GoĹÄ: Mira
IP: *.252.48.204.internetia.net.pl
29.03.13, 10:40
Witam wszystkich i poproszę o pomoc.Przejdę zaraz do rzeczy.W grudniu 2009 podpisalam umowę z cyfrowym polsatem na 12 miesięcy.Nie liczylam ilosci miesiesięcy wiec przegapilam okres umowy i polsat przedlużyl mi ją sam, oczywiscie nie informując mnie na kolejny rok.Płacilam dalej kolejny rok i znowu kolejny.Polsat bez slowa bez jakiejkolwiek informacji przedlużał umowę na kolejne lata.Od roku jestem po rozwodzie wychowuje samotnie dwojke dzieci w wieku szkolnym.Alimenty są małe ,nie pracuję uczę się jeszcze.W styczniu odłączylam dekoder polsatu .Zadzwoniłam zaraz do polsatu informując rozmówczynie ze z przyczyn odemnie nie zaleznych nie chcę aby swiadczyli mi uslugi.Pani zagrozila mi karą umowną za zerwanie umowy,wymieniła paragrafy jakies i rozmowa sie skonczyła.Wczoraj otrzymalam pismo z polsatu z rządaniem zapłaty 200zl za zalegly abonament, i informacje o oddaniu do krajowego rejestru dlugow.Szanowni panstwo proszę mi powiedziec czy Polsat ma prawo w nieskonczonosc przedłużac umowe od 2009 do 2013roku.Czy w sytuacji jakiej sie znalazłam muszę pilnowac umow zamiast dzieci? Jesli nie stac mnie na tv abonament to muszę płacic kare umowną.Bylam pewna ze po upływie tylu lat nie mam juz rzadnego zobowiazania wobec tv polsat.Co mam zrobic?