Dodaj do ulubionych

Pytanie do UKE-opłata za utrzymanie łącza

28.11.13, 00:21
Posiadam Neostradę 40Mb/s w TP S.A. i do faktur doliczana mi jest opłata za utrzymanie łącza mimo, że mam czynny telefon stacjonarny (analogowy) na abonament, tyle że w Telekomunikacji Miejskiej S.A. z Ostrołęki. Zaznaczam, że Neostrada jest na tym samym łączu co telefon. Pani z infolinii z Orange vel TP S.A. stwierdziła, że nie jest w stanie ustalić czy mają stosowną umowę z Telekomunikacją Miejską S.A. z Ostrołęki (domyślam się że chodzi o WLR). Uprzednio miałem telefon analogowy na tej linii w TP S.A., która jest właścicielem owej linii. Czy naliczenie takiej opłaty za utrzymanie łącza przez TP S.A. jest uzasadnione?
Obserwuj wątek
    • Gość: paweł Re: Pytanie do UKE-opłata za utrzymanie łącza IP: *.tktelekom.pl 29.11.13, 18:58
      A czy z umową o abonament Telekomunikacji Miejskiej podpisywałeś dokument "Zamówienie abonamentu WLR" lub dokument o podobnej treści, na podstawie którego TP/Orange przenosi numer do sieci operatora alternatywnego? Najlepiej jakbyś napisał w tej sprawie do Orange i do Telekomunikacji Miejskiej, celem wyjaśnienia zaistniałej sytuacji. Powinni udzielić Ci wyczerpującej odpowiedzi.
      • arkiszmatisz Re: Pytanie do UKE-opłata za utrzymanie łącza 30.11.13, 11:57
        Dziękuję za radę i tak postaram się zrobić. Ale tak mimochodem to na umowie z Telekomunikacją Miejską SA w postanowieniu umowy w pkt 3. jest natępujący zapis:"W ciągu czternastu dni od dnia otrzymania kompletu poprawnie wypełnionych oraz podpisanych przez Abonenta formularzy niniejszej Umowy oraz zamówienia WLR i Zlecenie Preselekcji Telekomunikacja Miejska S.A. przekaże Zamówienie WLR i Zlecenie Preselekcji do TP S.A. lub innego dostawcy usług zapewniającego przyłączenie do sieci TP S.A." Mój telefon analogowy ma ten sam numer na tej linii od ponad 6 lat a pierwotnie byłem abonentem TP SA. Bez stosownej umowy WLR numer telefonu się nie zachowuje.
        • Gość: MiChCiO Re: Pytanie do UKE-opłata za utrzymanie łącza IP: *.96.234.9.tvksmp.pl 30.11.13, 13:16
          Numer można zachować, ale to inny temat. Złóż reklamację w TPSA odnośnie opłat utrz. łącza. Firma sprawdzi umowę na podstawie której masz przeniesiony telefon do innego operatora. Jeśli wszystko się będzie ok to zrobią Ci korektę za to utrzymanie łącza i po problemie.
    • magdalena_lepszejutro Re: Pytanie do UKE-opłata za utrzymanie łącza 19.08.14, 16:21
      Też miałam takie problemy z ta opłatą nie wiadomo skąd się wzięła,umowa nie była jasna... co najmniej dziwne. Już przeszłam do dropsa bo ile człowiek może myśleć o czymś co powinno być dawno załatwione... ech
      • gafa30 Re: Pytanie do UKE-opłata za utrzymanie łącza 29.08.14, 15:17
        No własnie, nie fajnie jest płacić za coś z czego się nie korzysta. Poza tym obsługa klienta w tej firmie pozostawia wiele do życzenia. Miałam problemy z wypowiedzeniem umowy. Szkoda gadać...
        • Gość: MiChCiO Re: Pytanie do UKE-opłata za utrzymanie łącza IP: *.96.234.9.tvksmp.pl 30.08.14, 09:42
          Co za problem?
          • elf333 Re: Pytanie do UKE-opłata za utrzymanie łącza 31.08.14, 01:37
            nie ma problemu, jak znajdę to wkleję niektóre wymagania z ogłoszeń ofert pracy :)
    • imbir261 Re: Pytanie do UKE-opłata za utrzymanie łącza 27.10.14, 23:34
      ja mam w dropsie umowe, w sumie nie jest bardzo zobowiązująca, przede wszystkim uwolniłem się od tej opłaty za łącze
      • Gość: MiChCiO Re: Pytanie do UKE-opłata za utrzymanie łącza IP: *.96.234.9.tvksmp.pl 08.11.14, 22:37
        buhahaha

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka