Dodaj do ulubionych

Ostrzegam!

29.08.10, 00:08
Byłam przez prawie tydzień w 3 Mieście, w końcu stamtąd pochodzę. Rezydowałam
na prywatnej kwaterze w Sopocie (spuśćmy zasłonę). Sopot miał być w zamiarze
tylko bazą wypadową, ale niech ktoś wyjedzie z Sopotu, nie da się!
W Sopocie ogólny syf, kicz, nowobogaci, zapach wielokrotnie używanego oleju,
nawaleni wczasowicze, tłumy, drogo. Smażona rybka z Chin. Wrzask, brudno i w
ogóle.
Nie ma po co tam jechać!
Na plażę nie wolno z psem.
W alejkach nadmorskich z psem się nie da spacerować. Panie w sklepach są
obrażone, że o coś się je prosi. Autobusy jeżdżą jak chcą a nie według
rozkładu. SKM-ka ma remont. W Gdyni na całej Świętojańskiej nie ma ogródka z
piwem. Na Skwerze Kościuszki można kupić ciupagę.
Zmarnowany czas!!!!
Obserwuj wątek
    • czarna9610 Re: Ostrzegam! 29.08.10, 10:01
      Ta smażona rybka z Chin mnie powaliła sad.
    • trzeci-konkwistador wiele się nie zmieniło, 29.08.10, 12:16
      w 70 latach jedyna smażalnia ryb to Albatros przy SKM, a największą atrakcją był
      kebab na Monciaku.
      Z atrakcji to jeszcze można było wymienić Parasolnika, Pitera-Konfederata i
      Kanadę big_grinbig_grinbig_grin
      • dede43 Re: wiele się nie zmieniło, 29.08.10, 12:24
        W moich młodych latach największa atrakcja był NON-STPO
        • iwa_ja Re: wiele się nie zmieniło, 29.08.10, 16:21
          [Rozumiem, ze ten NON STOP nad morzem a nie na Wyścigach? To była
          jazda!!! Czesław Wydrzycki, Ada Rusowicz, Czerwone Gitary!!!!
          • trzeci-konkwistador a do żaka biegałaś? 29.08.10, 20:53
            • iwa_ja Re: a do żaka biegałaś? 29.08.10, 23:01
              A pewnie!!!! Rozwaliła mnie kiedyś Marianna Wróblewska, beściara! Ale to było
              wtedy jeszcze, jak Żak był na wałach a nie na przedmieściu Wrzeszcza.
              • trzeci-konkwistador ja pamiętam na Wałach, 29.08.10, 23:41
                przyjeżdżałem z Poznania do "narzeczonej", późniejszej żony, aktualnie ex big_grin
          • dede43 Re: wiele się nie zmieniło, 30.08.10, 08:49
            Otóż to.
      • iwa_ja Re: wiele się nie zmieniło, 29.08.10, 23:33
        trzeci-konkwistador napisał:

> w 70 latach jedyna smażalnia ryb to Albatros przy SKM, a największą atrakcją by
        > ł
        > kebab na Monciaku.
        > Z atrakcji to jeszcze można było wymienić Parasolnika, Pitera-Konfederata i
        > Kanadę big_grinbig_grinbig_grin

Kurcze, Parasolnika pamiętam, mieszkał przy Sewerynie Krajewskim na Książąt.
        Konfederata też. Ale Kanadę?
        Ale czasy były! Wisiało się na płocie przy NON Stopie, bo wstęp był drogo. Ale
        dziury w płocie też były. Chociaż ochroniarze nas zgarniali..
        Teraz z tego Monciaka gówno zostało. Nie ma AGD w połowie Monciaka. Nie ma
        warzywniaka. Jest komis, ale jakieś banki powstały. Na Grunwaldzkiej też nie ma
        warzywniaka i piekarni, bryndza. I Opera w remoncie. I Pawilonu nie ma! Komu to
        przeszkadzało?!!! Kurde, ganiałam po bułki do Pawilonu!.........
        Ale jest przystań koło Bitwy pod Płowcami. Przedwczoraj tam kupiłam kilo flądry,
        po 5 zeta za kg. Mniam.
        • trzeci-konkwistador a może i Canada, taki wielki, zgrywał się 29.08.10, 23:44
          na playboya.
          Ja byłem tam z doskoku, ale doskoki były intensywne. Wszystko zaliczyłem, zimą
          nawet Parkową w Górnym Sopocie. Atmosfera była jak w Alpach (oczywiście, gdy
          śnieg spadł)
    • skiela1 Re: Ostrzegam! 29.08.10, 17:57
      "Na plażę nie wolno z psem. "

To chyba jest oczywiste.

Znajomi byli ostatnio,ale nie narzekali.
      To chyba zalezy od tego jakie sie ma oczekiwania.

Ja bylam 2 lata temu.
      jedyne moje zastrzezenie to wlasnie ryba.Spodziewalam sie dobrej robki jak za
      starych czasow,a tu.....mrozonka.
      • gazeta_mi_placi Re: Ostrzegam! 30.08.10, 10:52
        W Niemczech są wydzielone plaże gdzie można jak najbardziej legalnie wejść z psem.
        Tylko w Polsce pies nie może tu,nie może tam,a przecież właściciele psów to
        prawie 1/4 społeczeństwa,czemu nie warto zadbać i o nich???
        Ja z Sopotu pamiętam kwaterę prywatną (bleeee....) z siedem lat temu za nocleg
        120 zł,śmierdząca kamienica ze skrzypiącymi schodami po których strach
        wchodzić,brak ręczników (do tej pory wszędzie gdzie byłam,nawet w dużo tańszych
        miejscach ręczniki dla gości były),zepsuta żaluzja,w efekcie bardzo wczesna
        pobudka bo okno od strony wschodniej,ohydna łazienka (na 3 lub 4 inne pokoje) z
        prysznicem z którego ciekła albo lodowata woda albo wrzątek uncertain
        Koszmar,to jest oszukiwanie ludzi.
        Za granicą za tę cenę byłyby lepsze warunki.
        • iwa_ja Re: Ostrzegam! 30.08.10, 22:03
          Nie nazwałabym tego oszukiwaniem ludzi. Moja matka też kiedyś wynajmowała
          kwatery. Cóż, popyt na kwatery jest tak duzy, ze cały Sopot z tego żyje. A ze
          nie wiedzą, jak to wszystko zorganizować to nie wiedzą, bo nikt tego od nich nie
          wymaga. Tak długo jak tłum będzie walił do Sopotu tak długo te kwatery będą
          takie jakie są. Popatrzcie na Agroturystykę. Też dopiero powolutku zaczyna się
          coś zmieniać. Pamiętam w Beskidzie Niskim byłam na kwaterze znalezionej w necie.
          Na osiem pokoi jedna łazienka, wypasiona, z jakuzi, ale JEDNA! Ludzie rano mogli
          się zsikać pod drzwiami.
          W moim pokoju na kwaterze w Sopocie pani sobie nawet nie pomyślała, że mogę
          chcieć półkę w szafie, tam było wszystko napchane rzeczami miejscowych.
          Myślę, że trzeba olać Sopot to może to da ichniejszym aborygenom do myślenia.
          Zobaczcie, jak się wczasowicze pchają do Sopotu, to gospodarze kwater wybierają!
        • iwa_ja Re: Ostrzegam! 30.08.10, 23:53
          Nie nazwałabym tego oszukiwaniem ludzi. Moja matka też kiedyś wynajmowała
          kwatery. Cóż, popyt na kwatery jest tak duży, że cały Sopot z tego żyje. A że
          nie wiedzą, jak to wszystko zorganizować to nie wiedzą, bo nikt tego od nich nie
          wymaga. Tak długo jak tłum będzie walił do Sopotu tak długo te kwatery będą
          takie jakie są. Popatrzcie na Agroturystykę. Też dopiero powolutku zaczyna się
          coś zmieniać. Pamiętam w Beskidzie Niskim byłam na kwaterze znalezionej w necie.
          Na osiem pokoi jedna łazienka, wypasiona, z jakuzzi, ale JEDNA! Ludzie rano
          mogli się zsikać pod drzwiami.
          W moim pokoju na kwaterze w Sopocie pani sobie nawet nie pomyślała, że mogę
          chcieć półkę w szafie, tam było wszystko napchane rzeczami miejscowych.
          Myślę, że trzeba olać Sopot to może to da ichniejszym aborygenom do myślenia.
          Zobaczcie, jak się wczasowicze pchają do Sopotu, to gospodarze kwater wybierają!
          • gazeta_mi_placi Re: Ostrzegam! 31.08.10, 11:34
            >Nie nazwałabym tego oszukiwaniem ludzi.

Za ten cenę teraz (nie wspominając o tym co było siedem lat temu) masz w Krakowie hotel (nie prywatną kwaterę) z czyściutkimi nowymi meblami,wodą mineralną przy stoliku,czasem nawet małym telewizorkiem i z normalną czystą łazienką...

>A że
            > nie wiedzą, jak to wszystko zorganizować to nie wiedzą.

Ja też nie wiem,ale gościom za taką cenę dałabym ręczniki,CZYSTĄ nie zakamienioną łazienkę ze sprawnym prysznicem i możliwość zasłonięcia okna.
            To chyba nie jest zbyt skomplikowane nawet dla prostego człowieka,prawda?
            Ze dwa czyste ręczniki,solidne wyczyszczenie łazienki i naprawa prysznicu (i żaluzji).
            Albo warunki takie jakie są,ale za adekwatną cenę 30 zł (i tak chyba zawyżyłam).

• wawa.1 Re: Ostrzegam! 29.08.10, 20:37
      Coz za antyreklamabig_grinbig_grin
    • ynko124 Re: Ostrzegam! 30.08.10, 18:29
      Histeryzujesz.
    • klucha-cz Dorzuce troche .... 30.08.10, 20:39
      Huk pekajacych butelek o 3 rano, tluczonych przez malolatow na
      Monciaku przy tym nowym tunelu, bezdomni zalegajacy lawki kolo
      fontanny, bezdomni smacznie spacy w wiklinowcyh fotelach przed
      knajpami, na ktorych rankiem siada nic nie podejrzewajacy turysci by
      wypic kawusie. Dolny Sopot zalany betonem i to nowe Centrum czyjes
      tam, lity beton.
      Jak to zobaczylem po roku nieobecnosci to normalnie mnie zamurowalo.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka