Dodaj do ulubionych

Pytanie do ALL2!!!

22.10.03, 13:46
Cos z serii formułek.Mam znajomego z Księzycem w Bliźniętach w 7 D.
Czy Twoim zdaniem mozna to interpretowac ajko szuaknei partnerki o cechach
amtki, czy moze ciagłe zmainy partnerek lub jakoś jeszcze ianczej?Inni
znajoy,,który am warsztat samochodowy majac taki sam uklad am jedną stała
partnerkę o d alt lecz ciągłe kontkaty z klientami, yo by było to. Moze KS w
D7 to po prostu popularnosc szeroko rozumiana? lecz dlaczego ten mechani
obsluguje głownie mężczyzn?)))
Obserwuj wątek
    • all2 Re: Pytanie do ALL2!!! 22.10.03, 23:00
      Jakaś zmienność i wielość kontaktów musi tu być. W Twoim przykładzie facet
      realizuje sobie ten Księżyc przez kontakty z klientami (i klientkami), dzięki
      temu jego związek może być trwały. Dom 7 to w końcu nie tylko małżeństwo,
      również w pewnym stopniu wszelkie kontakty jeden na jeden, zwłaszcza gdy są
      osadzone w jakichś konkretnych oficjalnych ramach - taki aspekt może mieć
      terapeuta, doradca, nauczyciel itp., czyli każdy kto w pracy ma kontakty z
      pojedynczymi osobami. To też jest sposób na rozładowanie kłopotliwych
      siódmodomowych planet. Księżyc w pobliżu Desc u mężczyzny - pewien właściciel
      takiego Księżyca powiedział mi że to działa jak radar, daje zwiększoną
      podatność na sygnały szczególnie emocjonalne pochodzące z otoczenia, jeśli
      człowiek nie umie się chronić to może być nadmierna podatność na wpływy i taka
      nadgorliwość w zaspokajaniu potrzeb innych, trochę jakby cechy racze w
      kontaktach. A matka - Księżyc zawsze mówi o matce, ale tu trzeba patrzeć na
      aspekty.
      • perse3 Re: Pytanie do ALL2!!! 22.10.03, 23:24
        dzieki serdeczne ALL, jak zwykle mądrze i jasno napisane!!1Pozdrawaim jak
        najsereczniej!!i dobrych tranzytow!!
        • all2 Re: Pytanie do ALL2!!! 22.10.03, 23:41

Bóg zapłać, przyda się bardzo wink

• szemajmi Re: Pytanie do ALL2!!! 22.10.03, 23:18
      Czy ksiezyc w 7 domu u kobiety oznacza mniej wiecej to samo?
      • all2 Re: Pytanie do ALL2!!! 22.10.03, 23:40
        Mniej więcej tak, ale ze względu na stereotypy kulturowe te cechy księżycowe
        bardziej będą się rzucać w oczy u mężczyzny. Kobieta też będzie dosyć
        opiekuńcza w kontaktach, taka rakowata pocieszycielka i karmicielka. Podatność
        na emocje i wpływy podobna. Popularność towarzyska też, bo to osoby reagujące
        bardzo emocjonalnie na innych. Trzeba to jeszcze przepuścić przez znak i
        aspekty, ale te cechy księżycowe zawsze będą widoczne. Może być owszem kilka
        małżeństw, ale to zależy, wyżej był przykład trwałego związku. U kobiety może
        to być dobry układ na przedszkolankę czy pielęgniarkę. Trochę też mogą to być
        sytuacje "wyszłam za mąż,zaraz wracam" - Księżyc jest bardzo zmienny. W
        codziennym przebywaniu z taką osobą widoczne częste zmiany nastrojów.

Descendent, i cały 7 dom, to w ogóle taki filtr przez który przepuszczamy
        nasze kontakty ze światem - stojąca tu planeta będzie określać rodzaj tego
        filtra. Przy Księżycu pierwszym kryterium będzie emocjonalny stosunek wobec
        ludzi których spotykamy.
    • anahella Re: Pytanie do ALL2!!! 23.10.03, 03:17
      Gdybym miala znalezc odpowiednik dla slowa "ksiezcyc" to
      powiedzialabym "gabka". Znam i mezczyzn i kobiety z Ksiezycem w VII domu i oni
      sa wlasnie gabka, ktora chlonie swoje otoczenie (bo ja Descendent w pierszej
      kolejnosci postrzegam jak nasza styczna ze swiatem)
      • all2 Re: Pytanie do ALL2!!! 23.10.03, 09:39
        Tak, gąbka, bardzo dobre określenie. Słyszałam jeszcze "poducha" - to mi
        powiedział ten męski Księżyc na Desc - że otoczenie traktuje taką osobę jak
        poduchę do której można się przytulić, wyżalić, wypłakać, oczekuje zrozumienia,
        pogłaskania itd. Może to być taka zmyła, jeśli człowiek w środku ma co innego,
        nie jest tak miękki jak się wydaje, to może czuć się w tej roli dość
        niewygodnie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka