gedeon2 02.11.06, 18:51 portal.elka.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=11272&Itemid=189 A ja tam się cieszę!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
frida2 Re: HIPERMARKTY 02.11.06, 20:06 Pewnie, kolejne miejsca pracy gdzie ludzie będą zapier**** 12 godzin za gówniane pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
sibeliuss Re: HIPERMARKTY 02.11.06, 20:11 Ciekawe gdzie ludzie zarobią pieniądze, aby wydać je w tych marketach. Ciekawi mnie lokalizacji. Ktoś coś wie? Odpowiedz Link Zgłoś
ponury1 Re: HIPERMARKTY 06.11.06, 13:13 A ja też się ciesze,a co do lokalizacji w newsie napisano koło Castoramy czyli obok obwodnicy. Odpowiedz Link Zgłoś
madziolek2005 Re: HIPERMARKTY 07.11.06, 10:41 A mi się obiło o uszy, że hipermarkety mają być na terenie jednostki wojskowej. Tam od strony kościoła św. Klemensa, ul. Sikorskiego. Możliwe, że mam złe informacje. Ale jeśli nie będzie tam centrum handlowego, to co tam jest w planach. Przeraźliwie to wygląda (ta rudera po wojsku). Odpowiedz Link Zgłoś
termofor1000 Re: HIPERMARKTY 19.11.06, 11:08 Już od dawna wiadomo że hipermarkety na terenie miasta to jeszcze mniej miejsc pracy w mieście... no ale kogo to obchodzi.... będzie tanio i kolorowo. Odpowiedz Link Zgłoś
gedeon2 Re: HIPERMARKTY 20.11.06, 07:44 podaj kilka przykładów upadłych miejsc pracy!!! To mit i bzdura!!!!nawet, jeśli coś sie zamknęło . otwiera sie w tym miejscu cos następnego!!A co powiesz na to, że kiedyś w naszej hucie pracowało nawet koło 5 tys. ludzi, a teraz około 3 tys!!!!Tez przez hipermarkety????!!! Odpowiedz Link Zgłoś
frida2 Re: HIPERMARKTY 20.11.06, 11:19 Po co te wykrzykniki? Dlaczego tak się oburzasz? Nie narzucaj komuś swojego zdania, nie przekonuj na siłę, że tylko Twoja opinia jest słuszna. Permanentnie to robisz wmawiając innym, że Ty jedyny masz rację i z miejscami pracy - w tym przypadku - jest różowo. Przecież to totalna bzdura. Wystarczy rozjerzeć się ile ludzi, przeważnie młodych, stąd wyjechało żeby tą pracę, za godziwe pieniądze mieć. W Głogowie nie robi się niczego innego jak tylko otwiera kolejne super i hiper markety. Nie wydaje mi się żeby szczytem marzeń ludzi było rozkładanie towaru na półkę alebo siedzenie przy kasie przez 10 godzin w piatek, świątek i niedzielę i do tego za marny grosz. Tak więc nie bulwersuj się tak gedeon bo Ci jeszcze jakaś żyłka pójdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
gedeon2 Re: HIPERMARKTY 20.11.06, 16:02 Moje żyłki są ok!!Ale dzięki za troskę;)Nikomu nie narzucam swojego zdania (zresztą co znaczy"narzucać zdanie"??)Wkurzam się tylko, ze tylu ludzi operuje niemającymi żadnych podstaw stereotypami!Zresztą,bardzo proszę, jeśli znasz przykład potwierdzający "winę" hipermarketów to podaj,proszę!Naprawdę wierzysz, że całe zło bezrobocia bierze sie z hipermarketów??Oczywiście nikt by nie chciał pracowac za psie pieniądze tam oferowane, ale póki co praca u nas nie jest obowiązkiem!I nie tylko hipermarkety tak płacą a u nich przynajmniej masz w miarę pewne i systematyczne wypłaty.Miłego dnia! Odpowiedz Link Zgłoś
frida2 Re: HIPERMARKTY 21.11.06, 00:02 No własnie, wkurzasz się. O co? O to, że ktoś ma inne podejście do sprawy niż Ty. I to nie są żadne stereotypy jeśli chodzi o te sklepy. Ziemię pod budowę coraz to nowych miasto ma, ale na coś konkretnego, wartego inwestycji już nie. Odpowiedz Link Zgłoś
gedeon2 Re: HIPERMARKTY 21.11.06, 07:51 Widzę, ze sie srednio orientujesz i na argumenty nie mamy co dyskutować a oklepanymi regułkami nie zamierzam!!Hipermarkety NIE POWSTAJA W MIEŚCIE TYLKO W RUSZOWICACH, GM.WIEJSKA GŁOGÓW!Pozdrawiam!Cześć Odpowiedz Link Zgłoś
frida2 Re: HIPERMARKTY 21.11.06, 12:36 Zupełnie się nie orientuję panie gedeon, zupełnie. Odpowiedz Link Zgłoś
szelma81 Re: HIPERMARKTY 28.11.06, 09:01 cy ktos kto się tu wypowiadał na temat supermarketów pracuje w jakimś, pewnie nie, a pani frida to juz na pewno nie, wiec po co sie wypowiadac jak sie nic nie wie na jakiś temat. Ja pracuje w jednym z głogowskich supermarketow i nikt oprocz kierownikow nie pracuje u nas ponad 8 h dziewczyny maja wszystkie przyslugujace im dni wolne, a pensce tez nie sa najnizsze, a oprocz tego kazdy kto ciezko pracuje ma sznase na awans i to calkiem fajny, a co do ludzi, kt maja wydawac pieniadze w supermarketach to jest calkiem sporo w glogowie Odpowiedz Link Zgłoś
frida2 Re: HIPERMARKTY 28.11.06, 16:15 szelma81 napisała: > cy ktos kto się tu wypowiadał na temat supermarketów pracuje w jakimś, pewnie > nie, a pani frida to juz na pewno nie, wiec po co sie wypowiadac jak sie nic > nie wie na jakiś temat. Będę się wypowiadać kiedy tylko najdzie mnie ochota. Jak może nie zdążyłaś jeszcze zauważyć, w wątku poruszono nie tylko kwestię pracujących w tych sklepach ludzi, ich wynagrodzenia, etc. ale także tego, że kolejny hipermarket nie jest sprawą niezbędną dla naszego miasta. Z rónym zacięciem mogłyby powstawać obiekty, których odwiedzanie niekoniecznie musiałoby się sprowadzać do pchania wózka zapełnionego towarem. Odpowiedz Link Zgłoś
szelma81 Re: HIPERMARKTY 28.11.06, 20:29 widze ze twoim ulubionym zajeciem jest bezsensowna krytyka, i zupelna nieznajomosc tematu, malo wg ciebie u nas jest miejsc gdzie mozna spedzic czas niekoniecznie na zakupach: baseny przy szkola, juz buduja miejskie, hala sportowa, gdzie odbywa sie wiele imprez, mok gdzie odbywa sie wiele imprez, teren wokol glogowa i sciezki rowerowe, szkoda ze tego wszystkiego nie widzisz Odpowiedz Link Zgłoś
frida2 Re: HIPERMARKTY 28.11.06, 21:04 szelma81 napisała: > widze ze twoim ulubionym zajeciem jest bezsensowna krytyka Ja poprostu wyrażam swoje zdanie, a mam prawo mieć inne niż Ty nawiele tematów. Odpowiedz Link Zgłoś
niebiosklon Re: HIPERMARKTY 29.11.06, 12:14 hmm nie wiem w jakim supermarkecie pracujesz ale w Tesco płacą najniższą krajową i do tego mało kto ma tam pełny etat, raj na ziemi :)))) Odpowiedz Link Zgłoś