Dodaj do ulubionych

Lubię Legnicę, bo...

29.07.04, 11:03
... no własnie nic mi nie przychodzi do głowy. Czy w Legnicy jest coś co Wam się podoba?
Obserwuj wątek
    • olus_stad Re: Lubię Legnicę, bo... 29.07.04, 11:13
      Dzielnica typu Tarninow, Park, Dworzec ale wszystko w klimacie sprzed 60lat, teraz to nie robi wrazenia. Ooo i jeszcze ten budynek naprzeciwko UM, lubie popatrzec i pomyslec co tam fajnego moze byc:)
      • servus_lca Re: Lubię Legnicę, bo... 29.07.04, 11:19
        olus_stad napisał:

> Ooo i jeszcze ten budynek naprzeciwko UM, lubie popat
        > rzec i pomyslec co tam fajnego moze byc:)
        >

Który budynek? Ten żółty?
        • olus_stad Re: Lubię Legnicę, bo... 29.07.04, 11:21
          Duzy, zniszczony po jednej stronie UM, po drugiej MCK, po trzeciej Pl Slowianski. Moze ktos wiec co to kiedys bylo (w latach swietnosci)??
          • servus_lca Re: Lubię Legnicę, bo... 29.07.04, 11:22
            olus_stad napisał:

> Duzy, zniszczony po jednej stronie UM, po drugiej MCK, po trzeciej Pl Slowiansk
            > i. Moze ktos wiec co to kiedys bylo (w latach swietnosci)??
            >

Zdaje mi się , ze jakiś luksusowy hotel.
            • olus_stad Re: Lubię Legnicę, bo... 29.07.04, 11:24
              No to przy takiej atrakcyjnosci turystycznej jaka ma Legnica juz na pewno tam zaden hotel nie powstanie:( A szkoda...
              • servus_lca Re: Lubię Legnicę, bo... 29.07.04, 11:26
                olus_stad napisał:

> No to przy takiej atrakcyjnosci turystycznej jaka ma Legnica juz na pewno tam z
                > aden hotel nie powstanie:( A szkoda...
                >
                Qubus właśnie tam powinien swój hotel zrobić, lepiej by to wyglądało, a i Niemcy przyjeżdzający do Legnicy byliby bardziej zadowoleni.
                • goska35 Re: Lubię Legnicę, bo... 29.07.04, 11:35
                  Tam chyba jednak bank był, coś mi się tak wydaje... :) Na hotel to to nie
                  wygląda
                  • goska35 Re: Lubię Legnicę, bo... 29.07.04, 11:36
                    A Legnicę za park UWIELBIAM :)
                    • olus_stad Re: Lubię Legnicę, bo... 29.07.04, 11:39
                      Jak widzialem przedwojenne zdjecia to az sie lezka w oku zakrecila:...) Choc teraz tez ladny, ale nie to co wtedy, wiadomo...inne czasy.
                    • ivek Re: Lubię Legnicę, bo... 29.07.04, 11:54
                      goska35 napisała:

> A Legnicę za park UWIELBIAM :)

ja też. Jeszcze za to że jest płasko, ale pewnie tego nie doceniacie ha ha.
                      • olus_stad Re: Lubię Legnicę, bo... 29.07.04, 11:57
                        Pochodzilem ostanio po Jeleniej Gorze (od dworca do dworca) i naprawde ta 'plaskosc' Legnicy doceniam. Minusem tego zagrozenia powodziowe.
                        • goska35 Re: Lubię Legnicę, bo... 29.07.04, 17:26
                          i jeszcze jej ciepłotę.... :)))

PS. Czy ktoś już wie dokładnie dlaczego jesteśmy najcieplejszym miejscem w
                          kraju ???
                          • ivek cieplota 16.08.04, 10:18
                            goska35 napisała:

> i jeszcze jej ciepłotę.... :)))
                            >
                            > PS. Czy ktoś już wie dokładnie dlaczego jesteśmy najcieplejszym miejscem w
                            > kraju ???
                            nie wiem czy Cie to usatysfakcjonuje ale Niemcy twierdzili, ze to sprawa
                            panujacego tu mikroklimatu, zachod polski jest cieplejszy w ogole, a tutaj
                            jeszcze miasto lezy w niecce.
                            Poza tym ja osobiscie uwazam, ze huta do tej cieploty tez wrzuca swoje jak mawia
                            Olek 0,03 PLN.
                            pozdrawiam,

Ajwek
                            • swek1 Re: cieplota 18.08.04, 22:15
                              Dziura to fakt i huta też. Jadąc do Legnicy z wielu stron można zobaczyć, że
                              leżymy w niezłej dziurze. Skoro dziura to wszystkie wiaterki omijają nasze
                              miasteczko. Nic, więc dziwnego, że zdarzają się przypadki, kiedy to przez nasz
                              rejon przechodzi ulewa a u nas ledwo kapnie zefirek.
                              Pozdrawiam.
                            • olus_stad Re: cieplota 28.08.04, 19:36
                              Nie wiem czemu ale znow 'czuc' hute. Chyba hajsu nie maja na filtry. Poza tym slyszalem, ze sprawa huty jest juz przesadzone i powoli beda ja zwijac. Oj bedzie zle, to tak jak w Kunicach, cos tam wybuchlo i ludzie na dwa miesiace bez pracy bede. Taka analogiczna sytuacja.
                              • olus_stad 0,03PLN 28.08.04, 19:40
                                Dorzuce jeszcze swoje 0,03PLN;) Slyszalem o decyzji prezydenta w sprawie lotniska, tzn ma zostac i chca w nie ladowac teraz pieniadze. Nie wiem czy to dobra inwestycja, bo podobno w Lubinie cos sie w tej sprawie ruszylo, Wroclaw tez ma. No chyba ze cos na wzor taniego lotniska dla tanich linii lotniczych. No ale nie wiem czy bedzie wziecie mialo. Co prezydent chce zrobic jak zamkna hute? Trzeba pomyslec o nowych miejscach pracy, ma jakis pomysl? Czy aby dobrym pomyslem jest to lotnisko teraz?
              • ggigus to nie byl hotel!!! 30.07.04, 20:41
                a przedwojenny bank, czytalam kiedys o tym budynku w gazecie lokalenej, ktora -
                niestety- padla w pol. lat 90, nazwy nie pamietam.
                A budynek jest zakupiony przez bank, ale bank ma taka umowe, ze a)jest tajny i
                b) nie musi remonotwac budynku, bo ma nie ma kasy i pozwala budynkowi spokojnie
                niszczec
                po legnicku pozdrawiam
                • olus_stad Re: to nie byl hotel!!! 31.07.04, 00:28
                  Banki juz tak kasa nie szastaja, nie ma juz marmurowych schodow itp. Przykladem jest WBK, ktore mialo siedzibe na Witelona i sie przeniesli na Gwarna.
                  Jakikolwiek by to bank nie byl to na razie pewnie szkoda mu kasy na taki remont. Chociaz budynek robi wrazenie!!
    • ab84 Lubilam Legnice, bo... 29.07.04, 17:13
      mialam w niej fajnych przyjaciol... ale juz sie zrobili niefajni i teraz nie
      wiem za co lubie (trudno lubic cos czego sie nie zna...)
      • goska35 Re: Lubilam Legnice, bo... 29.07.04, 17:27
        Ab... my może nie przyjaciele - ale przecież fajni...:))) Więc nas lub...:)))
        • ab84 Re: Lubilam Legnice, bo... 29.07.04, 20:46
          no wlasnie tez nad tym myslalam... bo w koncu dwie osoby nie moga zepsuc
          wizerunku wszystkich mieszkancow :)
          lubie Was, lubie :)
          • olus_stad Re: Lubilam Legnice, bo... 30.07.04, 14:10
            No to masz 109215-2=109213 potencjalnych fajnych ludzi w Legnicy:) Jest w czym wybierac?
            • ab84 Re: Lubilam Legnice, bo... 30.07.04, 18:00
              no tak, tylko tak troszke niefajnie jest miec tych znajomych (nawet
              potencjalnych) az tak daleko :P

-3... bo do dwoch znajomych jeszcze jedna panna dochodzi :P
              • doris73 Re: Lubilam Legnice, bo... 07.08.04, 22:07
                jest ładniejsza od Gliwic, Zabrza i Katowic, gdzie ostatnio byłam :-) Choć
                dworce mają pewnie ładniejsze, brzydszego od naszego to ja nie widziałam.
                • swek1 Re: Lubilam Legnice, bo... 08.08.04, 13:41
                  doris73 napisała:

> jest ładniejsza od Gliwic, Zabrza i Katowic, gdzie ostatnio byłam :-) Choć
                  > dworce mają pewnie ładniejsze, brzydszego od naszego to ja nie widziałam.

Jak wiadomo jest to wizytówka miasta.
                  Pozdrawiam.
                • olus_stad Re: Lubilam Legnice, bo... 09.08.04, 09:54
                  Oj musze zaprotestowac!! Nasz dworzec jest calkiem calkiem:)) Podoba mi sie kszaltem (born boze kolorem!!), poza tym fajne zadaszenie nad peronami, ogolnie ladny poniemiecki spadek:) Zwroccie uwage, ze w kasach tak gdzie wydaja pieniadze sa jeszcze jakies niemieckie napisy (niewytarte, to juz tyle lat!). Za to dworzec w Katowicach to makabra! Najbrzydsze cos co w zyciu widzialem. Prlowski moloch w srodku miasta, ogolny smrod, mnostwo natarczywych meneli. Zawsze jak tamtedy ide to jedna reka pilnuje komorki, druga portfela. Ogolnie masakra.

Jakby na potwierdzenie moich slow widzialem ostatnio w jakims serwisie informacyjnym wyciag z wypowiedzi pisemnej pewnego Norwega, ktory mial podobne spostrzezenia.
    • dethy Re: Lubię Legnicę, bo... 09.08.04, 19:05
      Jakbym mogla wybierac,to zamieszkalabym w Zlotoryi
      • swek1 Re: Lubię Legnicę, bo... 10.08.04, 07:56
        Byłem w Katowicach na dworcu kolejowym w czasach, kiedy porwali mnie do armii i
        nie wyglądał tak źle. Meneli też było mniej. Nasz piękny Legnicki też miał
        kiedyś najazd ludzi z nieświeżym oddechem. Myślę, że chodzi tu bardziej o
        czystość. Trochę farby i będzie ładnie. Na wszystko potrzeba jadnak kasy.
        Pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka