Dodaj do ulubionych

ZAWÓD ASTROLOG

06.08.05, 02:00
JESTEM BARDZO CIEKAW ILE OSÓB W POLSCE ZAJMUJE SIĘ ZAWODOWO TYLKO ASTROLOGIĄ.
[I SIĘ Z TEJ PROFESJI UTRZYMUJE]
OCZYWIŚCIE MAM NA MYŚLI TYLKO PROFESJONALNE PODEJŚCIE DO TEMATU NIE BAJDY Z GAZET.
Obserwuj wątek
    • anahella Mam prosbe 06.08.05, 02:01
      Nie pisz z wcisnietym Caps Lockiem. Twoj tekst jest przez to mniej czytelny, a
      w netykiecie oznacza to krzyk.
      • greg50 Re: Mam prosbe 06.08.05, 02:33
        anahella napisała:

> Nie pisz z wcisnietym Caps Lockiem. Twoj tekst jest przez to mniej czytelny, a
        > w netykiecie oznacza to krzyk.
        Przepraszam krzyknęło mi się. Swoją drogą może to wołanie na puszczy?
    • neptus Re: ZAWÓD ASTROLOG 06.08.05, 15:07
      Nikt takiej statystyki nie prowadzi, bo nie ma organizacji, która by ich
      rejestrowała.
      Ntbn. "bajdy z gazet" wypisują często dla chleba (pod pseudonimami) całkiem
      nieźli astrologowie, co dowodzi, że z tej profesji trudno się u nas utrzymać.
    • artemida100 Re: ZAWÓD ASTROLOG 07.08.05, 00:04
      No właśnie, od kiedy to jest zawód, kto dokonuje "mianowania", kto ocenia,że
      już jesteś gotów/owa? Może przydałaby się jakaś legalizacja...?
      • neptus Re: ZAWÓD ASTROLOG 08.08.05, 02:51
        artemida100 napisała:

> No właśnie, od kiedy to jest zawód, kto dokonuje "mianowania", kto ocenia,że
        > już jesteś gotów/owa? Może przydałaby się jakaś legalizacja...?

Podobno to jeden z dwóch najstarszych zawodów świata... ani jeden ani drugi nie
        wymagają przedstawiania żadnych dokumentów, dyplomów itp. Może dlatego jest na
        rynku tak wielu pseudoastrologów.
    • mii.krogulska Re: ZAWÓD ASTROLOG 07.08.05, 00:25
      Witam,
      znam kilka osób, które utrzymują się tylko z interpretacji horoskopów.

Pozdrawiam, Mii
    • nataszencja Re: ZAWÓD ASTROLOG 07.08.05, 00:43
      www.praca.gov.pl/index.php?page=klasyfikacja_zawodow&klasyfikacja_zawodow_id=997
    • anahella Re: ZAWÓD ASTROLOG 07.08.05, 01:03
      Znam kilkadziesiat osob zajmujacych sie astrologia, z czego tylko kilka zyje
      tylko i wylacznie z uslug ezoterycznych.

Mysle ze z samej astrologii trudno jest wyzyc. Zatem jezeli ktos sie nastawia na
      zawodowe zajmowanie sie ezoteryka to wzbogaca swoja oferte dla klientow tarotem,
      runami i innymi formami wrozbiarstwa.
      • neptus Re: ZAWÓD ASTROLOG 08.08.05, 02:40
        Również uzupełnia budzet publikacjami, kursami, czy handluje tematycznie
        powiązanymi gadzetami.
        • panto Re: ZAWÓD ASTROLOG 08.08.05, 02:43
          neptus napisała:
          > Również uzupełnia budzet publikacjami, kursami, czy handluje tematycznie
          > powiązanymi gadzetami.

A ja słyszałem również o takich, którzy zastanawiali się nad tym, żeby przy
          okazji usług astrologicznych świadczyli usługi striptyserskie. Zamawia sobie
          klienkta wizytę astrologa, a on i horoskop postawi, potem się rozbierze...

Wcale nie żartuję...

Pozdro
          Panto
          • anahella Re: ZAWÓD ASTROLOG 08.08.05, 12:14
            panto napisał:

> a on i horoskop postawi, potem się rozbierze...

Pantomass, komu Ty horoskopy robisz? wink))))))))))))
            (zartowalam)
          • queenmaya Re: ZAWÓD ASTROLOG 08.08.05, 14:47
            panto napisał:

> A ja słyszałem również o takich, którzy zastanawiali się nad tym, żeby przy
            > okazji usług astrologicznych świadczyli usługi striptyserskie. Zamawia sobie
            > klienkta wizytę astrologa, a on i horoskop postawi, potem się rozbierze...

Heh, widać idzie wreszcie dawno oczekiwane zrównanie praw płci. Do tej pory to
            faceci chcieli rozbieranek od kobiet, które były z nimi powiązane zależnościami
            zawodowymi, a teraz i panie chcą tego samego. No to pięknie...
            A my kiedyś z Neptusem, all2 i anahellą (mam nadzieję, że nie zdradzam
            tajemnicy) zastanawiałyśmy się nad poważnym strologicznym zagadnieniem, czy
            istnieje korelacja między położeniem Marsa w znakach a wyglądem i gabarytami
            pewnego męskiego szczegółu. Padła propozycja, żeby w umowie z klientem zastrzec,
            ze na zakończenie sesji z horoskopem ma się rozebrać i zaprezentować obiekt
            badań naukowych, które chciałyśmy przeprowadzić.
            To wynikło jako skutek ujawnienia innych badań, na temat kształtu damskich
            biustów i tych części ciała, na których się siada. Badania prowadził poważny
            astrolog ze swoimi studentami na plaży dla golasów.
            To tak w ramach równouprawnienia, żeby nie było, że kobiety są badane, mężczyźni
            pomijani.
            • panto Re: ZAWÓD ASTROLOG 08.08.05, 15:04
              queenmaya napisała:
              > A my kiedyś z Neptusem, all2 i anahellą (mam nadzieję, że nie zdradzam
              > tajemnicy) zastanawiałyśmy się nad poważnym strologicznym zagadnieniem, czy
              > istnieje korelacja między położeniem Marsa w znakach a wyglądem i gabarytami
              > pewnego męskiego szczegółu.

Nie tędy droga drogie Panie, bo np. Mars w Bliźniętach wiele rzeczy będzie
              załatwiał językiem...

Pozdro
              Panto
              • artemida100 Re: ZAWÓD ASTROLOG 08.08.05, 16:10

>
                > Nie tędy droga drogie Panie, bo np. Mars w Bliźniętach wiele rzeczy będzie
                > załatwiał językiem...
                >
                Ale Pantomas jeszcze takich usług nie świadczy?
                Na astrolabium jest napisane: "interpretacje będą ładnie opracowane", czy coś
                się za tym "kryje"?
            • anahella Re: ZAWÓD ASTROLOG 08.08.05, 20:32
              queenmaya napisała:

> zastanawiałyśmy się nad poważnym strologicznym zagadnieniem, czy
              > istnieje korelacja między położeniem Marsa w znakach a wyglądem i gabarytami
              > pewnego męskiego szczegółu.

Nawet przenioslam kiedys temat na forum:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=11132&w=13115775&a=13115775
              jakos panowie nie oblegali tego watku, w wiekszosci wypowiadaly sie panie, a
              szkodawink
        • neptus Re: ZAWÓD ASTROLOG 08.08.05, 02:44
          ...no, chyba, że ktos sporzedaje taśmowo wydruki komputerowe jako
          interpretacje. Na tym mozna zarobić sporo ale to nie jest to.
          Opracowanie porządnej interpretacji musi trochę trwać, a ile można w końcu
          żądać za to od klienta?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka