perse3 05.10.03, 19:01 Moj znajomy, starszy pan ma aż 6 planet w retrogradacji. Co Wam wiadomo na ten temat?Czy rzeczyiście powodują,ze to horoskop zakompleksionego dziwaka? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szemajmi Re: perse3 05.10.03, 23:06 Ja tez mam 6 planet w retrogradacji: neptuna, marsa, saturna, urana, neptuna i jowisza. I faktycznie jestem zakompleksiona.. Zyje troche jakby z boku. Od dziecka tak mialam. Odpowiedz Link
wasza_bogini Re: perse3 06.10.03, 20:16 wlasnie. co to znaczy to retrograde?? ja mam dwie planty retrograde. Odpowiedz Link
perse3 Re: perse3 06.10.03, 20:24 Dwie planety w retrog. to norma Szemajmi trochę wspólczuje z tyloma planetami żyje sie cięzko tyle tylko,ze jestesw mniejszosci .One dają Ci chyba niezwykłą stałośc pogladow i postaw. Odpowiedz Link
szemajmi Re: perse3 06.10.03, 21:55 Stalosc pogladow i postaw? Tego nie zauwazylam u siebie. Natomiast faktem jest, iz trudno dogaduje sie z ludzmi. Jestem typem samotnika i najlepiej czuje sie we wlasnym towarzystwie. Mam tez wrazenie, ze przez te retrogradujace planety sporo waznych spraw i zdarzen w moim zyciu sie opoznia.. Wszystko przychodzi, ale nie w pore. To rodzi frustracje i kompleksy. Odpowiedz Link
perse3 Re: perse3 07.10.03, 14:35 Dokladnei tak jest u mojego wujka! Kocha samotnośc , też opoźnienai we wszystkim.Hm pokora wobec rozkladu jazdy jakim jest horoskop obowiazuje. Czloweik musi się tylko starać by w pełni wykrzystać te potencjały ajkei otrzymal. Planety w etrogradacjii mowią,ze jestes tzw. starą dusza.Moze to twoje ostatnei wcielenie ? W każdym razie potrzebujesz NISZY w sensie doslownym i wszelkim.Mojego wujka gdy próbowal wciagnąc wir ludzi i zdarzeń dostal silnych zaburzeń i wylądowal w Niszy.. w szpitalu. Odpowiedz Link
anahella Re: perse3 08.10.03, 02:22 szemajmi napisała: > Mam tez wrazenie, ze przez te > retrogradujace planety sporo waznych spraw i zdarzen w moim zyciu sie > opoznia.. Wszystko przychodzi, ale nie w pore. Oto wypowiedz prawdziwego Marsa w retro)))))))) To nie planety sa winne. One tylko opisuja nas. NIe sa przyczyna ale jezykiem opisowym. Odpowiedz Link
wasza_bogini Re: perse3 30.10.03, 01:03 czy piec planet w retrogradacji to tez sporo.? moj facet ma tyle i wydaje mi sie, ze podobnie jak szemajmi czasami stoi z boku. Odpowiedz Link
perse3 Re: Do Bogini , pięc to duzo!! 30.10.03, 13:52 Facet wciąz będzie szukal niszy, w ktorej moze zachować swoją niebywała stalosc we wszystkim!! Odpowiedz Link
anahella Re: perse3 08.10.03, 02:19 wasza_bogini napisała: > wlasnie. co to znaczy to retrograde?? ja mam dwie planty retrograde. Retrogradacja to pozorny ruch wsteczny. Poneiwaz astrologia opiera sie na tym, ze centralnym ukladem jest Ziemia, a plaszczyzna ruchu jest ekliptyka to z naszego punktu widzenia planety (nie swiatla) zatrzymuja sie, potem sie cofaja aby znow sie zatrzymac i isc do przodu. Zasada jest taka, ze planeta w retro dziala bardziej przez wnetrze czlowieka. A zatem retrogradujacy Merkury w horoskopie natalnym moze dac czlowieka bardziej milczacego lub lepiej wyrazajacego sie na pismie lub w mowie. Wenus moze mowic o czlowieku o ukrytych emocjach. Osobiscie dziekuje Bogu za retrogradujacego Merkurego Biorac pod uwage, ze jest w kwadraturze do Marsa to gdyby byl w ruchu prostym zagadalabym kazdego na smierc, a tak to doprowadzam swoim gadulstwem tylko do ciezkiej choroby Odpowiedz Link