greg50 06.08.05, 02:00 JESTEM BARDZO CIEKAW ILE OSÓB W POLSCE ZAJMUJE SIĘ ZAWODOWO TYLKO ASTROLOGIĄ. [I SIĘ Z TEJ PROFESJI UTRZYMUJE] OCZYWIŚCIE MAM NA MYŚLI TYLKO PROFESJONALNE PODEJŚCIE DO TEMATU NIE BAJDY Z GAZET. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anahella Mam prosbe 06.08.05, 02:01 Nie pisz z wcisnietym Caps Lockiem. Twoj tekst jest przez to mniej czytelny, a w netykiecie oznacza to krzyk. Odpowiedz Link
greg50 Re: Mam prosbe 06.08.05, 02:33 anahella napisała: > Nie pisz z wcisnietym Caps Lockiem. Twoj tekst jest przez to mniej czytelny, a > w netykiecie oznacza to krzyk. Przepraszam krzyknęło mi się. Swoją drogą może to wołanie na puszczy? Odpowiedz Link
neptus Re: ZAWÓD ASTROLOG 06.08.05, 15:07 Nikt takiej statystyki nie prowadzi, bo nie ma organizacji, która by ich rejestrowała. Ntbn. "bajdy z gazet" wypisują często dla chleba (pod pseudonimami) całkiem nieźli astrologowie, co dowodzi, że z tej profesji trudno się u nas utrzymać. Odpowiedz Link
artemida100 Re: ZAWÓD ASTROLOG 07.08.05, 00:04 No właśnie, od kiedy to jest zawód, kto dokonuje "mianowania", kto ocenia,że już jesteś gotów/owa? Może przydałaby się jakaś legalizacja...? Odpowiedz Link
neptus Re: ZAWÓD ASTROLOG 08.08.05, 02:51 artemida100 napisała: > No właśnie, od kiedy to jest zawód, kto dokonuje "mianowania", kto ocenia,że > już jesteś gotów/owa? Może przydałaby się jakaś legalizacja...? Podobno to jeden z dwóch najstarszych zawodów świata... ani jeden ani drugi nie wymagają przedstawiania żadnych dokumentów, dyplomów itp. Może dlatego jest na rynku tak wielu pseudoastrologów. Odpowiedz Link
mii.krogulska Re: ZAWÓD ASTROLOG 07.08.05, 00:25 Witam, znam kilka osób, które utrzymują się tylko z interpretacji horoskopów. Pozdrawiam, Mii Odpowiedz Link
nataszencja Re: ZAWÓD ASTROLOG 07.08.05, 00:43 www.praca.gov.pl/index.php?page=klasyfikacja_zawodow&klasyfikacja_zawodow_id=997 Odpowiedz Link
anahella Re: ZAWÓD ASTROLOG 07.08.05, 01:03 Znam kilkadziesiat osob zajmujacych sie astrologia, z czego tylko kilka zyje tylko i wylacznie z uslug ezoterycznych. Mysle ze z samej astrologii trudno jest wyzyc. Zatem jezeli ktos sie nastawia na zawodowe zajmowanie sie ezoteryka to wzbogaca swoja oferte dla klientow tarotem, runami i innymi formami wrozbiarstwa. Odpowiedz Link
neptus Re: ZAWÓD ASTROLOG 08.08.05, 02:40 Również uzupełnia budzet publikacjami, kursami, czy handluje tematycznie powiązanymi gadzetami. Odpowiedz Link
panto Re: ZAWÓD ASTROLOG 08.08.05, 02:43 neptus napisała: > Również uzupełnia budzet publikacjami, kursami, czy handluje tematycznie > powiązanymi gadzetami. A ja słyszałem również o takich, którzy zastanawiali się nad tym, żeby przy okazji usług astrologicznych świadczyli usługi striptyserskie. Zamawia sobie klienkta wizytę astrologa, a on i horoskop postawi, potem się rozbierze... Wcale nie żartuję... Pozdro Panto Odpowiedz Link
anahella Re: ZAWÓD ASTROLOG 08.08.05, 12:14 panto napisał: > a on i horoskop postawi, potem się rozbierze... Pantomass, komu Ty horoskopy robisz? )))))))))))) (zartowalam) Odpowiedz Link
queenmaya Re: ZAWÓD ASTROLOG 08.08.05, 14:47 panto napisał: > A ja słyszałem również o takich, którzy zastanawiali się nad tym, żeby przy > okazji usług astrologicznych świadczyli usługi striptyserskie. Zamawia sobie > klienkta wizytę astrologa, a on i horoskop postawi, potem się rozbierze... Heh, widać idzie wreszcie dawno oczekiwane zrównanie praw płci. Do tej pory to faceci chcieli rozbieranek od kobiet, które były z nimi powiązane zależnościami zawodowymi, a teraz i panie chcą tego samego. No to pięknie... A my kiedyś z Neptusem, all2 i anahellą (mam nadzieję, że nie zdradzam tajemnicy) zastanawiałyśmy się nad poważnym strologicznym zagadnieniem, czy istnieje korelacja między położeniem Marsa w znakach a wyglądem i gabarytami pewnego męskiego szczegółu. Padła propozycja, żeby w umowie z klientem zastrzec, ze na zakończenie sesji z horoskopem ma się rozebrać i zaprezentować obiekt badań naukowych, które chciałyśmy przeprowadzić. To wynikło jako skutek ujawnienia innych badań, na temat kształtu damskich biustów i tych części ciała, na których się siada. Badania prowadził poważny astrolog ze swoimi studentami na plaży dla golasów. To tak w ramach równouprawnienia, żeby nie było, że kobiety są badane, mężczyźni pomijani. Odpowiedz Link
panto Re: ZAWÓD ASTROLOG 08.08.05, 15:04 queenmaya napisała: > A my kiedyś z Neptusem, all2 i anahellą (mam nadzieję, że nie zdradzam > tajemnicy) zastanawiałyśmy się nad poważnym strologicznym zagadnieniem, czy > istnieje korelacja między położeniem Marsa w znakach a wyglądem i gabarytami > pewnego męskiego szczegółu. Nie tędy droga drogie Panie, bo np. Mars w Bliźniętach wiele rzeczy będzie załatwiał językiem... Pozdro Panto Odpowiedz Link
artemida100 Re: ZAWÓD ASTROLOG 08.08.05, 16:10 > > Nie tędy droga drogie Panie, bo np. Mars w Bliźniętach wiele rzeczy będzie > załatwiał językiem... > Ale Pantomas jeszcze takich usług nie świadczy? Na astrolabium jest napisane: "interpretacje będą ładnie opracowane", czy coś się za tym "kryje"? Odpowiedz Link
anahella Re: ZAWÓD ASTROLOG 08.08.05, 20:32 queenmaya napisała: > zastanawiałyśmy się nad poważnym strologicznym zagadnieniem, czy > istnieje korelacja między położeniem Marsa w znakach a wyglądem i gabarytami > pewnego męskiego szczegółu. Nawet przenioslam kiedys temat na forum: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=11132&w=13115775&a=13115775 jakos panowie nie oblegali tego watku, w wiekszosci wypowiadaly sie panie, a szkoda Odpowiedz Link
neptus Re: ZAWÓD ASTROLOG 08.08.05, 02:44 ...no, chyba, że ktos sporzedaje taśmowo wydruki komputerowe jako interpretacje. Na tym mozna zarobić sporo ale to nie jest to. Opracowanie porządnej interpretacji musi trochę trwać, a ile można w końcu żądać za to od klienta? Odpowiedz Link