Dodaj do ulubionych

Walka o miejsce dla rowerów

19.02.04, 21:19
www.konkrety.legnica.pl/nowe/index.php?temat=1
Ludzie są zadowoleni ze ścieżki, która jest na Piekarach. Czy to znaczy, że
rowerzyści mają jeździć w koło po osiedlu? I co dalej?
Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • olus_stad Re: Walka o miejsce dla rowerów 19.02.04, 23:36
      To jeszcze miasto powinno pomyslec o kierowcach i polatac kilka drog (po mrozach), wyremetowac kilka innych i pobudowac kilka innych. Nie obrazilbym sie na wiecej miejsc do parkowania oraz jakis cudowny sposob na rozladowanie korkow. Do tego przydaloby sie wiecej terenow zielonych i chodnikow dla spacerowiczow, nie nalezy zapominac o kilku przejsciach dla pieszych, kladkach i swiatlach na zadanie. Fajnie by bylo gdyby zainstalowali kilka przystankow w pewnych miejscach i uruchomili pare nowych linii autobusowych. To wszystko sa pobozne zyczenia z malymi szansami na sukces w najblizszym czasie. Zamiast sciezek rowerowych wolalbym kilka innych rzeczy.

Pozdrawiam
      • swek1 Re: Walka o miejsce dla rowerów 20.02.04, 09:35
        To jest temat woda. Można lać i lać i tak bez końca. Mnie ciekawi bardzo jak i
        czy Legnica korzysta z pieniędzy UE. Na takie cele to jak znalazł.
        Pozdrawiam.
        • goska35 Re: Walka o miejsce dla rowerów 20.02.04, 22:06
          Zbliża się wiosna i znowu te "zakały" rowerowe wyjadą na ulice ...:) Bo jakoś
          żadnego nie widziałam jeżdżącego po ścieżce rowerowej, nawet na Piekarach,
          gdzie jest ich trochę.... A może ja ślepa jestem??

Pozdrawiam
          Małgośka

PS. I przyłączam się do tych głosów, które mówią, że jest morze innych potrzeb
          do zrealizowania w mieście, a nie wylewanie kilometrów drogi, z której nikt nie
          będzie korzystał.
          • swek1 Re: Walka o miejsce dla rowerów 21.02.04, 20:35
            Masz rację. Na Piekarach jest ścieżka rowerowa a zakały i tak jadą jezdnią lub
            chodnikiem. Czasami mają też problem, bo na ich ścieżce stoi zaparkowane auto.
            Tu jest miejsce do popisu dla straży.
            Pozdrawiam.
            • waldek-z Re: Walka o miejsce dla rowerów 22.02.04, 13:08
              No to jak jest wiele innych potrzeb to dalej będziemy jezdzić po głownych
              ulicach, po rynku między ludzmi.. i wszedzie gdzie się da bo w centrum nie ma
              innego wyjścia, zresztą nie tylko w centrum.. :)
              • olus_stad Re: Walka o miejsce dla rowerów 22.02.04, 14:54
                Rozumiem Twoje argumenty, chodzi mi o to, ze jak juz powstana te sciezki, to niech rowerzysci po nich jezdza i wtedy bedzie wszystko okej. Ciagle widze amatorow dwoch kolek jak smiagaja Pilsudskiego po ulicy, zamiast po swojej sciezce, jaki jest wtedy tego sens?

Pozdrawiam
                • servus_lca Re: Walka o miejsce dla rowerów 22.02.04, 20:47
                  Jeszcze taki ściezki musza być projektowane z głową, żeby właśnie nie
                  zastawiały ich smochody, lub nie było w nich kraweżników. Pamietam jak o mało
                  co nie uderzyłem w znak drogowy na ściezce na Rzeczypospolitej, jestem wysoki a
                  na rowerze jeszcze wyższy i gdybym dobrze nie patrzył do pewnie nos do
                  operacji. Nie wiem czy jeszcze tam ten znak stoi, bo dawno na rowerze nie
                  jeździłem, ale mam nadzieję, że ktos pomyslał o tym.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka