszcza ze jest w > 7 > > domu, i w dodatku Saturn władca Asc.. zaluje ze to przeczytałam, bo zyc s > ie > > odechciewa ))no, to najwyrazniej małżeńskie rozkosze nie dla mnie > > > > dzieki za linka > > > Eee chyba przesadzasz.. Juno to tylko jakiś dodatek, ale nie obraz całego > horoskopu. Mogą być jakieś przeszkody, ale to nie wyrok. > > > > > > zeta23 napisała: > > > > > I znalazłam fajną stronkę www.bobmarksastrologer.com/Juno21.3.html Odpowiedz Link
arcoiris1 Re: juno.. 17.06.05, 16:31 ale nie ma dostepu do danych.... strona w przebudowie Odpowiedz Link
manole Re: juno.. 17.06.05, 23:58 arcoiris1 napisała: > ale nie ma dostepu do danych.... strona w przebudowie E-book "Male planety w astrologii" mozna zamowic bezposrednio u mnie. Jesli jest ktos zainteresowany, prosze o kontakt na priv. Piotr Piotrowski Odpowiedz Link
manole Juno w aspektach z Saturnem 18.06.05, 00:07 Zrobie jedyny wyjatek i zacytuje samego siebie: "Każdy aspekt pomiędzy tymi dwoma ciałami reprezentuje potrzebę odpowiedzialnego partnerstwa. Związek musi być oparty na solidnych podstawach, urodzeni cenią w swoim partnerze dojrzałość, ambicje i racjonalizm. Mogą oni przyjmować niekiedy zdystansowaną postawę, niemniej zawsze traktują swój związek poważnie i odpowiedzialnie. Rzadko też wiążą się z przypadkową osobą, wolą bowiem pozostać samemu, niż dzielić swoje życie z kimś, kto nie odpowiada ich poziomowi. Jeśli jednak Juno tworzy w horoskopie problematyczny aspekt z Saturnem, wówczas urodzonym trudno jest znaleźć właściwą osobę, a małżeństwo często zawierane jest później niż u innych ludzi. Osoby te mogą być także przekonane, że partnerstwo odbiera im szanse na rozwój, stając się czynnikiem ograniczającym ich życie. Urodzeni są również oziębli, zdystansowani i nieufni, co powoduje wiele trudności w partnerstwie oraz staje się źródłem pielęgnowania melancholijnej i pesymistycznej postawy wobec innych. Osoby te pozostają często samotne, wycofane, a lęki i obawa przed opuszczeniem paraliżują ich inicjatywę. Jeśli jednak uda im się stworzyć związek, to najczęściej po wielu latach odczuwają oni stagnację, brak satysfakcji i spełnienia w małżeństwie. Mogą być despotyczni, a także zrzucać odpowiedzialność za swoje niepowodzenia na partnera. W przypadku opozycji tych dwóch planet, realizacja w związku odbywa się kosztem realizacji w świecie społecznym bądź zawodowym, co, jeśli urodzeni są ambitni, może prowadzić do licznych frustracji, rozczarowań, a także poczucia nieodwracalnie straconego czasu. Ważne jest zatem, aby jednostki z problematycznymi aspektami pomiędzy Juno a Saturnem potrafiły pogodzić potrzebę samorealizacji w świecie społecznym z potrzebą utrzymania odpowiedzialnego związku. Partner urodzonych staje się często źródłem karmicznych lekcji, których treścią pozostaje nauka odpowiedzialności i dojrzewania przez partnerstwo. Jeśli urodzeni rozpoznają sens wielu problemów we własnym związku, wówczas partnerstwo stanie się dla nich spełnieniem oraz głębokim zaspokojeniem tęsknoty za totalnym zjednoczeniem się. Takie związki potrafią przetrwać nawet najcięższe chwile, dlatego też aspekty Juno/Saturn wskazują również na trwałość i solidność, jakie są obecne w partnerskich relacjach urodzonych." Piotr Piotrowski, Male planety w astrologii (e-book), Stella, Deby Wielkie 2004, ss. 305-306. Pozdrawiam Piotr Piotrowski Odpowiedz Link
arcoiris1 Re: Juno w aspektach z Saturnem 18.06.05, 17:11 bardzo chetnie!! dziekuje!! napisze na adres na gazecie Odpowiedz Link
zeta23 Re: Juno 18.08.05, 12:15 Czy planetoide juno w ścisłej koniunkcji z IC można traktować jak juno w koniunkcji do ksiezyca? Odpowiedz Link
manole Re: Juno 18.08.05, 21:14 zeta23 napisała: > Czy planetoide juno w ścisłej koniunkcji z IC można traktować jak juno w > koniunkcji do ksiezyca? PP. Raczej należy to potraktować jak Juno w czwartym domu. Piotr Piotrowski Odpowiedz Link
light8 Re: w e-booku nic nie ma o juno na IC 18.08.05, 12:42 na asc, mc, wezlach - tez Szukalem tez lilith na wezle polnocnym, tez nie ma szkoda. Na razie "przelecialem" tresc - jestem pod wrazeniem Odpowiedz Link
zeta23 Re: w e-booku nic nie ma o juno na IC 18.08.05, 16:09 light8 napisał: > na asc, mc, wezlach - tez > > Szukalem tez lilith na wezle polnocnym, tez nie ma > > szkoda. > > Na razie "przelecialem" tresc - jestem pod wrazeniem W jakim e-booku? Mógłbyś podać źródło Twoich dociekań? Też bym "przeleciała" tą treść) Dzieki. Odpowiedz Link
light8 Re: w e-booku nic nie ma o juno na IC - zeta 18.08.05, 16:24 Piotr Piotrowski, Male planety w astrologii (e-book), Stella, Deby Wielkie 2004, ss. 305-306. Mam bardzo wnerwiajacy, notoryczny brak zasiegu - wracam we wrzesniu Pozdrawiam zeta23 napisała: > light8 napisał: > > > na asc, mc, wezlach - tez > > > > Szukalem tez lilith na wezle polnocnym, tez nie ma > > > > szkoda. > > > > Na razie "przelecialem" tresc - jestem pod wrazeniem > > > > > > W jakim e-booku? Mógłbyś podać źródło Twoich dociekań? > Też bym "przeleciała" tą treść) > Dzieki. Odpowiedz Link
zeta23 Re: dziękuję light8:)) 18.08.05, 16:54 Powinnam się domyśleć, że chodzi o ten e-book, bo skąd takie informacje czerpać, jak nie od Piotra Piotrowskiego. Miłych wakacji- Zeta. Odpowiedz Link
manole Re: w e-booku nic nie ma o juno na IC - zeta 18.08.05, 21:17 light8 napisał: > > Piotr Piotrowski, Male planety w astrologii (e-book), Stella, Deby Wielkie 2004 > , > ss. 305-306. PP. Strony 305-306 odnoszą się do cytatu, który podawałem wyżej (Juno w aspektach z Saturnem). Całość e-książki wraz z efemerydami liczy ok. 400 stron. Piotr Piotrowski Odpowiedz Link