swek1 04.04.05, 19:47 Ja widać w Niedzielę wszystkie sklepy były pozamykane, lecz nie lidl. jak widać nic specjalnego się nie stało.I tak powinno być. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olus_stad Re: Niedzielny przykład 05.04.05, 12:30 Uwazam, ze chociaz jeden sklep powinien byc czynny, albo stacja benzynowa. Sa ludzie, ktorzy pewnie mieli puste lodowki, bo nie byli przygotowani. Generalnie chodzi o to, zeby ci co nie musza nie jechali bez powodu w niedziele do sklepu, tylko dlatego, ze tak sie przyzwyczaili, taka nowa swiecka tradycja, ze tak spedzaja zwykle wolny czas i niedziele. O to chodzi. Mialem pelna lodowke i ani mi przez mysle nie przyszlo zeby sie wybrac na zakupy. Odpowiedz Link Zgłoś
swek1 Re: Niedzielny przykład 05.04.05, 16:14 Pzyznam, że ja osobiście zawsze w niedziele idę do sklepu po chleb.Tym razem obeszło się. Była za to dobra babka. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
dethy Re: Niedzielny przykład 05.04.05, 22:11 Sylwek,zauwaz,ze w naszym spoleczenstwie sa tez ludzie innej wiary badz ateisci.Katolicy,skoro tak uwazaja nie robia zakupow w niedziele,taka jak miniona. Nie mow,ze po sasiedzku kupujesz chleb? Blee,paskudztwo Odpowiedz Link Zgłoś
swek1 Re: Niedzielny przykład 06.04.05, 19:13 No co Ty nigdy w życiu, ble, fuj na psa urok . Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
swek1 Re: Niedzielny przykład 06.04.05, 19:15 Miałem napisać co myślę a wyszło inaczej. Chodzi mi o to, że niedziela to dzień święty i ludzie powinni spedzać ten dzień w gronie rodzinnym a nie w pracy. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
dethy Re: Niedzielny przykład 06.04.05, 20:29 swek1 napisał: ludzie powinni spedzać ten dzień w gronie rodzinnym a nie w pracy. __ostatnia niedziele,po mszy na 10-ta spedzilam w gronie rodzinnym ...w pracy. Byl moj maz,szwagierki maz(szefostwo) i szwagierka.Rodzina ,no nie? Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty1231 Re: Niedzielny przykład 07.04.05, 07:54 Papież był taką Osobą, że Jego pamięć powinni uczcić wszyscy, bez względu na to czy są ateistami lub ludzmi innej wiary. Odpowiedz Link Zgłoś
dethy Re: Niedzielny przykład 07.04.05, 21:07 qwerty1231 napisał: > Papież był taką Osobą, że Jego pamięć powinni uczcić wszyscy, bez względu na to > > czy są ateistami lub ludzmi innej wiary. Powinni,ale domyslam sie,ze tego nie zrobia.To, czy robisz zakupy w niedziele czy nie,to kwestia samego siebie,swego sumienia. Chodzi ci o miniona niedziele czy o niedziele w ogole? Odpowiedz Link Zgłoś
ggigus czy czczenie czyjejs pamieci 07.04.05, 21:16 to nierobienie zakupow w niedziele? ja ich wtedy nie robie, bo nie widze powodu, aby ktos dla mnie i paru innych osob mial pracowac w wolny dzien ,jaki sie kazdemu nalezy. A czcic czyjajs pamiec mozna na wiele roznych sposobow. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś