Dodaj do ulubionych

hipnoza, NLP

23.01.06, 12:17
Co w horoskopie osoby może wskazywać, że takie techniki jak: hipnoza, NLP,
mogą jej dotyczyć? To znaczy, że albo się tym zajmuje, albo jest pacjentem.
Dla kogo są hipnoza, czy NLP, dla ludzi z jakim horoskopem?
Czy są jakieś horoskopowe przeciwskazania?
Wydaje mi się, że jeśli Uran i Neptun, aktywne, poprawiają horoskop, to
odpowiedź powinna być "tak", ale jeśli nie ma możliwości ich
pozytywnego "uruchomienia" to bez sensu. Ale to tak na czuja. A dla kogo
hipnoza czy NLP mogą być groźne, to nie wiem.
Znalazłam w sieci dane psychologa który zajmuje się NLP - bardzo dużo
powietrza, silny Wodnik, zero wody.
Pozdrawiam
Lwi
Obserwuj wątek
    • wodniczek7 Re: hipnoza, NLP 23.01.06, 12:27
      jestem wodnikiem i interesuja mnie tego typu sprawy,do tego koniunkcja ksiezyca
      z plutonem w 3 domu.Na podobne pytanie szukalam odpowiedzi w watku o wyzej
      wspomnianej koniunkcji.Jewsli chodzi o hipnoze to jestem ostrożna jesli juz to
      autohipnoza.Zastanawiam sie wlasnie czy jako posiadaczka takiej konunkcji w 3
      domu moglabym sie tym zajmowac.ksiezyc i pluton to "masy"w 3 domu to
      nauka,komunikowanie.U Pronaya chyba pisze że pluton w 3 domu
      to "hipnotyzer"oddzalywujacy na ludzi.tak sobie mysle.
    • vedaaa Re: hipnoza, NLP 28.05.06, 12:54
      Od dłuższego czasu interesuje się NLP czyli neuro-lingwistycznym-
      programowaniem. W tym roku zapisałam się do stowarzyszenia NLP Polska. Po tym
      jak zapoznałam się z technikami stosowanymi przez nlpowców okazało się, że
      wiele z nich po prostu posiadam, nie muszę się ich uczyć. Stosuje od lat NLP
      nie mając pojęcia iż jest to NLP. Z moich obserwacji wynika, że osoby którym
      najłatwiej idzie stosowanie NLP to osoby w typie Jowiszowym jak też
      z „gadatliwym merkurym”. Mam wrażenie, że u mnie w horoskopie jest to związane
      z najmocniej postawionym Jowiszem jak też silnie obstawionym znakiem lwa
      (Merkury we lwie). Okres mojego najintensywniejszego zgłębiania NLP przypada na
      tranzyty Jowisza. Tranzytujący Jowisz tworzył wtedy trygon do natalnego
      Jowisza, trygon do natalnego Słońca. Obecnie Jowisz jest w sekstylu do
      natalnego Marsa (ciekawa jestem co z tego może wyjść zwłaszcza, ze ten układ
      mam w urodzeniowym horoskopie J). Pan Wojciech Jóźwiak pisze o wzmożonej
      aktywności Jowisz tak „Momenty życia, kiedy siły Jowisza się wzmagają,
      zapamiętujemy jako okresy pewności siebie, wiary we własne siły i porywania się
      na przedsięwzięcia większe niż zazwyczaj, bo jak powiedziano na początku,
      podstawowym znaczeniem Jowisza jest rozrost i wychodzenie poza siebie”. Gdybym
      miała zdefiniować NLP zrobiłabym to za pomocą dokładnie tych samych słów. NLP
      to umiejętność cieszenia się z życia, wiara w swoje bezgraniczne możliwości,
      nacisk na rozwój własnego ego. (Tak na marginesie dodam iż 18.05.06 o 18:18 w
      Krakowie został otwarty krakowski klub stowarzyszenia NLP Polska. Co ciekawe w
      pierwszym domu jest Jowisz w skorpionie J.) Jak dla mnie filozofia NLP jest
      bardzo Jowiszowa. Niestety w naszym społeczeństwie tkwi błędne przekonanie, że
      NLP to psychomanipulacja i być może dlatego skojarzenia z Plutonem. Często
      osoby nie dające sobie rady z własnym życiem uciekają się do technik NLP aby
      osiągać swoje cele, niestety marnie im to wychodzi bo NLP to cała filozofia a
      nie parę sztuczek. Nie da się ukryć, że znajomość psychologii jest bardzo
      pomocna w praktykowaniu NLP. U mnie w horoskopie Pluton tworzy kwadraturę ze
      Słońcem, Jowiszem oraz MC. Robert Hand na astro.com pisze iż osoby z kwadraturą
      Plutona do MC to urodzeni psychologowie i w tym coś jest. Od zawsze
      interesowałam się psychologią, w kilka minut potrafię zrobić komuś trafny
      portret psychologiczny, wyczuwam ludzkie nastroje nawet na odległość, jestem
      świetnym obserwatorem. Skończyłam studium psychologiczno-socjologiczne,
      studiuje komunikacje społeczną a na ostatnim spotkaniu klubu usłyszałam od
      doświadczonego trenera NLP, że jestem urodzonym trenerem i powinnam zrobić
      papiery trenerskie. Natomiast z samą hipnozą faktycznie kojarzy mi się Pluton.
      Nie miałam z nią jeszcze do czynienia ale w programie klubu jest nauka i tego
      wiec wszystko przede mną. Obecnie tranzytujący Pluton tworzy opozycje do mojego
      natalnego księżyca a za jakiś czas utworzy trygon do ASC i jakoś tak mi się to
      wszystko zgrywa z tą nauką hipnozy wink To chyba na tyle moich obserwacji.
      Pozdrawiam
      Vedaaa
    • moris6 Re: hipnoza, NLP 29.05.06, 17:36
      lwi2 napisała:

> Co w horoskopie osoby może wskazywać, że takie techniki jak: hipnoza, NLP,
      > mogą jej dotyczyć? To znaczy, że albo się tym zajmuje, albo jest pacjentem.
      > Dla kogo są hipnoza, czy NLP, dla ludzi z jakim horoskopem?
      > Czy są jakieś horoskopowe przeciwskazania?

Afirmacje sa zdecydowanie nie dla ludzi z opozycją Merkurego do Saturna!!!
      Choć przeważnie tacy je wymyślają smile
      moris

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka