Dodaj do ulubionych

Odnaleźć wagę idealną

20.04.11, 01:03

- Aby poczuć się dobrze we własnej skórze trzeba siebie na początek polubić. Popatrzyć w lustro i stwierdzić, ze jestem fajna. Może nie doskonała, ale idzie mi dobrze – mówi dietetyk Joanna Brzezińska.
Dietetyk Joanna Brzezińska podkreśla, że jeżeli jakiś cel jest konsekwentnie realizowany to on po prostu nam wychodzi. Mnóstwo osób ma problem z silną wolą, a organizmu nie da się oszukać.

Każdą dietę najlepiej rozpocząć we własnej głowie. - Dieta to jest przeprogramowanie siebie, ale w świadomości. Nie zaczynajmy od mechanicznego odtwarzania diet, które zobaczyliśmy w mediach, czy książkach. Przeszło przez moje ręce tysiące ludzi. Każda osoba, która prowadzona była przeze mnie dietetycznie jest inna – tłumaczy Joanna Brzezińska.
www.polskieradio.pl/9/306/Artykul/353287,Odnalezc-wage-idealna
Tak samo ja twierdze-ile ludzi tyle diet, ale nabardziej smieszy mnie /wlasnie teraz przed swietami/jak to niektorzy sie zastanawiaja czy warto zaczac sie odchudzac, bo przeciez swieta,obzarstwo,slodycze no i tego Dukana trudno byloby wcisnac do jadlospisususpicious
Na ich miejscu nie zawracalabym sobie glowy odchudzaniem i dieta bo z takim podejsciem to jeszcze nie zaczeli a juz sa przegrani.Najlepiej zaakceptowac siebie takim jakim sie jest.
Obserwuj wątek
    • gazeta_mi_placi Re: Odnaleźć wagę idealną 20.04.11, 17:55
      Nie lubię diet i nie stosuję.
      • skiela1 Re: Odnaleźć wagę idealną 25.04.11, 15:31
        Juz prawie po swietach wiec kazdy moze zaczac myslec o Ducaniesmile
        • gazeta_mi_placi Re: Odnaleźć wagę idealną 18.06.11, 18:43
          Zastosowałam czereśniową, wpieprzałam przez dwa dni tylko czereśnie po czym rzuciłam się na pizzę, jednak diety nie są dla mnie.
    • sibeliuss Re: Odnaleźć wagę idealną 10.06.11, 09:04
      Trzeba zawsze siebie akceptować, ale też umieć spojrzeć krytycznie.
      • skiela1 Re: Odnaleźć wagę idealną 10.06.11, 14:13
        sibeliuss napisał:

> Trzeba zawsze siebie akceptować, ale też umieć spojrzeć krytycznie.

Bez krytycznego spojrzenia akceptacja jest niemozliwa.
    • skiela1 Re: Odnaleźć wagę idealną 16.06.11, 14:42
      Znow kilogram w dol,bez specjalnych wyrzeczen.
      Latosmile
    • lila_inc Re: Odnaleźć wagę idealną 17.06.11, 19:45
      To zalezy od wzrostu.
      Przy 165cm ( dla kobiety) to 60 kg.
      • iwa_ja Re: Odnaleźć wagę idealną 18.06.11, 21:21
        lila_inc napisała:

> To zalezy od wzrostu.
        > Przy 165cm ( dla kobiety) to 60 kg.

Mam 168. Ważę 67. To widać (ja widzę). Kurde.
        Ale mam tzw. ciężkie kości. Lila, może jakiś margines dla takich jak ja?
        Ale juz bywało, że ważyłam i ponad 70, po efekcie jojo, kiedy odchorowywałam śmierć mojego pieska. W czasie jego choroby ważyłam lekko ponad 50.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka