paulia
15.01.06, 18:06
To pytanie jest glownie skierowane to Janou, ale takze do wszystkich, ktorzy znaja Mylene Farmer.
To francuska piosenkarka, ktora (jak sadze) nie jest za dobrze znana w Polsce. Przynajmniej tak bylo
przed moim wyjazdem do Szwajcarii. Nie wiem, moze sie to zmnienilo. No ale do rzeczy. Janou czy
znasz moze jej godzine urodzenia??? Jej ostatni wywiad mnie zafascynowal. Ta osoba to zagadka,
paradoks. Z jednej strony na scenie osoba nieslychanie odwazna, podkresla swoja seksualnosc,
czesto na scenie pojawia sie skapo ubrana, prowokuje. Jej wystepy na scenie sa niezwykle. Teksty jej
piosenek, klipy mowia albo o seksualnosci, albo o smierci itp. Tak jakby wszystko krecilo sie wokol
tego. Taka bardzo 8-domowa dzialalnosc. A z drugiej strony prywatnie to osoba skromna, niesmiala,
ktora wrecz ukrywa swoja prywatnosc. Praktycznie nie pojawia sie w mediach, prasie, doslownie
nidzie. Poprzedni wywiad udzielila 10 lat temu. Pomimo tego ma ogroma rzesze fanow, ludzi
komplentie oszalalych na jej punkcie. W ubieglym roku wydala nowy album, ktory sprzedal sie w
ciagu 9 miesiecy w ok. 500 000 egzempl.. W styczniu 2006 daje 13 koncertow w Paryzu i bilety (170
tys)zostaly wyprzedane w ciagu jednego dnia. Podobno to bedzie nie lada wydarzenie. Z reszta
wybieram sie na koncert.
Znalazlam jej date urodzenia: 12 wrzesien 1961 Montreal. Musze powiedziec, ze po wywiadzie
spodziewalam sie duzych wplywow Skorpiona, ale co znalazlam troche mnie zdziwilo. Ok Neptun jest
w Skorpionie, taka jest wlasnie jej tworczosc, Wenus we Lwie lubi sie pokazac na scenie w calej
okazalosci. Nie wiem gdzie szukac tego ukrywania sie przed calym swiatem, tej jej obsesji smierci,
seskualnosci. Podejrzewam tu zaakcentowany 8 dom, ale niestety to tylko domysly...