Dodaj do ulubionych

horoskop z allegro

28.03.06, 17:14
witam
ktoś kiedyś napisał "kołaczcie a dostanieciesmile"-więc przenoszę z innego wątku
moje pytanie z nadzieją,że dostanę w końcu odpowiedż-jak nie to
trudno,zrozumiem,że zawodowcom trudno przypomniec sobie czasy jak się było
początkującym...

chcę sobie na początek zamówic komputerową interpretację mojego
kosmogramu,znalazłam na allegro takie oferty np:
allegro.pl/item94926524_astrologia_horoskop_urodzeniowy_i_kosmogram_.html
mam pytanie:
czy wszystkie komputerowe interpretacje są podobne?czy np:reklamowane i dużo
droższe np.przez david harklay są jednak dużo lepsze?jeśli korzystaliście z
takich "gotowców" to od kogo polecacie?
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • jerry.uk Re: horoskop z allegro 28.03.06, 17:35
      Wow! 10 zlotych + 5 zl koszt wysylki. Kto da mniej?

Ale nisko astrologia upadla w naszym kraju.
      • all2 Re: horoskop z allegro 28.03.06, 18:10
        Jerry, a ile byś chciał za wklepanie danych do Pullena i przegranie pliku na płytkę? moim zdaniem to i tak nie jest tragiczna cena w porównaniu z niektórymi podobnymi ofertami... suspicious

Moniko, program, z którego pochodzi obrazek zaprezentowany na allegro, a także zapewne owa interpretacja, jest darmowy i do ściągnięcia z sieci. (Astrolog Pullena). Można go ściągnąć i wydrukować sobie taką interpretację za darmo. Natomiast nielegalne jest używanie freeware'owych programów do celów komercyjnych, co właśnie robi ten sprzedający.
        Jeśli znasz angielski, niemiecki albo francuski, podobną interpretację, też za darmo, dostaniesz na www.astro.com.
        Nie mówię, że nie ma to sensu dla początkujących, tylko po co za to płacić.
        Wszystkie interpretacje z komputera robione są na tej samej zasadzie. Jest to opis poszczególnych położeń planet w znakach, domach, i czasem jeszcze aspektów, po kolei. Oczywiście nie ma w tym żadnej syntezy, więc charakterystyki kolejnych położeń mogą być zupełnie ze sobą sprzeczne. W jednym miejscu przeczytasz, że jesteś radosną ekstrawertyczką i kochasz podróże, w pół strony dalej, że małomówną i melancholijną domatorką.
        To samo uzyskasz, jeśli weźmiesz dowolny podręcznik interpretacji horoskopu i powybierasz z niego opisy wszystkich położeń i aspektów, jakie znajdziesz w swoim kółku.
        To się robi na wciśnięcie guzika i to jest punkt wyjścia do interpretacji, a nie interpretacja. To jest dobre na start, ale szczerze polecam skorzystanie z darmowych źródeł. Przejrzyj sobie wątek o programach dostępnych w sieci.

Co do pani David Harklay, nie wiem, co ona proponuje, czy wydruki z programu, czy interpretacje opracowane przez siebie. W tym drugim przypadku oczywiście musi to być droższe.
        • monica1974 Re: horoskop z allegro 28.03.06, 19:55
          dziękuję bardzo za wyczerpującą odpowiedź-liczyłam po cichu że ktoś trafił na
          interpretację z programu który "myśli" i da na niego namiar,gdyż jak w życiu są
          rzeczy(programy) lepsze i gorsze ale wszystko w takim razie przede mną-
          przetestuję sama programy które polecacie w innym temacie-jeszcze raz dziękuję
          i pozdrawiam
          • limetka77 Re: horoskop z allegro 28.03.06, 20:07
            Zaden program nie "myśli" smile Każdy wyrzuci tylko serię nie powiązanych
            interpretacji każdej planety czy domu z osobna - róznica polega na tym, że
            niektóre zrobią tego więcej, bardziej szczegółowo i przejrzyście oraz uwzględnią
            więcej elementów. Jedynie astrolog myśli, kojarzy i wybiera smile
          • anahella Re: horoskop z allegro 29.03.06, 03:52
            Mysle, ze gdyby programista sie postaral, to moglby zrobic interpretacje do
            programu lepsze niz te dostepne, tylko ze w dalszym ciagu nie bedzie to zywy
            czlowiek, ktory ma wyobraznie tworcza.
            Program moze wyliczyc, ze dyspozytorem koncowym jest jakas planeta tylko co z
            tego? Co innego gdy bedzie to raczka wiadra, a co innego gdy wladca Ascendentu.
            Do interpretacji trzeba przede wszystkim wiedzy szerszej niz ta zawarta w
            regulkach. Kazdy astrolog trafia na takich klientow, jakich ma w horoskopie. Ja
            jestem saturniczna, wiec trafiaja mi sie mocni saturnicy. Ktos inny jest
            plutoniczny, wiec przychodza do niego glownie ludzie z mocnym Plutonem a zatem
            doswiadczenia beda rozne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka