czarnyjanek 24.10.04, 19:06 ktore biblioteki w legnicy sa najlepiej zaopatrzone?w książki oczywiście ;)) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ivek Re: biblioteki 25.10.04, 07:53 a o jakie ksiazki pytasz? Literatura piekna? Czy tez naukowe pozycje? Jeslisz masz lat do 19 i szukasz ksiazek do prac szkolnych, referatow to biblioteka na ul. Piastowskiej jest chyba najlepszym rozwiazaniem. Jesli studiujesz i potrzebujesz podrecznikow to najlepiej udac sie do uczelnianych czytelni/wypozyczalni ksiazek. A po beletrystyke proponuje udac sie do miejskiej biblioteki w Rynku. milych lektur ajwek Odpowiedz Link Zgłoś
czarnyjanek Re: biblioteki 25.10.04, 23:24 > Jeslisz masz lat do 19 i szukasz ksiazek do prac szkolnych, referatow to > biblioteka na ul. Piastowskiej jest chyba najlepszym rozwiazaniem. no nie mam wiecej lat,a jakie tam sa książki,ze tylko do 19 lat ? > Jesli studiujesz i potrzebujesz podrecznikow to najlepiej udac sie do > uczelnianych czytelni/wypozyczalni ksiazek. no to się wie samo przez się :) > A po beletrystyke proponuje udac sie do miejskiej biblioteki w Rynku. no własnie chodzi mi o beletrystyke i nowości.wybór na rynu ,mowiąc delikatnie jest skromny.mało tytułow, mało egzemplarzy i do tego dlugi czas oczekiwania na nowości > milych lektur dzieki, dzieki. co teraz czytacie?? Odpowiedz Link Zgłoś
ivek Re: biblioteki 26.10.04, 07:50 czarnyjanek napisał: > no nie mam wiecej lat,a jakie tam sa książki,ze tylko do 19 lat ? ha ha mniej wiecej do tego wieku przebywa sie w szkole sredniej stad moja uwaga Gdy temat nieco bardziej wchodzi w szczegoly to ciezko tam cos znalezc. Dlatego lepiej kulnac sie na przyklad do pedagogicznej lub Dowolnej Wyzszej Szkoly Czegos Tam. nowosci za wiele nie znajdziesz w bibliotekach, zgadnij dlaczego bo wg mnie to sie rozumie samo przez sie.. > co teraz czytacie?? po angielsku odpowiem, ze teraz to czytam Twoj post. A bardziej po polsku to czytam naraz kilka ksiazek dodawanych ostatnio do wtorkowych wydan GW. a Ty pozdrawiam, ajwek Odpowiedz Link Zgłoś
czarnyjanek Re: biblioteki 26.10.04, 16:35 > > co teraz czytacie?? > > po angielsku odpowiem, ze teraz to czytam Twoj post. > A bardziej po polsku to czytam naraz kilka ksiazek dodawanych ostatnio do > wtorkowych wydan GW. w ramach "lektur wyborczych" przypomniałem sobie "sztukmistrza z lublina",podobał mi sie tak samo jak za pierwszym,drugim i trzecim razem :). po przeczytaniu ogłupiającego kodu.. browna przeczytałem "swietego gralla,swięta krew",meczyłem tez kuczoka, ale to jakies 2 tygodnie temu a i jeszcze po raz drugi "dzuma" A.Ca... ,ale to nie to co za pierwszym razem :) przed dekadą . Odpowiedz Link Zgłoś
jedynataka Szczyt wszystkiego!!!!!! 27.10.04, 15:29 Ja tu wysmażyłam taaaaki post i co? i sesja mi się skończyłą! to króciutko: Ja najbardziej lubię bibliotekę osiedlową przy ul Pomorskiej lub tę w Rynku naukowo korzystam z Czytelni na Piastowskiej lub, jeśli musze to PWSZ Legnica (rzadko coś jest) językowo: czytelnia NKJO w Zamku. pozdrawiam serdecznie ps ja się obraże jak mi następnym razem zje taki dluugaśny tekst (oczywiście skrzący dowcipem i elokwencją :-)... taka strata... Odpowiedz Link Zgłoś