Dodaj do ulubionych

"house system poll"

24.02.09, 12:05
Można zagłosować:
www.academyofastrology.org/research/housepoll/index.php
--
Pozdarwiam serdecznie
Bogdan Krusinski
www.astrologia.pl
Obserwuj wątek
    • neptus Re: "house system poll" 24.02.09, 14:11
      Ciekawe. Mogliby opublikowac wyniki na stronie...
      • am98 Re: "house system poll" 24.02.09, 14:41
        neptus napisała:

Ciekawe. Mogliby opublikowac wyniki na stronie...

Z tego, co widac - bedzie publikacja do sciagniecia z sieci. Ma sie
        pojawic 15 marca. W tym wydaniu marcowym maja opublikowac wyniki
        ankiety. Fajnie byloby, gdyby jak najwieksza ilosc z Nas wziela w
        tej ankiecie udzial. No ciekawe bardzo.

www.academyofastrology.org/traditionjournal/
        • bogdan.krusinski Re: "house system poll" 26.02.09, 23:54
          Cytat "z uszami" (smieszne, zaczyna sie 25 minut po tym jak wrzuciłem swój post
          na to forum):

-----
          Uwaga wazne! Wojtku! Ankieta, autor: anma wysłany 24-02-2009, 12:30

Co wpisac? jak to okreslic, jak zdefiniowac system bezdomowy? po angielsku?
          Pojawila sie ankieta:

www.academyofastrology.org/research/housepoll/index.php
          ---
          Anmo, ja bym tak odpowiedział, autor: jozwiak 24-02-2009, 12:54
          Ja bym tak odpowiedział:

Which house system do you use?
          /.../
          * Other - which one? === Oktotopos by Guinard
          /.../

Why do you prefer this particular system?
          /.../
          * Other reason - Which one? === It is best fitted to the structure of the
          local space.

Have you experimented with other systems in your astrological practice?
          * Yes
          No

Are you familiar with the mathematics and astronomical principles behind the
          house system you use?
          * Yes
          Vaguely (just a general idea)
          No

How do you classify your astrological practice?
          Purely Traditional
          * Mixed Modern with Traditional
          Purely Modern

Country where you studied Astrology: === Poland

• bogdan.krusinski Re: "house system poll" -> The Oktotopos Question 27.02.09, 00:21
            The Oktotopos Question by Bill Johnson

www.snowcrest.net/sunrise/aoctobj.htm

• kita32 Re: "house system poll" 27.02.09, 17:12
            Bogdanie, skąd masz cytowany tekst?

Ja już nie uczęszczam na kurs Wojtka (jestem w tzw. stanie zawieszenia - aktualnie bez dostępu do jego strony), ale od uczestniczki jego forum wiem, że to tekst z jego zamkniętego forum.

W jaki sposób wyciekł tekst z zamkniętego kursu?

Bogdanie, a co chciałeś przekazać cytując ten tekst?, bo nie zrozumiałam...
            • bogdan.krusinski Re: "house system poll" 27.02.09, 19:35
              Jakiś anonim którego nie potrafię zidentyfikować przysłał ten cytat e-mailem,
              twierdząc że to wypowiedź z zamkniętego forum Wojtka Jóźwiaka. Czyli
              potwierdzasz że to prawda...

Co do samej opinii już skomentowałem, polecając lekturę tekstu Billa Johnsona
              "The Oktotopos Question". Octotopos to nie system domów, tylko teoria że domy
              zamiast na 12 dzielimy na 8 i idziemy w stronę przeciwną niż normalnie, jej
              autorstwo przypisuje się Irlandczykowi Cyrilowi Faganowi i jego kolegom.
              Oczywiście na sposób Octotopos możemy dzielić dowolny system domów, może być
              więc Octotopos - Placidus, Octopos - Równe, Octotopos - Porfiriusz, Octotopos -
              Koch, itd. Natomiast Guinard nie wymyslił żadnego systemu domów, w swoim tekście
              nie proponuje żadnej geometrii, nie ma więc systemu Octotopos - Guinard. Tym
              bardziej więc najwyższe zdumienie wywołuje to że ktoś tę geometrię zna... Jakiś
              wielki prorok musi to być.

Pozdrawiam serdecznie
              Bogdan Krusiński
              <a href="http://www.astrologia.pl/> Polska Astrologia </a>

• bogdan.krusinski Re: "house system poll" - errata linka 27.02.09, 19:57
                oo <a href=...> działa smile

Pozdrawiam serdecznie
                Bogdan Krusiński
                Polska Astrologia
              • kita32 Re: "house system poll" 27.02.09, 20:16
                Tak, to prawda, że Octotopos nie jest systemem domów, tylko czymś co daje pewną orientację w zastępstwie systemu domów. Nie ma tam żadnych "ostrych" linii rozdzielających obszary. I interpretację horoskopu nie zaczyna się od zastanawiania się nad położeniem planet w domach itd.

Nie chcę dyskutować nad Oktotopsem.

Ale Bogdanie, to nie jest fair, że cytujesz coś, co prywatnie przekazał Ci nie wiadomo kto. Podawałeś stronę ankiety emailowo poprzez listę Uranii i ktoś prywatnie (prywatnie, bo nie zaadresował swojego postu na listę Uranii, tylko wyłącznie do Ciebie) przesłał Ci fragment cudzej rozmowy z zamkniętego forum.

Osobiście nie widzę w zacytowanym fragmencie nic złego. Ale Twoje postępowanie mi się nie podoba. Nie można za czyimiś plecami powtarzać fragmentów cudzej rozmowy. I to rozmowy z zamkniętego forum. To nieetyczne.

Ktoś, kto Ci przesłał ten fragment ma skłonności plotkarskie. Też mi się zachowanie tej osoby nie podoba...

• bogdan.krusinski Re: "house system poll" 27.02.09, 20:29
                  >
                  > Tak, to prawda, że Octotopos (...) czymś co daje pewną
                  > orientację w zastępstwie systemu domów. Nie ma tam
                  > żadnych "ostrych" linii rozdzielających obszary.
                  >
                  ???

Tak można interpretować dowolny system domów, i nie ma to absolutnie nic wspólnego z oktotopos.

>
                  > Osobiście nie widzę w zacytowanym
                  > fragmencie nic złego.
                  >

A ja widzę próbę ośmieszenia poważnej pracy Patrice'a Guinard'a.

Astrologia Polska

• kita32 Re: "house system poll" 27.02.09, 21:36
                    > A ja widzę próbę ośmieszenia poważnej pracy Patrice'a Guinard'a.

.... Założę się, że jej nie znasz smile

I odwracasz kota ogonem sad.

Ktoś z forum Wojtka Jóźwiaka chce wypełnić ankietę, cytuje link do strony i pyta:
                    Co wpisac? jak to okreslic, jak zdefiniowac system bezdomowy? po angielsku?

Wojtek odpowiada, proponuje wybrać z dostępnej listy "inny" i wymienić
                    Octotopos. I to ma być próba ośmieszenia pracy Guinarda? Ośmieszenia? W ankiecie
                    nie ma miejsca na dyskusje i wyjaśnianie (wyjaśnianie, że Octocotopos nie jest
                    właściwie systemem domów, tylko czymś, co można stosować, gdy nie stosuje się
                    systemu domów). Nie zaglądałam z braku czasu do tej ankiety, ale podejrzewam, że
                    nie było tam opcji: "nie stosuję domów".

A w ogóle to nie chce mi się kłócić. Stwierdziłam, że cytowanie cudzych tekstów,
                    które wyciekły z zamkniętego forum - mi się nie podoba. I podtrzymuję to. Nawet
                    w przypadku, gdy tekst jest całkowicie neutralny - tak jak ten, co podałeś.
                    Byłabym usatysfakcjonowana, gdybyś powiedział "przepraszam". A w dyskusje
                    zastępcze nie mam zamiaru wchodzić.
                    • bogdan.krusinski Re: "house system poll" 27.02.09, 21:53
                      ...no w sumie jak się upierasz to masz rację, w całości przeczytałem ją tylko
                      dwa razy, ciągle nie potrafię jej wyrecytować z pamięci. indifferent

A forum WJ jest zamknięte ale nie prywatne, osoba która zapłaciła za czytywanie
                      tego i innych opinii WJ przesłała mi to jako ostrzeżenie za co tam się płaci,
                      wraz z adnotacją żebym go opublikował z komentarzem dlaczego tekst ten nie ma
                      sensu, co też uczyniłem.

• kita32 Re: "house system poll" 27.02.09, 22:01
                        > przesłała mi to jako ostrzeżenie za co tam się płaci,
                        > wraz z adnotacją żebym go opublikował z komentarzem dlaczego tekst ten nie ma
                        > sensu, co też uczyniłem.

....No to dałeś się wmanipulować przez kogoś, kto nie ma odwagi cywilnej występować we własnym imieniu...
                      • romy_sznajder Re: "house system poll" 27.02.09, 22:44

O Octotopos czytamy u zrodel:

8 Domow Guinarda
                        cura.free.fr/11domi2e.html
                        wspomniany Cyril Fagan:
                        cura.free.fr/docum/02fagan.html
                        A Jozwiak pisze tak:
                        www.taraka.pl/index.php?id=domyguinarda.htm
                        i tak:
                        www.taraka.pl/index.php?id=domy8.htm

A takie "przecieki" robia przeciez reklame...?
                        • bogdan.krusinski Re: "house system poll" 28.02.09, 00:48
                          Guinard to poważny naukowiec, więc rozumiesz co mam na myśli że ta "przysługa" mu robiona jest z rodzaju tych "niedźwiedzich" (vide linki). To czy jego teoria się potwierdzi czy nie to inna historia. Polaryzacja wykryta przez WMAP-a jest w trzech płaszczyznach, w każdej z nich na graficznej prezentacji pojawia się specyficzna ilość pól - 6 pól, 12 pól, najsłabsze 8 pól. Sugeruje to że słabe oddziaływania 8-kowe istnieją, ale też potwierdza że najważniejszy jest podział 6/12. W którą stronę natomiast ten najsłabszy 8-kowy podział miałby biec z tych mapek które były na sieci nie mogłem na razie wywnioskować. Ale przy trzech płaszczyznach polaryzacji, w przełożeniu na jedną płaszczyznę horoskopu, jedna z nich spokojnie może biec w stronę przeciwną do pozostałych... Z domami uważam że jest identycznie - proces fizyczny podobny - tu ruch po kole i tu ruch po kole (mniej więcej bo dokładnie po elipsie raz bardziej raz mniej spłaszczonej).

• romy_sznajder Re: "house system poll" 28.02.09, 15:41

> Guinard to poważny naukowiec, więc rozumiesz co mam na myśli że ta "przysługa"
                            > mu robiona jest z rodzaju tych "niedźwiedzich" (vide linki).

Ja nie rozumiemsmile

Wytrwany z kontekstu cudzy dialog z zamknietego forum nie swiadczy o niczym. Moze tylko fatalnie o tym krecie co wykrada, Tobie zasyla i nalega o upublicznienie.
                            A czy akurat odwrotnosc ruchu byla w ujeciu guinardowskim najwazniejsza? Czy oddzialywania osemkowe? Nie wiem, bo na cztery moje lata na kursie u WJ o tym systemie bylo tyle co nic, oprocz tego, ze jest i ze "obala" tradydyjny syst domow.

No i domyslalam sie za na podstawie tej koncepcji powstal tzw. CYkl Saturna Jozwiaka.

Tylko ze CYKL jako istota dzialania tego swiata w ogle to nie jest niczyj autorski patent, tylko odwieczne prawo natury.

• bogdan.krusinski Re: "house system poll" 28.02.09, 23:21
                              >
                              > No i domyslalam sie za na podstawie tej koncepcji
                              > powstal tzw. CYkl Saturna Jozwiaka.
                              >

Nie wiem jak wygląda obecnie koncepcja cyklu Saturna W.Jóźwiaka. Wiem jak wyglądała 15 lat temu, opierała się na przejściu Saturna przez 4 osie.

Odnośnie cytatu, wątek się zaczął na Forum Anahelli, następnie został przeklejony na forum W.Jóźwiaka. Jako że nie jestem jego członkiem, odpowiedziałem, zgodnie z netykietą, tutaj.

Pozdrawiam serdecznie
                              Bogdan Krusiński
                              • am98 Re: "house system poll" 01.03.09, 00:04
                                bogdan.krusinski napisał:

Odnośnie cytatu, wątek się zaczął na Forum Anahelli, następnie został
                                przeklejony na forum W.Jóźwiaka. Jako że nie jestem jego członkiem,
                                odpowiedziałem, zgodnie z netykietą, tutaj.

Pytanie nie było skierowane do Ciebie, a do konkretnej osoby, która nazywa się:
                                Wojciech Jóźwiak. ("Uwaga wazne! Wojtku! Ankieta. Co wpisac? jak to okreslic,
                                jak zdefiniowac system bezdomowy? po angielsku?)
                                Na stronie startowej kursu, która jest dostępna wszystkim widnieje wyraźny zapis:
                                Zasady, prawa autorskie i inne
                                Teksty, które uczestnicy wpisują na stronach Akademii (jako wpisy na forach,
                                blogi, komentarze, rozwiązania zadań itd.), są zamieszczane tylko we obrębie
                                www.astroakademia.pl - nie wychodzą poza ten serwis. Gdyby Prowadzący (czyli ja
                                - Wojciech Jóźwiak) chciał je zamieścić gdzie indziej, zrobi to tylko ze zgodą
                                autora.
                                Teksty (wpisy itd.) które uczestnik zamieścił na stronach Akademii, pozostają
                                tam, jeśli ich autor(ka) odejdzie z Akademii.
                                Uczestnik może dowolnie zmieniać, poprawiać, kasować swoje (i tylko swoje) wpisy.

.. co nie zmienia faktu, że o domach, czy nie-domach można jak najbardziej
                                dyskutować na otwartym forum astrologicznym, jakim jest forum "Jak na górze tak
                                na dole".

Mnie natomiast szokuje beztroska z jaką przeklejasz cudzy post, z zamkniętego
                                forum.

• princesswhitewolf Re: "house system poll" 01.03.09, 00:30
                                  Mysle ze Jozwiak moze sie tylko cieszyc bo dzieki temu watkowi, z pewnoscia
                                  wiele osob sie dowie o Jozwiakowym zamknietym forum, a i niewatpliwie rozwaza
                                  conajmniej opcje tam zapisania sie. Ja w ogole odkrylam dzieki temu ze jakies
                                  forum Taraka istnieje. Opatentowane tajemnice jakies nie wyciekly, i jak Romy
                                  powiedziala jest to w sumie niezla reklama. Zatem Uszka do gory!
                                  (....No chyba ze ktos lubi zabawe z pejczem i teraz Bogdan bedzie musial sie
                                  dluuuugo kajac no to prosze, czemu nie, nic mi do tego lol....)
                                • bogdan.krusinski Re: "house system poll" 01.03.09, 00:37
                                  Ja zachowuję się zgodnie z netykietą. A tutaj ona jest prosta. Flancujesz? Jak
                                  komuś się będzie chciało ci odpowiedzieć, to jego prawo odpowiedzieć ci w
                                  oryginalnym wątku, cytując to co było pomiędzy (tak długo jak jest to zgodne z
                                  prawem do cytatu i polemiki). A już sytuacja, że z powodów płatności wstępu nie
                                  można odpowiedzieć w wątku przeflancowanym i/lub twoje odpowiedzi są tam
                                  cenzurowane i usuwane (obydwie te okoliczności tutaj zachodzą), tym bardziej
                                  czyni bardzo jasną i bardzo etyczną sytuację że odpowiada się w wątku
                                  oryginalnym, całe odium nieetycznego zachowania w tym przypadku spada na osobę
                                  flancującą i forum płatne. Uczestnicy darmowych forów dyskusyjnych organicznie
                                  nie lubią sytuacji przeflancowywania wątków do płatnych forów dyskusyjnych i
                                  traktują to jasno jako sytuacje wybitnie nieetyczną. Mnie to zwisa czy ktoś
                                  flancuje czy nie, po to wklejam linki wyszperane w internecie żeby je inni sobie
                                  właśnie kopiowali do woli. wink

Notabene, odnośnie zapisów na forum JW. Prywatne zapisy regulaminu nie mogą
                                  anulować przepisów prawa polskiego, w tym ustawy o Prawie Autorskim, i
                                  zagwarantowanego tam prawa do cytatu, oraz innych ustaw w których jest
                                  zagwarantowane prawo do polemiki. W polskim prawie stan faktyczny jest bardzo
                                  ważny. Jeśli jakaś usługa jest świadczona publicznie, bo każdy kto zapłaci może
                                  z niej skorzystać, to zapis w jej regulaminie ze jest to "prywatne" nie ma
                                  znaczenia. Prywatne jest wtedy kiedy zapraszasz swoich znajomych, a publiczne
                                  kiedy stawiasz bramkę i każdy go chce przejść a zapłaci to wchodzi. A nawet
                                  jeśli po postawieniu bramki niektórych z tych co chcą zapłacić nie wpuszczają,
                                  to nie zmienia faktu publiczności usługi, tylko fakt dyskryminowania niektórych.
                                  Tak to bywa np. z wstępem do pubów i knajp gdzie bramkarze na wejściu
                                  selekcjonują gości. Parę spraw było w sądzie że ludzie chcieli wejść bo wydawało
                                  im się że spełniają wymogi wstępu (ubiór nieupicie itp) a bramkarze ich
                                  wywalali; a potem próbowali jeszcze raz albo przychodzili z osobą bywalcem i
                                  wchodzili. Polskie sądy zwykle interpretują to jako dyskryminację klienta, a nie
                                  "prywatność" klubu.

Pytanie zadałaś więc na forum publicznym gdzie udzielono ci takoż publicznie
                                  odpowiedzi. Z przyczyn obiektywnych nie mogłem ci tam odpowiedzieć ani
                                  skomentować wypowiedzi twojego interlokutora, więc korzystając ze swoich praw do
                                  cytatu i polemiki odpowiedziałem ci tam gdzie zgodnie z netykieta powinienem.
                                  Więc nie rozumiem dlaczego odmawiasz mi prawa do mojej wypowiedzi?

Pozdarwiam serdecznie
                                  Bogdan Krusiński
                                  • kita32 Re: "house system poll" 01.03.09, 12:00
                                    > odpowiedziałem ci tam gdzie zgodnie z netykieta powinienem.

... Bogdanie, nie odpowiedziałeś. Napisałeś:

"Cytat "z uszami" (smieszne, zaczyna sie 25 minut po tym jak wrzuciłem swój post na to forum): "

To nie jest żadna odpowiedź, to jest cytat, z zaznaczeniem, że w tym miejscu należy się pośmiać.
                                    • bogdan.krusinski Re: "house system poll" 01.03.09, 17:46
                                      "śmieszne" dotyczyło prędkości 25 minut aka tempa samo-powielenia informacji big_grin
                                      w internecie czasem informacje się rozpełzają szybciej niż myślisz że jest to
                                      możliwe przy takim mało interesującym temacie...
                                • bogdan.krusinski Re: "house system poll" 01.03.09, 01:08
                                  zadałaś publicznie na publicznym forum pytanie "Uwaga ważne! Wojtku! Ankieta.
                                  [...]". Ja też mogę zadać pytanie publicznie na publicznym forum "JngTnd"
                                  zaczynając od słów "Uwaga ważne! Anito! Ankieta.". Będzie to prywatne pytanie do
                                  Ciebie tylko?

• neptus Re: "house system poll" 01.03.09, 02:23
                                    Faktem jest, że postów z zamkniętego forum się nie upublicznia.
                                    Twoja informatorka złamała zasady, na które się dobrowolnie zgodziła.
                                    Tutejsze Forum jest otwarte i wszystko jest publiczne, więc nie
                                    można tego porównywać.
                                    • bogdan.krusinski Re: "house system poll" 01.03.09, 18:01
                                      faktem jest, ze jak wyżej napisałem forum gdzie jedynym kryterium "prywatnosci"
                                      i "zamkniętości" jest bramkarz na wejściu kasujący kasę, a poza tym po
                                      uiszczeniu należności każdy wchodzi, ani zamknięte nie jest, ani prywatne. Co
                                      ważniejsze przez parę dni wisiał ten post tam przyszpilony w miejscu dobrze
                                      widocznym tak żeby każdy go przeczytał. Mnie z zasady nie interesuje co się tam
                                      dzieje, jeśli mają coś ciekawego i tak to wklejają na fora które czytam albo
                                      przesyłają pytanie do mnie bezpośrednio (jak na razie wszystkie ciekawe linki
                                      zamieszczone na tym forum wklejają tam, oczywiście bez podania źródła, bo a nuż
                                      by ktoś tu przyszedł... i nie uiścił należności za następny miesiąc tam... jakby
                                      wszyscy tamtejsi słuchacze i tak już tu nie byli <rotfl>wink. Natomiast w tym
                                      konkretnym przypadku, jako że prowadzący w ferworze dyskusji dokonał błędnego
                                      przypisania pomysłu jednego astrologa innemu astrologowi, oraz polecił wszystkim
                                      swoim słuchaczom takie błędne przypisanie kolportować, uznałem że to akurat
                                      sytuacja wyjątkowa i wymaga komentarza z mojej strony.
                    • princesswhitewolf Re: "house system poll" 28.02.09, 20:13
                      kita32 napisała:
                      >.... Założę się, że jej nie znasz

oj kita, to bardzo ryzykowne stwierdzenie akurat i az wywolalo u mnie usmiech,
                      ale rozumiem ze mozesz nie byc zorientowana w hobby pana Bogdana nad jakim
                      sleczy od lat. Systemy domow i wszelakie podzialy "kolka" to specjalizacja
                      Bogdana i zapewniam, ze nieustannie czyta on po angielsku....glownie wlasnie o
                      systemach domow. Od lat zamecza pasjonujacymi szczegolami z tej dziedziny swoich
                      znajomych, jak rowniez udziela sie na wielu forach gdzie tylko wyweszy dyskusje
                      z tejze dziedziny. Z cala pewnoscia nie ma drugiej osoby w Polsce ktory drazy i
                      dusi tak dziedzine domow jak Bogdan Krusinski. Jestem pewna ze cura nie jest mu
                      obca, nawet w wersji francusko jezycznej.
                      • ailza Re: "house system poll" 01.03.09, 08:48
                        princesswhitewolf napisała:

> kita32 napisała:
                        > >.... Założę się, że jej nie znasz
                        >
                        > oj kita, to bardzo ryzykowne stwierdzenie akurat i az wywolalo u mnie usmiech,

U mnie też wywołało uśmiech smile

Pozdrawiam wszystkich
                        • kita32 Re: "house system poll" 01.03.09, 11:37
                          Są ludzie, którzy są fachowcami np. od fizyki teoretycznej, a o astrologach piszą bzdury.
                          Tak samo mogą być znawcy od teorii domów, którzy na systemach bezdomowych mogą się nie znać.

Podejrzenie, że, cytuję:

Oczywiście na sposób Octotopos możemy dzielić dowolny system domów, może być więc Octotopos - Placidus, Octopos - Równe, Octotopos - Porfiriusz, Octotopos - Koch, itd.

bardzo mnie zaskoczyło. Oktotopos Guinarda nie polega na zastąpieniu 12-u domów ośmioma. Zresztą Bogdan to wie, tylko w ferworze dyskusji jakoś dziwnie się zachowuje.

Osobiście nie rozumiem przeciw komu lub przeciw czemu, Bogdanie, walczysz... Nie rozumiem co chcesz wykazać, co udowodnić i po co to wszystko..?
                          • bogdan.krusinski Re: "house system poll" 01.03.09, 18:16
                            >
                            > bardzo mnie zaskoczyło. Oktotopos Guinarda nie polega
                            > na zastąpieniu 12-u domów ośmioma.
                            >

Pomysł Guinarda to po pierwsze Oktotopos Fagana, który polega na zastąpieniu 12
                            domów tylko 8 ośmioma liczonymi w drugą stronę. A druga część to przyjęcie
                            założenia że są one "fuzzy", przechodzą z jednego w drugi bez ostrej linii
                            podziału, przy czym ten stopień "nieostrości" jest duży. Jeśli są aż tak fuzzy
                            to jak udało mu się odkryć ze akurat jest ich 8, a nie 12, 6, 4, 36, czy inna
                            dowolna liczba? Akurat to założenie "płynnego przechodzenia" nie ma nic
                            wspólnego z oktotoposem, podobnie można potraktować dowolny system domów (w
                            sensie geometrii) i dowolny podział na n-elementów( czy będzie to 8, czy 12). I
                            to też już było przed Guinardem w różnych stopniach proponowane. Jeden autor
                            mówił, że +-5 stopni, inny że +- 15, a teraz kolejny rozciągnął to do poziomu że
                            dom 2 (z 8-miu) zaczyna się już na początku pierwszego... Sławkowi
                            Stachniewiczowi nie dorównał, który był wymyślił że dom pierwszy ma mieć
                            szerokość 360 stopni, dom 2 także 360 stopni, itd... A że po takim zabiegu już w
                            ogóle nie musiał się zajmować geometrią, to wg obecnej taksonomii wyszedł mu
                            pomysł poza nią, i w ten sposób zaoszczędził sobie czasu i użerania się z
                            wzorkami trygonometrii sferycznej he he leniwiec.
                            • queenmaya Re: "house system poll" 03.03.09, 20:16
                              Tyle bicia piany i o co? Została tu zdradzona jakaś tajemnica państwowa? Nie zauważyłam. Dobrze, że monitory komputerów są bezgranicznie cierpliwe.
    • bogdan.krusinski Re: "house system poll" 30.04.09, 13:22
      thetraditionjournal.wordpress.com/2009/04/27/animodar-and-houses-poll-last-call/

---
      Astrology Chart
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka