Dodaj do ulubionych

Koniunkcja Słońca z IC.

16.08.05, 21:38

W horoskopie urodzeniowym występuje koniunkcja Słonca 0 stopnia z IC w
Wodniku. Co taka koniunkcja może oznaczac zwlaszcza,ze uaktywni ją wkrotce
opozycyjny tranzyt Saturna...
    • all2 Re: Koniunkcja Słońca z IC. 17.08.05, 12:46
      To taki Wodnik rakowaty, czyli z wbudowanym w osobowość kwinkunksem. Jakaś kombinacja tradycji, rodzinności z ultranowoczesnością, albo matka w jakiś sposób niedostępna, albo dom naładowany elektroniką, albo mało uczuć i postawa "radź sobie sam", albo jeszcze coś innego. Tranzyt Saturna pewnie usaturnowi też Wodnika. Poczytaj, jak Saturna odbierały słoneczne Raki, tu coś z tego będzie ze względu na ten czwarty dom. Saturn będzie na MC więc mogą być jakieś ważne ruchy zawodowo, zmiana pozycji w życiu, i równocześnie przebudowa życia domowego albo układów w rodzinie.
      • witch-witch Re: Koniunkcja Słońca z IC. 17.08.05, 19:41

All, rozmawiasz z człowiekeim ktory chłysnąl wiedze astrologiczną jednak nie
        umiem w niej być twórcza... brak talentu.Mój MC leży w lwie... wszystkie moje
        prace były dotąd twórcze artystycznie i to na wysokim szczeblu..Matka? Ona az
        kipi uczuciami trzeba ją hamować, mam cudowną mamęsmile)Mama jest lew ale taki
        cudowny i szczodrysmile

W sprawach zawodowych róznie bywało teraz pracuję wokół bardzo nowego projektu
        ciekawam co z tego wyjdzie. To mówisz patrzeć na wodnika, a tam leży mój 4 dom.
        Oj ten Saturn, czy choć raz przeżyję go na pozytywnie?
        • uranika Re: Koniunkcja Słońca z IC. 18.08.05, 10:30

MC we Lwie,tam też Słońce Mamy.Lwią siłę i hojność podkreśla
          usytuowanie w X domu,przypisanemu władzy i karierze.
          Dobre relacje z Mamą,mogą teraz wnieść wiele nowego,jak to bywa
          przy zaczynającym się cyklu.Jeżeli kipi uczuciami,to może Saturn
          to troszkę wyhamuje,o ile to obciążające w odbiorze.
          Wodniki,pod koniec pażdziernika aspektować zacznie Jowisz ze Skorpiona,
          dopełniając tym samym aktualny tranzyt przez znaki stałe,co przy obsadzie
          osi radixu ma spore znaczenie.
        • all2 Re: Koniunkcja Słońca z IC. 19.08.05, 02:19
          Witch, tu jest za mało danych, żeby uprecyzyjniać, można tylko dawać ogólne hasła. Skoro mama pełna uczuć, to w ten sposób wyjaśnia się położenie tego Słońca w Wodniku, które wcale takie emocjonalne nie jest - to słońce otoczone raczym, domowym ciepłem. Czy to mama tworzyła atmosferę domu? I czy temu Słońcu w Wodniku zawsze było z tym wygodnie? Ta pozycja Słońca trochę je przykuwa, fizycznie i/lub emocjonalnie, do rodziców, domu rodzinnego, korzeni. A Wodnik pewnie czasem miałby ochotę się urwać, ale nie za bardzo potrafił, bo urwanemu też by mu było źle - kwinkunks Rak - Wodnik. Przejazd Saturna po MC i w opoz do Słońca to poważne rozliczenie życiowe: jednocześnie rozlicza wewnętrzne ja i dokonania w świecie. Określam się przez to, czego dokonałam? Ten tranzyt pokaże. Z jednej strony jest tu takie niebezpieczeństwo, że jeśli Saturn zweryfikuje te dokonania negatywnie, to tym samym mocno podkopie całe Twoje poczucie własnej wartości. Ale z drugiej strony Słońce w korzeniach horoskopu jest bardzo witalne i zawsze odbija. Oczywiście może też być tak, że zdasz ten egzamin i status wyraźnie Ci podskoczy - ale za tym idzie też większa odpowiedzialność jakiegoś rodzaju i więcej pracy, co z kolei przeważnie odbija się na rodzinnych układach. Tak czy owak, ten tranzyt dokładnie Ci wszystko wypunktuje i będziesz wiedziała, na czym stoisz. Dużo pracdy, dużo wysiłku i nic za darmo. Ten nowy projekt może się okazać prestiżowy ale i wymagający, może być taką dźwignią która Cię wyniesie na nowy poziom działania. Przy akim tranzycie warto się przyłożyć.
    • anahella Re: Koniunkcja Słońca z IC. 30.08.05, 21:44
      Slonce na IC - czlowiek siedzi gleboko w swoich korzeniach. W Wodniku - te
      korzenie maja jakies znaczenie spoleczne.
      Satrun na MC - "pokaz co zrobiles, a ja Cie ocenie".

To dobry moment na pokazanie dorobku rodziny. Np. wydanie bulwersujacych
      pamietnikow pradziaka, pokazanie swiatu kolekcji rzeczy dziwnych, ktora zostala
      po cioci czy sprzedanie radia "z zielonym okiem", z ktorego babcia sluchala za
      Stalina "Glosu Ameryki".

To sa oczywiscie luzne skojarzenia a nie wyroczniasmile

Pomysl co wodnikowego jest w Twojej rodzinie: Saturn Ci to wytknie i Cie z tego
      rozliczy.

Z ta zerowa koniunkcja Slonca z IC to bym uwazala. Nie wiem na ile masz dokladna
      godzine urodzenia. Gdyby porzadnie zrektyfikowac horoskop to moze sie okazac ze
      ona wcale nie jest zerowa, dlatego podchodze ostroznie do wszystkich aspektow
      planet do osi.
      • astrofru Re: Koniunkcja Słońca z IC. 31.08.05, 12:18
        Mam teraz właśnie takie kółko znajomego: na IC Słońce w koniunkcji z Merkurym w
        Baranie. Władca Słońca, Mars w III domu w Rybach. Ważnym elementem tego
        kosmogramu jest dla mnie Księżyc w Koziorożcu - zawsze jak Księżyc w Koziorożcu
        to jakieś historie z rodzicami - albo są zbyt surowi i taki człowiek od dziecka
        musi być od razu dorosły, albo są jakieś inne chłodne relacje w domu, z
        wymagającą matką itp włącznie, wiemy o tym wszyscy. Człowiek wyrasta w
        atmosferze, w której ciągle się od niego, jako dziecka, czegoś WYMAGA. I tak
        się zastanawiam w kontekście tego Słońca w Baranie na IC, czyli jakby w Raku -
        (kwadratura) z tym Księżycem w Koziorożcu i Marsem w Rybach. Czy nie kojarzy
        się Wam to tak, że gość miał dom w którym mogły być burdy pijackie z agresywnym
        tatusiem??? Władca Księżyca, Saturn w IX domu w Pannie tworzy luźną opozycję do
        Marsa.
        • anahella Re: Koniunkcja Słońca z IC. 31.08.05, 19:07
          Z burdami pijackimi bylabym ostrozna.

Mam w bazie dzieci alkoholikow, tam czesto Mars aspektuje Ksiezyc aspektem
          nieharmonijnym (w tym kwinkunks i koniunkcja). Slonce w moich przykladach nigdy
          nie jest na IC, ale w zyciu to sie objawialo tym, ze owi ludzie nie lubili
          wracac do domu prosto po szkole, woleli walesac sie po okolicznych podworkach,
          wysiadywac pod trzepakiem lub u znajomych. Ksiezyc glownie w domach lub znakach
          powietrznych. Mocne oblozenie planetami osobistymi domow III, IX i XI.

Oczywiscie moi znajomi to nie caly swiat, wiec zawezam temat do znanych mi
          przykladow.

Wszelkiego rodzaju klopoty z rodziami w dziecinstwie to powiazanie Ksiezyca
          i/lub IV domu ze znakiem Koziorozca, najczesciej poprzez Saturna.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka