Dodaj do ulubionych

Segregacja śmieci

12.05.03, 13:46

Nie wiecie czy są jakieś szanse na to aby był przynajmniej odzielny pojemnik
na szkło i papier. Obok gminy było kilka kontenerów ale jakoś ostatnimi czasy
pozostał już tylko na szkło. A fajnie byłoby gdyby u nas na osiedlu była taka
możliwość. Może przyciśniemy zarząd aby umożliwic takie rozwiązanie.

pzdry,
j.j.

-------------------------------------------------------
moja skóra coś miękniesad
Obserwuj wątek
    • pieskuba Re: Segregacja śmieci 12.05.03, 14:05
      Jerubo drogi,

Chodzi mi ten temat po głowie od dawna, szczególnie w tych momentach, gdy do
      pojemnika "szkło białe" wtykam szkło białe pomiędzy papier, plastik i puszki,
      które zgodnie koegzystują w rzeczonym pojemniku. Kiedyś nawet chciałam założyć
      taki wątek, ale jakoś mi wychłódło. Marzą misię pojemniki do segregowania
      śmieci na naszym terenie i trzeba tym pomysłem zaatakować Zarząd, jednakowoż
      nie ja to uczynię. Moja nazbyt prospołeczna postawa sprawiła, że na razie będę
      lokal spółdzielni omijać szerokim łukiem spluwając starannie przez lewe ramię.

Dzisiaj, zgodnie z zaproszeniem sprzed tygodnia odwiedziłam spółdzielnię w
      sprawie zbyt niskiej barierki i po pytaniu, czy jest więcej takich przypadków
      (O, święta naiwności, wierzyłam, że ktoś to sprawdził), usłyszałam, że to nie
      moja sprawa i więcej uczynię szkody pytając sąsiadów niż milcząc na ten temat
      jak grób. Barierka zostanie podniesiona, ale odczułam, że jest to moja osobista
      fanaberia, że chcę, by tak się stało, "bo jak ktoś ma wypaść to i tak wypadnie".
      Litościwie przemilczę, kto był autorką tak uroczej odpowiedzi.

Brrr, nawet czynszu "z tych nerw" nie zapłaciłam.

pieskuba
      • jeruba Re: Segregacja śmieci 12.05.03, 17:36

O raju teraz to i ja sie wnerwiłem ale na zebraniu może się uda jakiś nieśmiały
        wniosek przemycić.

pzdry,
        j.j.

• mistrzu19 Re: Segregacja śmieci 25.05.03, 12:09
          powiny pojawic sie pojemniki do segregacji odpadow !!! przy okazji zadbalibysmy
          o srodowisko naturalne i wogole och i ach
          • markos_mniam Re: Segregacja śmieci 27.05.03, 07:34

Podpisuję się pod tą prośbą.
            Warto mieć takie pojemniki, segregacja śmieci TAK

Pozdrawiam,
            Markos
            www.MniamMniam.pl - najpyszniejsza strona wszechświata
    • moadib Re: Segregacja śmieci 23.08.03, 18:18
      szczególnie przydałby się pojemnik na aluminium - czyli puszki... smile
      oraz butelki "białe"
      • mistrzu19 Re: Segregacja śmieci 03.09.03, 11:35
        no dobra postawia pojemniki < w co watpie > ciekwa jestem ile ludzi bedzie
        segregowac smieci (jak tu ludziskom niechce sie podniesc papierka) slabo to
        widze ,aby bym sie mylil !!!!
        • smootek Re: Segregacja śmieci 03.09.03, 11:54
          Niech stawiają, przynajmniej Ci co segregują nie będą karani za tą "fanaberie
          ekologiczną" szukaniem pustych pojemników na Bolivara czy pod Ratuszem. A z
          czasem może i inni dołączą? I niech dzieciaki widzą, że jak się chce - to
          można. Praktycznie w każdym domku, gdzie jest mniejszy czy większy bobas, który
          opróżnia soczki i zupki w ciągu tygodnia zbiera się pokaźna reklamówka szkła...
          • jeruba Re: Segregacja śmieci 03.09.03, 15:54

Nawet jakbym tylko ja i smootek wrzucal zawsze jest nadzieja, ze z czasem i
            inni by tak robili. Pozatym jak nie zrobisz to nie wiadomo jak będzie na prawdę.
            mistrzu straszny peymista z ciebie

pzdry,
            j.j.

• smootek Re: Segregacja śmieci 03.09.03, 16:35
              Jak mistrzu nie ma odpadów po-segregowanych - chętnie pomogę i się podzielę smile))
              • mistrzu19 Re: Segregacja śmieci 04.09.03, 18:21
                ja chetnie bede segregowal swoje smiotki ale narazie nie mam gdzie tego
                wrzucac !! ale moze doprosimy sie o pojemniki do segregacj smieci !!!
                a jak nie to panu prezesowi pod drzwi poukaldamy posegregowane smieci (zeby
                zanios je do pojemnika ) juz mi sie to podboba !!!
                • smootek Re: Segregacja śmieci 04.09.03, 19:12
                  Segregacja zaczyna się od pojemników, potem są ludzie i ich chęć/niechęć do ich
                  używania, a potem pojawia się kwestia odbioru posegregowanych odpadów. I pewnie
                  jest tak, że to Dzielnica Targówek podpisuje z firmami X, Y, Z umowy na dostawę
                  pojemników, ich opróżnianie i koncserwację. I pewnie Wydział Ochrony Środowiska
                  ma na to jakiś wpływ. Ale pamiętając dyskusję o wylewaniu ścieków przez
                  niewesołe miasteczko (do dziś tuż przy Bolivara można podziwiać plamę skażonej
                  olejem silnikowym ziemi) NIE WIERZĘ w żadne działania tegoż Wydziału - wiosną
                  zniknęły 2 spośród 4 pojemników do segregacji i nie pojawiły się dotąd.
                  Ale to co nasz administrator mógłby zrobić - wykonać oficjalny telefon, wysłać
                  list do rzeczonego Wydziału. Może kiedyś dowiozą nam te pojemniki i będą
                  zabierać ich zawartość. Czego sobie, Wam - a przede wszystkim śmieciom ŻYCZĘ!!!
                  W końcu to nie jest obojętne, gdzie się skończy swój żywot.
                  • smootek Re: Segregacja śmieci 17.09.03, 09:50
                    Znowu uzbierałą się pokaźna torba słoiczków/buteleczek i makulatura i PET-y smile
                    A pewnie i mistrzu19 ma też zapas puszek smile
                    Może ktoś "na gwiazdkę" sprowadziłby nam te pojemniki? Może te zwykłe
                    zapełniałyby się wolniej? Jeśli Administracja czyta forum, bardzo proszę o
                    jakiś wywiad w tej sprawie. My nie bardzo wiemy jak się przez gąszcz tych
                    urzędników przebić. Może słynny na Forum ZZ p.Boliński z ZZ podpowie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka