qwerty1231 14.10.05, 08:48 wiadomosci.onet.pl/1179476,11,item.html#dalej artykul ten dedykuje naszemu radnemu , ktory z takim zaangazowaniem lansowal pomysl nazwania imieniem gierka jednemu z legnickich rond. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olus_stad Re: rondo im. gierka 16.10.05, 19:01 A'propos Gierka to jest przyklad na to jak czas 'leczy' rany. Ludzie zapominaja jak bylo naprawde i sa juz ulice Gierka, ronda, kielbasy jak za Gierka itp. Pozytywne jest to, ze ci sami ludzie za kilka lat przyjazniejszym okiem spojrza na tych, ktorych dzis opluwaja. Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty1231 Re: rondo im. gierka 17.10.05, 12:21 juz patrza, zobacz na Buzka taki niby nedzny premier z niego byl, a do europarlamentu zdobyl najwiecej glosow :) Odpowiedz Link Zgłoś
olus_stad Re: rondo im. gierka 19.10.05, 14:43 Mam nadzieje, ze podobnie bedzie z Walesa czy Balcerowiczem. Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Co Legnica zawdzięcza Gierkowi? 19.10.05, 14:55 Poza blokami na rynku, wyburzeniami kamienic pod szersze ulice i poza budową sypialni na Piekarach? Odpowiedz Link Zgłoś
olus_stad Re: Co Legnica zawdzięcza Gierkowi? 19.10.05, 21:02 Ja nie zylem w tamtych czasach, nie wiem jak Legnica wygladala przed Gierkiem a jak po Gierku. Moje zdanie w temacie Gierka jest bardzo krytyczne. Odpowiedz Link Zgłoś