Dodaj do ulubionych

Rzad Kaczynskiego: recepcja Marsa i Saturna

10.07.07, 00:15
No i stalo sie: przewalanka w koalicji.

Lepper idzie w odstawke, przynajmniej chwilowa. Ale wiecie jak to z nim jest;
jak wahadelko, wylatuje i wraca. Jednak chmury nad koalicja zbieraja sie
podczas recepcji Marsa i Saturna w tranzycie do tychze planet.

Data utworzenia rzadu w watku o nagraniach Renaty Beger:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=11132&w=49316652&a=49316652
I nieskromnie zacytuje siebie:

"Saturn wchodzi na Marsa - ktory wlada descendentem. Kon. prog. Ksiezyca z
Uranem moze oznaczac koniec poparcia wyborcow, zas Saturn rozliczy. Tylko
kogo? Koalicjantow. "

Pytanie: czy fakt, ze w ukladzie bierze udzial Mars stanowi o tym, ze za
chwile premier i wicepremier sie pogodza, czy raczej poczekajmy az Saturn
wjedzie w scisla koniunkcje z Marsem rzadu i wtedy hasta la vista, Andrzej,
forever?
Obserwuj wątek
    • potrek Re: Rzad Kaczynskiego: recepcja Marsa i Saturna 10.07.07, 08:05
      Nie ma obecnie recepcji Saturn = Mars. Pisałaś ten tekst 0 : 15 w dniu
      10.07.2007r. Mars był owszem w 1 domu i dodatkowo blisko asc w znaku Barana .
      W astrologii horarlna i elekcyjnej owszem możesz to bardzo naciągnąć gdyż
      Marsa mamy w I domu a Saturn na Warszawe jest w domu 5, ale domem 5 włada
      Słońce a nie Mars który jest obecnie w znaku Byka czyli w upadku. Mars w znaku
      żeńskim nie czuje się komfortowo i jak podejdziemy do tego politycznie i
      astrologicznie to owszem smile nie wiemy o co chodzi ? A jak nie widomo o co
      chodzi, to chodzi o pieniądze i stołki = Mars w znaku Byka.
      Pozdrawiam cię serdecznie i mam nadzieje że się na mnie nie pogniewasz za ten
      post.
      Piotr

• anahella Nie recepcja, tylko podwojny nelson! - przepraszam 10.07.07, 08:28
        Masz racje. To nie recepcja, tylko podwojny nelson.
        Tak sie zdziwiwlam ta sytuacja, ze az poplatalam slowa z wrazenia.

Zobacz sobie zaprzysiezenie rzadu Kaczynskiego: 14.07.2006. 12:33 Warszawa, asc
        14:56 Wagi.

Mars tr. na Saturnie rzadu, Saturn tr w kwadraturze do Marsa rzadu.

Potrek, nie musisz mnie przepraszac gdy znajdujesz bledy w moich wypowiedziach!
        MIales pelne prawo mi to wytknac, bo moje roztrzepanie wprowadzilo w pierwszym
        poscie forumowiczow w blad.
        • potrek Re: Nie recepcja, tylko podwojny nelson! - przepr 10.07.07, 08:45
          Usuń ten post i temat
          Pozdrawiam Piotr
          • potrek Re: Nie recepcja, tylko podwojny nelson! - przepr 10.07.07, 08:53
            Pragnołem usuniencia postu, gdyż wiesz gdzie mam Saturna i ja wiem gdzie ty go
            masz. Mars tranzytowo jest obecnie w moim XII domu wiec albo jestem dla siebie
            wrogiem i tak pozostane.
            Deslektylk Piotr
            • anahella Re: Nie recepcja, tylko podwojny nelson! - przepr 10.07.07, 09:16
              Potrek! Nie jestes dla siebie wrogiem, chyba ze chcesz nim byc. Ja sie mojego
              Saturna nie boje, wlasnie zaczelam dosc saturnowa akcje w moim zyciu, czyli ide
              w jego rytmie i dobrze mi z tym.

Nie ma sensu usuwac watku tylko dlatego, ze walnelam sie. Sprostowalam i niech
              tak pozostanie. Nie chce zeby forumowicze mysleli, ze manipuluje wypowiedziami.
              Napisalam posta z bledem, trudno. Moze ktos mnie obsmieje, moze ktos inny
              doczyta sie sprostowania.

Temat jest ciekawy. Mam nadzieje, ze dolacza do niego inni, bo chcialabym
              poczytac wasze komentarze na temat tego, co sadza o biezacych tranzytach w tym
              horoskopie.

Teraz nie mam czasu, bo lece do pracy, ale warto zajrzec w solariusz rzadu -
              jest now w VIII domu, wladca asc - Jowisz w domu XII tuz nad Ascendentem, a
              descendentu w domu VII w Raku. Znajda sobie koalicjanta i jeszcz ten rzad
              chwilke podycha.
    • anahella Godzina odwolania Leppera 10.07.07, 09:16
      Podaje za Gazeta Wyborcza. Ogloszenie tego faktu mialo miejsce o 19:35.

wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,4302528.html
      • kasia-asia1 Re: A Rydzyk, a Rydzyk? 10.07.07, 17:47
        • anahella Re: A Rydzyk, a Rydzyk? 10.07.07, 19:46
          nie mam horoskopu Rydzyka, mam tylko Radia Maryja.

08 grudnia 1991, godina 16:00, Toruń. Ascendent 25:59 Blizniat.

Mysle, ze RM nie utonie. Zmienia grupe docelowa sluchaczy, o czym swiadczy
          Pluton na Dsc rozglosni. Ale poki co ma sie dobrze, bo Jowisz jedzie im na Slonce.
          • zocha.w Re: A Rydzyk, a Rydzyk? 10.07.07, 21:12
            Mam datę O. Rydzyka: 3.05.45r Olkusz. Niestety, bez godziny.
          • zocha.w Re: A Rydzyk, a Rydzyk? 10.07.07, 21:16
            Ja mam godzinę Radia Maryja 12.30. Datę tę samą. Chyba mam to od Jarka, jak
            większość danych, ale głowy nie dam.
            • anahella Re: A Rydzyk, a Rydzyk? 10.07.07, 22:28
              zocha.w napisała:

> Ja mam godzinę Radia Maryja 12.30. Datę tę samą. Chyba mam to od Jarka, jak
              > większość danych, ale głowy nie dam.

Godzine wzielam ze strony RM - jako nadanie pierwszej audycji. Nie moge teraz
              tego znalezc.
              Poszukam i sprawdze.
              • anahella Re: A Rydzyk, a Rydzyk? 10.07.07, 22:36
                Juz wiem skad mam godzine - nie z ich strony. Pamietam, ze chodzilam wtedy po
                stronach, ale nie to co trzeba pamietam. Bylam na stronie redemptorystow, a nie RM.

Godzine nadania pierwszej audycji podal Piotr Piotrowski w watku:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=11132&w=29871286&a=36411680
          • kita32 Radio Maryja 11.07.07, 00:43
            Kiedyś, na prośbę znajomych, dowiadywałam się o godzinę rozpoczęcia działania
            Radia Maryja. Najpierw przeglądając gazety z archiwów Książnicy Miejskiej
            (jestem z Torunia), a potem od ludzi bardzo emocjonalnie zaangażowanych w
            powstawanie tego radia.
            Już nie pamiętam szczegółów, ale pamiętam, że rozpoczęcie było takie jakieś
            bardzo "rozmyte". Audycje Radio nadawało (nielegalnie) juz na co najmniej 2
            tygodnie przed oficjalnym rozpoczęciem działalności. W dniu oficjalnego
            rozpoczęcia działania - nie było takiego wyraźnego rozpoczęcia. Bo była msza za
            Radio, była audycja (wcale nie pierwsza i nie była jakoś specjalnie
            celebrowana, ze teraz zaczynamy - czy coś w tym stylu), była wizyta hierarchów
            kościlnych i ich pobłogosławienie Radia, oraz było spotkanie z wiernymi i
            wielka procesja. To trwało cały dzień. Juz nie pamiętam, ale początek
            uroczystości rozpoczął się chyba mszą o 12.30 (?), audycja chyba była o 16-ej,
            a spotkanie z wiernymi i początek procesji o 18-ej. Godziny pobłogosławienia
            Radia przez Hierarchów nie dowiedziałam się.
            • potrek Re: Radio Maryja 11.07.07, 18:00
              Andrzej Lepper urodził się 13.06.1954r o godzinie 01 według moich danych w
              Poznaniu.
              Astrolog nie może podchodzić do horoskopu w sposób emocjonalny, gdyż gubi idee
              samego horoskopu danego człowieka.
              Ja osobiście nie lubię A.Leppera ale czy mam wątpić w astrologię? Ja w nią nie
              wątpie . Siedem lat temu powiedziałem mojej żonie że ten kretyn będzie
              Premierem, ona się z tego śmiała , powiem dalej ten krety będzie Prezydentem 4
              RP.
              • potrek Re: Radio Ma-ryja ? 11.07.07, 18:26
                Był kiedys taki program w TV a nazywał się Tok Szov . W tym pogramie został
                zaproszony uczeń 12 letni ponoć z wysokim aj- kiu. Zadali mu jedno pytanie ?
                Kto może rządzić? Odpwiedź chłopca brzmiała smile Każdy naród ma taką głowe
                państwa na jaką zasurzył smile
                Dysektyk potrek
                • kita32 Andrzej Lepper 11.07.07, 19:04
                  Potrek, czy godzina urodzenia Leppera jest dobrana do jego daty urodzenia - tak,
                  żeby jak najbardziej pasowało do niego? Ascendent w Baranie, Mars w Koziorożcu
                  na MC (pasuje), Jowisz w IC w otoczeniu jeszcze 4 planet (ugruntowanie w
                  Samoobronie), Neptun na descendencie (zdolność do robienia zamieszania).

Ma niezłe tranzyty teraz.
                  • potrek Re: Andrzej Lepper 11.07.07, 19:13
                    Godzina urodzenia jest z pisma Gwiazdy mówią. Ja sam nie ratyfikowałem jego
                    horoskopu.
                    • romy_sznajder gwiazdy mowia 11.07.07, 19:33
                      jesli to przy okazji wyborow prezydenckich i tekstu Wojtka Jozwiaka, to jakis
                      redaktor graficzny GM sam dorobil horoskop, przypadkowo. nie wiedzial po
                      prostu, ze przy braku godziny daje sie 0^Barana. albo sobie zazartowal?
                      tam, gdzie asc. wychodzi w Lwie. choc akurat pasuje, pasuje jak nie wiem co.

a rektyfikacja? ma sens, jesli sie zna przyblizona pore dnia.
                      • kita32 Re: gwiazdy mowia 11.07.07, 20:30
                        Nie wierzę w poprawność danych z Gwiazdy Mówią. To tygodnik, któremu nie zależy
                        na poprawności danych, tylko na atrakcyjności.
                        No i miasto - nie wierzę, że Lepper urodził się w Poznaniu.
                        I za idealnie pasuje. Nie ufam tak idealnie pasującym horoskopom do
                        krótkotrwałych wydarzeń politycznych.

Zmieniłam sobie dane Leppera na podane przez Zochę W.

• zocha.w Re: Andrzej Lepper 11.07.07, 19:15
                    Ja mam takiego Leppera:
                    13.06.54 godz. 8.00 Stowęcino (17E29, 54N34). Moje źródło to chyba Jarek.
              • lilith0 Re Och Potruś 11.07.07, 19:05
                Obyś tym razem nie miał racji............
              • zocha.w Re: Radio Maryja 11.07.07, 19:09
                Potrek, obyś był fałszywym prorokiem!
                Ale tak nawiasem mówiąc, to kiedyś tam sprawdzaliśmy naszym politykom tranzyty
                na następne wybory. Nie powiem, kto będzie miał najlepsze, bo a nuż się
                sprawdzi... Nawet wyrzucę to z myśli, bo one też mają siłę sprawczą.
                A ty Potrek, najlepiej zapomnij, co napisałeś.
                • potrek Re: Radio Maryja 11.07.07, 19:22
                  Obym się mylił smile z Fidelem Castro się nie pomyliłem smile Popatrz Zocha na jego
                  kółko jak astrolog a nie jak czy go lubisz czy nie. Popatrz na tranyty! Obym
                  nie był Kasandrą tego forum sad
                  Pozdrawiam cię serdecznie potrek
                  • hypokaimenon Re: Radio Maryja 11.07.07, 20:10
                    Wszystko byłoby w porządku, gdybyś nie nazwał badanego A.L "kretynem". Już kilka
                    wpisów na tym forum zostało skasowanych za takie epitety, więc jak sądzę - i
                    Twój zostanie podobnie potraktowany.
                • anahella Re: Radio Maryja 11.07.07, 21:41
                  zocha.w napisała:

> Potrek, obyś był fałszywym prorokiem!
                  > Ale tak nawiasem mówiąc, to kiedyś tam sprawdzaliśmy naszym politykom tranzyty
                  > na następne wybory. Nie powiem, kto będzie miał najlepsze, bo a nuż się
                  > sprawdzi... Nawet wyrzucę to z myśli, bo one też mają siłę sprawczą.
                  > A ty Potrek, najlepiej zapomnij, co napisałeś.

tfu, tfu, tfu, na psa urok! Puk, puk, puk, w niemalowane drewnowink
                  • kita32 co ochroniło Leppera? 12.07.07, 23:30
                    Zastanawiam się jakie tranzyty pomogły Lepperowi uniknąć wpadki?
                    Zpstał ostrzeżony o prowokacji w piątek 6.07.07 rano. (Horoskop Leppera rysuję
                    zgodnie z danymi Zochy W.)
                    Słońce było na jednej z jego dominujących planet - Merkurym, oraz w trygonie do
                    Księżyca. Księżyc był w trygonie do jego Wenus.
                    Merkury był wprawdzie w opozycji do jego Marsa (3^) (akcja była skierowana
                    najprawdopodobniej przeciwko niemu), ale w koniunkcji z Jowiszem (1^) z 11-ego
                    domu. No i któryś z jego wysoko postawionych znajomych (Jowisz w 11-m domu)
                    uprzedził go o prowokacji (Merkury - niosący wiadomości).
                    Tranzytująca opozycja Saturna z Neptunem ustawiła się jemu Saturnem na Plutonie
                    i ta koniunkcja Saturna z Plutonem była scisła co do minuty!. Saturn był w
                    koniunkcji z Wenus (3^) i koniunkcja ta działała na Plutona Leppera. Chociaż
                    prowokacja się nie udała, to Lepper został zdymisjonowany. Chociaż nie mówi się
                    o konkretnych dowodach, to smród czuć. Saturn spowodował dymisję, ale Wenus
                    chyba chroniła Leppera. Lepper ma dobrze aspektowanego Plutona - prawdopodobnie
                    w pierwszym domu. Nie zaszkodził jemu specjalnie ten aspekt. Zresztą koniunkcja
                    Saturna z Plutonem jest harmonijna.
                    Neptun jest w ścisłym trygonie do Słońca Leppera. No i to też jego chroni!
                    Gdyby prowokacja się udała, to wszystko byłoby jasne. Ale na tym aspekcie jasne
                    być nie może! Może jest aferzystą, ale gdzie dowody? Niejasna neptunowa
                    sytuacja. W horoskopie urodzeniowym na 8-ą rano Lepper ma Neptuna w IC i w
                    pobliżu Saturna (bardzo mi to do niego pasuje). Jeżeli tak, to ma
                    współdominującego Neptuna. Nawet gdyby nie miał Neptuna na osi, to Słońce
                    wskazuje Neptuna trygonem, więc jest jego współdominująca planetą - tak czy
                    owak. Neptun dla niego nie jest straszny.
                    Pluton na razie nie działa na Leppera znacząco. Nie zmienia nieodwracalnie jego
                    życia.
                    • kita32 Lepper zniknie z areny 13.07.07, 12:05
                      Jeżeli godzina urodzenia Leppera (8) podana przez Zochę jest prawidłowa, to
                      Lepper powinien zniknąć z areny politycznej. Założył Samoobronę, gdy Saturn
                      znalazł się na jego descendencie. Był widoczny, gdy Saturn wędrował przez 3-ią i
                      4-ą ćwiartkę horoskopu (tzn prze górę horoskopu), a szczególnie gdy przez 4-ą.
                      Teraz Saturn zszedł jemu pod ascendent i mija jego Plutona z 1-ego domu. Jest
                      teraz dla niego czas na zajęcie się swoimi wewnętrznymi sprawami (ale nie wiem,
                      czy o tym wie wink).

Na godzinę 8-ą urodzenia Lepper nie ma obsadzonego MC. Jego dążenie do władzy z
                      początku zakładania Solidarności kojarzyło mi się (wtedy, teraz wrażenie mi się
                      rozmyło) z działaniem zapobiegającym ponoszeniu finansowej odpowiedzialności za
                      nie spłacanie milionowych (?) bankowych kredytów, które pobrał na swoje 300
                      hektarowe gospodarstwo.
                      • neptus Re: Lepper zniknie z areny 13.07.07, 14:32
                        Jesli godzina 8:00 jest bliska prawdy, to w tegorocznym solariuszu Leper ma
                        Słonce na asc w sekstylu z Saturnem w 4-tym i trygonie z neptunem w 10-tym. Wg
                        mnie straci stołek ale uratuje skórę.
              • anahella Re: Radio Maryja 11.07.07, 21:40
                Potrek, bardzo prosze: nie uzywaj wobec osob publicznych epitetow. Nie lubisz
                go, ja tez. Ale mozemy sobie go tak ponazywac w rozmowie prywatnej. Forum jest
                miejscem publicznym.

Demokracja, to nie anarchia.
              • kita32 Pytanie do Potrka 14.07.07, 12:11
                Potrek, podałeś dane Andrzeja Leppera z Gwiazdy Mówią.
                A popatrz tutaj:
                www.gwiazdy.com.pl/40_00/4.htm
                Horoskop Leppera jest podany tutaj na godzinę 8-ą urodzenia (jak podała Zocha)
                z ascendentem we Lwie, a nie na 1-ą.

Czy pamiętasz może kto był autorem artykułu z podaniem godziny 1-ej i miasta
                Poznań w danych urodzeniowych?

Jeżeli dobrze pamiętam, to Wojtek Jóźwiak, autor artykułu z zacytowanej strony,
                dane Leppera dostał od redakcji Gwiazdy Mówią.

P.S. Dziękuję koleżance za podanie linku do artykułu z Gwiazdy Mówią.
                • romy_sznajder Re: Pytanie do Potrka 14.07.07, 12:18

> P.S. Dziękuję koleżance za podanie linku do artykułu z Gwiazdy Mówią.

Heh, bardzo proszewink

> Jeżeli dobrze pamiętam, to Wojtek Jóźwiak, autor artykułu z zacytowanej strony,
                  > dane Leppera dostał od redakcji Gwiazdy Mówią.

No wlasnie bylo tak, jak napisalam u gory, Wojtek sie wyparl, ze dane sa od
                  niego. Nawet napisal, ze podanie przypadkowych danych to 'skandal'. W tekscie
                  omawial glowne wskazniki horoskopu, bez godziny. A ktos: 1. albo te godzine znal
                  i sam dorobil, 2) wzial cokolwiek, bo nie przyszlo mu do glowy 0^Barana.
                  Mimo to, ja wciaz jestem zdania, ze ta godzina pasuje. Pasuje i do pierwszej
                  popularnosci, i do wydarzen, ktore dzieja sie mniej wiecej od jesieni.
                  • romy_sznajder Re: Pytanie do Potrka 14.07.07, 12:26
                    ale asc. w Baranie wcale nie pochodzi z Gwiazd, tylko z Astrolabium:
                    www.horoskop.astrolabium.pl/przyklad-andrzej-lepper.htm

powstrzymam sie od komentarza.
                    • kita32 Re: Pytanie do Potrka 14.07.07, 13:30
                      Awanturniczy, więc dostał ascendent w Baranie i Marsa na MC, z opozycją Mars-
                      Jowisz na osi...
                      Ale nawet miejscowość tak zmienić, chociaż można było ją znaleźć w internecie...
                      • potrek Re: Pytanie do Potrka 17.07.07, 17:15
                        Anahella napisała:

Potrek, bardzo prosze: nie uzywaj wobec osob publicznych epitetow. Nie lubisz
                        go, ja tez. Ale mozemy sobie go tak ponazywac w rozmowie prywatnej. Forum jest
                        miejscem publicznym.

Demokracja, to nie anarchia.

Masz racje anahello demokracja to nie anarchia smile

Lech Wałęsa w roku 1980 przypominał prawie do złudzenia A.Leppera może tym
                        się różnił że wtedy
                        nie było solarium smile Andrzej Lepper nie jest kretynem, bo mocno się uczy,
                        nabiera ogłady a także sporej
                        wiedzy i w tym przypomina Lecha Wałęse. Jeden walczył o robotników drugi walczy
                        o chłopów ale cel jeden
                        najwyższy stołek w Polsce.
                        Popatrz jakie Saturn czyni cuda smile
                        A czy asc jest z astrolabium tego nie pamiętam, mi ten horoskop A.Leppera
                        dobrze pracuje i to uważam za najważniejsze.

Przepraszam że tak późno odpisuje gdyż byłem na wakacjach i nie miałem dostępu
                        do Internetu.
                        Pozdrawiam Potrek

• kita32 Re: Pytanie do Potrka 17.07.07, 23:22
                          > mi ten horoskop A.Leppera
                          > dobrze pracuje i to uważam za najważniejsze.

A czy sprawdzałeś tranzyty?
                          Dla mnie ten horoskop z astrolabium przedstawia karykaturę Leppera, a nie
                          Leppera. Tak jak w karykaturze coś jest przesadzone a coś wygląda inaczej.
                        • neptus Re: Pytanie do Potrka 18.07.07, 02:02
                          potrek napisał:

> Lech Wałęsa w roku 1980 przypominał prawie do złudzenia A.Leppera może tym
                          > się różnił że wtedy
                          > nie było solarium smile Andrzej Lepper nie jest kretynem, bo mocno się uczy,
                          > nabiera ogłady a także sporej
                          > wiedzy i w tym przypomina Lecha Wałęse. Jeden walczył o robotników drugi
                          walczy
                          >
                          > o chłopów ale cel jeden
                          > najwyższy stołek w Polsce.

Kładę to na karb Twojego młodego wieku. W 1980 prawdopodobnie nie wiedziałeś o
                          co chodzi i kim jest Wałęsa.

Wałęsa przed 1980 przeszedł piekło walcząc o twoje m.in. prawa. Nawet mu sie
                          nie sniło, ze może osiągnąć więcej, niż spokojne zycie, i to byc może dopiero
                          dla swoich dzieci. Kiedy sukces przeszedł oczekiwania, umiał sie w tym znaleźć.

Leper walczył tylko o swój własny interes, o prawo niespłacania przeputanych
                          kjredytów i o władzę. Miał sie za komuny jak pączek w maśle i tak samo po
                          zmianie ustroju.

Pierwszy to ideowiec, który przeszedł niejedną "ścieżkę zdrowia", nieco
                          sfiksowany jedynie na punkcie wiary.
                          Drugi to materialista i samolubny awanturnik żądny przywilejow, który nigdy nie
                          naraził niczego i dla nikogo, natomiast chętnie narażał innych dla siebie.

Brak wykształcenia to nie jest żaden wskaźnik. W PRL-u takich niedouczonych
                          karierowiczów jak Leper na wysokich stołkach była większość. Ludzi niepokornych
                          typu Wałęsa czy Kuroń wykańczano niezaleznie od wykształcenia.

To zupełnie inne sylwetki i inne horoskopy.
              • neptus Re: Radio Maryja 18.07.07, 02:04
                potrek napisał:

> Andrzej Lepper urodził się 13.06.1954r o godzinie 01 według moich danych w
                > Poznaniu.

Leper nie urodził się w Poznaniu.
                • potrek odpowiedż dla Neptusa :) 18.07.07, 07:48
                  Neptus napisał : Kładę to na karb Twojego młodego wieku. W 1980 prawdopodobnie
                  nie wiedziałeś o
                  co chodzi i kim jest Wałęsa.

W roku 1980 w sierpniu miałem prawie 18 lat i wiem z czym walczył L.Wałęsa.
                  L.Wałęsa po 1981 roku już nie walczył sam , gdyż od roku 1976 po wydazeniach
                  Radomskich
                  powstał KOR. Po zalegalizowaniu NZZ Solidarność w sierpniu 1980 r do związków
                  przystąpiło 10 milionów polaków. Lech Wałęsa jest owszem symbolem ale symbolem
                  tych 10 milionów polaków którzy z ustrojem walczyli.
                  Sam i bez tego narodowego poparcia z żadną władzą by nie wygrał.

Wałęsa przed 1980 przeszedł piekło walcząc o twoje m.in. prawa. Nawet mu sie
                  nie sniło, ze może osiągnąć więcej, niż spokojne zycie, i to byc może dopiero
                  dla swoich dzieci. Kiedy sukces przeszedł oczekiwania, umiał sie w tym znaleźć.

Może przed rokiem 1981 owszem L.Wałęsa przeszedł piekło. Ale już nie po
                  internowaniu, władza już się go w tedy bała i żadnej pały nie zaliczył, a ja
                  owszem nie jedną w tym jedną ścieżkę zdrowia i relegowanie z liceum.

Leper walczył tylko o swój własny interes, o prawo niespłacania przeputanych
                  kjredytów i o władzę.

1990 roku rolnicy wpadli w tak zwaną pułapkę kredytową, gdyż z dnia na dzień
                  PKO BP zaczęło z kredytów 5 % naliczać odsetki od kredytów z procentem ponad od
                  50% - 75% . Tego żaden rolnik by nie spłacił, w tej pułapce znalazły się
                  tysiące rolników w tym A.Lepper. Czy walczył tylko o swoje ? Uważam że
                  potrafił się zorganizować
                  w Samoobronę po to tylko by nie został pozbawiony ziemi jak tysiące mu
                  podobnych chłopów.

Pierwszy to ideowiec, który przeszedł niejedną "ścieżkę zdrowia", nieco
                  sfiksowany jedynie na punkcie wiary.
                  Drugi to materialista i samolubny awanturnik żądny przywilejow, który nigdy nie
                  naraził niczego i dla nikogo, natomiast chętnie narażał innych dla siebie.

Zaraz zaraz a wiesz ile spraw sądowych toczyło się i toczy przeciw A.Lepperowi ?

A ilu byłych współtowarzyszy wspólnej walki z komuną L.Wałęsa postawił w
                  odstawkę po 0krągłym stole ?
                  Czy nadal był ideowcem ? Nie narazał już niczego, a owszem narażał innych nie
                  siebie.

Brak wykształcenia to nie jest żaden wskaźnik. W PRL-u takich niedouczonych
                  karierowiczów jak Leper na wysokich stołkach była większość. Ludzi niepokornych
                  typu Wałęsa czy Kuroń wykańczano niezaleznie od wykształcenia.

Kuroń i Wałęsa to jak jedna moneta z awersem i rewersem. Tym idealistą był na
                  tej monecie Kuroń ale już nie Wałęsa. A ludzi nie pokornych nie lubi żadna
                  władza czy komunistyczna czy kapitalistyczna.
                  Lepper owszem jest cwaniakiem, ale większość polityków nimi jest i po roku 1991
                  uważam że stał się nim także L.Wałęsa. Dobrym przykładem jest wypadek jego
                  syna popijaku i ułaskawienie – pomroczność jasna smile

To zupełnie inne sylwetki i inne horoskopy.

Tu się z tobą zgodzę smile Ale na sam koniec dodam, zastanów się jak może ludzi
                  zmienić dojście do władzy?
                  Nie tylko tych z Samoobrony, ale także tych którzy kiedyś należeli do
                  Solidarności.

Pozdrawiam serdecznie potrek

PS.
                  Dajcie mi spokój z tym Poznaniem. Dla mnie ważny jest stopień Asc i Mc a nie
                  Kozia Wólka czy Kraków.
                  A jak ktoś mnie pyta czy sprawdziłem tranzyty to odpowiem tak .Posprawdzaj ty,
                  tranzyty, dyrekcje, tranzyty do dyrekcji i progresji i mi udowodnij że twój
                  horoskop lepiej działa od mojego w mojej bazie danych. Ja jego sprawdzałem
                  dwukrotnie kilka lat temu i mi poprawnie pracował ( H ). Lepper nie jest dla
                  mnie obiektem fascynacji by dalej wałkować jego horoskop, o czy napisałem
                  wcześniej i za słowo na K dostałem prawie bana na forum od Anhelli.

Kita jak chcesz mnie sprawdzić z mojej wiedzy astrologicznej to proszę bardzo
                  tel 602 32 35 48.
                  Kiedyś astrolog humanista teraz bardziej klasyk Piotr Rydlewski.

• potrek Re: odpowiedż dla Neptusa :) 18.07.07, 07:55
                    Na koniec dodam jedną z reguł Morinusa.
                    Astrolog zaangażowany emocjonalnie w horoskop traci bezstronność interpretacji
                    i nie wieszczy prawdy ale to co chce sam widzieć w danym horoskopie.
                  • kita32 Potrku 18.07.07, 17:09
                    Potrku, napisałeś:
                    > Kita jak chcesz mnie sprawdzić z mojej wiedzy astrologicznej to proszę bardzo
                    > tel 602 32 35 48.
                    > Kiedyś astrolog humanista teraz bardziej klasyk Piotr Rydlewski.

Nawet mi przez myśl nie przeszło, żeby podejrzewać Ciebie o niefachowość
                    astrologiczną wink A już żeby sprawdzać wiedzę astrologiczną..? Sama mam jeszcze
                    więcej do nauczenia się niż umiem.

Natomiast, jak zauważyłam, że jesteś otwarty i nie boisz się "ujawniać", to
                    odważę się poprosić Ciebie o swoje dane astrologiczne. Jakbyś mi napisał (na
                    priva), to byłabym bardzo wdzięczna. Lubię czytać listy ludzi znając ich
                    horoskopy, bo wtedy zaczynam lepiej wyczuwać aspekty horoskopowe.

pozdrawiam, Kita
                    • potrek Re: Potrku 18.07.07, 17:32
                      Witaj Kito
                      Przykro mi ale nie podaje swych danych horoskopowych, na tyle otwarty nie
                      jestem smile Od pewnego już czasu uważam że one są jak numer karty kredytowej –
                      data, a pin = to godzina i miejsce naszych narodzin.
                      Pozdrawiam serdecznie potrek

Radę tę otrzymałem od Leona Zawadzkiego smile
                      • kita32 Re: Potrku 18.07.07, 20:48
                        A ja podaję swoje dane. Są na Astroforum w podczepionym linku "dane
                        uczestników".
                        wink
                        pozdrawiam serdecznie, Kita

P.S. Domtśliłam się Potrku, dlaczego pomyślałeś, że nie dowierzam w Twoje
                        umiejętności astrologiczne. Bo zapytałam czy sprawdziłeś tranzyty. Spytałam o
                        to, bo sprawdziłam tranzyty na ważniejsze wydarzenia w życiu politycznym
                        Leppera dla horoskopu na 8-ą godzinę i mi pasowały. Na godzinę 1-ą nie
                        sprawdzałam tranzytów, spodziewałam się że nie będą pasować.
                        • potrek Godzina urodenia Andrzeja Leppera :) 07.08.07, 19:14
                          Zocha W napisała : Ja mam takiego Leppera:
                          13.06.54 godz. 8.00 Stowęcino (17E29, 54N34). Moje źródło to chyba
                          Jarek.
                          Ja podałem godzinę 1 w nocy. Na ten horoskop Saturn obecnie
                          tranzytem wchodzi na wieszchołek 6 domu i cóż na to dzisiejsze Fakty
                          TVN – Andrzej Lepper idzie do szpitala.
                          Pozdrawiam potrek
                          • zocha.w Re: Godzina urodenia Andrzeja Leppera :) 07.08.07, 20:14
                            U "mojego" Leppera (na godz. 8) Saturn jest władcą 6 domu. A że
                            idzie przez 1 dom, mogą pojawić się problemy zdrowotne,
                            ograniczające aktywność fizyczną, i wynikające z zaniedbań (z braku
                            szeroko rozumianej higieny, a przecież "pracę" miał ostatnio
                            wyjątkowo stresującą). Też pasuje.
                            • potrek Re: Godzina urodenia Andrzeja Leppera :) 07.08.07, 20:19
                              Też pasuje smileZgadzam się z tobąsmile
                          • kita32 Re: Godzina urodenia Andrzeja Leppera :) 07.08.07, 20:27
                            Jeszcze działa koniunkcja Saturna do Plutona Leppera (4^), a choroba Leppera
                            jest prawdopodobnie spowodowana przeżyciami, które zapewniła jemu koniunkcja
                            Saturna z Plutonem.

W horoskopie na godzinę 8-ą urodzenia, Saturn jest w zakresie I-go domu, czyli
                            zszedł pod ascendent. Wtedy też często się choruje, bo to czas na zajęcie się
                            sobą, swoim ciałem, swoimi domowymi sprawami itp.
                            Ta godzina (8=a urodzenia) też pasuje do wydarzeń.
                            • kita32 Re: Godzina urodenia Andrzeja Leppera :) 07.08.07, 20:28
                              Zdublowałam się z Zochą wink
                  • aarvedui politycznie 07.08.07, 22:12
                    tak w temacie dyskusji Wałęsa-Lepper - władza psuje ludzi.

myślę że i Wałęsa i Lepper byli zaangażowani ideowo na początku,to później
                    jednak coraz wyżej wchodzili "na kryształową górę", z dala od tych, o których
                    ideały walczyli.
                    Wałęsa jest prostym człowiekiem,i choć może teraz zmądrzał,to nadal pamietam
                    jego prezydentury w stylu karykaturalnego króla-lwa,mozliwe jego jedynego
                    wyobrazenia,jak powinien zachowywac sie prezydent. monarszą postawą zrazil sobie
                    wiele osób, w tym i Kaczyńskich (juz na poczatku lat 90 Jacek Kurski pisał o
                    Wałesie w dość krytyczny sposób,i nawet wydał książkę)

z Andrzejem Lepperem łączy go z pewnoscią pochodzenie.z gminu,z ludu Oni są, co
                    będze tez wazne w interpretacji horoskopów.

mimo tego,ze z wiekiem dojrzewaja,uczą się, to jednak podstawowe środowisko i
                    wczesne warunkowanie tworzy tak mocne struktury w umyśle ,które przekladaja sie
                    na nawyki,zachowania.
                    stąd np. wago-barokowa mowa byłego prezydenta,stąd Lepper moze ze zdumieniem
                    powiedzec "prostytutke mozna zgwalcic?", czym nie bedzie zdziwiony wojowniczy
                    mars na MC (to jest az tak charakterystyczne,ze jakiekolwiek dane zmieniajace to
                    ustawienie sa dal mnie ciezkie do wyobrazenia wink)
                    ten mars na MC sklania mnie tez do przychylenia sie do interpretacji neptusa.
                    bo choc taki mars pragnie przede wszystkim zaistniec w strukturach spolecznych i
                    poprawiac swoj status, to i wszelakimi okazjami do wzbogacenia sie nie pogardzi.
                    ale jest to zbyt pryncypialne polozenie zeby otwarcie obnosic sie z bogactwem
                    czy tez pedzic do koryta za wszelka cene. pieniadze - przy okazji. priorytet -
                    cel spoleczny,wladza i status.
    • kita32 Re: Rzad Kaczynskiego 09.08.07, 19:35
      W październiku, gdy będą nowe wybory, Pluton znajdzie się po raz 3-i w opozycji
      do Słońca Kaczyńskich.
      • neptus Re: Rzad Kaczynskiego 10.08.07, 00:48
        Nie sądzę, żeby wybory były w październiku. Za mało czasu na
        zorganizowanie kampanii.
        • potrek Wybory = Boże Narodzenie 10.08.07, 06:28
          Jaka ryba ( Karp ) pragnie przyspieszenia święta Bożego
          Narodzenia ? Tu nie trzeba być astrologiem by stwierdzić że takowych
          wyborów nie będzie smile
          • kita32 Re: Wybory = Boże Narodzenie 10.08.07, 18:56
            Też tak zaczęłam myśleć, że Kaczyńscy będą robić wszystko, aby nie doszło do
            wyborów. Ale magia słowa i myśli działa...
            A i tranzyt Plutona opozycją do Słońca jest obiecujący...
            • neptus Re: Wybory = Boże Narodzenie 14.08.07, 17:44
              Mnie się widzi, ze wybory będą ale w listopadzie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka