Dodaj do ulubionych

Szukam pracy

31.07.07, 10:53
No więc tak sobie szukam pracy i szukam, i zastanawiam się, jak to jest z tymi "wzorami cv" , które różne firmy sobie od nas życzą.
Przykład: firma X w Lubinie, ok , podoba mi się, zapalam się, podejmuję decyzję i.. (!!!)postanawiam wypełnić podany na ich stronie www wzór życiorysu.. a tu.. psikus!:
Firma życzy sobie stan cywilny plus ilość dzieci... (!!!???).. a więc jestem utopiona, bo jestem panną i dzieci zero w dodatku mam 24 lata więc teoretycznie "jeden numerek i zajdę w ciążę, bo już czas" więc dla pracodawcy- nieatrakcyjna.
Zastanawiam się w związku z tym, co dalej?
Przecież nie napiszę im w ŻYCIORYSIE prawdy:

"Szanowna firmo to , że mam 24 lata, jestem panną i nie mam dzieci, nie znaczy że jestem do odstrzału. Jestem lesbijką, dzieci nie mam nawet w najdalszych planach, jestem całkowicie normalna, nie dobieram się do tyłków innych sekretarek/ kasjerek/ recepcjonistek itd, bo mam własną Żonę z którą jestem szczęśliwa, cd :znam się na tym , na tym i na tamtym, a w dodatku czasami zdarza mi się grzeszyć rozumem, więc proszę o zatrudnienie mnie"

Do odstrzału.
I weź tu sobie człowieku wypełnij wzór cv. Świetnie.

ps. nadal szukam pracy!
Obserwuj wątek
    • if_ona Re: Szukam pracy 31.07.07, 18:54
      gdzietapraca napisała:

> Firma życzy sobie stan cywilny plus ilość dzieci... (!!!???)

firma takich informacji życzyć sobie nie może, bo to oczywiście niezgodne z KP..
      nie odpowiadaj na to pytanie po prostu..

powodzenia w szukaniu pracy i sił w pisaniu stert CV ;)
      • gdzietapraca Re: Szukam pracy 01.08.07, 00:12
        owszem, życzy sobie, i to w ściśle "prawnej" dziedzinie, bo to lubińska firma windykacyjna! no cóż.. my małe ludki przecież się na prawie i wspomniamym przez Ciebie kodeksie nie znamy.. taaak..
        samo życie
    • aora11 Re: Szukam pracy 05.08.07, 22:14
      No właśnie. Pomóżcie,gdzie ta praca? Gdzie coś się dzieje? Przecież w tej
      sypialni chyba tylko po znajomości można się na jakiś fajny etat dostać:/..a
      może się mylę??? Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka