- Aby poczuć się dobrze we własnej skórze trzeba siebie na początek polubić. Popatrzyć w lustro i stwierdzić, ze jestem fajna. Może nie doskonała, ale idzie mi dobrze – mówi dietetyk Joanna Brzezińska.
Dietetyk Joanna Brzezińska podkreśla, że jeżeli jakiś cel jest konsekwentnie realizowany to on po prostu nam wychodzi. Mnóstwo osób ma problem z silną wolą, a organizmu nie da się oszukać.
Każdą dietę najlepiej rozpocząć we własnej głowie. - Dieta to jest przeprogramowanie siebie, ale w świadomości. Nie zaczynajmy od mechanicznego odtwarzania diet, które zobaczyliśmy w mediach, czy książkach. Przeszło przez moje ręce tysiące ludzi. Każda osoba, która prowadzona była przeze mnie dietetycznie jest inna – tłumaczy Joanna Brzezińska.
www.polskieradio.pl/9/306/Artykul/353287,Odnalezc-wage-idealna
Tak samo ja twierdze-ile ludzi tyle diet, ale nabardziej smieszy mnie /wlasnie teraz przed swietami/jak to niektorzy sie zastanawiaja czy warto zaczac sie odchudzac, bo przeciez swieta,obzarstwo,slodycze no i tego Dukana trudno byloby wcisnac do jadlospisu

Na ich miejscu nie zawracalabym sobie glowy odchudzaniem i dieta bo z takim podejsciem to jeszcze nie zaczeli a juz sa przegrani.Najlepiej zaakceptowac siebie takim jakim sie jest.