Dodaj do ulubionych

Piątek godz.17 TVP3

16.06.04, 17:29
W piątek 18.06.2004 o godz. 17.00 - TVP3 film o zjeżdzie w Legnicy: "Najazd Legniczan na Legnicę"
Obserwuj wątek
    • goska35 Re: Piątek godz.17 TVP3 17.06.04, 20:15
      No to popatrzymy oczywiście.... może się znajdziemy :)
    • ab84 Re: Piątek godz.17 TVP3 18.06.04, 18:16
      widzialam, widzialam :) i musze przyznac ze calkiem ciekawy program to byl...
      moze troszke za cukierkowo bylo, ale widac ze macie naprawde ciekawe miasto...
      zastanawia mnie tylko jedno... czy Legnica taka wspaniala i ladna jest tylko w
      tym programie (i na fotkach - wycieczka po Legnicy na ktorejs stronie www) czy
      w rzeczywistoscie tez jest ciekawym miastem...
      fajne bylo to ze ludzie potrafili sie tak zgraci zjednoczyc, odnioslam tylko
      wrazenie iz byla to impreza robiona pod ludzi starszego pokolenia, a zapomniano
      o mlodych Legniczanach
      stolica karykatury - nie wiedzialam :)
      i tylko czemu ktos pozwolil na zbudowanie blokow wsrod starej zabudowy miasta???

• servus_lca Re: Piątek godz.17 TVP3 18.06.04, 18:25
        ab84 napisała:

> zastanawia mnie tylko jedno... czy Legnica taka wspaniala i ladna jest tylko w
        > tym programie (i na fotkach - wycieczka po Legnicy na ktorejs stronie www) czy
        > w rzeczywistoscie tez jest ciekawym miastem...

chyba jednak teraz jest już nie ciekawym miastem. Taka sypialnia z supermarketami.

> fajne bylo to ze ludzie potrafili sie tak zgraci zjednoczyc, odnioslam tylko
        > wrazenie iz byla to impreza robiona pod ludzi starszego pokolenia, a zapomniano
        >
        > o mlodych Legniczanach

Oj zapomniano, zapomniano.

> stolica karykatury - nie wiedzialam :)

www.satyrykon.com/indexp.html
        > i tylko czemu ktos pozwolil na zbudowanie blokow wsrod starej zabudowy miasta??

To sie nayzywa komuna i wtedy każdy robił co chciał, a komus się zdawało że rynek jest za ładny i trzeba to zmienić. Niestety, ale nie mozna tego inaczej określić jak totalna głupota.
        • ab84 Re: Piątek godz.17 TVP3 18.06.04, 19:19
          > chyba jednak teraz jest już nie ciekawym miastem. Taka sypialnia z
          >supermarketa mi.

a jakie macie duze sklepy??? (wiem, moze to glupie pytanie)

> Oj zapomniano, zapomniano.

i to duzy blad, bo i mlodym powinno sie pokazac ze mieszkaja w miescie ktore ma
          swoje tradycje i z kterego nie powinno sie uciekac tylko pracowac na jego
          lepsze jutro

> To sie nayzywa komuna i wtedy każdy robił co chciał, a komus się zdawało że
          >rynek jest za ładny i trzeba to zmienić. Niestety, ale nie mozna tego inaczej
          >określić jak totalna głupota.

ech... glupota zupelna, bo gdyby nie te bloki to calkiem ladny rynek byscie
          mieli (na fotkach przynajmniej tak to wyglada)

czy starsza czesc miasta wyroznia sie jakos od tej zwyklej z blokami, czy tez
          granice miedzy nimi sa zatarte?
          • servus_lca Re: Piątek godz.17 TVP3 18.06.04, 20:25
            ab84 napisała:

> a jakie macie duze sklepy??? (wiem, moze to glupie pytanie)

To tak Oszołom, real, castorama, Lidl(ale on chyba mały) kaufland(tez do dużych chyba się nie zalicza. Tyle pamietam, ale pewnie jeszcze mnie ktoś poprawi.

> ech... glupota zupelna, bo gdyby nie te bloki to calkiem ladny rynek byscie
            > mieli (na fotkach przynajmniej tak to wyglada)
            >
            > czy starsza czesc miasta wyroznia sie jakos od tej zwyklej z blokami, czy tez
            > granice miedzy nimi sa zatarte?

To tak na moje oko to sie odróżnia. a jezli chcemy tak szukac naprawdę starych budynków, to mozna powiedzieć, że jeden , no dwa w srodku stoją, a reszta to wszystko "nowe". Nowe czyli tak z komunizmu. tak to wygląda na oko.
            • ab84 Re: Piątek godz.17 TVP3 18.06.04, 21:37
              oszolom to co to jest??? taka nazwa czy tak mowi sie na niego???

a cos z serii, lider szajs biedronka macie??

> To tak na moje oko to sie odróżnia. a jezli chcemy tak szukac naprawdę
              starych
              > budynków, to mozna powiedzieć, że jeden , no dwa w srodku stoją, a reszta to
              ws
              > zystko "nowe". Nowe czyli tak z komunizmu. tak to wygląda na oko.
              piszac stare mam glownie na mysli kamieniczki takie ladnie odnowione (lub nie)
              co min w okolicach rynku dalo sie zauwazyc

a osiedla takie najnowsze?
              • servus_lca Re: Piątek godz.17 TVP3 18.06.04, 21:45
                ab84 napisała:

> oszolom to co to jest??? taka nazwa czy tak mowi sie na niego???
                >

No Auchan:)

> a cos z serii, lider szajs biedronka macie??
                >
                >

Pełno... tego

>

> piszac stare mam glownie na mysli kamieniczki takie ladnie odnowione (lub nie)
                > co min w okolicach rynku dalo sie zauwazyc
                >

A to tego troche jest, ostatnio wybudowali nowe.

> a osiedla takie najnowsze?

Nie osiedla ok. większośc oczywiście stara, niektóre rozlatujące się, ale jest też częśc Legnicy (najlepsza) najładniejsze domy / domki . I wszystko stare.
                Tylko wszyscy nad tym starym rynkiem ubolewają.
                • ab84 Re: Piątek godz.17 TVP3 18.06.04, 22:10
                  wlasnie... czasem to razi... pamietam Torus... stare miasto wychuchane i ach i
                  och... a jak sie za mury krzyzackie wyjedzie... az przykro patrzec bylo...
                  • swek1 Re: Piątek godz.17 TVP3 20.06.04, 19:51
                    Widzę, że i program mi przeleciał. Moze załapię się kiedyć na bis (:
                    Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka