Dodaj do ulubionych

Poród w Feminie 2010/2011

01.02.11, 15:33
Ze względu na dość stare posty nt. Feminy, proszę o informację jak aktualnie wygląda sytuacja? Czy pobyt w tej placówce w dalszym ciągu jest tak miły jak kiedyś? I jak wygląda kwestia ewentualnych komplikacji, czy jest już może jakiś sprzęt do ratowania noworodków?
Obserwuj wątek
    • olewka100procent Re: Poród w Feminie 2010/2011 04.02.11, 22:05
      jesli chcesz rodzić naturalnie to zrób to na bema
      • e_inka Re: Poród w Feminie 2010/2011 07.02.11, 12:33
        Dlaczego? Czy w feminie nastawiają się tylko na cesarki? Kilka moich znajomych rodziło pare lat temu w feminie i były to naturalne porody. Czyżby coś się zmieniło?
        • martaad Re: Poród w Feminie 2010/2011 07.02.11, 20:11
          J a rodziłam tam 4 lata temu ale to nieprawda,że wszystkie porody kończą się cesarką.Mój się skończył ale spadło tętno mojego dziecka.Ale ze mna rodziły trzy dziewczyny i wszystkie urodziły naturalnie.A jak pytałam dziewczyn,które tam wtedy leżały(rodziły wcześniej lub parę dni później)to większośc urodziła naturalnie.Nie wiem skąd się wzięły te wiadomości,że jak w Feminie to tylko cesarka.
          • olewka100procent Re: Poród w Feminie 2010/2011 09.02.11, 22:30
            jak nie masz co robić z pieniędzmi to prosze bardzo, rodź w feminie. Ja osobiście uważam że to strata pieniędzy , na bema też urodzisz nie martw się i są tam też lekarze :) jedyna różnica że w feminie możesz sobie zafundować pojedyńczą sale , no ale wkońcu płacisz za to prawda ? ....
            • madja84 Re: Poród w Feminie 2010/2011 13.02.11, 15:32
              tylko w feminie skacza kolo ciebie a na bema liczysz na dobry humor poloznej...
              • olewka100procent Re: Poród w Feminie 2010/2011 13.02.11, 18:28
                na położne z bema nie można narzekać . A byłam w trzech szpitalach i mam porównanie. Są naprawde miłe i pomocne. A z tym skakaniem, to jak kto woli, skoro wszystko jest ok to nie widze potrzeby aby nade mną stała. Pozatym mam język w gębie i gdybym czegoś potrzebowała to bym powiedziała
                • madja84 Re: Poród w Feminie 2010/2011 15.02.11, 11:04
                  oj nie wszystkie sa w porzadku....widocznie dobrze trafilas
                  • olewka100procent Re: Poród w Feminie 2010/2011 15.02.11, 18:32
                    w szpitalu na bema rodziłam 3 lata temu, nie mam zastrzeżeń, jedyne co mnie wpieniało że pozwalali całym familiom wchodzić do sal w odwiedziny ( po porodzie) Sytuacja : leże zaraz po porodzie, koszula uchechłana w krwi , próbuje dziecko nakarmić , a tu gość stoi nade mną i z uwagą obserwuje moje poczynania. No niektórzy ludzie to wstydu nie mają . Pamiętam że jeszcze kiedyś pozwalali max 2 osobom wchodzić . Nie wiem jak teraz jest, no ale widziałam że zrobili drzwi na kod. Drugie dziecko planuje urodzić w feminie, bo chce cesarke , i tylko z tego powodu
                    • kiedyswygramwtotka Re: Poród w Feminie 2010/2011 15.02.11, 19:02
                      A jaki jest koszt cc na zyczenie?
                      Sumuje sie z cena za pokoj?
                      Czekam rowniez na swieze informacje od tych co rodzily naturalnie.
                      Czy np. stosowane jest zzo?
    • insomnia123 Re: Poród w Feminie 2010/2011 06.05.11, 12:50
      Witam,

ja rodziłam 2 dzieci w Feminie, pierwsze w 2006 roku, drugie w 2010 i jestem bardzo zadowolona i każdemu polecę tą klinikę. Dla porównania leżałam przy pierwszym dziecku przez tydzień na Bema i nikomu nie polecam:( Położne owszem były miłe, ale cała reszta koszmarna. Łóżka jak w więzieniu, z 9 m-cznym brzuchem nie mogłam o własnych siłach z niego wstać. Lekarze mają Cię głęboko w d... żaden z własnej woli nie powie czym Cię faszerują i dlaczego. A jak się zapytasz to łaskawie Ci udzielą odpowiedzi, ale takiej, żebyś nic nie zrozumiała. Przy wypisie pomylili dokumentację i dostałam wypis innej pacjentki z adnotacją, że mam się zgłosić do różnej maści specjalistów. No i trzeba się tam wybrać z własnymi sztućcami, bo szpital takowych nie posiada. No i jedzenie jak dla psa. W Feminie ja i moje dzieci czuliśmy się jak w sanatorium. Miła atmosfera, kompetentni lekarze i położne same informują Cię o wszystkim i przede wszystkim traktują Cię jak człowieka, a nie idiotę!.
      Może trochę ostro, ale takie są moje odczucia na temat Bema i Feminy.
      • sefor Re: Poród w Feminie 2010/2011 10.05.11, 20:59
        ale czy w feminie będą jeszcze porody?gdzieś czytałam, że chyba już nie
        • if_ona Porody teraz tylko na Bema 10.05.11, 21:26
          Tylko do 31 maja ciężarne kobiety będą mogły rodzić w Feminie. Od czerwca – w wyniku porozumienia placówki z lubińskim ZOZ-em – oddział położniczy i neonatologiczny zostanie przeniesiony na Bema.

www.lubin.pl/aktualnosci,13794,porody_teraz_tylko_na_bema.html
          • iwonagos Re: Porody teraz tylko na Bema 18.06.11, 12:45
            O kurcze blade..... A ja zamierzałam zapłacić tam za cc na życzenie.... Masakra jakaś... Jak to teraz będzie?
    • meggi79 Re: Poród w Feminie 2010/2011 29.06.11, 09:30
      No właśnie, ja tez miałam rodzić w Feminie, a będe na Bema. Kurcze nie znam tego szpitala i się martwię :(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka