Dodaj do ulubionych

Pluton w kawdraturach - zawsze destrukcyjny?

03.06.07, 15:12
Zetknelam sie ostatnio z horoskopem osoby z Plutonem na Ascendencie, ktory
odbiera scisla kwadrature od Jowisza na IC. Niedlugo zbliza sie tranzyt
Plutona, ktory wejdzie na tego Jowisza i IC oraz zrobi kwadrature do
ascendentu. Osoba ta jest w trakcie planowania gruntownych zmian w swoim
zyciu (m.in. opuszczenia kraju), ma jednak wiele wahan i watpliwosci. Czy
Waszym zdaniem tranzytujacy Pluton w kwadracie do ascendentu wywola jednak
faktyczne zmiany co do obecnego planu tylko z utrudnieniami w realizacji czy
tez jest w stanie uniemozliwic wczesniejsze zamierzenia, przynoszac po prostu
kryzys? Czy wplynie jednoczesnie na zwiazki (kwadratura do Dsc)? I jaki
klimat moze przyniesc wejscie Plutona na Jowisza na IC, przy jednoczesnym
nieharmonijnym polozeniu tych planet w radiksie?
Zastanawiam sie przy tym tak ogolnie, na ile te najtrudniejsze tranzyty
Plutona (do Asc, slonca i ksiezyca) potrafia wywolac rzeczywiscie
konstruktywne zmiany w naszym zyciu...? Czy tez (zwlaszcza gdy w radiksie
aspekty miedzy plutonem a asc i swiatlami sa nieharmonijne) oznaczaja bardzo
wazne, ale szalenie trudne momenty, transformujace nasze zycie, lecz jednak
raczej w sposob bolesny niz zgodny z naszymi wczesniejszymi zamierzeniami....?
Obserwuj wątek
    • princesswhitewolf Re: Pluton w kawdraturach - zawsze destrukcyjny? 03.06.07, 16:31

niekoniecznie destrukcyjny. Kwadratura zmienia i czasem na lepsze sa to zmiany,
      a poza tym kwadratura tranzytujacego Plutona do Plutona natalnego wcale nie ma
      koniecznie zlej slawy. Roznie bywa. Zalezy jakie aspekty ma tez twoj natalny
      plutonik Wlasnie przechodze kwadrature tranzytujacego Plutona do Plutona
      natalnego i raczej sa to zmiany na korzysc jak dotad
      • lis222 Re: Pluton w kawdraturach - zawsze destrukcyjny? 03.06.07, 18:41
        Mam Plutona w Lwie w VII domu w ścisłej kwadraturze do MC, które znajduje się w
        24 stopniach Skorpiona. Gdy Pluton tranzytujący znalazł się w 23 stopniach
        Skorpiona wykryto u mego starszego syna białaczkę limfoblastyczną i my wszyscy
        wraz z mężem i młodszym synem przenieśliśmy się do Warszawy, gdzie ratowano
        nasze dziecko ,na okres 8 miesięcy opuściliśmy dom, by być przy chorym synu.
        Niestety kuracja nie przyniosła oczekiwanych efektów i nasz Tomek zmarł. Były to
        straszne i transformujące przeżycia.
    • anahella Re: Pluton w kawdraturach - zawsze destrukcyjny? 03.06.07, 17:03
      Pluton zmienia na bardzo glebokich poziomach. Problemy sa przede wszystkim
      emocjonalne, w srodku az kipi. Ta osoba swietnie realizuje ten tranzyt, bo
      zmiana kraju przy czyms takim jest przykladem modelowo-ksiazkowym.

Gdyby siedziala na tylku - tranzyt zrealizowalby sie poprzez konflikty z
      rodzina, doszukiwanie sie w korzeniach bolacych szczegolow.

Pytanie, jak rozumiesz slowo destrukcja - czy to jest po prostu zburzenie czegos
      aby miec miejsce na nowe zycie, czy znieszczenie dla niszczenia.
      To pierwsze - to Pluton. To drugie to Uran.
    • neptus Re: Pluton w kawdraturach - zawsze destrukcyjny? 03.06.07, 19:00
      Absolutnie nie. Kwadraturę Pluton/Pluton wspominam jak najpiękniejszy tranzyt w
      moim zyciu. Pluton zmusza do dokonania radykalnych przewartosciowań, do zmiany
      swojego dotychasowego sposobu widzenia swiata, często do bardzo konkretnych
      zmian w życiu. Jezeli człowiek łatwo sie temu poddaje, sam dokonuje tych zmian -
      wszystko jest rewelacyjne. Kto się przed zmianami broni, temu sie obrywa i to
      często bardzo mocno.Jesli ktoś usiłuje stanąć na drodze i zatrzumać sobą
      czołg... skutek jest łatwy do przewidzenia. Lepiej wskoczyć i jechać nim.
      • meg_01 Re: Pluton w kawdraturach - zawsze destrukcyjny? 03.06.07, 19:47
        Ale tu jeszcze dochodzi kwadratura Plutona do ascendentu. Stad moje pytanie o
        klimat tych zmian i to, jak ta osoba bedzie sie z nimi czula (i jej zwiazek).
        Pewnie troche inaczej moze przebiegac opuszczenie kraju, gdy Pluton tranzytuje
        IV dom i jest w trygonie do ascendentu niz kiedy tworzy do niego kwadrature...
        Poza tym osoba ta, jak wspominalam, w radiksie ma Plutona na asc w kwadracie do
        Jowisza. Na co dzien daje to pewna nonszalacje, arogancje (Jowisz kwadrat Asc)i
        zastanawiam sie, kiedy Pluton na tego Jowisza wejdzie, to przekonanie, ze mozna
        wszystko, moze osiagnac apogeum... Czy to moze byc pulapka mierzenia zbyt
        daleko i zbyt w wysoko?
        • zeta23 Re: Pluton w kawdraturach - zawsze destrukcyjny? 03.06.07, 23:34
          Uwazam ze tranzyty planet pokoleniowych do osi są bardzo transformujące, czy to
          trygon czy kwadrat. Osie w horoskopie sa przeciez bardzo osobiste i nie ma co
          sie dziwic ze aspekty takie zmuszają do zmiany siebie, otoczenia.
          Kiedy mi neptun robił kwadrat do MC a w radiksie rowniez mam taki sam aspekt
          uwolniłam sie od nudnej pracy w ktorej od dawna czułam ze sie nie rozwijam.
          Mam neptuna w 1 domu.
          Natomiast gdy pluton robił mi kwadrat do MC wyszłam szczesliwie za mąz i do tej
          pory mam wspaniały związek.
          Na przykład podam tez ślub mojego kolegiw wieku 43lat ktory zakochał sie i
          ozenił gdy pluton robił mu wielki krzyz do świateł w tranzytach.
          Nie demonizujmy wiec za bardzo tego plutona,bo u kazdego indywidualnie to
          przebiegasmile
    • princesswhitewolf Re: Pluton w kawdraturach - zawsze destrukcyjny? 03.06.07, 23:12
      no w sumie co do tej emigracji to ja wyjechalam na stale jak mi Pluton
      przechodzil przez asc w strzelcu....
      • vestalinka Re: Pluton w kawdraturach - zawsze destrukcyjny? 04.06.07, 11:09
        A jak może zadziałać opozycja tranzytującego Plutona do natalnego Jowisza w 5
        domu? W radiksie mam Plutona w kwadraturze do ASC.
        • zeta23 Re: Pluton w kawdraturach - zawsze destrukcyjny? 04.06.07, 16:50
          vestalinka napisała:

> A jak może zadziałać opozycja tranzytującego Plutona do natalnego Jowisza w 5
          > domu? W radiksie mam Plutona w kwadraturze do ASC.

Nie patrz na samego plutona, zobacz jakie są tranzyty saturna jowisza ? gdzie
          one tranzytują? Z reguły uaktywniają sie tranzyty kaskadowo..sam pluton zbyt
          powoli idzie
        • luna22 Graj w totolotka 04.06.07, 18:39
          Mogą ulec zmianie relacje rodzinne, partnerskie - czyli wszystkie sprawy
          związane z 5 domem. Na wszelki wypadek sprawdzaj, czy wysłałaś totolotka.A
          nóż-widelec los sprawi, że wygrasz główną pulę pieniędzy.
          • luna22 Pluton opozycja Jowisz 04.06.07, 18:59
            Gdy miałam opozycję Plutona do Jowisza w 6 domu, najgorsze co mogło mi sie
            zdarzyć to to, że przytyłam. W tym czasie również brałam udział w różnych
            konkursach a nagrodą było publikowanie moich prac w katalogach.Również
            nominowana byłam do nagrody.Chcę przez to powiedzieć, że nawet kwadratura
            potrafi być przyjazna.
            Moim zdaniem należy sprawdzić horoskop natalny i tam szukać ciężaru ewentualnych
            wydarzeń.
            • luna22 Pluton koniunkcja Mc. 04.06.07, 19:29
              Gdy Pluton przechodził przez moje Mc. ZMUSZONA byłam do likwidacji - zamknięcia
              mojej firmy. W tym czasie również Saturn, Neptun i Uran znajdowały się w moim
              pierwszym domu.Całe moje życie stanęło mi do góry nogami. Zaczęłam wgłębiać się
              w astrologie i wszystko co jest związane z ezoteryką. Dzięki temu ujrzałam świat
              i otaczających mnie ludzi z innej perspektywy. Dobrze, że to stare minęło i jest
              nowe. To nowe daje mi większe poczucie wartości siebie.Zgadzam się z tym, że
              Plutonowi należy się poddać a nie stawiać mu opór.
            • luna22 Re: Pluton opozycja Jowisz 04.06.07, 19:35
              przepraszam za błąd, napisałam"że nawet kwadratura potrafi być przyjazna".
              Powinno być "opozycja"
              • luna22 Pluton koniunkcja As. 04.06.07, 19:43
                Teraz czekają mnie kolejne wstrząsy ze strony Plutona. W grudniu Jowisz i Pluton
                będą w koniunkcji z natalnym Marsem a za trzy lata Pluton przejdzie na mój As.
                Pozdrawiam Luna.
                • tina544 Re: Pluton koniunkcja As. 05.06.07, 08:07
                  Kiedy Pluton tranzytował kwadraturą mój Księżyc w 6 domu, efekty były
                  dokładnie takie, jak opisane na astroportalu. Zmienilismy mieszkanie a decyzja
                  była w dużej mierze wymuszona koniecznością opieki nad tesciowa. Długo
                  przyzwyczajałam sie do nowej sytuacji - czas dojazdu do pracy wydłuzył mi sie
                  czterokrotnie, przybyły nowe obowiązki. Przy wyprowadzaniu się ze starego
                  mieszkania wyrzuciłam bardzo duzo róznych rzeczy. W horoskopie natalnym Księżyc
                  i Pluton nie sa powiązane zadnym aspektem. Jestem bardzo zainteresowana
                  Plutonem, bo wktótce utworzy kwadrature z moim Marsem, Neptunem i osiami.
                  Troche się boję....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka