Dodaj do ulubionych

Zarabianie pieniędzy a Wenus w domach

20.09.05, 08:18

Zastanawiam się, jak w temacie. Czy np. Wenus w 12 domu warunkuje wyłącznie
pracę zależną, a w 2 prezenty od losu w tym zakresie?
Obserwuj wątek
    • janina62 Re: Zarabianie pieniędzy a Wenus w domach 20.09.05, 10:57
      Wenus XIID.wschodząca-już przez sam ten fakt"ma smak"jasnego, czystego,
      niewinnego /patrz:naiwnego/poranka/...dwunasty d.neptuniczny a Naptun jest
      wyższą oktawą Wenus...jakie tej Wenus przyświecają wartości?jak dalece subtelne?
      czym się syci ta Wenus?
      oceniając to położenie jako wyizolowany układ, mozna mówić o zdobywaniu środków
      utrzymania w zawodach mniej popularnych/odizolowanych, w służbie innym np,jako
      pielęgniarka,opiekunka czy lekarz niektórych specjalności...
      poprzez poświęcenie/ często wcale nie zamierzone/taka Wenus lubi pobłądzić za
      co często płaci cenę w postaci osamotnienia i rozgoryczenia
      wiele zalezy od żywiołu i położenia domów podlegających Wenus/aspektów...to co
      zwykle/pzdr
      • sarna34 Re: Zarabianie pieniędzy a Wenus w domach 20.09.05, 14:17
        > Wenus XIID
        > oceniając to położenie jako wyizolowany układ, mozna mówić o zdobywaniu
        środków
        >
        > utrzymania w zawodach mniej popularnych/odizolowanych, w służbie innym
        np,jako
        > pielęgniarka,opiekunka czy lekarz niektórych specjalności...
        > poprzez poświęcenie/ często wcale nie zamierzone/taka Wenus lubi pobłądzić za
        > co często płaci cenę w postaci osamotnienia i rozgoryczenia

Mam wenus w 12 domu (rak)- więc podwójnie żywioł wodny i w bardzo ścisłym
        trygonie (0 stopni) do neptuna w skorpionie i w sekatylu do plutona z 2 domu.
        Nie lubię zawodów wymagających poświęcenia, pracuję w szkole - uczę mlodzież 16-
        19 lat. Chylę się w kierunku filozofii, psychologii i przede wszystkim sztuki.
        Pasje artystyczne dzielę ze swoją pracą zawodową, nie ma w tym względzie
        konfliktu, a raczej duże uzupełnienie... i na tym wszystkim zarabiam pieniądze.
        Natomiast fiaskiem zakończyły się moje kontakty z niepełnosprawnymi, mimo
        najlepszych chęci, nie umiem nawiązać z nimi kontaktu i źle się czuję w ich
        towarzystwie - obco. Natomiast mam bardzo dobre kontakty z młodzieżą ( możliwe,
        że za sprawą księżyca w bliźniętach). Natychmiastowy kontakt łapię z wszelkimi
        twórcami: z plastykami, pisarzami, poetami itp.
        Lubię pobyć sama ze sobą... choć nie powiem o sobie, ze jestem rozgoryczona.
    • dori7 Re: Zarabianie pieniędzy a Wenus w domach 20.09.05, 10:57
      castaneta napisała:

> Zastanawiam się, jak w temacie. Czy np. Wenus w 12 domu warunkuje wyłącznie
      > pracę zależną, a w 2 prezenty od losu w tym zakresie?

Zaden pojedynczy czynnik horoskopu nie przesadza o danej sprawie. A pieniadze
      zaleza od wielu czynnikow - domu 2, 6, 8, 10, polozenia wladcow radiksowych i
      naturalnych plus pewnie jeszcze masy innych czynnikow. A naturalny wladca Byka
      bedzie predzej mowil o talencie do posiadania, a nie zarabiania. O samej pracy
      mowi raczej dom 6 - dom Panny, znaku, w ktorym Wenus jest w upadku tongue_out

Poza tym nawet Wenus w 2 domu nie musi byc absolutnym dobrodziejstwem, przeciez
      moze np. miec ciezkie napieciowe aspekty i juz nie jest tak rozowo. Poza tym
      Wenus w 2 domu w Rybach bedzie miala pieniadze w zupelnie inny sposob niz tak
      samo drugodomowa Wenus w Koziorozcu czy Lwie.
    • anahella Re: Zarabianie pieniędzy a Wenus w domach 20.09.05, 11:48
      castaneta napisała:

> a w 2 prezenty od losu w tym zakresie?

dom II to jest dom wartosci, ktore sobie wypracujemy, a nie te, ktore zlecialy z
      nieba. Wiec Wenus w II nie bedzie oznaczala pieniedzy od losu.

Dom V to hazard (w szeroko pojetym zakresie, czyli pieniadze o ktore sie gra.
      Nie tylko w ruletke, ale rowniez Lotto, czy udzial w teleturnieju). Natomiast
      spadki to dom VIII.

Popatrz na planete w II domu i zobacz, ktorym domem wlada oraz jakie ma aspekty.
      Wtedy bedziesz wiedziala nieco wiecej.
      • zeta23 Re: Zarabianie pieniędzy a Wenus w domach 20.09.05, 13:06
        castaneta napisała:

> Zastanawiam się, jak w temacie. Czy np. Wenus w 12 domu warunkuje wyłącznie
        > pracę zależną, a w 2 prezenty od losu w tym zakresie

Wenus w 12 domu moze dać ci ukrytą miłośc, romanse na boku (poza oczami rodziny)
        idealizm, gotowosć ponoszenia ofiar np. dla ukochanego, a także inspiracje
        artystyczne. Dobrym przykładem jest tu Rysiek Riedel, który właśnie miał wenus
        w 12 domu i to w raku - idealistyczna tesknota za miłoscią i magnetyczny czar,
        a także wielki artystyczny talent inspirowany tą wenus.
        • sarna34 Re: Zarabianie pieniędzy a Wenus w domach 20.09.05, 14:22
          U mnie 12 domowa wenus w raku napędza mnie artystycznie. Daje kolosalną
          wyobraźnię. Ofjar dla "ukochanego" nie potwierdzam, raczej idealizm.
      • moris6 Re: Zarabianie pieniędzy a Wenus w domach 20.09.05, 14:59
        > dom II to jest dom wartosci, ktore sobie wypracujemy, a nie te, ktore zlecialy
        > z
        > nieba. Wiec Wenus w II nie bedzie oznaczala pieniedzy od losu.

Kiedy jestem przy temacie II domu to mam ochotę "zaorać" to co na ten temat mówi
        tradycja. Szczególnie gdy słyszę, że jest to obszar w którym możemy cokolwiek
        otrzymać przez własną pracę.
        Wszystko co jest w I ćwiartce należy do poświadomości, w tym II dom jest raczej
        konstytucją mówiącą o właściwościach energetycznych danego organizmu. Jest to
        inaczej mówiąc akumulator energii z jakim sie rodzimy, akumulator ten oczywiście
        potrawi sam się doładować przez właściwość Wenus którą można określić jako
        zasysanie. Właściwość II domu mówi nam jakie jednostka posiada urodzeniowe
        zdolności do ściągania energii. Stąd oczywiście biorą sie różne formy wampiryzmu
        energetycznego, lecz w dalszym ciągu nieświadomego...
        ...szkoda ale musze sobie chwilowo przerwać pisanie
        • queenmaya Re: Zarabianie pieniędzy a Wenus w domach 20.09.05, 15:11
          moris6 napisał:
          > Wszystko co jest w I ćwiartce należy do poświadomości, w tym II dom jest raczej
          > konstytucją mówiącą o właściwościach energetycznych danego organizmu. Jest to
          > inaczej mówiąc akumulator energii z jakim sie rodzimy, akumulator ten oczywiści
          > e
          > potrawi sam się doładować przez właściwość Wenus którą można określić jako
          > zasysanie. Właściwość II domu mówi nam jakie jednostka posiada urodzeniowe
          > zdolności do ściągania energii. Stąd oczywiście biorą sie różne formy wampiryzm
          > u
          > energetycznego, lecz w dalszym ciągu nieświadomego...
          > ...szkoda ale musze sobie chwilowo przerwać pisanie

Faktycznie szkoda, bo nie dowiedziałam się jakim straszliwym wampirem
          energetycznym mogę być (a może jestem?)???
          Mam "porażoną" złymi aspektami Wenus w 2 domu w Skorpionie (wygnanie) auuuu
          auuuu już wyję ciemną nocą do księżyca. Lepiej sie do mnie nie zbliżajcie... bo
          jeszcze nieświadomie (podświadomie?) kogoś wyssę
          • moris6 Re: Zarabianie pieniędzy a Wenus w domach 20.09.05, 17:04
            Ty queenmaya raczej swoja energie oddasz innym i to nie za sprawą Wenus a przede
            wszystkim Saturna w II. wink

• queenmaya Re: Zarabianie pieniędzy a Wenus w domach 20.09.05, 17:34
              moris6 napisał:

> Ty queenmaya raczej swoja energie oddasz innym i to nie za sprawą Wenus a przed
              > e
              > wszystkim Saturna w II. wink

Dobrze, że energię, a nie pieniądze smile
              Czy my się znamy? Czy to ty Marku?
              • moris6 Re: Zarabianie pieniędzy a Wenus w domach 20.09.05, 17:43
                Tak... nowy "szyld" ale też na m. wink
        • zeta23 Re: Zarabianie pieniędzy a Wenus w domach 20.09.05, 19:23
          moris6 napisał:

> > dom II to jest dom wartosci, ktore sobie wypracujemy, a nie te, ktore zle
          > cialy
          > > z
          > > nieba. Wiec Wenus w II nie bedzie oznaczala pieniedzy od losu.
          >
          > Kiedy jestem przy temacie II domu to mam ochotę "zaorać" to co na ten temat
          mów
          > i
          > tradycja. Szczególnie gdy słyszę, że jest to obszar w którym możemy cokolwiek
          > otrzymać przez własną pracę.
          > Wszystko co jest w I ćwiartce należy do poświadomości, w tym II dom jest
          raczej
          > konstytucją mówiącą o właściwościach energetycznych danego organizmu.

Ładnie to napisałeś.Doskonale to wygląda przy moim pustym 2 domu w znaku
          strzelca, ale też końcówce koziorożca.Rzeczywiście w praktyce jowisz inicjuje
          mi wydarzenia, które pomagają mi zarabiac pieniądze, ale zaraz potem przychodzi
          saturn który utrwala,wymusza dyscypline i ciężką prace. I tak jest chyba
          sprawiedliwie.
    • queenmaya Re: Zarabianie pieniędzy a Wenus w domach 20.09.05, 13:24
      Znam kobietę z Wenus w 12 domu, pracującą w telewizyjnej montażowni. Praca w
      pomieszczeniu zamknietym, odizolowanym od świata smile
    • arcoiris1 Re: Zarabianie pieniędzy a Wenus w domach 20.09.05, 15:32
      ja mam Wenus w 8- na razie zero spadków, może poza jednym, pseudospadkiem,
      spadkiem nie do końca ze tak powiem, spadkiem na poły. W ogóle mam silny ten 8
      dom, a kasy jak mało tak mało, jedynie długi u obcych!!!!! wink)))))) (ale moja
      Wenus w krytyczno-tragicznym położebieniu, pewnie dlatego)

chociaż z drugiej strony, mam tez takie dziwne szczeście do pieniedzy, ze w
      momemncie jak ich najbardziej potrzebuje, to zawsze mi sie trafi jakas okazja,
      i je dostaje -czasem bez wysiłku, czasem przy minimalnym. I zawsze jakos tak
      optymistycznie uda mi sie przeciagnac, przeczołgac do pierwszego, w sumie nawet
      nie moge narzekac, finansowo nie stoje zle, a mój ojciec powtarza mi wrecz ze
      wspaniale i ze on by tak chciał jak ja. Potrafie sobie tez pieniadze od
      pracodawcy wyszarpac, wymusic wrecz, jezeli uwazam ze mi sie naleza. CO do
      prezentów- trafiają sie, często nawet, okresami bardzo czesto i sa typowo
      wenusjańskie. 2 dom mam w Wodniku, władca Uran w 9- moje zarobki za zwiazane z
      zagranica i faktycznie tak jest, ze jak nie tłumaczenia, to wyjazdy, zawsze cos
      obcego w kazdym razie a moja etatowa praca tez pełna "obcych" wink. Z kolei
      władca 10 siedzi w 9 - podobna sprawa, tak to sie wszystko splata. Reasumując-
      chyba jednak ta moja 8-domowa Wenus swoje nieciekawe kwadratury projetuje mi
      jednak na związki a nie na pieniadze.. dobre i to wink)))
      • castaneta Re: Zarabianie pieniędzy a Wenus w domach 20.09.05, 17:07

Wenus mam w 12 domu ale w kwinkunksie z Neptunem - władcą MC...a więc nie ma to
        jak harmonia w horoskopiesad

Przy tym w 2 domu (we Lwie) Słońce - a jakżesmile, Merkury, Mars i Księżyc
        (koniunkcja z Jowiszem w Strzelcu).

Słońce - sextyle z Saturnem i Uranem...

W wyniku tego jestem prawnikiem, ale nie pracuję ani w sądzie, ani w
        kancelarii. Kokosów nie zarabiam, ale i nie najgorzej - choc po takim
        obsadzeniu 2 domu wydawać by się mogło, że leżę na forsie. Ciekawe, gdybym
        pojechała tam, gdzie Wenus wychodzi mi z 12 domu (głęboka Rosjasmile)) to by mi
        się poprawiło?

Reasumując - może tu, gdzie MC mam w Rybach nie są możliwe dobre zarobki, a tak
        pięknie obsadzony 2 dom pomaga, by na siebie jakoś-jakoś zarobić? A może po
        prostu unikać zajęć "Rybno-Neptunowych"?smile Ale jak, skoro mnie "gonią"???????

• castaneta Re: Zarabianie pieniędzy a Wenus w domach 20.09.05, 17:09
          > Przy tym w 2 domu (we Lwie) Słońce - a jakżesmile, Merkury, Mars i Księżyc
          > (koniunkcja z Jowiszem w Strzelcu).

Oczywiście - nie koniunkcja tylko trygonwink
        • moris6 Re: Zarabianie pieniędzy a Wenus w domach 20.09.05, 17:39
          castaneta napisała:

> Przy tym w 2 domu (we Lwie) Słońce - a jakżesmile, Merkury, Mars i Księżyc
          > (koniunkcja z Jowiszem w Strzelcu).
          > Słońce - sextyle z Saturnem i Uranem...
          Na mocno obsadzonym II domu niestety wykłada się wielu astrologów w tym również
          tych najsławniejszych. Żona ma prof. interpretację oraz niezły II dom więc mam
          porównanie teorii z praktyką. A niestety pieniędzy w II domu nie ma i być nie
          może, bo nie tam nalezy ich szukać.
          Spójrzcie na II dom jak na Asc (energetyczny) i gdzie teraz wypadnie dom (jako
          miejsce przebywania kasy) pieniędzy?
          • castaneta Re: Zarabianie pieniędzy a Wenus w domach 20.09.05, 18:36
            Teoretycznie w 3, ale widzę tu niekonsekwencję - dlaczego właśnie na 2 dom mam
            patrzeć jak na Asc?
            • moris6 Re: Zarabianie pieniędzy a Wenus w domach 20.09.05, 20:00
              >dlaczego właśnie na 2 dom mam
              > patrzeć jak na Asc?

A to wg astrologicznej metody, że jak czegoś nie rozumiesz to umieszczasz to na
              Asc i masz nowe spojrzenie na daną sprawę. Przeważnie stosuje się w odniesieniu
              do planet ale można użyć i do domów, tym bardziej że II dom jest początkiem.
              Mianowicie początkiem krzyża stałego (II,V,VIII,XI) - określenie zaczerpniete ze
              znaków zodiaku - lub prawidłowo zwanego sukcedentnym lub wstępującym. Osobiście
              nie lubię tych nazw bo z niczym konkretnym mi się nie kojarzą. Dlatego krzyz
              stały wole nazywac energetycznym, ponieważ tutaj zachodzą procesy określane
              potocznie: biorę, daję, dostaję, zabieram, kradnę, zarabiam, tworzę, oceniam,
              niszczę, wygrywam.
              Oczywiście II dom posrednio wiąże się z pieniędzmi, poniewaz jak wspomniałem tam
              znajduje sie matryca kodowa określająca naszą wymiana energetyczną z całym
              światem. MAtryca ta jest jednak po za świadomościa czlowieka... i bardzo dobrze
              zresztą, to dla naszego bezpieczeństwa. W przeciwnym wypadku osoby wielkiego
              serca umałyby natychmiast odając cała swoją energię dla bardziej potrzebująch, a
              chciwi zaczerpneli by z kosmicznego banku rezerw.
              Przed takim obrotem sprawy chroni nas również aspekt kwadratury łączący
              wszystkie ramiona krzyża. Tak więc nie tak łatwo coś światu odebrać by uznać to
              za swoje. Może najpierw trzeba mu cos dać...

• ametysta Re: do moris6 20.09.05, 20:38
                Bardzo ładnie to ująłeś, mój dom II jest w skorpionie mars w 9 i wenus w 8 w koniunkcji z jowiszem w bliźniętach i jak do tej pory ciągle krucho z pieniędmi, ale praktycznie nie o to chodzi tylko co mam w życiu robić o to jest moje pytanie (oczywiście siebie zapytuję) i czytając to co napisałeś zrozumiałam gdzie mam szukać zarobków. Jadę za granicę.
                Ametysta
              • latarnikk Re: Zarabianie pieniędzy a Wenus w domach 20.09.05, 22:14
                Ha! Ciekawe to mocno.
                To ja mam coś, może kogoś zaciekawi - można pytać.
                Przykład z życia wzięty, swojego.
                Tak się składa, że akurat dom II mam bodaj najsilniej obsadzony a i Wenus tam
                znajdziemy. Zamknięty w Pannie (gwoli ścisłości zaczyna się 29,59 Lwa - jak to
                potraktować? Zmienić system domifikacji, heh?); najpierw mamy Słońce (władca
                ASC), Węzeł Południowy i Wenus - wszystko się miesci w 1,5 stopnia i dostaje
                kwadraturą od Księżyca ze Strzelca (orb 3-4 stopnie), i 8 stopni dalej Saturn,
                który również dostaje kwadraturę (orba 1,5 stopnia) od Neptuna, też ze Strzelca.
                Merkury we Lwie, dom I, koniunkcja 1 st. z Jowiszem, 0 stopniowy trygon z MC.
                Nie licząc pomocy rodziców (bo chyba mało kto może z czystym sumieniem
                powiedzieć, że niczego im nie zawdzięcza), niemal wszystko co mam,osiągnąłem
                właśną pracą. Bliscy nabijają się, ze mam gada w kieszeni, i bynajmniej nie jest
                to niewinny zaskroniec tylko potężna anakonda wink - a ponieważ patrzą bardziej z
                zewnątrz, więc pewnie widzą lepiej.
    • foxylis2 Re: Zarabianie pieniędzy a Wenus w domach 20.09.05, 18:21
      Mam Wenus w 12 domu i Urana przy koncu 5 a wg Kocha na szczycie 6 domu. Pracuje
      w "uranicznym" zawodzie i sprzedaje m. in. bilety lotnicze. Najlepiej powodzilo
      mi sie gdy, oddelegowana do obslugi wyjazdow sluzbowych, pracowalam w fabryce do
      ktorej wchodzilo sie za okazaniem przepustek i caly dzien przebywalam sama,w
      osobnym pokoju, praktycznie pozbawiona towarzystwa innych osob. Gdy wykonywalam
      te sama prace w pomieszczeniach typu open-space dochody spadaly. Ciekawe, ze gdy
      na jakis czas zmienilam zawod i zostalam kasjerem walutowym, to pomimo pracy w
      zamknietym pomieszczeniu (dokladnie zamknietym) musialam sie pozegnac z 1/3
      poprzednich poborow. Poniewaz mowie o okresach prawie 4 letnich dla obydwu
      przypadkow to chyba zadne tranzyty nie wchadza w rachube (jestem slaba w
      astrologii dopiero zaczynam).
    • neptus Re: Zarabianie pieniędzy a Wenus w domach 20.09.05, 19:31
      Mam 12-domową Wenus. Jestem programistą komputerowym, pracowałam samodzielnie
      ale takze w dużych i małych zespołach. Nieczuje kompletnie zadnego powołania do
      opieki nad kimkolwiek, pielęgnowania, uzdrawiania itp. Może to byc jednorazowy
      gest przy jakimś tranzycie ale niech bozia chroni przed czymś podobnym. Lubie
      pracowac na własny rachunak, gdzie sama sobie jestem sterem, zeglarzem i
      okretem. Nie chce odpowiedzialności za kogoś ani nie pozwolę, by ją ktos
      przejmował za mnie. Wenus nie decyduje o zawodzie, sposobach zarabiania na
      życie itp. Wenus to przede wszystkim nasz sposób tworzenia i korzystania z
      przyjemności, poczucie estetyki, gotowość do radości.
      • neptus Re: Zarabianie pieniędzy a Wenus w domach 20.09.05, 19:34
        WEenus to także nasz sposób funkcjonowania w relacjach JA-TY.
        • allija Re: Zarabianie pieniędzy a Wenus w domach 21.09.05, 00:47
          Ja także nie wiazałabym wenus bezposrednio z pieniedzmi i ich zarabianiem,
          chyba, ze jest jakos specjalnie z tymi sprawami powiazana.
          Ja mam wenus w 1 domu, w koniunkcji z jowiszem, nie odbiera jakis złych
          aspektów. Powinnam więc pławic się w dodrobycie, ze smutkiem stwierdzam, ze tak
          nie jest.
          Takze dom 2, który /pusty/ jest u mnie w raku, księzyc zas w d. 7, taki uklad
          powinien więc wskazywać, ze jestem na utrzymaniu męża a choćby jakiejś rodziny.
          Nic z tych rzeczy, od dawna pracuje na swoje utrzymanie a o tym jakie czerpie
          profity ze swojej pracy to raczej mówi d.6.
          Zresztą pusty d. 2 powie raczej o naszym stosunku do zarabianych pieniędzy i tu
          sie zgodza bo u mnie rak - niezadowolenie, zamartwianie się i niestabilność w
          tych sprawach. Natomiast dopiero planeta w d. 2 moze wskazywac na zewnetrzne
          wydarzenia zwiazane z zarobkami.
          Ale nijak wenus mi tu nie pasuje, zdecydowanie raczej jest ona zwiazana z
          partnerstwem, z ludźmi, nawet nie tylko ja-ty, także ja-oni.
          • castaneta Re: Zarabianie pieniędzy a Wenus w domach 21.09.05, 10:01
            Macie rację co do tej Wenus w 12 - ja także wolę pracę na własny rachunek i
            lubię ja wykonywać samodzielnie, bez wpychania się kogokolwiek w moje
            kompetencje. Niestety, Saturn w Bliźniętach pcha mnie do zawodów, gdzie jest
            przepływ ludności i informacji, a Jowisz w Strzelcu - gdzie współdziałanie dla
            dobra wspólnegotongue_out
          • neptus Re: Zarabianie pieniędzy a Wenus w domach 21.09.05, 13:16
            allija napisała:

> Ja także nie wiazałabym wenus bezposrednio z pieniedzmi i ich zarabianiem,
            > chyba, ze jest jakos specjalnie z tymi sprawami powiazana.
            > Ja mam wenus w 1 domu, w koniunkcji z jowiszem, nie odbiera jakis złych
            > aspektów. Powinnam więc pławic się w dodrobycie, ze smutkiem stwierdzam, ze
            tak
            >
            > nie jest.
            > Takze dom 2, który /pusty/ jest u mnie w raku, księzyc zas w d. 7, taki uklad
            > powinien więc wskazywać, ze jestem na utrzymaniu męża a choćby jakiejś
            rodziny.

Dom 2 w Raku oznacza, ze ma sie tyle, ile się samemu zarobi, a kiedy jest pusty
            i jeszcze w dodatku 8 tez, to na żadne ułatwienia, prezenty i spadki nie ma co
            liczyć. Od zapewniania bytu rodzinie jest Ksiezyc. To on jest karmicielem, a
            nie hedonistyczna Wenus.
            Twoj 2 dom jest rządzony z 7-go, a to oznacza, że prawdopodobnie do tego, by
            zarobic na chlebuś potrzebujesz byc w kontakcje z ludzmi i zawierac kontrakty.
            Wenus i Jowisz w 1 domu ulatwiaja Ci to, dajac odpowiednio kontaktowa i
            towarzyską osobowość ale one same z siebie chętniej trwonią kasę niż ją
            przynoszą do domu. Dom 6 i jego wladca mówia o tym, jak Ci sie pracuje, w
            jakich warunkach, MC wskazuje, co mozesz osiagnac i jaki jest Twoj stosunek do
            wlasnego statusu. O tym, czym sie zajmujesz powie dopiero caly horoskop.
            Spotkalam kiedys taki tekst, łączący zawód z pozycją Merkurego. Muszę przyznać,
            że to się nawet nieźle sprawdzało na kilku przykładach, które przymierzyłam do
            owej teorii.
            • fishka76 Re: Zarabianie pieniędzy a Wenus w domach 21.09.05, 14:29
              """"Dom 2 w Raku oznacza, ze ma sie tyle, ile się samemu zarobi, a kiedy jest
              pusty i jeszcze w dodatku 8 tez, to na żadne ułatwienia, prezenty i spadki nie
              ma co liczyć. Od zapewniania bytu rodzinie jest Ksiezyc. To on jest
              karmicielem, a nie hedonistyczna Wenus. Twoj 2 dom jest rządzony z 7-go
              (...)"""
              Słuchajcie, ja mam podobnie jak wyżejbig_grinom 2 Raku pusty,jak i 8. Księżyc w 5
              Domu we Lwie.
              Generalnie nie jest mi żle z finansami, ale mogłobyć lepoiej...wink)
            • allija Re: Zarabianie pieniędzy a Wenus w domach 21.09.05, 16:57
              Jakoś mi nie pasuje ten rak, ktory ma tyle ile sam zarobi, moze gdyby tu był
              np. baran ale rak? ktory to rak przede wszystkim oznacza rodzine, dom. To juz
              predzej, ze rak zarabia na rodzine.
              Zresztą, jak powiedziałam, znak, w którym jest dom reprezentuje raczej stosunek
              właściciela horoskopu, do spraw reprezentowanych przez ten dom, co o nich
              mysli /czyli tu - do zarabianych pieniędzy/ a planety w nim zawarte wydarzenia
              na planie fizycznym. Jeśli zas dom jest pusty to raczej mogłoby znaczyc, ze ta
              dziedzina życia nie będzie obfitowac w jakies spektakularne wydarzenia a
              odpowiedzi nalezy szukac w pozycji wladcy domu, czyli tu w domu 7.
              Dom 2 w ogóle mowi ile sie ma z wlasnej pracy bo, jak slusznie zauważylaś, o
              innych profitach powie dom 8 a to co przychodzi z domu 8 tez przeciez "się ma"
              w portfelu wiec nie mozna mówic, ze rak w domu 2 oznacza, ze "ma sie tyle ile
              sie samemu zarobi", z samej pracy ma sie zwykle tyle ile sie samemu w tej pracy
              zarobi.
              Przy czym ja nie mam zwyczju trwonic swojej kasy /wenus-jowisz/ bo kolej rzeczy
              jest taka, ze najpierw to co trzeba a potem przyjemności /owszem, lubie rzeczy
              luksusowe, nie powiem/. A że "to co trzeba" to zwykle rodzina i dom więc
              potwierdzałoby nawet tego raka w domu 2.
              Ale generalnie chodziło o tę wenus i to jak się ma do zarobkow. No i wg. mnie
              mało sie ma.
              • castaneta Re: Zarabianie pieniędzy a Wenus w domach 21.09.05, 18:57

Kochani - nie macie pojęcia, jak lektura tego postu zrewolucjonizowała moje
                poglądy na astrologię! smile Od razu wszystko w kosmogramie stało się bardziej
                oczywiste. Teraz rozumiem - moje "bogate wnętrze" kontra średnie efekty w
                życiu: tak to jest, gdy ma się prawie wszystkie (oprócz dwóch) planety w dolnej
                połowie horoskopu...

Wypada wyczekiwać korzystnych tranzytów w górnej połówce...

A propos - ww oświecenie przypadło na:

1. Koniunkcję Słońca na osobiste IC, oraz
                2. Koniunkcję Merkurego na osobistego Plutona w IV domu, oraz sextyl tegoż z
                Neptunemsmile

• potrek Re: Zarabianie pieniędzy a Wenus w domach 21.09.05, 19:22
                allija napisała :Ale generalnie chodziło o tę wenus i to jak się ma do
                zarobkow. No i wg. mnie
                > mało sie ma.

A według mnie Wenus ma bardzo duzo dla zdobywania środków do zycia. Wenus to
                planeta odpowiadajaca za sposób zaprezentowania się w otaczajacej nas
                rzeczywistosci .I osoba bardzej urodziwa ,przyjaznie odnoszaca sie do ludzi ma
                duzo większe szanse na pozyskiwanie środków do zycia niz osoba tych atrybutów
                nie posiadająca. Wejdż do jakiej kolwiek galeri handlowej czy eksluziw sklepu a
                spotaksz tam same Wenus.Te które tych atrybutów nie posiadają raczej maja nikłe
                szanse na prace tam i nie tylko.Nie jest tajemincą że osoby bardziej urodziwe
                mają łatwiejszy start w życiu od samego poczatku od tych mniej urodziwych. Czy
                to nam sie podoba czy nie tak już jest sad
                Pozdrawiam potrek
                • czupakabra27 Re: Zarabianie pieniędzy a Wenus w domach 21.09.05, 20:16
                  Nie jest tajemincą że osoby bardziej urodziwe
                  > mają łatwiejszy start w życiu od samego poczatku od tych mniej urodziwych. Czy
                  > to nam sie podoba czy nie tak już jest sad

jest to tylko połowa prawdy. osoba urodziwa, która w swą urodziwość nie wierzy,
                  albo taka, która nie umie swej urody "sprzedać" też nie ma ułatwionego startu.
                  moje mniej urodziwe koleżanki w sprawach zawodowych mają wiele wiecej szczęścia
                  ode mnie, choć Wenus łaskawiej mnie obdarowała. bo szybciej może oczaruję
                  pracodawcę, na rozmowie kwalifikacyjnej, ale później okazuje się,że nie jestem,
                  ani głupia, ani naiwna i ląduję w oku cyklonusad na dodatek nie jestem typem
                  osoby przepychającej się łokciami i ładna buzia na nic się nie zda.

urodzie towarzyszy wiele stereotypów, ale to chyba już temat pozaastrologiczny.
                • neptus Re: Zarabianie pieniędzy a Wenus w domach 21.09.05, 21:25
                  > szanse na prace tam i nie tylko.Nie jest tajemincą że osoby bardziej urodziwe
                  > mają łatwiejszy start w życiu od samego poczatku od tych mniej urodziwych.
                  Czy
                  > to nam sie podoba czy nie tak już jest sad
                  > Pozdrawiam potrek

Masz rację. Np. Leper, Bush, Fernandel,... istne piękności.
                  Z racji zawodu zbyt sie przejąłeś dziedziną pokazu. W laboratorium naukowym np.
                  nikogo nie obchodzi, czy uczony jest piękny, tylko co potrafi. Podobnie z
                  lekarzem, murarzem i cieślą.
                  • potrek Re: Zarabianie pieniędzy a Wenus w domach 21.09.05, 23:09
                    Neptusku może i się przejąłem ale przecież rozmawiamy o Wenus a nie Saturnie-
                    murarz,cieśla czy Hermesie dawnym patronie lekarzy. Wenus to wenus a nie
                    cieśla.Dlatego Lepper ani Bush nie ma wenus na asc.Gdyz obaj sa bardziej
                    Marsowi i nieobliczalni co jest przeciwstawną energia jaka daje nam Wenus smile
                    Obaj też wykonuja zawody Jowiszow-Saturnowe.Wiec nie wiem skąd te porównaniasmile
                    Pozdrawiam cię serdecznie potrek
                  • potrek Re: Zarabianie pieniędzy a Wenus w domach 21.09.05, 23:20
                    neptus napisała:
                    W laboratorium naukowym np.
                    >
                    > nikogo nie obchodzi, czy uczony jest piękny, tylko co potrafi.

Moim zdaniem to jest odpowiedż Wenus z prespektywy XII domu smile
                    • neptus Re: Zarabianie pieniędzy a Wenus w domach 22.09.05, 12:09
                      potrek napisał:

> Moim zdaniem to jest odpowiedż Wenus z prespektywy XII domu smile

Masz rację. Gdzie powstają najgłębsze przemyślenia? ;P
                      Upieram się: Wenus korzysta z dóbr, ale ich nie zarabia. Ma swój udział w
                      tworzeniu ale jest ze swej natury niepraktyczna. Oczywiście, są zawody
                      podlegające Wenus, gdzie płaci się za piękno i zbytki. Jeden nawet jest bardzo
                      stary, a mówią, że nawet najstarszy. Nie jest to jednak reguła dla wszystkich
                      zawodów. W drugim z dwóch najstarszych zawodów świata króluje Uran, który
                      zewnętrzne piękno ma zwykle za nic.
                • allija Re: Zarabianie pieniędzy a Wenus w domach 21.09.05, 23:32
                  Wg mnie to tylko frazesy.
                  Praca to nie tylko galerie i sklepy. Jest mnóstwo przykladów na to, ze osoby
                  piekne, reprezentatywne, nie robia specjalnej kariery, i odwrotnie.
                  Ja pracuje w dużym srodowisku, jest tu w sumie kilka tys. osób. I wiekszość nie
                  wyglada jak boginie/bogowie. Za to musza miec troche oleju w glowie bo długo
                  nie popracują.
                  • dori7 Re: Zarabianie pieniędzy a Wenus w domach 21.09.05, 23:54
                    Z Wenus i uroda roznie bywa - np. znajoma, babka tak piekna i elegancka, ze jak
                    wchodzi do pomieszczenia, to momentalnie wszystkie inne kobiety przestaja
                    istniec ma w zyciu zawodowym dosyc ciezko, mimo bardzo dobrego wyksztalcenia,
                    inetligencji, uroku osobistego. A Wenus ma na MC.
                    • potrek Re: Zarabianie pieniędzy a Wenus w domach 22.09.05, 07:27
                      dori7 napisała:
                      np. znajoma, babka tak piekna i elegancka, ze jak
                      > wchodzi do pomieszczenia, to momentalnie wszystkie inne kobiety przestaja
                      > istniec ma w zyciu zawodowym dosyc ciezko, mimo bardzo dobrego wyksztalcenia,
                      > inetligencji, uroku osobistego. A Wenus ma na MC.

Widzisz dori7 te wszystkie inne kobiety bez znajomości astrologi i horoskopu
                      odrazu widzą tą Wenus na Mc dlatego tak reagują- potencjalne zagrorzenie dla
                      ich pozycji- MC smileWytworzył się nawet model reakcji osób której Wenus poskąpiła
                      i są to kawały o blondynkach. Zaskoczeniem dla całej Polski był wskażnik 148
                      IQ Dody Elektrody .Pracuje często z modelkami i prawie 85% z nich wykonuje ten
                      zawód w trakcie studiów.Tytuł tematu jest:Zarabianie pieniedzy a Wenus w domach?
                      Ja mam wrarzenie że wiekszość osób reaguje i opowiada nie na ten temat i wkłada
                      tu odpowiedzi - Merkuruy -wykrztałcenie-spryt-do zarabiania pieniedzy.Wenus
                      jest tradycyjnym władcą IId i Byka odpowiadącego żywiołowi ziemskiemu-dobra
                      materialne,namacalnesmile więc jak tu nie mówić o pieniadzach jako środku do ich
                      zdobycia?
                      Pozdrawiam potrek
                  • arcoiris1 Re: Zarabianie pieniędzy a Wenus w domach 22.09.05, 00:11
                    no laski! nie zaprzeczajcie starej prawdzie psychologiocznej! Oczywiste i
                    BEZDYSKUSYJNE że ludzie ładni, urodziwi, piekni, "jaśni", symetryczni maja
                    większa szanse na powodzenie w życiu!!!! W Stanach kazdy centymetr wzrostu u
                    faceta jest cholernie wazny jezeli chodzi o kariere i kazde 5 cm wiecej to
                    wyższy sczebel! Ufa sie instynktownie ludziom ładnym, projektuje sie im
                    irracjonalnie cechy takie jak dobroć, uległośż, miły charakter- co oczywiście
                    potrafi być bardzo mylące, ale człowiek nie jest w stanie nad tym zapanowac bo
                    tak jets kulturowo zaprogramowany i dziej sie to instynktownie. Potrek miał
                    zapenwe na myśli ogólną zasade. W każdym srodowisku znajdzie sie taki przykład
                    jak przytaczasz Alija, i nie we wszystkich sklepach sprzedaja Miss Polonia ale
                    tendencja jest własnie taka.

• allija Re: Zarabianie pieniędzy a Wenus w domach 22.09.05, 09:11
                      No, dobrze, siegnęłam wiec do astrologii tradycyjnej, starej książki z 1937 r.,
                      ktora jest w moim posiadaniu. Czasem siegam do niej poniewaz traktuje ona
                      astrologię, ze tak sie wyrażę, wprost, bez tej całej kosmobiologicznej
                      dzisiejszej nadbudowy, co czasem pozwala lepiej /bo prosciej/ zrozumiec pewne
                      zagadnienia. I otóż w tejże książce jest powiedziane "źródła i warunki
                      samodzielnego zarobkowania określane są przez dom 2 i odpowiadający mu znak
                      byka. Rozpatrujemy więc znaki zodiakalne przypadające w domu 2, ciała kosmiczne
                      w domu 2 lub będące jego władcami, wreszcie ciała kosmiczne przebywające w
                      znaku byka, oraz wenus, jako wladczynię znaku byka. Władcy domu 2 oraz wenus
                      nabieraja znaczenia gdy dom 2 i znak byka nie sa obsadzone. W wypadku
                      przeciwnym decydują działania ciał kosmicznych przebywających w domu 2 i w
                      znaku byka"
                      Co z tego wynika? Wg mnie to, że wenus nie jest traktowana w sprawach
                      finansowych priorytetowo, dopiero wtedy kiedy nie ma innych przesłanek.
                      Co do samej wenus to akurat majac wenus w 1 domu nie mogę narzekać na brak jej
                      atrybutów, zawsze wokół mnie kręciło się sporo facetów ale wg mnie to nie miało
                      zadnego bezposredniego związku z pracą /którą to pracę załatwiałam "zaocznie"
                      wiec uroda nie miała zadnego wpływu/. Natomiast po wielokroc odczułam, ze
                      panowie widząc mnie w pracy na dzien dobry traktowali jak blondynkę oraz
                      niejaką wrogość, lub co najmniej niechęć w stosunku do mnie, kolezanek.
                      Za to panowie z reguły chetnie przystaliby na prywatne kontakty, co czasami
                      nawet zbyt wyraźnie dawali odczuc. Przypuszczalnie wlaśnie tego rodzju kontakty
                      miałyby korzystny wpływ na moja karierę, a co za tym idzie, i finanse. I to tez
                      jest stara prawda psychologiczna, ot co. Tylko co to ma wspólnego z pracą?
                      Raczej, ze ciagle dużo w nas ze swiata zwierzęcego.
                      Co do zas wenus jako władczynię byka to kiedys spotkałam sie z ciekawa teza, ze
                      prawdopodobnie sa jeszcze nieodkryte planety będące wldcami dublujacych sie
                      znaków czyli byka i panny. I tu warto przypomnieć, że jeszcze do całkiem
                      niedawna za władcę skorpiona uchodził mars jako, ze pluton nie byl znany. Mnie
                      tez jakos wenus bardziej współgra z waga a merkury z bliźniętami.
                    • czupakabra27 Re: Zarabianie pieniędzy a Wenus w domach 22.09.05, 11:51
                      a może nie chodzi o urodę tylko przede wszystkim symetrycznośćwink jak u Billa
                      Clintonasmile)) dla mnie to nie jest to samo, ale z pkt widzenia socjobiologii...
                      a jak już jesteśmy przy badaniach, to rzeczywiscie wyżsi faceci mają wg nich
                      zarabiać więcej, ale czy wzrost to uroda? są przecież jeszcze inne parametry. a
                      ładne kobiety, owszem, są rozgrzeszane, ale tylko przy drobnych wykroczeniach,
                      jeśli chodziłoby o zabójstwo, to wyrok byłby wyższy, przypisano by im
                      okrucieństwo i mściwosć, łatwiej niż tym mniej atrakcyjnym.
                      poza tym gustibus non est disputandum - facet, który mnie zachwyca dla mojej
                      kolezanki jest szkaradą i na odwrót.
                    • neptus Re: Zarabianie pieniędzy a Wenus w domach 22.09.05, 12:14
                      arcoiris1 napisała:

> no laski! nie zaprzeczajcie starej prawdzie psychologiocznej! Oczywiste i
                      > BEZDYSKUSYJNE że ludzie ładni, urodziwi, piekni, "jaśni", symetryczni maja
                      > większa szanse na powodzenie w życiu!!!! W Stanach kazdy centymetr wzrostu u
                      > faceta jest cholernie wazny jezeli chodzi o kariere i kazde 5 cm wiecej to
                      > wyższy sczebel! Ufa sie instynktownie ludziom ładnym, projektuje sie im

W USA wszystko jest nienormalne. Oni sobie cenią gigantyzm i blichtr
                      zewnętrzny, jak każde imperium. Nawet bałagan mają porównywalny tylko z innym
                      totalitarnym imperium, które już znamy dość dobrze.
    • yoanix Re: Zarabianie pieniędzy a Wenus w domach 22.09.05, 11:26
      Mam wenus w domu 8(według Kocha) w trygonie do saturna w 12,trygon do plutona w
      5 i kwadratura do urana w 5 domu,2dom jest w raku więc rozpatrując księzyc to
      jest w rybach w koniunkcji ze słoncem i merkurym(w wodniku),księzyc ma kwadraty
      do domu 6 do jowisza i neptuna...Ciągły brak gotówkismile)problemy z pracą,ale
      pomocni ludzie i drobne prezenty od losu.Inni czesto zazdroszczą mi ze jakos
      tam mi sie wiedzie,ze nie mam problemow,ze kazdy mi pomaga.Prace najchetniej
      lubie wykonywaną w spokoju w samotnosci..pewnie przez ten trygon do 12 domusmile)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka