Dodaj do ulubionych

Orange Freedom kpina

28.07.11, 00:37
Podpisałem nową umowę o świadczenie usługi dostępu do Internetu Orange Freedom właśnie, przy okazji zwiększyłem prędkość
Kiedy nowa umowa zaczęła obowiązywać okazało się że prędkość nie zwiększyła się, zadzwoniłem do Orange gdzie poinformowano mnie że na zwiększenie prędkości mogę czekać 14 dni
Czy mogę rozwiązać umowę bez płacenia kar umownych???, tym bardziej że aneks do umowy podpisałem prawie 2 miesiące wcześniej, przez ten czas Orange miało czas na to aby przygotować na czas zwiększenie prędkości
Obserwuj wątek
    • Gość: as Re: Orange Freedom kpina IP: *.xdsl.centertel.pl 28.07.11, 20:54
      byłeś u niekompetentnych ludzi... zwiększenie prędkości zawsze następuje po kontakcie telefonicznym i trwa do 14 dni. Z reguły jest to 7-10 dni. W aneksie nie masz ani słowa o prędkości.
      • Gość: Tomek Re: Orange Freedom kpina IP: *.gemini.net.pl 28.07.11, 23:03
        Jeśli chcesz mieć szybszy internet to powinieneś zlecić migrację prędkości podczas przedłużania umowy (ja tak zrobiłem w salonie), ale zmiana wejdzie dopiero po zakończeniu obecnej umowy(przedłużasz umowę w prędkości, jaką posiadasz). Pamiętaj jednak o zapisie regulaminu: "W czasie trwania Umowy na czas określony możliwa jest bezpłatna zmiana opcji Usługi na opcję o wyższych parametrach w zależności od możliwości technicznych łącza abonenckiego, na którym świadczona jest Usługa. Zmiana opcji Usługi na opcję o niższych parametrach nie jest możliwa z wyjątkiem sytuacji, w której Abonent po zmianie opcji na wyższą powraca na opcję pierwotnie posiadaną. Wniosek o zmianę prędkości Usługi jest realizowany w terminie 14 dni kalendarzowych od momentu jego złożenia o ile istnieją możliwości techniczne dla jego realizacji". Czasami zdarza się, że łącze nie spełnia parametrów i są problemy. Ja zawsze wszystko załatwiam w zaprzyjaźnionym salonie i wszystko działa. Zmianę prędkości możesz zlecić nie tylko przez telefon, ale również w salonie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka