Dodaj do ulubionych

wesele- informacje proszę

31.10.06, 16:53
Witam,
planujemy ślub i teraz trzeba zacząć stawiać pierwsze kroki i zorientowac się wogóle w tym wszystkim.

Generalnie interesuje mnie, gdzie najlepiej robić wesele, czy np. Bomabol bedzie ok. Czy wynajęcie pokoi dla gości weselnych jest z jakimś rabatem i w którym lokalu razem z salą można wynając te pokoje.

Kiedy najpożniej należy dokonać rezerwacji powyższych.

No i ktory lokal jest najlepszy wg Was?

Piszcie piszcie dużo, bo jeszcze troche i rozpocznie się u nas ta weselna goraczka.

pozdr
Obserwuj wątek
    • zemfiroczka Re: wesele- informacje proszę 31.10.06, 16:54
      A i poproszę namiary na wypozyczalnie sukien :) orientacyjnie ceny tez byłoby fajnie podać.
      • seren1 Re: wesele- informacje proszę 17.12.06, 20:20
        www.piotrkaleta.com/ Tutaj masz namiar na fotografa i kamerzystę.
    • janjanek1 Re: wesele- informacje proszę 31.10.06, 20:29
      Polecam "Chatę Karczowiska".Full wypas/można negocjować/.www.chata.dip.pl
      • woda6 Chata Karczowiska! 08.11.06, 16:06
        Ceny bardzo przystepne- mozna negocjowac. Miejsce i obsluga doskonale.
    • robk1 Re: wesele- informacje proszę 31.10.06, 22:44
      Gdzie najlepiej?
      Popytaj znajomych, poczytaj na sieci. Jak juz bedziesz miala zebranych kilka (a moze wiecej) lokalizacji - pojedz tam, poogladaj, pomysl gdzie najbardziej podobaloby sie Tobie i gosciom.

Wynajecie pokoi dla gosci weselnych: kazdy lokal, ktory ma miejca noclegowe daje znizki na noclegi dla gosci weselnych. Jesli takich miejsc nie ma, to istnieje szansa, ze w poblizu jest jakis "zaprzyjazniony" hotel, ktory takowe znizki zaoferuje.

Rezerwacji powyzszych, na obecne czasy, najlepiej dokonywac z nie mniej niz rocznym wyprzedzeniem.

W/g mnie to nie wiem, ktory lokal jest najlepszy :-), ale jak juz mialbym wybierac to zrobilbym wesele w Burj Al Arab ;-)

Pisze duzo:
      Poza tym wazne jest tez zarezerwowanie sobie zespolu/DJa do oprawy muzycznej tego przedsiewziecia. Kazdy zespol ma jakies swoje plyty do demonstracji mozliwosci, wiec po zebraniu jakiejs tam ilosci takich plyt mozesz zrobic w domu taki maly przeglad i wybrac to, co najbardziej bedzie Ci odpowiadac.

Dla niektorych wazna jest kwestia tego, co bedzie podawane do jedzenia. Niektorzy stawiaja na tzw. "swojskie/wiejskie" jedzenie, ktorego raczej nie doswiadczysz w restauracji.

Pozdrawiam :-)
    • lilly217 Re: wesele- informacje proszę 05.11.06, 14:29
      Ja już mam zarezerwowana salę, kamerzystę, zespół muzyczny.Popieram robk1, to
      zależy od was czego oczekujecie, wygląd,wystrój sali,styl muzyki,trzeba
      pojeżdzić i popytać, zobaczyć posłchać.Ja jeszcze ci niepolecam bo sama jestem
      przed i niewiem czy bede zadoowolona ze swego wyboru.Byłam na weselu w chacie
      karczewiska latem i niepolecam, gdyż klima na sali chlodzila tylko jedno
      miejsce na parkieice,gdzie latwo sie domyslec wszyscy chcieli tanczyc,bo tylko
      tam sie dalo,upal nieziemski,poza tym to ok.
      Tylko dołaczam się do pytania o wypożyczalnie sukien, w cenach się mniej
      więcej zorientowałam, ale czy nie było żadnych problemów z sukniami, czy jak
      się pobrudziły lub podniszczyły czy rzeczywiście nie duże koszty się za to
      ponosi.z której wyp. usług korzystałyście i czy jesteście z tego zadowolone.
      Proszę też o pomoc w wyborze fotografa, ale chodzi mi o sesje ślubną a nie
      fotografa na weselu, żeby niedrogo i naprawdę jakościowo ładna, a i kiedy
      trzeba zarezerwować termin na taką sesję?ile mies przed ślubem. Nie polecam
      fotografa na weselu, gdyż w dzisiejszych czasach co drugi gość a nawet i czasem
      więcej ma aparat foto, a często cyfrowy, więc jakość tych zdjęć nie różni się
      zbytnio a różnica w kosztach jest duża.dlatego ja z tego rezygnuję.
      Co do kwiaciarni to myślę że nie ma zbyt dużych różnic, chyba że ktoś zna super
      kwiaciarnię, gdzie robią piękne bukiety supertanie, to proszę o info:)To samo
      odnosi się do fryzjera. Acha a co z kosmetyczką?Makijaż same robicie, czy w
      gabinecie?coś godne polecenia?
      Prosiłaś żeby duzo pisac, to mnie troszke ponioslo;)
      • waderlex1 Re: wesele- informacje proszę 07.11.06, 12:30
        s1.bitefight.pl/c.php?uid=106037
      • 1959teresa Re: wesele- informacje proszę 16.03.15, 16:11
        Nam świetne zdjęcia ślubne zrobił fotograf Rafał Bil, polecamy
        www.facebook.com/rafalbil.eu
        fotografnawaszslub.pl/
        www.rafalbil.eu
    • miyroband Re: wesele- informacje proszę 05.11.06, 18:44
      wpisz w googlach "Zespół Bumerang"
    • zemfiroczka Re: wesele- informacje proszę 06.12.06, 12:46
      Wybralismy Bomabol. Teraz kwestia kamerzysty, fotografa i sukienki. Gdzie sa salony w Lubinie, bo ja na codzien mieszkam we Wrocku i nie zabrdzo sie orientuję:)

pozdr
      • zurek77 Re: wesele- informacje proszę 06.12.06, 21:56
        Jak na codzień mieszkasz we wro, to lepiej tam poszukaj kiecki, bo w Lubinie to
        raczej sukienkowa porażka, wg mnie oczywiscie..
        Ja też robie wesele w Lubinie a mieszkam we wro i niestety wszystko (sukienka,
        fotograf, kamerzysta) organizowałam tu. Na szczęscie nie ma problemu i za na
        prawde symboliczną opłatą fotograf i kamerzysta dojadą do Lubina. Oferta
        lubinskich weselnych "kamerzystów" jest niestety niezbyt atrakcyjna, bynajmniej
        mi nie udało się znależć nikogo konkretnego. Co do fotografów to jeszcze
        gorzej. Ale moze Ty bedziesz miała więcej szczęścia.
        Pozdrawiam
        • zemfiroczka Re: wesele- informacje proszę 07.12.06, 14:55
          A ktore salony we Wrocku byś poleciła?
          • zurek77 Re: wesele- informacje proszę 08.12.06, 15:00
            To zależy czego szukasz, tzn. czy masz swoją wizję sukienki i chcesz ją uszyć
            lub ew. skopiować sukienkę ze znanej kolekcji (mniejszy koszt), czy też wolisz
            zamówić gotową markową suknię, która specjalnie dla Ciebie zostanie sprowadzona
            i dopasowana (koszt troche większy). U mnie zmysłu artystycznego brak, więc ja
            z góry nastawiłam się, że nie szyję. Wg mnie najlepszy wybór sukienek markowych
            ma Flossmann w Nocie na Piłsudskiego, bynajmniej mi się tam najwięcej podobało.
            Sprzedają suknie La Sposy, Pronoviasa, Atelier Diagonal itp. ja kupiłam swoją
            we wrześniu i ponieważ to koniec sezonu wytargowałam duży rabat i nabyłam za
            2600 piekny model Pronovias (koronka wyszywana kryształkami Svarowskiego).
            Obsługa bez zarzutu, idealnie suknia została do mnie dopasowana. Jak byłam
            ostatnio na przymiarce w salonie to widziałam dużo ładnych kiecek w jeszcze
            lepszych cenach niz ta moja wrzesniowa. Jeżeli chodzi o inne dobre salony to
            polecam Adeline na Szewskiej i na Wita Stwosza - też dobry wybór gotowych
            modeli (mają chyba Justin Alexander, Herve, Cymbeline itp.) i co ważne jak
            chcesz możesz je skopiować i uszyją Ci kopie znanego modelu po duużo nizszej
            cenie niż oryginał. Natomiast jeżeli chcesz szyć to niestety nie mam duzego
            doswiadczenia na tym polu. Wiem jedno, rok temu pomagałam koleżance w wyborze
            kreacji ślubnej, którą szyła w salonie Loretta k. placu Bema i tego salonu Ci
            na pewno nie polecę. Sukienka została uszyta z tak marnego bylejakiego
            materiału, że juz z daleka było to widać. To jest właśnie wg mnie minus szycia.
            Nigdy nie wiesz co tak do końca z tego wyjdzie.
            Aha, we Folssmanie mozesz tez chyba wypozyczyć kiecki, ale chyba nie wszystkie.
            Pozdrawiam
            • zemfiroczka Re: wesele- informacje proszę 08.12.06, 16:43
              Ja jestem nastawiona raczej na wypożyczenie, bo raczej nie będzie mi się chciało potem bawić np.w czyszczenie i w wystawianie jej na Allegro. Chcę mieć problem z głowy po weselu.
              Co do wyglądu kiecki, to mam już co nieco zarysowane w głowie, ale jakiegoś konkretnego modelu nie mam na myśli. Poprzymierzam i wtedy trafię na tę wymarzoną. No i może zbyt optymistycznie jestem do tego nastawiona- ale chcę znaleźć taką, żeby nie wydać więcej niż 1500zł

pozdr
              • niunia792 Re: wesele- informacje proszę 08.12.06, 23:38
                Hej, ja rowniez nie chcialam wydawac duzych pieniedzy na suknie i planuje
                zamowic swoja w Kanacca... firma ta szyje suknie w Chinach... stad niski koszt
                (ok. 150 Dolarow).
                Oto link:
                kanacca.com
                Ja przymierzalam pare modeli w salonie tu w Niemczech, wybralam suknie, ktora
                mi sie najbardziej podobala i pasowala i chyba ja wlasnie w Kanacca zamowie.
                Jesli przysla mi kicz to zamowie ten sam model w salonie (strace 100 dolcow).
                Do Lubina przyjezdzam wkrotce i przejde sie po salonach ale na pewno nie znajde
                niczego ponizej 1000 zl a wypozyczenie nie wchodzi w gre (mieszkam w Niemczech
                i tu biore slub).
                Jesli nie masz fotografa moge ci polecic kogos znajomego i zaufanego z
                (Wroclawia), bedzie robil slub na naszym slubie:
                www.fotoartstudio.pl/
            • seren1 Re: wesele- informacje proszę 19.03.15, 22:21
              żurek, tak tutaj piszesz, jakbyś był o odmiennej orientacji seksualnej.
    • maj29 ZESPÓŁ WESELNY-jaki? 19.01.07, 10:00
      A jaki polecacie zespół weselny? jaki mieliście na swoim weselu? jeśli
      pamiętacie i macie namiary będę wdzięczna. (na forum w wyszukiwarce TYLKO jeden
      zespół się oferuje a ja chcę inny;)
      • ragazzina81 Re: ZESPÓŁ WESELNY-jaki? 22.01.07, 08:49
        ja propnuje zespol "Rozklad Jazdy" z Legnicy - sa super
        Niestety jak ja wychodzilam za maz to akurat w tym terminie mieli juz wesele
        wiec mialam zespol " Fany-x" z Bolkowa - tez super graja
        • ragazzina81 Re: ZESPÓŁ WESELNY-jaki? 22.01.07, 15:38
          republika.pl/rozkjazdy/ tu jest kilka informacji na ich temat
          • anuulaa Re: ZESPÓŁ WESELNY-jaki? 18.05.07, 10:13
            Rozkład jazdy?? zdecydowanie odradzam!! Myślą, że mają renomę, to nie muszą się
            za dużo wysilać. 3 utwory grania (nawet były czasem tylko 2) i 20 min przerwy.
            Goście strasznie narzekali. Jeśli sobie na to pozwolicie, to będą tak grali
            do rana. Taka jest moja opinia...
    • dasiwus Re: wesele- informacje proszę 21.05.07, 19:47
      hej
      Ja również wybrałam Bomabol, nie mam jeszcze ani kamerzysty ani fotografa. Jak
      możecie polecić kogoś dobrego to bedę wdzięczna.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka