15.05.04, 21:02
Dziś byłem świadkiem bardzo intensywnej i pełnej emocji (a jakże- pozytywnych!) rozmowy między dwiema osobami o Eurowizji, o jakości piosenek, o zakładach, co do wygranego...
Niedługo zaczyna się ten "europejski konkurs piosenki".

Oglądacie?
Ja osobiście podchodzę z rezerwą do konkursu-najczęściej pokazu sympatii i niechęci między narodami. Jednakże...przesłuchałem dziś płytę piosenek zgłoszonych do Eurowizji.

Szczerze?
Większość "jakbym gdzieś słyszał", wiele jednorodnych, podobnych, nie wybijających się....Szczerze? (i tu bez wazeliny etc.)-jakoś inaczej wpadała w ucho piosenka Blue Cafe (zupełnie inny styl) oraz Ukrainy. Osobiście jestem za naszym wschodnim sąsiademsmile

Kto ogląda?
Obserwuj wątek
    • april102 Re: Eurowizja 15.05.04, 21:03
      nie ogladam, nie mam wizji...
      • thomasch Re: Eurowizja 15.05.04, 21:14
        Ja oglądam. Dobrze, że to już nie Intervision-Intierwidienie, przynajmniej nie
        straszy widzów Ałła Pugaczowa i Maryla Rodowicz wink
        • zaciszanin Re: Eurowizja 15.05.04, 21:22
          Nie mam czasu ani ochoty na takie programy. Kicz z dodatkiem głupoty i
          hipokryzji mam w polskim sejmie, więc po co mi i to?
          • thomasch Re: Eurowizja 15.05.04, 21:26
            zaciszanin napisał:

> Nie mam czasu ani ochoty na takie programy. Kicz z dodatkiem głupoty i
            > hipokryzji mam w polskim sejmie, więc po co mi i to?

Bardziej kolorowo wink A tak na poważnie - lepszy koncert, niż odgrzewany po raz
            enty serial. A Tatiana (nasza reprezentantka) jest naprawdę fajna, chociaż Blue
            Cafe ma lepsze kawałki, niż ten, który akurat tam zaprezentuje.
            • zaciszanin Re: Eurowizja 15.05.04, 21:30
              thomasch napisał:

> A Tatiana (nasza reprezentantka) jest naprawdę fajna, chociaż Blue
              > Cafe ma lepsze kawałki, niż ten, który akurat tam zaprezentuje.

Pod jakim względem "fajna"? big_grin
              • thomasch Re: Eurowizja 15.05.04, 21:39
                zaciszanin napisał:

> thomasch napisał:
                >
                > > A Tatiana (nasza reprezentantka) jest naprawdę fajna, chociaż Blue
                > > Cafe ma lepsze kawałki, niż ten, który akurat tam zaprezentuje.
                >
                > Pod jakim względem "fajna"? big_grin

Pod wieloma smile))
                • zaciszanin Re: Eurowizja 15.05.04, 21:44
                  thomasch napisał:

> > Pod jakim względem "fajna"? big_grin
                  >
                  > Pod wieloma smile))

Poinformuj mnie, jak będzie miała sesję w którymś z magazynów... wink
                  • thomasch Re: Eurowizja 15.05.04, 21:47
                    zaciszanin napisał:

> thomasch napisał:
                    >
                    > > > Pod jakim względem "fajna"? big_grin
                    > >
                    > > Pod wieloma smile))
                    >
                    > Poinformuj mnie, jak będzie miała sesję w którymś z magazynów... wink

"Sesję" od razu... Świntuch wink

• zaciszanin Re: Eurowizja 15.05.04, 21:49
                      Ja tylko mówię o SESJI, a nie o "sesji" - jak Ty smile
                      • thomasch Re: Eurowizja 15.05.04, 21:51
                        zaciszanin napisał:

> Ja tylko mówię o SESJI, a nie o "sesji" - jak Ty smile

Nie bądź taki dowcipny wink Już ja wiem, co Ci chodzi po głowie tongue_out
                        • zaciszanin Re: Eurowizja 15.05.04, 21:58
                          Powracając do tematu... kiedy ma się odbyć ten konkurs i gdzie?
                          • thomasch Re: Eurowizja 15.05.04, 21:59
                            zaciszanin napisał:

> Powracając do tematu... kiedy ma się odbyć ten konkurs i gdzie?

"Leci" teraz na "jedynce". Tatiany jeszcze nie było.
                            • zaciszanin Re: Eurowizja 15.05.04, 22:00
                              thomasch napisał:

> zaciszanin napisał:
                              >
                              > > Powracając do tematu... kiedy ma się odbyć ten konkurs i gdzie?
                              >
                              > "Leci" teraz na "jedynce". Tatiany jeszcze nie było.

A kiedy ma się skończyć Internetowy Programie Telewizyjny? big_grin
                              • thomasch Re: Eurowizja 15.05.04, 22:11
                                0 godz. 0.15.
                            • gatta13 Re: Eurowizja 15.05.04, 22:30
                              No już bardziej się nie mogła rozebrać. wink
                              • thomasch Re: Eurowizja 15.05.04, 22:33
                                gatta13 napisała:

> No już bardziej się nie mogła rozebrać. wink

To specjalnie dla Zaciszanina wink
                                • gatta13 Re: Eurowizja 15.05.04, 22:34
                                  Ten to ma chody. smile
                                  • thomasch Re: Eurowizja 15.05.04, 22:35
                                    gatta13 napisała:

> Ten to ma chody. smile

Tak się dopytywał o termin "sesji" - to mu podałem wink Ciekawe, czy
                                    podziękuje? wink
                                    • gatta13 Re: Eurowizja 15.05.04, 22:40
                                      Ciekawe, czy podziękuje Tatianie. wink
                                      • thomasch Re: Eurowizja 15.05.04, 22:41
                                        gatta13 napisała:

> Ciekawe, czy podziękuje Tatianie. wink

Wątpię - to już pokolenie nastawione jedynie na konsumpcję wink
                                        • gatta13 Re: Eurowizja 15.05.04, 22:47
                                          Hmmm, ciekawe do jakiego pokolenia ja należę...
                                          • thomasch Re: Eurowizja 15.05.04, 22:51
                                            gatta13 napisała:

> Hmmm, ciekawe do jakiego pokolenia ja należę...

Tego to ja nie wiem, Zaciszanina akurat znam ze świata realnego smile
                                            • gatta13 Czas 15.05.04, 22:54
                                              "Czas będzie upływał w lewym dolnym rogu ekranu."

I już wiemy, gdzie jest czas. Jakie to wszystko proste w dzisiejszych czasach. wink
                                              • thomasch Re: Czas 15.05.04, 22:56
                                                To i tak nic w porównaniu z wpadkami komentatorów sportowych wink
                                                • gatta13 Re: Czas 15.05.04, 23:01
                                                  Taaaaaa, ja osobiście uwielbiam tych snookerowych. Wpadek merytorycznych mają
                                                  znikomy procent, natomiast akcja z liczeniem stołów na jednego mieszkańca w
                                                  Polsce była piękna. wink
    • diablica_28 Re: Eurowizja 15.05.04, 23:27
      Oglądam, nie jestem zachwycona umiejetnościami naszych reprezentantów, jednak
      tradycji stało się zadośc i znów było miernie!!.
      Wniosek Polacy umieja spierac tylko w łazience, w grajacych fortepianach
      (czasami), szansie na sukces.
      • zaciszanin Re: Tatiana 16.05.04, 01:03
        To nie była żadna sesja ;-P Liczyłem na więcej, ale wszystko przed nią big_grin Nie
        obraziłbym się, gdyby podczas występu zdarzył się jej taki wypadek, jak Janet
        Jackson z justinem Timberlakiem smile))
    • feminna Re: Eurowizja 16.05.04, 01:32
      Od początku było wiadomo, że z tak beznadziejną piosenką Blue Cafe zajmie jedno
      z czołowych miejsc...od tyłu. Nie wiem jak można było wymyślić tak prymitywny
      tekst "Sweeeeet song, love song", w połączeniu z melodią nadającą się do
      śpiewania dla dzieciaków z przedszkola. Do tego w czasie występu Tatiana
      zgubiła gdzieś swój sztucznie wyhodowany głos rozdeptanej żaby, natomiast
      epatowała biustem i tańcem brzucha. Myślę, że ich wcześniejsze piosenki "You
      may be in love" czy nawet "Do nieba, do piekła", miałyby jakieś szanse w
      Eurowizji, natomiast ostatnia produkcja, którą chcieli podbić Istambuł to
      kompletna żenada.

A co do Ukrainy...ta dziewczyna zrobiła się na "Xenę, wojowniczą księżniczkę",
      dużo huku i wygibasów niczym Britney Spears, a piosenka cieniutka (też jak
      Britney Spears). Ale może "w tych czasach" to wystarcza? Inna sprawa - Ukraina
      będzie miała w przyszłym roku problem, w końcu to oni muszą zorganizować
      konkurs i chyba już powinni zacząć się martwić skąd wziąć na to kasę. I po co
      im to było? wink))
      • jackussi Re: Eurowizja 16.05.04, 07:04
        uważałęm,że będzie lepiej .Melodyjka jest prosta i wpadająca w ucho, mogła
        porwać narody. Wykonanie było jednak na niziuuutkim poziomie.Zagubiony ten
        chrypiacy głos i jakoś tak bez ikry
        • feminna Re: Eurowizja 16.05.04, 13:04
          Hmmm, naprawdę sądziłeś, że ta pretensjonalna i banalna melodyjka może porwać
          narody? Chyba w takim razie masz bardzo kiepskie zdanie o guście "narodów" wink)

Fragment recenzji w GW: "Gęganie i popiskiwania Tatiany Okupnik okazały się dla
          europejskich widzów magnesem równie lichym, jak jej szmirowata kreacja. Zespół
          najwyraźniej nie zrozumiał, że mizdrzenie się do kamery to nie to samo, co
          przemyślane show".

Nic dodać, niż ująćsmile
          • thomasch Re: Eurowizja 17.05.04, 11:46
            feminna napisała:

> Hmmm, naprawdę sądziłeś, że ta pretensjonalna i banalna melodyjka może porwać
            > narody? Chyba w takim razie masz bardzo kiepskie zdanie o guście "narodów" ;-
            ))

Gusty przeciętnych widzów nie są jakieś wysmakowane. Piosenka ukraińska była
            beznadziejna, a zgromadziła tyle głosów. Również zdziwiły mnie głosy na
            piosenkę rosyjską - kicz, szmira, zarówno wykonanie jak i przekaz (treść
            utworu) na miarę prowincjonalnej dyskoteki.

> Fragment recenzji w GW: "Gęganie i popiskiwania Tatiany Okupnik okazały się
            dla
            >
            > europejskich widzów magnesem równie lichym, jak jej szmirowata kreacja.
            Zespół
            > najwyraźniej nie zrozumiał, że mizdrzenie się do kamery to nie to samo, co
            > przemyślane show".
            >
            > Nic dodać, niż ująćsmile
            >
            Pisałem już wcześniej, że szkoda, iż Blue Cafe zdecydowało się akurat na tę
            piosenkę, mając lepsze kawałki w swoim repertuarze.
      • geograf Re: Eurowizja 16.05.04, 12:57
        piosenka Ukrainy różniła się melodią od pozostałych, nie sądzisz?
        Szczerze mówiąc ona po rpsotu zostawała w pamięci, a teraz mało kto na tego typu masowych imprezach patrzy na słowa, wykonanie...
        cóż...
        za rok będzie (K)kijowa Eurowizja...założę się,że postarają się o dobre wykonaniesmile
        • feminna Re: Eurowizja 16.05.04, 13:08
          Piosenkę Ukrainy usłyszałam dopiero w finale i nie mogłam wyjść z podziwu, co
          barwne show, kostiumy, szalony taniec mogą uczynić z banalnej piosenki. Zawsze
          myślałam, że to za mało, ale najwyraźniej się mylę (vide wspomniana Britney
          Spears). Przykro mi, ale nie zgadzam się z Tobą. Piosenka Ukrainy, pozbawiona
          otoczki to szmira i banał.
          • geograf Re: Eurowizja 17.05.04, 18:19
            Owszem, może i mi ię podobała piopsenka Ukrainy (choć ja mam dziwny gust).
            Jednakże tylko stwierdziłem (a przynajmniej próbowałem), że piosenka Ukrainy, na tle pozostałych obecnych na tym konkursie, wyróżniała się i wpadała w ucho...

natomiast dzisiejsza "recenzja" w GW oddaje również moje wrazenia z tego konkursusmile
            • feminna Re: Eurowizja 17.05.04, 20:11
              Być może piosenka Ukrainy wyróżniała się spośród innych, ale ja nie mogę o tym
              wiedzieć z tej prostej przyczyny, że nie oglądałam tego żałosnego widowiska
              pt. "Eurowizja". Uważam to za stratę czasu. Obejrzałam jedynie "popis" Blue
              Cafe, następnie, już po zakończeniu prezentacji piosenek, występ tureckich grup
              tanecznych i taniec brzucha. To widowisko było chyba najlepszym punktem
              programu. Na koniec obejrzałam występ zwyciężczyni i tak jak już wcześniej
              pisałam, nie mogłam pojąć, jak taka szmira mogła zwyciężyć. A więc porównania
              żadnego nie mam.
        • thomasch Re: Eurowizja 16.05.04, 17:38
          geograf napisał:

> piosenka Ukrainy różniła się melodią od pozostałych, nie sądzisz?
          > Szczerze mówiąc ona po rpsotu zostawała w pamięci, a teraz mało kto na tego
          typ
          > u masowych imprezach patrzy na słowa, wykonanie...
          > cóż...
          > za rok będzie (K)kijowa Eurowizja...założę się,że postarają się o dobre
          wykonan
          > iesmile
          >
          To typowe dla mentalności narodów Wschodu - zastaw się, a postaw się. Wszystko
          na pokaz, a na codzień - brud i smród (tak jak w Polsce w czasie wizyt
          papieskich nagle koszą trawę, malują zapyziałe budynki, frezują ulice, a
          jeszcze nie tak dawno na przyjazdy towarzyszy malowali nawet zżółkłą trawę na
          zielono).
    • adhamah Re: Eurowizja 16.05.04, 09:10
      Nie oglądałem całego konkursu, lecz jedynie połowę głosowania i finał. Cóż
      jeśli piosenka, która wygrała jest najlepsza to wolę sobie nie wyobrażać
      reszty, choć mogę być nie do końca obiektywny, bo nie wsłuchiwałem się za
      bardzo w ukraińską piosenkę, a raczej w ukraińskie show.
      • gacus2 Re: Eurowizja 16.05.04, 11:08
        Eurowizji nei oglądam, bo nie sprzyjam gustom srednim. A poziom E. plasuje sie
        pomiedzy Disco Polo a sensownym popem (prawie takiego nie ma) Tatiana miała
        interesujacy głos- jednak wystep był kiepściutki.
    • zenta1 Niech żyje Rusłana -ukraińsko-scytyjska księżniczk 16.05.04, 13:35
      ...a ja uważam, że występ ukraińskiej Xeny był dobry. Melodia inspirowana
      folklorem huculskim. Ukraińcy zorganizują za rok świetne show a pieniądze na to
      wytrzasną choćby spod ziemi. Hurra ! Niech żyje Ukraina !
    • wgfc Re: Eurowizja 16.05.04, 14:14
      Nie oglądałem tv, więc niczego nie uważam wink
      • candycandy Re: Eurowizja 17.05.04, 14:52
        Ja się przypadkowo załapałam na kumoterskie rozdawaanie głosówsad(( Nie
        wypowiadam się nt. poziomu wykonania, złożoności linii melodycznych i doboru
        słów w piosenkach ale jak co roku kraje byłego bloku CCCP popierały się, kraje
        b.Jugosławii też, Cypr-Turcja-Grecja to kolejny fanclub, Dania trzyma razem z
        krajami skandynawskimi, Austria z Niemcami itp., itd.... sad((
        • feminna Re: Eurowizja 17.05.04, 15:37
          Pewnie w ramach akcji "Polsko-Niemieckie Pojednanie", Polska i Niemcy też
          podarowały sobie punkty ;o)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka