Dodaj do ulubionych

oczekujące lada dzień swoich maluszków:)

27.02.06, 10:54
Sa tu może przeterminowane lutowe mamy z Lubina, które zamierzają rodzić w
feminie?
Obserwuj wątek
    • wisienka89 Re: oczekujące lada dzień swoich maluszków:) 27.02.06, 11:08
      witaj! Ja nie jestem "przeterminowana" jak to określiłaś, ale mam termin porodu
      na polowe kwietnia. Zamierzam rodzić w Feminie a moim lekarzem prowadzacym jest
      dr Kazzi. Czy to Twoj pierwszy porod? napisz mi jak chcesz na priv
      wisienka89@gazeta.pl
    • agness1909 Re: oczekujące lada dzień swoich maluszków:) 27.02.06, 20:25
      O prosze a więc zdecydowaliśmy się na Feminę.To stąd te słowa krytyki na temat
      mojej wypowiedzi.Niewiem czy to będzie Twoje pierwsze dziecko urodzone w
      Feminie ale jeśli tak to ciekawa jestem czy tak samo pozytywnie będziesz się
      wypowiadac o Feminie jak już tam urodzisz.Czekam na odzew jak już będzie"po".
      Życzę powodzenia!!!Pozdrawiam
      • jagafe do agness1909:) 27.02.06, 22:49
        jak tylko dojdę do siebie nie omieszkam opisać swoje wrażenia z pobytu i opieki
        w Feminie. Chodzi mi o to aby pisać swoje opinie a nie koleżanek lub znajomych.
        Korzystam z usług tej kliniki od kilku lat i dlatego odważyłam się odezwać:)
        Dzięki i równiez pozdrawiam:)
        • agness1909 Re: do jagafe 28.02.06, 20:23
          Ok.W takim razie czekam na opis tych wrażeń z pobytu i myślę,że to nie jest nic
          złego opisywać opinie koleżanek jeśli są one prawdziwe.Jeszcze raz życzę
          powodzenia :)
          • kamula Wasz opinie 01.03.06, 05:00
            Ja jestem z Legnicy i mysle o porodzie w Feminie.
            Mozecie mi podac za i przeciw. Wczesniej nie czytalam postow o Feminie.
            Dziekuje i Pozdrawiam
            • femme-marie Re: Wasz opinie 01.03.06, 07:55
              Jestem z Legnicy i też zastanawiam sie nad Feminą , byłam na stronie Feminy ale
              nie ma tam informacji jaka jest procedura przyjęca, ile kosztuje poród, jesli
              jest sie ubezpieczonym, tyle samo? 2500 zł?, trzeba sie wczesniej "zapisać"?
              pytałam sie juz w poprzednim watku o lekarzach z feminy,i pewnie juz zaczynam
              byc upierdliwa, wybaczcie i prosze o Wasze opinie.
              • kamula Re: Wasz opinie 01.03.06, 09:01
                Az tyle?
                Lezalam ostatnio w szpitalu i tam dowiedzialam sie, ze jezeli korzystasz z
                uslug Feminy w czasie ciazy( np. masz tam lekarza prowadzacego) to koszty
                pokrywa Fundusz.
                A jezeli nie, i chcesz tam rodzic to muszisz wczesniej uregulowac wplate w
                wysokosci 400 zl.
                Ale to wszystko od ludzi, nie sa pewne informacje. Ale po co kobiety, ktore tam
                rodzily mialyby klamac:)
                Nie wiem nic na pewno.Ale chyba pojade sie dowiedziec.
                Pozdrawiam
                • paulka25 Re: Wasz opinie 01.03.06, 16:51
                  Porod w Feminie o ile jest sie ubezpieczonym nic nie kosztuje. Przynajmniej tak
                  bylo do tej pory. Placi sie za pokoj. Cena w zaleznosci od tego ilu jest
                  osobowy. Jesli nie chodzilas wczesniej do Feminy a chcesz tam rodzic to musisz
                  po prostu jak zacznie sie porod przyjechac. I jesli tylko beda wolne miejsca na
                  pewno Cie przyjma!
                  • femme-marie Re: Wasz opinie 02.03.06, 08:09
                    Dzięki za wypowiedzi:-)))kurcze, ale jak zacznie sie poród a oni akurat nie będa
                    mieli miejsca to z powrotem do Legnicy??chyba sie wybiore chociaż na USG i przy
                    okazji wypytam o szczegóły. Pozdrowienia
                    • paulka25 Re: Wasz opinie 02.03.06, 18:45
                      Moze po prostu jak zacznie sie porod to zadzwon i zapytaj czy maja wolne
                      miejsca? Jesli nie, to pozostaja Ci tylko szpitale. Albo po prostu pojedz na
                      tych ostatnich kilka wizyt do Feminy, wtedy bedziesz "ich" pacjetka i nie
                      powinno byc zadnego problemu.
          • jagafe wrażenie z porodu w Feminie 20.03.06, 19:51
            No i przeżyłam:))
            Tak jak się umawiałysmy "po wszystkim" jestem tu i nie zamierzam napisać ani
            jednego złego słowa na temat Feminy. Miałam cesarkę i należe do grupy tych
            dziewczyn których zabieg nie skończył się nie najlepiej. Czuję się świetnie, na
            drugi dzień "po" wstałam i zajmowałm się cały czas maluszkiem. Opieka położnych
            rewelacyjna, bardzo miła i pomocna. Jedyne co mi nie do końca się podobało to
            "pediatryce" które tam są-mało przyjemne kobiety, ale fachowe, no i ogromny
            nacisk na karmienie piersią...ale podobno wszędzie tak jest.
            Opieka lekarzy ginekologów naprawde super, jeśli będę jeszcze rodzić to napewno
            w Feminie.
            Jeśli zaś chodzi o opłaty to jest następująco. Ja jestem ubezpieczona i jestem
            ich pacjentką od jakiegoś juz czasu a za poród (nieplanowana cesarka) płaciłam
            500zł i lezałam w pokoju dwuosobowym z łazienką. Podobno za pokój jednoosobowy
            trzeba było dopłacić 200zł ale czasami jak jest duzo pacjentek ciężko jest go
            otrzymać.
            Pozdrawiam

• agness1909 Re: do jagafe 20.03.06, 20:39
              Gratuluję!!! I cieszę się,że wszystko się udało i jesteś zadowolona.Może w
              końcu w Feminie coś się poprawiło.Oby było więcej zadowolonych pacjętek niż
              zawiedzionych.A synek czy córeczka?? Jeśli wolno spytać :)Pozdrawiam i oby się
              maluszek zdrowo chował :))
              • jagafe do agness 21.03.06, 22:21
                No hej:)
                Imienniczkami jesteśmy najprawdopodobniej.
                Co do Feminy to widać że się starają aby pacjentki czuły się tam jak najlepiej
                choć ciężko czuć się dobrze w szpitalu. Ja leżałam tydzień czasu, bo miałam
                poród wywoływany dwa razy i w końcu zakończyło się to wszystko cesarką, no i
                dobrze dla nas obojga. Mam ślicznego synka który ważył 4200kg i miał 60cm.
                długości więc naturalny poród byłby bardzo cięzki dla nas obojga tym bardziej że
                to moje pierwsze dzieciątko:)
                Pozdrawiam serdecznie i życzę wszystkiego dobrego:)
                • agness1909 Re: do jagafe 22.03.06, 22:00
                  No moje imię to Agnieszka (łatwo wywnioskować :)No dzidziuś rzeczywiście duży
                  się urodził.Mam dwóch synów i ważyli 3500kg i 3600kg.To dużo mniej niż Twój
                  synek :))Obu urodziłam naturalnie.Starszy ma 4lata a młodszy 1,5 roku.Jeszcze
                  raz gratuluję i gorąco pozdrawiam :))
                  • robk1 Re: do jagafe 29.03.06, 00:20
                    >Mam dwóch synów i ważyli 3500kg i 3600kg.

Gratuluje potomkow.
                    Czy juz figuruja w Ksiedze Rekordow Guinessa?
                    W koncu noworodki wazace ok. 3,5 tony nie trafiaja sie zbyt czesto.
                    ;-)
                    Pozdrawiam :-)
                    • agness1909 Re: do robk1 29.03.06, 20:44
                      Hej.Jak miło,że zauważyłeś ten błąd :) Ale myślę,że każdy logicznie myślący
                      zorientował się,że dziecko nie mogło ważyć 3,5tony.Oczywiście poprawiam się i
                      miało być 3500g i 3600g :)Pozdrawiam
    • zielonka15 Re: oczekujące lada dzień swoich maluszków:) 01.03.06, 17:02
    • tycjani Re: oczekujące lada dzień swoich maluszków:) 27.03.06, 16:44
      Witajcie

Jestem z Głogowa, rodziłam w Feminie w lutym, na dodatek za wcześnie odeszły mi
      wody i wiedziałam, że urodzę wcześniaka. Zadzwoniłam do nich mówiąc jak wygląda
      sytuacja a oni kazali natychmiast przyjeżdżać. Muszę powiedzieć, że trochę się
      obawialiśmy po tej całej nagonce na Feminę, czy nie jechać do "zwykłego"
      szpitala. Na szczęście wybraliśmy Feminę. Poród zakończył się cesarką, moja
      dzidzia leżała w inkubatorze przez 2tyg. a mnie nikt nie wywalił do domu tylko
      leżałam razem z nią. Opieka fantastyczna, niesamowite położne, które z wielką
      troską opiekowały się moim maleństwem a także pomogły mi z karmieniem, także
      dziś karmię piersią, baaardzo fachowa opieka neonatologów, którzy codziennie
      (nie raz dwa razy dziennie) informowali mnie o stanie małej.
      Jestem bardzo wdzięczna personelowi i lekarzom z Feminy.
      Płaciłam 400 zł a do lekarza chodziłam w Głogowie (on pracuje w Feminie).

Pozdrawiam i polecam szczerze, gdybym wylądowała w zwykłym szpitalu z pewnością
      zaliczyłabym silną depresję a tak wszystko przebiegło o wiele lżej.

• goralka1 Re: oczekujące lada dzień swoich maluszków:) 29.04.06, 22:03
      poradnia.ovh.org/
    • ida_listopadowa11 Mamy i Maluszki z Lubina /Zapraszam na FORUM/ 17.05.06, 17:42
      Zapraszam dzieczyny na forum "Mamy i Maluszki z Lubina":)
      - moze tam sobie porozmawiamy :)
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=39838
      pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka