Dodaj do ulubionych

ZMIANY ZAWODOWE?

13.08.08, 14:02
Witam,

Jestem z spod zn.Byka(II dektant), ascendent w Baranie- w koniunkcji z Księżycem i Merkurym,tworzy trygon do Saturna w Lwie (szczyt w 6 domu). Szczyt MC mam w znaku Koziorożca.Co taki układ mówi o możliwościach pracy? Czy ów Saturn na szczycie 6 domu wskazuje na jakieś trudności zawodowe?
Przyznam ze długo nie mogłam znaleźć pracy, dopiero pół roku temu coś się ruszyło.
Dodam iż Urana mam w znaku Skorpiona(opozycja do Słońca),zaś Neptuna w zn. Strzelca.

Czy ktoś mógłby pomóc w interpretacji takiego układu? Pozdrawiam

Obserwuj wątek
    • princesswhitewolf Re: ZMIANY ZAWODOWE? 13.08.08, 14:49
      nie wiem jakie tam konkretnie masz aspekty ale ogolnie rzecz biorac takie slonce
      w 2 domu, saturn w 6tym i na MC KoziolekMatolek sugeruje ze mozesz osiagnac
      sporo wlasna ciezka praca. Pracusiowanie cie nie ominie z takowym 6 domem ale i
      efekty moga byc. Acz to jak zwykle ogolniki niegodne serio astrologa bo bez
      obejrzenia kosmogramu to nie powinno sie puszczac pary z ust ponoc i slusznie
      • juja05 Re: ZMIANY ZAWODOWE? 13.08.08, 16:20
        Dzięki, faktycznie bez wiedzy o aspektach nie da sie wiele powiedzieć. Nie chciałam ich wszystkich wypisywać, gdyż z tego co zauważyłam na forum raczej nikt nie zajmuje się kompleksowa analizą wszystkich aspektów, a jedynie analizuje wybrane elementy. Co do pozycji Słońca w moim horoskopie, to znajduje sie ono jeszcze w I domu, gdyż szczyt drugiego przypada na III dektant,a ja ur się w II dektancie. Wiem, że w kwestii zawodowej ważny jest 2,6 i 10 dom. Mój 2 dom obejmuje znak byka( szczyt)i bliźniąt(w tym domu znajduje się moja Wenus w bliźniętach) i w tym domu mam dwa aspekty: Wenus w sekstylu do Marsa( zn. Lwa)i wenus w trygonie do Plutona R, w zn. Wagi( descendent). Na szczycie 6 domu Saturn( zn. Lwa) w trygonie do Księżyca w koniunkcji z Merkurym w zn Barana( ascendent). 10 dom zaś w zn. Koziorożca- kwadratura Węzła księżycowego w zn. Wagi i opozycja Jowisza w zn. Raka.

Czy na tej podstawie można coś już bliżej powiedzieć odnośnie kwestii zawodowej? Czy jestem faktycznie skazana na ciężką pracę, by osiągnąć sukces?
        • neptus Re: ZMIANY ZAWODOWE? 13.08.08, 16:42
          Z Saturnem na wierzchołku 6. domu na obijanie się w pracy raczej nie
          ma co liczyć. Co nie przeszkadza wcale osiągać z tej pracy dużą
          satysfakcję, a Saturn za dobre wypełnianie obowiązków lubi
          nagradzać. Przy harmonijnym aspekcie Saturna do ascendentu sa na to
          duże szanse, by te obowiązki były w zgodzie z potrzebami osobistymi.
          Przy rozpatrywaniu zagadnień związanych z pracą ważny jest także
          ascendent, który wiele mówi o zainteresowaniach zawodowych, władcy
          domów, których wymieniłaś i ich aspekty i sporo innych czynników.
          Cały horoskop mówi także o tym, jak ogólnie funkcjonujesz w życiu,
          czego oczekujesz i jakie są szanse na osiągnięcie tego. Jeśli ktoś
          np. marzy tylko o dobrym zamążpójściu, żadna praca nie będzie
          satysfakcjonująca. Jesli ktoś ma syndrom ofiary, trudno oczekiwać,
          że będzie szybko awansującym pracownikiem z inicjatywą. Jesli ktoś
          jest ogólnie "dzieckiem szczęścia", zwykle ma szczęście i w pracy.
          Poza tym są jeszcze tranzyty, które ułatwiają lub utrudniają
          uzyskanie dobrej pracy w danym czasie.
          • juja05 Re: ZMIANY ZAWODOWE? 13.08.08, 17:10
            Dzięki, dużo w tym racji. Saturn powoduje,iż na wszystko co osiągnęłam musiałam
            ciężko zapracować i niestety sporo czasu to pochłonęło. Z drugiej strony jestem
            ascendentalnym baranem więc cierpliwość nie jest moja najmocniejszą stroną.

Serdeczne dzięki i pozdrawiam.
        • juja05 Re: ZMIANY ZAWODOWE? 13.08.08, 16:53
          Chciałabym jeszcze zapytać w kwestii zawodowej na podstawie danych z horoskopu natalnego oraz towarzyszących aspektów, czy większe szanse na sukces mam w dziedzinach humanistycznych (zgodnie z wykształceniem), czy w zupełnie innym kierunku? Obecnie zupełnie odeszłam od zawodu wyuczonego i pracuję w dziedzinie prawno-finansowej.

Czy w ogóle da się coś o tym powiedzieć na podstawie planet w domach i ich aspektów? Od niedawna się tym interesuje, dlatego jestem ciekawa opinii osób będących bardziej w temacie- z góry dziękuję.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka